Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

a Wy jeszcze o tej katastrofie piszecie? sądziłem, od mojego ostatniego wpisu, że Towarzystwo uznało prawdę ludu...tymczasem chyba wydarzyła się nowa, skoro temat jest nadal ciągnięty

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Wyświetl postUżytkownik kostropaty dnia 16.02.2013 - 10:04 napisał

amerykanie też

no i?

No co mam ci odpowiedzieć.Ręce opadają.

no to może spróbuj

amerykanie lepsi, mogą być?

i jeszcze jakbyś mógł podać motyw, dla którego ruskie strąciły tą latającą trumnę, co?

Z pokorą przyjałem za Teleexpresem,że brzozę będą mierzyli "experci" do 6 marca...bez komentaża.

ludzki złom , przecież brzozy nie było więc w czym masz problem ?

P.S.

nie dziwią klęski, przegrane tylko biedy za mało. To też się unormuje gdy wybory wygrają .

wystarczył nie dokładnie podany pomiar i od razu punkt zahaczenia , wręcz dowód na zamach a nie tak dawno brzozy nie było.Specjalne konferencje , spotkania , niezbite dowody na brak brzozy i co .... niezbyt precyzyjna informacja i brzoza w roli głównej

już nie kim ale czym jesteście ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

O jakości POlskiego państwa świadczy jakość POlskiego śledztwa. Jest ona beznadziejna. Dla zatuszowania niewątpliwych win ze strony namaszczonych przez PO funkcjonariuszy POlskiego państwa zrobiono taką zadymę, że kilka następnych pokoleń z niej nie wyjdzie.

ludzki złom , przecież brzozy nie było więc w czym masz problem ?

Właśnie,dlaczego w mediach ciąg dalszy mistyfikacji...przeciez o tym już wcześniej pisałem...ludzki złom,może jaśniej?

Coś z Twoja intuicją...lekki zawód.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

O jakości POlskiego państwa świadczy jakość POlskiego śledztwa. Jest ona beznadziejna. Dla zatuszowania niewątpliwych win ze strony namaszczonych przez PO funkcjonariuszy POlskiego państwa zrobiono taką zadymę, że kilka następnych pokoleń z niej nie wyjdzie.

A POza fobią masz coś do POwiedzenia?

Właśnie,dlaczego w mediach ciąg dalszy mistyfikacji...przeciez o tym już wcześniej pisałem...ludzki złom,może jaśniej?

Coś z Twoja intuicją...lekki zawód.

ludzki złom ignoruje dowody przy zdrowym umyśle korzysta z skompromitowanych zródeł .... wiec brzoza była przed wybuchem ?

na dowody intuicja za słaba

i cały ten burdel zaczął się tym nieszczęsnym wypadkiem ;)

Dobra Tumuś, uwierzyłem ci, to był zamach.

Pozostaje nam tylko znaleźć sprawców.

Amerykanie? Nie bardzo, nie mieli interesu, następny prezydent nie był już tak skłonny wysyłać żołnierzy na ich wojny. Nie likwidowaliby zatem swojego dobrego wasala.

Anglicy? Też nie bardzo. Oni sie nigdy Polską za bardzo nie zajmowali, a z punktu widzenia polityki zagranicznej polskie problemy z Rosją powodowały, ze oni sami mogli mieć lepsze z nią stosunki.

Unia Europejska? Odpada, nie ma swoich własnych służby tajnych. To poważne utrudnienie. Zresztą Kaczyński swoimi ciągłymi fochami nie spowodował nic istotnego, więc po co?

Niemcy? No nie lubili się, ale po co zamach? Wystarczyło napisać o kartoflach w TAZ i już Kaczyński rezygnował z ważnego wyjazdu. Wystarczyło paru pismaków i artykuły w prasie, aby odwrócić uwagę Kaczyńskiego od naprawdę ważnych spraw, czyli Niemcy sobie poradzili bez zamachu.

Rosja? Zemsta za Gruzję? Putin miałby więcej powodów do zemsty na rządzie angielskim lub na Amerykanach i jakoś nic. W polityce są interesy, a nie zemsty. Kaczyński był u schyłku kadencji i miał 18% w sondażach. Rosja jest wieczna, nie patrzy na parę miesięcy. Lepiej opłacało się poczekać i ewentualnie podejmować działania kompromitujące.

No to kto miał interes w śmierci prezydenta? Odchodzący prezydent miał +- 18% szans, PiS w sondażach spadał na łeb na szyję. Drugi Kaczyński był politykiem o najmniejszej wiarygodności w Polsce, brak zaufania okazywało mu około 70% respondentów.

Po Smoleńsku natychmiast wzrosły notowania PiS, Jarosław o mało co by wygrał wybory prezydenckie - dostał 47%. Kto miał interes, by pozbyć się prezydenta?

