Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sprzęt do słuchania heavy metalu ???

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Nergal słucha podobno na zestawie Rotela, więc może to jest jakiś trop;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ja słucham, na Yamaha-ch, i jestem zadowolony.Kumpel słucha na Nadach, i też jest dobrze.

Moim zdaniem wszystko zależy od naszych oczekiwań, i konfiguracji całego systemu, pod nasz gust.

Wielu uważa że do tak trudnego gatunku jak metal, wbrew pozorom, dadzą radę tylko ....

Ale po plumkać można sobie na Yamaha-ch, co mi daje dużo satysfakcji.

Sam posłuchaj róznych zestawień, tego nie zastąpi żadne forum.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• 3 tygodnie później...

jako wieloletni fan muzyki metalowej w każdej odsłonie nie polecam kolumn paradigm testowałem i monitor i studio, TO NIE SĄ KOLUMNY DO METALU, mają rozciągniety bas niski kosztem tego wyższego co w efekcie daje że na wielu płytach gitara basowa gra głośniej niż perkusja, gitary wcale nie brzmią tak ciężko jak powinny, po latach doświadczeń przez wieksze i mniejsze pieniądze polecam nowe altusy 200 najlepiej w wersji exclussive do tego wzmak nada 375 cd 565 na kablach aq i nie ma lepszego zestawu do metalu jak brakuje góry na altusach to się dokupuje porządne monitorki np dali albo triangle podpina się 4 i jest genialnie!!!!

• 2 lata później...

ja czasami słucham ,, metalu,, na takim zestawie jeśli nagrania są w miarę dobrze ,, nagrane,, jest całkiem fajnie choć gorszych realizacji słucha się mniej przyjemnie

ps. najczęściej słucham swoich wypocin z przed 20lat heheh / Manslaughter 1991 - Infernal Madness/

ma być podobno remaster i wydana ep. w jakiejś tam firmie zobaczymy w czerwcu.http://dorosledzieciblog.blogspot.com/search/label/Manslaughter

Czyzby The Bill?

oczywiście, że zagląda :)

a problem nie ma rozwiązania bo pojawiają się co raz to nowe okoliczności ;) -u mnie akurat salon ze skosami... na razie testuje rożne ustawienia głośniczków i... i dźwięk jak na szkolnej dyskotece z lat 80 czyli bardzo źle

• 4 tygodnie później...

Posłuchaj maganty quantum serii 1000 (1003, 1005 itd, zalezy jaki pokój) + atoll.

jako wieloletni fan muzyki metalowej w każdej odsłonie nie polecam kolumn paradigm testowałem i monitor i studio, TO NIE SĄ KOLUMNY DO METALU, mają rozciągniety bas niski kosztem tego wyższego co w efekcie daje że na wielu płytach gitara basowa gra głośniej niż perkusja, gitary wcale nie brzmią tak ciężko jak powinny, po latach doświadczeń przez wieksze i mniejsze pieniądze polecam nowe altusy 200 najlepiej w wersji exclussive do tego wzmak nada 375 cd 565 na kablach aq i nie ma lepszego zestawu do metalu jak brakuje góry na altusach to się dokupuje porządne monitorki np dali albo triangle podpina się 4 i jest genialnie!!!!

NAD bardzo basowy, trza jakiś wzmak z równym pasmem.

obiektywnie o audio

• 1 miesiąc później...

Witam.

Podbijam temat. Ciężko znaleźć informacje na forach, dotyczące systemów do "łomotów". Ta dyskusja jest jedną z nielicznych , w której pojawiał się temat Paradigmów. Jako że mój obecny sprzęt, nie spełnia moich wymagań (nawet nie ma sensu wymieniać - może po za kolumnami - Monitor Audio Bronze 5, które jednak do "łomotów" się nie nadają) postanowiłem odmienić go całkowicie.

Co będzie słuchane ? Hmm... Meshuggah, Irrita, Nyia, Neuma, Kinsky, Samo i z rąbanek Decapitated i temu podobne, trochę Grind'a. Zestaw raczej mocny. Dodam, że wymyśliłem sobie iż będę słuchał z vinyli..... hah.

Oczywiście CD pozostaje, bo Lp. posiadam zaledwie kilka (zaczynam dopiero tę przygodę)

Przeglądając różne fora postanowiłem, że zestaw będzie wyglądał tak:

Gramofon: Thorens 203

CD: Yamaha CD - S700

Pre Amp: lampowy, jeszcze nie zdecydowałem, możliwe, że jakiś PRO-JET

Wzmacniacz: Yamaha AS-500

Kolumny: Paradigm 11 v7 (takie chciałem, ale widzę, że głosów na TAK tyle co na NIE, Nie chciałem podstawkowych tylko stojące)

PANOWIE CZY TO ZAGRA ?????

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.