Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz z miekkim basem - wszystko co znacie.

futu

Rekomendowane odpowiedzi

""Tak czy inaczej w przedziale cenowym (2000-3000 zl.) ja polecam NAD C 372.""

slyszalem nizszy model nada na poprzednich kolumnach i rzeczywiscie bylo miekko i dobrze na dole ale gora nie ta jakiej potrzebuje - wiec jeszcze nie wiem - chyba ze za 1000 by sie trafil to bym zaryzykwal albo topowe starsze modele nada

no ok a taki grundig?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo tym (ma regulatory co jest plusem) dla mnie ale marka=mozliwa strata podczas odsprzedazy) juz mnie powstrzymuje? ale jak dzwiekowo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

GRUNDIG?Jakos mnie osobiscie nie przekonuje.Kiedys go slyszalem konfiguracji nie pamietam pare latek temu wyglad super ale odsluch bez jaj jak dla mnie kumpel go mial zwiozl go z niemiec i dosc szybko go sprzedal.Co do T+A to nie slyszalem lecz w prasie miala ta firma wiele dobrych opini.

MF 10 to miękkiego basu raczej nie ma,

u mnie z Acoustic Energy engis evo 3 nie schodzi nisko i nie jest w basie miękki, i basu jest raczej skromnie (choć raczej nie za mało) a Evo 3 mają opinie kolumn o dużym i miękkim basie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A 9000 byl klasyfikowany w Referenzklasse wspolnie z Denonem PMA 1520 Marantzem PM 95 i ktoryms Revoxem. Kosztowal 2.000 DM i byl najtanszy w zestawieniu. Na pewno jest lepszy od w/w Sony ES i Marantzow wlasnie z wyjatkiem PM 94 i PM 95 oraz prawdopodobnie PM 17 KI. Cena na Allegro jest przewartosciowana o jakies 800-900PLN. Jak dla mnie zdzierstwo w bialy dzien. Wymiana opampow dzwiga ten wzmacniacz o klase w gore. Stan idealny mozna bardzo latwo sprawdzic: uzyty tam uklad STK (do sterowania nie do koncowki)jest w tej wersji nie do zdobycia. I jeszcze jedno: nie ma on z Grundigiem nic wspolnego. Konstruowali go inzynierowie z Marantza.

Z tym TEAC'em to jakis zart...

dlaczego zart? sluchalem go niedawno u znajomych z Monitor Audio s6i zrodlo to denon dcd 1450ar i powiem tobie kopara mi opadla jak na taki wzmacniacz to basu od cholerki srodek tam gdzie ma byc i gora niezla.kabelki wszystkie qed reference one glosnikowe made in china baty grube ale no name

Siema ze względu na to ,że nienawidzę świąt przytargałem kilka nowych rupieci na odsłuchy:)Zaskoczył mnie jeden wzmaciacz a mianowicie Pioneer Reference A676.Od dłuższego czasu nawet nie patrze na tranzystory ale ten wzmacniacz uffffff......i tak nikt nie uwierzy:)Pracuję teraz na dobrej lampie i z ręką na sercu gdybym miał kupować słabą lampe lub cokolwiek na rynku do 5 tyś to nawet bym się nie zastanawiał .Reasumując poszukaj czegoś z lat 90 i za 800 zł kupisz piękny super grający klocek który zniszczy obecną tandete.Wiem też ,że nazwa Pioneer czy Sony to mało audiofilska nazwa ale można się pomylić.Zdrowych Wesołych

Masz skłonności grafomańskie? Kobieta Cię nie lubi? Czy tak często zmieniasz sprzęt?

Jak na kogoś kto twierdzi, że nie słyszy, kabli, sieciówek, wzmacniaczy, itp... to stosunkowo duzo się u ciebie dzieje :).

Żeby nie było OT - McIntosh 6900, Accuphase E-550 - potężnie, ciepło, a w 1-szym przypadku także miękko.

A zna ktos moze firme ADCOM?Jesli tak to prosze o wiecej info na temat ich produktow w szczegolnosci o koncowce ADCOM GFA - 585. z gory dzieki i sorki za .... podpiecie sie do tematu.

whitesnake - ale ja jeszce nie zmieniam sprzetu planuje dopiero na jesien-zime ale mam czas ze wzgledu na swieta to troche wiedzy mozna ogarnac,

przeciez nigdzie nie pisalem ze nie slysze wzmacniaczy, slysze doskonale,

sieciowki itp rzeczy i ich wplyw na dzwiek jest to dla mnie cos w co nie wierze - ale byc moze i maja tylko ze % tego jest na tyle maly ze przy obecnym sprzecie szkoda czasu na takie rzeczy - dokladajac 500zl do wzmacniacza uzyskam wiecej niz kupujac sieciowke kable interkonekty - nawet gdybym za kazdy z tych elementow wydal 500zl

a kable interkonekty - wierze ze maja rozne parametry a wiec i mniejsze wieksze tlumienie wiec wplyw zawsze jest - ie wiem gdzie wyczytujesz ze pisze ze kazdy gra tak samo? tylko tutaj tez zalezy od sprzetu przy hi-end mozna sie bawic kablami ale przy moim to nie ma to sensu gdyz jest ta sama zasada - dolozenie 500zl do wzmacniacza (to juz bedzie skok z 2000zl do 3000-3500zl) da wiecej niz wszystkie inne zabiegi nawet z drogimi kablami.

