Skocz do zawartości
IGNORED

DOBRZE BRZMIĄCE LP

jac660

Rekomendowane odpowiedzi

"Masakra" na LP to wydanie z 'epoki' (nie wiem, czy to wowczas wyszlo na LP) czy jakies wspolczesne?

Moon

Wszystkie Republiki ( Masakra , Republika ,Republika marzeń) które można np. w Empik-u nabyć są wydane pierwszy raz na winylu.

• 4 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

New Presentation ‎– Live. Jak na polskie tłoczenie (lata 80-te) zgrane na koncercie nie jest źle. Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

Super płyta i wg. Mnie dobrze nagrana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Wróciłem z urlopu a tu taka niespodzianka. Wg. mnie brzmi b. dobrze.

I na dodatek prawdziwy "biały kruk" :).

PS Wartość dodana, niewielki, ale zawsze osobisty podpisik Hackett'a

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Parę miesięcy temu kupiłem pakiet płyt ze schyłkowej epoki winyla. Są tam płyty z roku 92' lub 93', osiągające dość wysokie ceny.

Jedną z takich płyt chciałem sprzedać, ale jak dobrze jej posłuchałem, to postanowiłem ją zatrzymać. Przyjemne granie i świetna realizacja.

51g%2BpQ5YttL._SX450_.jpg

.

kd lang znałem do tej pory tylko z hitu Constant Craving, który zamyka ten album. Muzyka w sumie smętna, ale przy takiej realizacji naprawdę przyjemnie się tego słucha.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 2 miesiące później...

Dorzucam Claus Ogerman/Michael Brecker "Cityscape". Moje tłoczenie jest z 1982 Made in USA Warner Bros.

Ależ to ma głębię, orkiestra jak żywa, baaardzo dynamiczne nagranie, jak wchodzą bębny i sax Breckera to są takie skoki dynamiki, aż trudno uwierzyć że ponad 30-letni winyl tak potrafi zagrać. Polecam.

Claus-Ogerman-Cityscape-495617.jpg

To chyba najlepiej wydane pieniąchy, bo zapłaciłem za nią 1,99$ a jest w przepięknym stanie

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A w mojej kolekcji od zawsze najlepiej brzmiacymi dla moich uszu płytami są koncerty chińskie Jarre'a, ale tylko Dreyfusa. Ma też brytyjskie wydanie Polydoru ale to już nie to :(

a reedycje Fleetwodow na 45rpm o ktorej wyzej na pewno sobie zapodam :-)

a swoja droga i tak żaden LP nie pobije dobrze nagranego maxisingla :-)))

• 2 tygodnie później...

a swoja droga i tak żaden LP nie pobije dobrze nagranego maxisingla :-)))

racja, i to niezależnie od koloru, śmiem twierdzić.

Jako przykład posłużę się Depeche Mode "Never Let Me Down Again"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Al Di Meola - All Your Life. 2013

To mój ostatni powalający zakup.

Jak sam winyl? Płaski, bez smażalni? Wrzuciłbyś jakieś fotki płyt i kopert?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

40 zł to chyba zbyt optymistyczna cena :)

Ja swoją kupiłem za chyba coś ok. 33 pln na allegrasie, nie nową oczywiście ale generalnie przyjmuję zasadę że płyt ECM nie kupują barachlarze słuchający na MFkach i innych polskich wynalazkach, a jeśli są z ebay'a to czasem nawet ryzykowałem stany VG i jak dotąd chyba tylko 1 pofalowaną kupiłem i 1 lekką smażalnię ale nie zajechaną :-)

No to teraz z przyprawami :-)

Ups. Coś nie poszło.

MIało być tak.

Okładkę znam :-) to jest gatefold tak? Koperty wewn. są zadrukowane czy białe papierowe z folią?

Okładkę znam :-) to jest gatefold tak? Koperty wewn. są zadrukowane czy białe papierowe z folią?

Tak. Ta fotka to zrzut z sieci. W oryginale wygląda trochę inaczej.Oczywiście gatefold. Miałem problem z wklejeniem własnego zdjęcia.

Koperty wewnętrzne są białe z folią igielitową.

Tak. Ta fotka to zrzut z sieci. W oryginale wygląda trochę inaczej.Oczywiście gatefold. Miałem problem z wklejeniem własnego zdjęcia.

Koperty wewnętrzne są białe z folią igielitową.

Dzięki. Ta płytka jest w kolejce do kupienia u mnie. Jak nie lubię The Beatles to to co Al zrobił z ich numerami zabija :-) poza tym uwielbiam Di Meolę i uzupełnię tym kolekcję :-)

Vangelis - China 1979r polvdor

Płyta brzmiąca obłędnie. Bardzo czyste dźwięki jak i ciekawe efekty przechodzenia z jednego kanału na drugi.

Mike Oldfield - Five Miles Out 1982 Virgin

Bardzo ładnie gra. Niesamowity jest na nich ruch głośników. Jeszcze przy żadnej płycie, przy niezbyt głośnym słuchaniu, głośniki tak mocno nie pracowały. Po prostu bajka jak to gra i wygląda (praca głośnika :) ).

Genesis - Invisible Touch 1986 Charisma Records LTD

Po prostu bardzo dobrze brzmiąca płyta.

Beat DIS - Bomb the bass roku nie znam BCM Records

Bardzo ciekawa, oraz bardzo ładnie brzmiąca płyta.

Płytki z moich ostatnich zakupów ;).

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Niesamowity jest na nich ruch głośników. Jeszcze przy żadnej płycie, przy niezbyt głośnym słuchaniu, głośniki tak mocno nie pracowały.

A nie są to przypadkiem konwulsje subsoniczne? :)

Dzięki. Ta płytka jest w kolejce do kupienia u mnie. Jak nie lubię The Beatles to to co Al zrobił z ich numerami zabija :-) poza tym uwielbiam Di Meolę i uzupełnię tym kolekcję :-)

Powiem inaczej. Po tej płycie Di Meoli można polubić Beatles`ów.

Ja za to polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ILPS 9517 US 1978

gra co najmniej bardzo dobrze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.