Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec? Dlaczego samolot znalazł się za nisko, co stało się bezpośrednia przyczyną katastrofy ?

Jeżeli mam pozostać w twojej konwencji to bezpośrednią przyczyną znalezienia się samolotu za nisko były takie a nie inne działania pilotów. Bezpośrednią przyczyna katastrofy było urwanie końca skrzydła (brzoza, wybuch, kozacka szabla - można wybierać) przez co lot stał sie niekontrolowany.

Jestem Europejczykiem.

katastrofa lotnicza to ciąg błędów/pomyłek, a nie jedna jedyna przyczyna

Owszem ciag błędów ale to ciag błedów mających w pływ na czynność lądowania - anie pierdzielenie że ni epowinni wylatywać że była mgła, że podjęli próbę a błasik walnał kielicha bo się bał latać.

Bezpośrednią przyczyna katastrofy było urwanie końca skrzydła

To już była katastrofa. jej prayczyna była wcześniej:

bezpośrednią przyczyną znalezienia się samolotu za nisko były takie a nie inne działania pilotów.

No właśnie o to chodzi.

Jakie działania pilotów? W którym momencie popełnili błąd powodujący że samolot znalazł się za nisko? Jeśli ta przyczyna zostanie rozpoznana będzie wiadomo też kto ten błąd popełnił.

jak to już będzie jasne, następnie można rozważać dlaczego popełnił błąd, żeby ustalić stopień winy

A całe pisackopełowskie boksowanie zaczynają się od końca zagadki. Nie słyszymy na czym polegał błąd i w którym momencie popełniony, ale mamy już typowanie winnych, współwinnych, a w ramach "obrony" teorie o prochu, zamachu sabotażu.

Sprawdziłem,faktycznie jest dzisiaj o godz.18.10 w NG film "Śmierć Prezydenta"To już prawie utrwalanie na siłę,tresura...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

żadna tresura,

NG od kilku ładnych lata pokazuje serie katastrofy w przestworzach,

po każdym odcinku, powtórki lecą na okrągło.nie upatruj w tym żadnej propagandy, bo po co.

Jakie działania pilotów? W którym momencie popełnili błąd powodujący że samolot znalazł się za nisko? Jeśli ta przyczyna zostanie rozpoznana będzie wiadomo też kto ten błąd popełnił.

zeszli poniżej minimum, zachowując się jak dzieci we mgle, liczyli na szczęści.po co dalej drążyć temat?

Nielekceważył bym Rosjan...

absolutnie masz racje, zachowali się nie profesjonalnie (przygotowanie, zachowanie ), ale i tak bezpośrednimi przyczynami wypadku były błędy po naszej stronie

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

'terror twins'

"absolutnie masz racje, zachowali się nie profesjonalnie (przygotowanie, zachowanie ), ale i tak bezpośrednimi przyczynami wypadku były błędy po naszej stronie"

Taa.a powtarzanie "jesteś na ścieżce" było do Ruska, który po pijaku ścieżkę wciągał i nie mógł trafić bez podpowiedzi...

Taa.a powtarzanie "jesteś na ścieżce" było do Ruska, który po pijaku ścieżkę wciągał i nie mógł trafić bez podpowiedzi...

Tak naprawdę ścieżka nie była im w ogóle potrzebna przy takiej mgle. Gdyby nie zeszli poniżej minimum nie było by katastrofy. Ile razy to trzeba wałkować?

Prof.Binienda,ma tez podobne podejście,w wywiadzie w "niezależna.pl",jak chyba przecież każdy z nas.

Ukryta Zawartość

"Chodzi o to aby ustalić fakty. Aby wyeliminować spekulacje od faktów" - dodał profesor.

Ukryta Zawartość

Tak naprawdę ścieżka nie była im w ogóle potrzebna przy takiej mgle. Gdyby nie zeszli poniżej minimum nie było by katastrofy. Ile razy to trzeba wałkować?

