Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71, 2 Sie 2010, 18:29

>Jak widac permanentne klopoty ze soba widoczne w czasach pisania pod dwoma innymi nickami sa

>widoczne takze pod trzecim. Ile ich jeszcze bedzie? Zobaczymy. Przy okazji odsylam do slownika

>ortograficznego.

Tak, tak, tak! - mój przebiegły ekspercie! Z właściwą sobie wnikliwością dostrzegłeś w mnogości nicków przejaw "kłopotów ze sobą". Dopisz jeszcze, diagnosto, jakie to kłopoty, bo sam się już gubię...

A - słownik sobie sprawię, czy będzie tam już informacja, że piszemy teraz bez polskich znaków diakrytycznych?

Co zaś się tyczy mojego "błędu", mój Ty Korektorze, to wydaje się, że ze względu na pewne cechy charakteru nasz męczennik słusznie nazywany był "prezydętem". Tyle że w prenumerowanych przez Ciebie periodykach raczej o tym nie piszą...

jak to jest, ze polecial "samolot rzadowy", a rozbil sie "samolot prezydencki"? to jest dopiero ciekawa teoria spiskowa....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"Edmund Klich, przedstawiciel Polski przy Międzypaństwowym Komitecie Lotniczym w Moskwie, zażądał od Rosjan informacji ws. katastrofy smoleńskiej oraz pełnej otwartości i poszanowania zasad międzynarodowej współpracy"

Jak widac nie trzeba byc psychicznym fanatykiem PiS by poczuc ze cos smierdzi i ktos mataczy.

Czyżby zmysł powonienia po tych paru miesiącach się Klichowi nr 2 poprawił?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Robert Gdansk

Klich to sobie może żądać...nikt w Rosji go nie posłucha.Teraz żąda?Poszedłby po rozum do głowy?

Przecież jej nie ma.Dawno już mówiono o mataczeniu Rosjan ale obsesja na tle PiC-u działała skutecznie...na niektórych działa do dzisiaj.

Trzeba pamiętać, że MAK jest przedziwną postsowiecką, a zarazem na poły mafijną strukturą, która prowadzi działalność bez demokratycznej czy prawnej kontroli. Ot, taki rosyjski wynalazek. Np. na terytorium Rosji ma uprawnienia... placówki dyplomatycznej obcego państwa. Nie do zrozumienia tak od razu dla zachodniego umysłu.

Ale czy mataczenia MAK naprawdę coś zmienią w racjonalnej ocenie tego, co się wydarzyło? Moim zdaniem to jednak byłaby kwestia detali i akcentów, zasadnicze sprawy są już znane.

• Redaktorzy

"I od razu ow cytat budzi chamstwo, agresje i personalne ataki zwolennikow jednej wersji wydarzen."

Nie musisz nas pocieszać. Było JESZCZE gorzej: wyśmiewali się.

wladz > kto mowi o ZESTRZELENIU.....

do diabla nie podbijaj sobie pkt kosztem przerysowywania wypowiedzi.

Wystarczy ze obsluga lotniska byla pijana i do dupy + warunki + brawura i masz bigos gotowy.

Tylko ze z tego rowniania MAK usilnie pierwszy czlon chce usunac. I to mnie boli i wk***ia.

A czegóż innego się spodziewać? Że taki specyficzny kraj jak Rosja wygeneruje komunikat: "To nasza wina. Znając warunki i wyposażenie na lotnisku w Smoleńsku nie powinniśmy w żadnym wypadku pozwolić Waszemu genialnemu Prezydętowi lecieć tam. Przepraszamy. Wybaczcie, bracia Słowianie."

Tak?

Robert Gdańsk odrobinę elastyczności (jeżeli jest to możliwe) "zestrzelenie" jest umownym słowem obrazującym twój problem.

Czy cokolwiek poza niesprawdzonymi i naciąganymi teoriami jesteś w stanie zaakceptować?

a teraz odnośnie postawionego pytania komu zależało na katastrofie odważ się i odpowiedz zamiast bełkotać o pijanych jak pijany.

Każdy ekspert poza domowymi mówi o warunkach w których samolot nie miał prawa nawet próbować lądować dotrze do Ciebie kiedykolwiek ta oczywistość?????

panowie zlitujcie sie, po co zganiac na ruskich, przeciez ten prezydent sam z siebie byl zródlem niezliczonych klopotow i nieszczesc...miejcie litosc dla tego kraju, naprawde juz mozna wszystkich namaszczac , ale niech ci kaczynscy i dubienieccy odejda na smietnik historii...na nienawisci niewiele sie zbuduje...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jozwa

Na twoim miejscu zrobiłbym sobie rezonans. Naprawdę tęgi łeb i szkoda byłoby zmarnować.

