Skocz do zawartości
IGNORED

Tunery o najlepszej czulosci radiowej

futu

Rekomendowane odpowiedzi

=>Bobcat, 13 Kwi 2010, 16:08

Ależ nie ma problemu kapela nagrywa muzę w garażu na takowym sprzęcie i wydaje na SACD.

Końcowy klient może to potraktować dwojako zależnie od tego czy lubi dobry dźwięk czy tę kapelę

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

[email protected], 13 Kwi 2010, 16:36

Masz rację. O tym aspekcie sprawy nie pomyślałem. Jedno wszakże jest pewne: SACD odda z największą możliwą na obecnym stanie techniki wiernością to, co mikrofony uchwyciły w tym garażu.

a tak serio to będzie kiepsko i znów się okaże że musimy mieć jakiś łagodzący system :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Również na serio - nie kupuje się Ferrari aby nim jeździć z prędkościami i przyspieszeniami właściwymi dla Trabanta. Nagrywanie w garażu materiału muzycznego na SACD jest chyba abstrakcją na miarę Teatrzyku Absurdu wg Sławomira Mrożka. Zadaniem reżyserów jest w pełni wykorzystać możliwości, jakie stwarza SACD. Kiedyś rozmawialiśmy przy innej okazji, że poprzeczka wymagań, szczególnie jeśli chodzi o nagrania wielokanałowe 5.1 jest ustawiona niebywale wysoko i mało który reżyser jest w stanie temu sprostać.

Chciałem tylko podzielić się refleksją, że (o ile, powtarzam, dobrze rozumiem zapis DSD) nie ma sensu obniżać jakości nagrania poprzez różne zabiegi praktykowane w przypadku DAB gdyż tutaj jedyne co otrzymujemy - to pogorszenie jakości dźwięku. Natomiast z punktu widzenia strumienia wypływających bitów nic na tym nie zyskujemy. Więc po co się w to pakować.

Raz jeszcze proszę o skorygowanie mnie, jeśli moje pojmowanie DSD jest błędne.

Bobcat -Powiem szczerze....ja nie wiem czy Masz racje....wiem jednak tyle...ze mój tuner (zwykły bez dab):)))) yamaha T85...gra tak że wspomniany denon 215 w porównaniu do niej...to gra taj jakby miał DAB...:))))z Fm tez mozna wycignąc wile....raczej mozna było....:)))))

• 2 tygodnie później...

witam

poszukuję właśnie budzetowego tunera który spasowałby wyglądem do moich obecnych sprzętów no i właśnie np jest do kupienia ONKYO T-4211 za 179 pln (bo od razu pasuje do mojego cedeka).

juz znam opinie ze nie jest to żadna rewelacja, więc może ktoś zapoda propozycje dobrych i ładnych tunerów z metalową płytą czołową a la moje sprzęty (ew. gdyby miały pilota to by nie bolało ;)

z onkyo topowy jest T-4711 ale gość chciał za niego 800 pln, a to troche za duza cena jak dla mnie.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.