a kabel i interkonekt - tak to sa jeszcze wydatki ktore w najblizszym czasie poniose.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dear77 ogolnie masz racje ale wybrales bardzo zly przyklad. Nie mowie ze A 676 jest zly. Potrafi zagrac ale z bardzo jasnymi i przejrzystymi kolumnami. Natomiast faktycznie jak sie czlowiek orientuje to do 1000-1500 PLN moze znalezc cos co bedzie bardzo konkurencyjne dla wspolczesnych klockow. Tylko problem polega na tym ze rzeczy uzywane trzeba umiec kupowac.

"" stare pioneery z serii reference graja miekkim basem,mozna tanio kupic,nowe juz takie miekkie nie sa"" domyslam sie bo mialem nowszego jakis czas temu to byl miekki - ale zmulony - hk lepszy - ale reference podobno tez, w pioneera juz nie wchodze, na zime jak juz bede kupowal to jesli do tego czasu wiedzy zdabede wystarczajaco (a nie wiem bo to zalezy od zycia towarzyskiego - w tej chwili kobieta mi je ogranicza - bo nie chce sie lazic za innymi spotykajac sie z 1;p) no ale gdybym jednak stal w miejscu - towarzysko i zawodowo to sie wyrobie - w co watpie, to pojde juz w uzywke za 2000-3000 zl i powinienem dorwac sprzet (okolo 10kzl - mowie o cenie kiedy byl nowy)

stary audiofil - a co to za komp ma kylie - bo mi moj odpowiada akuratr - a muzyki nie slucham na kompie - juz wole na mini kompie jak mam sluchac - czyli HTC + WindowsMobile, ale preferuje mojego denona;p

>stary audiofil - a co to za komp ma kylie - bo mi moj odpowiada akuratr - a muzyki nie slucham na

>kompie - juz wole na mini kompie jak mam sluchac - czyli HTC + WindowsMobile, ale preferuje mojego

>denona;p

Najzwyklejszy na świecie (no może z tą różnicą że cichy/nie słszalny) ... robi za nadajnik SPDIF - a stary audiofil to troll i tylko śmieci w Twoim wątku.

I co sie stalo???-z kompem zartowalem.

Mietki bas to posiada taki wzmacniacz co juz jest mocno wygrzany i jego obudowa jest zmiekczona-

-wlasnie tym wygrzaniem.Do takiego wzmaka potrzebne sa miekkie uszy!!

Takie ma Kyle po przedswiatecznem wykompaniu!!!

osobiscie pogodziłem sie z brakiem mietkiego basu.Natomiast do sząłu doprowadza mnie miętka średnica.Co zrobic zeby miętka przestała byc miętka.Np moze byc taka.... półmiętka.

futu

Policz jeszcze laryngologa,bo procentowo może okazać się,że wniesie ta wizyta więcej niż sieciówki

i wzmacniacze razem wzięte.Zawsze warto spróbować...jak oczyszczą uszy i usłyszysz więcej?Jak już liczysz to dolicz i Dohtora.

modrzew47 - a miolem bodania i wyszlo mi zem zdrow na sluchu i slyszem wszystkie dzienki !!!

ale mam inny pomysl - wystawie sobie hk za tyle za ile kupilem - a jak pojdzie to czemu nie kupic czegos nowego troche innego niewiele drozszego a cos konkretnego w odpowiedniej porze jak pisalem - eh ta mania audio

Dear77 ogolnie masz racje ale wybrales bardzo zly przyklad

Posłuchałem tego Pionka jeszcze kilka godzin i zdania nie zmieniam.Podłączyłem go do Thieli z membranami biernymi i Marantza cd80 który gra ogromnym basem a okablowaniu transparenta też niczego nie brakuje:)Jest jasno ciepło z ogromnym basem i nawet naturalnie jak na tranzystor .Jestem w ogromnym szoku jak to gra.Disco wiesz gdzie leży problem tych starszych wzmaków ,że ludzie je kupują podpinają słabymi kablami pod kolumny z Media Markt od 26 hz bas :) i zazwyczaj plastiokowego cd marantza z bieżącej produkcji lub dvd.Chiałym zobaczyć jakś drogi wzmacniacz w takiej konfiguraacji -DNO!!!Ludzie mający lepsze klocki często zapominają o tym ale proponuje na szybko podmienić wzmacniacz i na chwilę zapomnieć o nazwie i cenie.Zdaję sobie sprawe ,że sa dobre nowe klocki ale nie rozmawiamyo takich.Wracając do tego ,że trzeba umieć szukać masz racje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.