A co twojej teorii, wszystko wskazuje na to, że będziesz miał rację. Przy twoim pędzie do prawdy (a masz go na poziomie tylko nieznacznie niższym od Tuska i Rosji) już dawno znasz rozwiązanie. Dobre dla Tuska, Rosji i Jozwy.

Tak, można powiedzieć, że tobie Rosja pomaga w śledztwie. No i przy tym mózgu i poparciu Rosji.. aż boję się pomyśleć.

Audiostereo. Jak to będzie po rosyjsku?

i dlaczego ruscy a nie Łukaszenko....miał powód.Samolot leciał nad jego krajem.Wystrzelił przyczepną bombę z GPS nastawionym na Smoleńsk doskonale zdając sobie sprawę z rusofobii polaków.

Zbrodnia doskonała.

• Redaktorzy

Zapominiałeś nazwać mnie kacapem zdaje się. Bez tego wywód jest niepełny. Poddam może do przemyślenia: dlaczego jeśli ktoś mówi na długo przed zakończeniem śledztwa, ze wszystko wie i że panie, zamordowali, i dokładnie, co, kogo, gdzie i jak, wszystko wyssane z palca i internetu, to nie jest to dla ciebie prowokator lub maniak, tylko człek uczciwy i patriota, a jeśli ktoś na to mówi "zaraz, może to nie tak", to przeciwnie, jest na usługach Moskwy? Ja tego nie jestem w stanie zrozumieć. Ale też nie oczekuję od ciebie odpowiedzi. Miłego myślenia.

>modrzew47, 2 Sie 2010, 16:47

>A ten akurat z moich stron..to pisze co wiem.Sekciarsko nawiedzony i tyle.

Hmmm... Znaczy się jeden z najbardziej wpływowych polityków największej partii opozycyjnej jest sekciarsko nawiedzony? To chyba niedobrze ;-)? Pewnie w PiS nikt się nie zorientował bo przecież specjalnie by takiego nawiedzonego na poważne stanowisko nie wybierali!

Jestem Europejczykiem.

Gość Gshock

(Konto usunięte)

im dluzej mysle o tej katastrofie, tym glebsze przekonanie, ze to serbowie. mysle, ze trzeba ich internowac. antonio zas powinien przesluchac tych panstwa. jego wzrok kazde domniemanie obroci w sluszna prawde.

Oj disco...disco...)

Podobno,ponoć, 3 ręka żródła...Myślisz choć trochę samodzielnie..?

Masz jeszcze jakieś rewelację ?

Poważnie pisząc...Często słyszę od zwolenników teorii zamachu..."Po stanie wraku samolotu - spadli minimum z 600 metrów..." Tak więc zadaję sobie pytanie...600 ? Ktoś kogoś jeszcze musiał "dobijać"..?

Co krok to znawca katastrof....niestety...

wladz > elastycznosci brakuje Tobie...

rzucasz epitatami o belkotaniu w swietle w ktorym moja teoria o zaniedbaniu ze strony rosjan jest rownie prawdopodobna co oficjalna wersja.

Nie kwestionowalem nigdy brawury pilotow i tego ze byla ona poczatkiem zdarzen ktorych final znamy.

Pewnie niemiecka delegacja by poleciala w pizdu bo warunki nie pozwalaja i koniec....

Niestety powiedzenie "ulanska fantazja" nie wzielo sie z nikad.

Natomiast wez kalkulatorek i sprawdz odleglosci ktore podaje wieza z droga ktora przebywa samolot. Ostatnie 25 sek jest bardzo ciekawe. I to nie sa moje urojenia a DANE ZE STENOGRAMOW.

Wez sobie przypomnij co kontroler mowil po wypadku " o tym ze piloci na liczbach po rosyjsku sie nie znali".

Jak dolozysz do tego pierwszy oficjalny komunikat MAK w ktorym podano ze samolot byl sprawny technicznie mimo ze calego wraka jeszcze wtedy nie poskladano to chyba tylko TEPY NA UMYSLE BARAN nie zauwazy wyraznej tendencji ktora lansuje MAK na absolutna WINE polskiej zalogi nie majac jeszcze zadnych konkretnych dowodow.

Taka teze mogli by postawic za kilka lat gdy chociazby przebadaja wrak i naprawde wyklucza awarie (chociaz pewnie na zyletku pojdzie i tyle z niezawislych badan).

Wiec ja CIEBIE prosze o elastycznosc.

• Redaktorzy

"Tak, tylko ja nie znam przyczyn katastrofy, ty rozwiązanie już masz."