Tak długo, aż Prezes (Jarek) wygra wybory. Potem będzie jeszcze gorzej :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

napisałem już 300 kolejnych stron bicia piany

Mam nadzieję że oglądnąłeś ten film...myślę że to lektura obowiązkowa...

Ponad milion widzów oglądało w telewizji „Anatomię upadku”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten film NIE JEST ŻADNYM DOWODEM...ano przepraszam, jest potwierdzeniem, że pis i jego zwolennicy widzą sens siana syfu na cały kraj.

Prof.Binienda,ma tez podobne podejście,w wywiadzie w "niezależna.pl",jak chyba przecież każdy z nas.

Ukryta Zawartość

"Chodzi o to aby ustalić fakty. Aby wyeliminować spekulacje od faktów" - dodał profesor.

ale co chcesz ustalać.ustaliła to nasza komisja ekspercka ! kto ma to wyjaśnić? NTSB, obama, wałęsa czy kto?dlaczego polaczki non stop podważają oczywistą oczywistość?

Mam nadzieję że oglądnąłeś ten film...myślę że to lektura obowiązkowa...

Ponad milion widzów oglądało w telewizji „Anatomię upadku”

generalnie wcale nie powinienem go obejrzeć...wystarczy spojrzeć kto jest jej reżyserem.Gargas>tv trwam>GAZETA POLSKA - wystarczy?

Ukryta Zawartość

Co dla Ciebie jest takie oczywiste? Lotnisko nie było przygotowane do przyjęcia takiego samolotu bez względu na pogodę.To nie podlega żadnej dyskusji.Reszta już nie jest taka pewna jakby mogło się wydawać.Ruskie od samego początku kombinowali jak koń pod górkę jak to maja w swoim zwyczaju.

Paweł ja się z Tobą zgadzam w kwestii olewactwa rosjan.wydaje się, że byli mizernie przygotowani, dodatkowo trochę boli fakt, że niewielką cząstkę tego zdarzenia omijają wielkim łukiem - choć powinni wziąć za nią odpowiedzialność.nie mnie jednak, w znacznej części wina leży po nasze stronie.to jest moja oczywista oczywistość.

nie mogę za to zrozumieć pisu i jego ludzi, że poprzez tą katastrofę destabilizują cały kraj,

terror twins >

nie jestem pisowcem a wk***ia mnie to podejscie mowiace o winie pilotow w sytuacji gdy :

- zapisy z rejestratorow lotu dostalismy od rosjan po czasie wystarczajaco dlugim do "naniesienia poprawek"

- kontroler Pluskin z "wiezy" zmienil swoje pierwotne zeznania

- niezyjacy juz technik z Jaka podwazal autentycznosc stenogramow z kabiny pilotow (samobojstwo)

- z wrakiem i czesciami dzieja sie dziwne rzeczy np odciete skrzydlo raz ma 4.5m a raz 6m (opisy z 11 i 13 kwietnia)

- brak jakichkolwiek sladow po kokpicie jak by sie ta czesc statku anihilowala

- jaki statek powietrzny zerwal linie energetyczne 2min wczesniej nim znalazl sie tam tupolew?

- kto do cholery wymyl teraz wrak i w jakim celu

- dlaczego wszystko przy tej katastrofie jest tak popierdzielone (chociazby sekcje zwlok ktorych nie bylo itd...)

- jak moglo dojsc do 100G przeciazenia przy tak malej predkosci i blotnistym terenie?

itd/...

.nie mnie jednak, w znacznej części wina leży po nasze stronie

po naszej? -oczywiście, tylko może nie pilotów a wpierw organizatora lotu za jego przygotowanie, nazwiska zbędne :((

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

i znowu dyskusja o winie zamiast o przyczynie.