Tak się zastanawiam, StaryM, czy jesteś taki głupi, czy taki cwany. Zapomniałeś, że Jarosław też miał być na pokładzie tego samolotu, czy rżniesz głupa za pieniądze?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Tak się zastanawiam, StaryM, czy jesteś taki głupi, czy taki cwany. Zapomniałeś, że Jarosław też miał być na pokładzie tego samolotu, czy rżniesz głupa za pieniądze?

Ja nie zastanawiam się, czy rżniesz głupa za pieniądze. Wiem po prostu, że to twój stan naturalny.

Tak samo jak nikt nie zechciałby zapłacić za twoje wypociny, tak samo nikt nie chciałby robić zamachu - ani na jednego, ani na dwóch kurdupli. Obydwaj mieli zerowe znaczenie polityczne dla świata.

Ja nie zastanawiam się, czy rżniesz głupa za pieniądze. Wiem po prostu, że to twój stan naturalny.

Tak samo jak nikt nie zechciałby zapłacić za twoje wypociny, tak samo nikt nie chciałby robić zamachu - ani na jednego, ani na dwóch kurdupli. Obydwaj mieli zerowe znaczenie polityczne dla świata.

Aha. No to ciekawe dlaczego Gruzja nie wpadła w rosyjskie łapska za życia Kaczyńskiego, tylko dopiero dwa lata z kawałkiem po jego śmierci.

A za moje wypociny płacą, niepotrzebnie się martwisz.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Aha. No to ciekawe dlaczego Gruzja nie wpadła w rosyjskie łapska za życia Kaczyńskiego, tylko dopiero dwa lata z kawałkiem po jego śmierci.

To ciekawe. Jak wpadła w te "rosyjskie łapska"? Masz jakieś informacje prosto z Langley?

Aby troszkę zburzyć twoją pewność co do powszechnej amnezji kłamczuszku:

13 listopada 2007 Rosja poinformowała, iż formalnie zakończyła swoją obecność wojskową w Gruzji, zamykając ostatnią bazę wojskową w tym kraju (dotyczy to baz założonych w latach 90. XX w., po obaleniu prezydenta Zwiada Gamsachurdii). Nie zakończyło to jednak ponad 200-letniej[8] obecności wojskowej Rosji na terytorium Gruzji. W dalszym ciągu wojska rosyjskie kontrolują państwo nieuznawane w Abchazji i Osetii Południowej stacjonując tam na mocy podpisanych z Abchazją i Południową Osetią 17 września 2008 roku układów o przyjaźni, współpracy i pomocy wzajemnej.

Za życia Kaczyńskiego Rosja zamknęła bazy w Gruzji, ale pozostawiła swoje wojska w Abchazji i Osetii Pd., ponieważ nie uznawała tych regionów za należące do Gruzji. Gruzja uważa inaczej, choć de facto nigdy nie sprawowała władzy nad tymi regionami.

W nocy 8 sierpnia 2008, po zbrojnej próbie przywrócenia przez Gruzję "konstytucyjnego porządku", rozpoczęła się wojna w Osetii Południowej. Wojska rosyjskie wkroczyły na tereny autonomii Osetii i Gruzji.

Ichni prezydent próbował w ten sposób poprawić sobie kiepskie notowania przez aktywację uczuć patriotycznych. Oczywiście zaatakowanie Rosji może być dowodem tylko skrajnej głupoty lub choroby umysłowej. Ale prawda, wy to nazywacie bohaterstwem.

Według sponsorowanego przez UE raportu niezależnej międzynarodowej komisji powołanej do zbadania konfliktu Gruzja "rozpoczęła nieuzasadnioną wojnę". Raport, opublikowany 30 września 2009 stwierdza m.in., że "Ostrzał artyleryjski Cchinwali (stolicy Osetii Pd.) przez gruzińskie siły wojskowe nocą z 7 na 8 sierpnia 2008 stał się początkiem zbrojnego konfliktu na dużą skalę." Potem dodaje: "Powstaje pytanie, czy owo użycie siły (...) było uzasadnione w rozumieniu prawa międzynarodowego. Otóż nie było."

Takie są obiektywne fakty, "fakty pisowskie" są inne.

Kaczyński nie był nikim ważnym dla nikogo w Europie, Ameryce lub Rosji. Był odchodzącym prezydentem, który nie miał szans na reelekcję. Jego brat był byłym premierem, który również nie ma szans do dziś na ponowną wygraną w wyborach. Nie zabija się politycznych outsiderów, bo oni nie mają realnego znaczenia.

Ani mnie to grzeje, ani ziębi póki ktoś nie płaci moimi pieniędzmi.

"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik Piotr Ryka dnia 18.02.2013 - 13:18 napisałAha. No to ciekawe dlaczego Gruzja nie wpadła w rosyjskie łapska za życia Kaczyńskiego, tylko dopiero dwa lata z kawałkiem po jego śmierci."

przepraszam , do tej poty poważnie traktowałem panie Piotr Ryka...... skąd masz takie pomysły ?