Nie, nie mam, ja czekam na wyniki śledztw. Słaby jesteś w czytaniu, czy też coś ci w tym przeszkadza?

WIRUS GRYPY SMOLEŃSKIEJ

[...]

W teorię o sztucznej mgle nie uwierzy żaden myślący gimnazjalista. Pomijam nonsens techniczny: przecież taka mgła musiała obejmować dziesiątki kilometrów kwadratowych! Gdyby Rosjanie umieli ją wytworzyć - i umieściliby nad samym lotniskiem - to każdy idiota by się połapał, że coś tu nie w porządku. Wytworzenie takiej mgły wymagałoby ogromnych urządzeń, których nie da się sprawnie wywieźć - albo rozsypania chemikaliów, po których zostają ślady.

Ale, pomijając technikę: PO CO? Gdyby Rosjanie naprawdę szykowali jakąś pułapkę na lotnisku, to mgła mogłaby pilota od wejścia w pułapkę odwieść! Co więcej: kontrolerzy odradzali pilotom lądowanie i polecali Witebsk albo Mińsk.

Więc jest to NONSENS.

Oczywiście: szefostwo lotniska mogło je zamknąć, wyłączyć radiolatarnie i po¬wiedzieć: „Lećta, gdzie chceta - może se usiądziecie na szosie pod Katyniem?". Powinno to było zrobić: jeśli wojskowy „lljuszyn" odmówił lądowania, to nie powinien tego robić samolot wiozący prezydenta. Nie zrobiło tego - bo w Moskwie im powiedziano, że wtedy „Polacy oskarżą nas o to, że uniemożliwiliśmy po raz kolejny Prezydentowi przylot do Katynia!".

Czyli: znów, k***a, polityka!

W normalnym kraju o lądowaniu decydują piloci i kontrolerzy - a nie politycy.

Domaganie się, by Amerykanie wyjaśni¬li nam, czy Rosjanie mogli zmajstrować ta¬ką mgłę - to tylko ośmieszanie Polski (na szczęście trwają ogórki). Żądanie, by ujawnili treść rozmowy Braci, to (a) wiara we wszechwiedzę Amerykanów; (b) w to, że się dla tak głupiego powodu przyznają, że podsłuchują prezydentów sojuszniczych państw; © oskarżenie polskich służb, że nie umieją zaszyfrować rozmów tak, by inni ich nie mogli odczytać...

Natomiast twierdzenie, że Rosjanie strzelali do wydobywających się z wraku ludzi, to nie tylko kompletny absurd (Kto mógł przeżyć... i jeszcze wyjść z samolotu o własnych siłach?), ale i obraza Rosjan. Dziwię się, że po czymś takim nie uznali Antoniego Macierewicza i innych takich za persona non grata widocznie uważają, że dla wariatów trzeba być wyrozumiałym.

Ciekawe, czy taką hipotezę wysuwałby oficjalnie WCzc. Jarosław Kaczyński, gdyby wygrał wybory? Bo niektóre państwa mogłyby to uznać nawet za powód do wypowiedzenia wojny!

Ja na miejscu Rosjan na pewno postawiłbym ultimatum!

Janusz Korwin-Mikke

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Robert Gdańsk korzystam z opinii ekspertów dla których nie ma wątpliwości kto bezpośrednio zawinił i nie wspominają o "pijanych" "mataczeniu" itd.....winni są piloci.Nikt nie wspomina o zezwoleniu na lądowanie natomiast o warunkach nie pozwalających na jakikolwiek manewr związany z lądowaniem.To są fakt.

Kontrolerzy w trakcie manewrów tupolewa mogli grać w bierki berka to nie ma znaczenia.

Jozwa

Nie no, jakieś pomysły masz..

W wątku o teoriach spiskowych zwykle ląduj dziadu? Jak zwykle nie błysnąłeś, chociaż jest to jakieś rozwiązanie. Dobre dla Tuska, Rosji a szczególnie dla Jozwy. I tego się trzymaj. Będziesz "wielki".

>Nie, nie mam, ja czekam na wyniki śledztw.

Szkoda tylko, że polacy nie brali od początku udziału w śledztwie, a teraz dodatkowo nie dostają dokumentów,

Sledztwo rzeczywiście 1 klasa.

Po tym co z komisji hazardowej zrobił Sekuła czyli PO, jestem spokojny o wynik śledztwa :)

Wnioski i wynik będą na pewno.

"już pomijam kolejny fakt o ignorowaniu komunikatów z wieży przez pilotów...."

Z której wieży i czy w ogóle z wieży?

Zgodnie z tematem wątku ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.