Samolot jak wzleci to gdzieś wylądować musi. jakby nie wzleciał to by się rozbić nie mógł przy lądowaniu. To tyle na temat logiki

Co do powtarzania "jesteś na ścieżce" to już chyba wyjaśniono, że nie miało to znaczenia bo system który miał dyspozytor na lotnisku widział samolot w korytarzu chyba ze stu metrów w pionie i pilot powinien mu podawać wysokość na potwierdzenie. Coś tak mniej więcej tłumaczył Klich. Wiec czy był czy nie był na ścieżce nie miało znaczenia dla rozpoznawania wysokości.

Ktoś w Skrzydlatej Polsce tłumaczy że jest taki manewr lądowania we mgle zejścia bardzo nisko względem ziemi bo czasem mgła się podnosi i widać lotnisko. Tylko czy piloci by mogli zrobić taki manewr takim samolotem ?

Jeśli nie , to wracamy do pytania dlaczego pomylili wysokość?

film NG to gniot jakich wiele produkuje ta stacja (niestety). Typowy 'dokument" dla masowego niezbyt mającego czas na myslenie oglądacza na zachchód od Odry.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeśli nie , to wracamy do pytania dlaczego pomylili wysokość?

Wg raportu MAK czytali z wysokościomierza radiowego dodatkowo nie kwitujac wysokosci "wiezy"

Proste i logiczne.

Niestety okazuje sie ze komisja Millera uslyszala to czego MAK nie chcial uslyszec czyli kwitowanie 100m przez mjr Grzywne co przeczy ustaleniom MAK.

I tak w kolo macieju....

terror twins

generalnie wcale nie powinienem go obejrzeć...wystarczy spojrzeć kto jest jej reżyserem.Gargas>tv trwam>GAZETA POLSKA - wystarczy?

Toteż trudno z Twojej strony mówić o obiektywiżmie w spojrzeniu w tym pasztecie jaki mamy.Jak widać wyznawców kom.Millera i Anodiny

wciąż nie brakuje,jeszcze to trochę potrwać musi,niektórym to wystarczy,natomiast straszenie p.Gargas,TV Trwam czy G.Polską,to już.raczej chorobliwy odzew,mocno sam w sobie podejrzany,wręcz mówi o nicku,chyba nie przypadkowej deklarującego taką postawę...

mylisz się,

obejrzałem go również.jest to subiektywny obraz w/w osoby.jej obraz jest ewidentnie zleceniem od prezesa

xniwax

ng pokazuje różne katastrofy, co sugerujesz?

mylisz się,

obejrzałem go również.jest to subiektywny obraz w/w osoby.jej obraz jest ewidentnie zleceniem od prezesa

To ja na tym poziomie nie będę zabierał głosu,przegiąłeś...wyjaśnienie katastrofy to Polski interes.Dobrze że ktoś idzie inną drogą niż skompromitowaną ścieżką oficjalną,tą z NG.

piszesz bzdury !

w "dużym" uproszczeniu NG pokazało obraz katastrofy.eksperci z polskiej NTSB potwierdzili ją, zatem co tutaj jest nie tak?

mam bronić wersji gargas bo jestem polakiem???

Wg raportu MAK czytali z wysokościomierza radiowego dodatkowo nie kwitujac wysokosci "wiezy"

Proste i logiczne.

Niestety okazuje sie ze komisja Millera uslyszala to czego MAK nie chcial uslyszec czyli kwitowanie 100m przez mjr Grzywne co przeczy ustaleniom MAK.

I tak w kolo macieju....

jak wieża miała taka precyzje jak mówili a wysokościomierz był źle ustawiony to kwitowanie z błędnego odczytu mogło chyba tylko pogorszyć sprawę bo otrzymywali fałszywe potwierdzenie?

A że wkoło macieju, no to własnie o to chodzi, że zamiast to wyjaśniać, to się okładają po głowach tym smoleńskiem i kolejnymi filmikami.

Trzeba wyjaśnić to co jest pomijane,jednocześnie,a ma duży ładunek sporu w tej sprawie i tego niebrakuje.Właśnie dlatego.Droga jest otwarta,niemożna na tym etapie sporu zamykać temat,chociażby zrozumienie tego.Odpowiedzialność!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.