" ]Prokurator Generalny Gruzji Archil Kbilaszwili oskarżył byłego szefa żandarmerii wojskowej Legisa Kardawę, (który po przegranych przez Zjednoczony Ruch Narodowy wyborach parlamentarnych opuścił Gruzję) i jego współpracowników o przeprowadzenie zakrojonej na szeroką skalę akcji zbierania informacji o homoseksualistach.Osoby te miały być szantażowane groźbą ujawnienia ich orientacji seksualnej i w brutalny sposób nakłaniane do współpracy ze służbami specjalnymi, polegającej na donosach oraz kontaktach intymnych z ważnymi osobistościami podejrzewanymi o skłonności homoseksualne w odpowiednio zaaranżowanych lokalach, naszpikowanych kamerami i urządzeniami podsłuchowymi. Następnie osoby nagrane musiały podporządkowywać się ówczesnym władzom pod groźbą upublicznienia taśm. Prokurator orzekł, że gromadzenie informacji o prywatnym życiu obywateli było systematyczną kryminalną praktyką poprzedniego reżimu. Informując o procederze Kbilaszwili zaprezentował nagrania, na których widać spotkania i kontakty intymne

]Homoseksualizm w Gruzji (jak i na całym Kaukazie) jest w dalszym ciągu stygmatyzowany. Podejrzenie o bycie homoseksualistą może zrujnować życie prywatne i zawodowe. Nieśmiałe próby walki o akceptację dla osób o odmiennej orientacji seksualnej były podejmowane wiosną zeszłego roku w Tbilisi – wówczas zorganizowano pierwszy marsz środowisk LGTB, który jednak został bardzo szybko rozbity. "

przeczytałeś i zapewne manipulacją tłumaczysz styl polityki uprawianej przez przyjaciela prezydenta Polski ..... wstyd baranie , cały świat miał Saakszwili za kaukaskiego watażkę .

człowiek skąd spadłeś ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jeśli katastrofa (wypadek) w Smoleńsku była skutkiem nieudolnego rządzenia, to kto jest za nią odpowiedzialny?

Przedstawiałem swoje zdanie na ten temat. POPiS-we rządy. I jednak termin katastrofa jest bardziej odpowiedni, z uwagi na liczbę ofiar, jej przyczyny i skutki, te materialne i te polityczne.

Odnośnie Gruzji. Wyjście na Ocean Indyjski od zawsze stanowiło jeden ze strategicznych celów imperializmu Rosyjskiego, a Gruzja jest elementem tego dążenia i dlatego jest dla Rosji taka ważna. Z Osetią Putin z Miedwiediewem urządzili całą maskaradę, sami bombardując i atakując osetyjskie miasta, a potem pokazując materiały filmowe, na których rzekomo Gruzini nękają barbarzyńsko Osetię. Debilne zachodnie telewizje oczywiście to pokazały, ale niedawno tak ceniony tutaj przez niektórych National Geographic obnażył tę od dawna stosowaną rosyjską manipulację w stylu - walimy w łeb i rabujemy, a potem wszystkim naokoło wmawiamy, żeśmy ratowali.

Co do samej Gruzji, to przecież dopiero co wygrał tam wybory prezydencie podstawiony przez Moskwę "miliarder" dobroczyńca-zbawiciel i jest to od tej chwili rosyjskie kondominium nie mające nic do gadania. Nawet Gazeta Wyborcza labidziła parę dni temu jak to jest teraz niszczone w Gruzji nowoczesne państwo. Zupełnie niepotrzebnie, bo żadnego gruzińskiego państwa już nie ma, tak samo jak czeczeńskiego. Tylko Afganistan się obronił, bo z muzułmańskimi fundamentalistami grania w pici polo nie ma.

ocean niezwykłych głupot wypisujesz ... już nie czytam o czym . Pisz Pisz

Post temu napisałeś, cytuję: "do tej poty poważnie traktowałem panie Piotr Ryka" - choć w istocie rzucałeś jedynie pod moim adresem inwektywami. Faktycznie nieźle się pocisz na usługach rosyjskiej propagandy i będziesz pocił się dalej, bo taką na siebie wziąłeś rolę.

Ciekawe jacy mocodawcy opłacają te wypociny ? Kompleks militarno-przemysłowy czy holding społeczno-medialny Rydzyk Audio ?

Holding toruński. Tylko czekać aż - zaanonsowany jako filozof - wystąpi u papy Smerfa Rydzyka.

Ty się StaryM z tą wodą brzozową ograniczaj. Do wieczora chociaż wytrzymaj, to może kumple z ambasady jakieś żytko przyniosą, bo za dnia to możesz walnąć niechcący w jakieś drzewko i ci coś odpadnie, a potem to już sam wiesz - beczka i na ryj w błoto. Sama komisja Millera to ustaliła i ostrzega. A poza tym drzewka bardzo podstępne są i z dnia na dzień potrafią wysokość zmieniać, co bardzo utrudnia nawigację.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.