Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Fragment książki dziennikarza śledczego Leszka Szymowskiego "Zamach w Smoleńsku" dotyczący zdjęć satelitarnych z dnia 10 kwietnia 2010r, przekazanych Polsce :

„Rozmowa z oficerem Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego :

W jakich okolicznościach te zdjęcia trafiły do Polski ?

- Amerykańskie służby same, z własnej inicjatywy zorganizowały robocze spotkanie z kilkoma przedstawicielami naszych służb…. Do spotkania doszło poza Polską… Amerykanie powiedzieli, że satelity NSA nagrały cały lot Tupolewa i zarejestrowały też moment tzw. „katastrofy”.

Co satelity nagrały 10 kwietnia?

- Nagrały lot Tupolewa i moment jego lądowania. Z tych nagrań wynika, ze samolot wylądował w błocie w tym lesie w pobliżu lotniska, trochę poobijany i pokiereszowany, ale wylądował. Zdjęcie zrobione chwile później przedstawia już wrak Tupolewa, którego fragmenty są porozrzucane. To już efekt wybuchu…

Co się działo z tymi zdjęciami?

- Wzięliśmy kilka z nich od Amerykanów, potem napisaliśmy notatke do szefa ABW Krzysztofa Bondaryka, w której przedstawiliśmy przebieg spotkania z Amerykanami i ich ofertę dotycząca zdjęć i załączyliśmy zdjęcia, które dali nam Amerykanie. Myśleliśmy, że natychmiast spotka się to z reakcja i przełożeni każą nam oficjalnie wystąpić do strony amerykańskiej, aby te zdjęcia trafiły w nasze ręce. Ku naszemu zdumieniu tak się nie stało. Z tego, co słyszałem, Bondaryk napisał na ten temat notatkę do premiera Tuska, ale Tusk nie zdecydował się skorzystać z oferty Amerykanów. W każdym razie oficjalnie już do kolejnego spotkania nie doszło.

A nieoficjalnie?

- Nieoficjalnie tak. I wtedy Amerykanie mówili, że jeśli polski rząd w taki sposób postąpił, to to jest zdrada interesów narodowych i zdrada sojuszników z NATO, bo to oznacza, że rząd Donalda Tuska wspólnie z Rosją uczestniczy w matactwie. I tuszuje ślady zabójstwa prezydenta państwa NATO.

A co się dalej działo z tymi zdjęciami ?

- Nie wiem. Zapytaj o to Tuska, albo Bondaryka. Ale Amerykanie dali nam kopie tych zdjęć i nagrań. „

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziwi mnie postawa tych rozmownych oficerów ABW, którzy nie skopiowali sobie tak ważnych zdjęć i nie ujawnili ich mediom widząc zdradę stanu premiera i swojego bezpośredniego szefa.

Dziwne było by to wszystko, bo przecież różnego rodzaju przecieku są już specjalnością polskich służb, gdyby te fragmenty książki nie wydawały się dziełem bajkopisarza.

Zastanawia MILCZENIE wokół tej książki! W normalnym kraju po takich zarzutach klient by miał 100 procesów sądowych już następnego dnia.

A tu... cisza! Dziwne, nie?

IMO nie polemizują z nim bo się boją.

Na razie "nieznani sprawcy" muszą z klienta wydobyć co jeszcze wie a czego nie napisął.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dziwi mnie postawa tych rozmownych oficerów ABW, którzy nie skopiowali sobie tak ważnych zdjęć i nie ujawnili ich mediom widząc zdradę stanu premiera i swojego bezpośredniego szefa.

Dziwne było by to wszystko, bo przecież różnego rodzaju przecieku są już specjalnością polskich służb, gdyby te fragmenty książki nie wydawały się dziełem bajkopisarza.

Może to jest książka kierowana do szczególnego odbiorcy.

Wiesz, teraz to się nazywa targetem.

No i zakładany target nie będzie sobie zadawać takich pytań.

Zastanawia MILCZENIE wokół tej książki! W normalnym kraju po takich zarzutach klient by miał 100 procesów sądowych już następnego dnia.

Na razie "nieznani sprawcy" muszą z klienta wydobyć co jeszcze wie a czego nie napisął.

krzyczysz i o milczeniu piszesz.Spytaj się Macierewicza dlaczego z takiego dowodu nie skorzystał.

Co tam Macierewicz sam do prokuratury z dowodem.Czy może jednak gdzieś w zakurzonym zakamarku durnej łepetyny wątpliwości się pojawiły

A może się czegoś obawiają ? Może któryś z nich ma rodzinę i nie chce się powiesić na klamce w łazience albo mieć śmiertelnego wypadku samochodowego.

będę wasz los śledził,gotowy scenariusz sensacyjny z morderstwem prezydenta w tle.Niezmanipulowani bohaterzy z forum audistereo osaczeni przez służby Putina wspomagane przez Tuska.....łoł

Na 12-15 cm to mi nie wygląda. Coś mi się zdaje że nawet nie widziałeś tego zdjęcia.

To popatrz uważnie,pęknięcie jest na mniejszej wysokości niż podałem-na 10m-będzie około 15cm.Nie musisz się od razu oburzać i krzyczeć nieeee.Poza tym nie jestem zwolennikiem teorii zamachu stanu.....jakby co.

panowie przesyłam dowód i w mgle przypuszczeń nie musicie błądzić.Niskimi dźwiękami z tego tajnego subwoofera samolot zniszczył.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gdzież bym śmiał mieć pojęcie większe od waszmości i wladza o mlusie nie wspominając.Oczywiście,że wy macie(wymienieni)monopol na wiedze.................................tylko wy.

Gdzież bym śmiał mieć pojęcie większe od waszmości i wladza o mlusie nie wspominając.Oczywiście,że wy macie(wymienieni)monopol na wiedze.................................tylko wy.

napisał człowiek mający przekrój głowy ok.12-15cm

To oczywiście niekcący zajrzałeś i napisałeś o sobie..........ma sie rozumieć.Rycerzu.

Zbyt ciasną tą zbroje na łbie ci zrobili.

Duży łeb zbroja mała i uciska.

Nieee, pewnie że nie powinna. Ale skoro twierdzisz że to niby brzoza wywróciła samolot to znaczy że kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz.

A tu zdjęcie tego "czubka".

c16c70fb47.jpg

Na 12-15 cm to mi nie wygląda. Coś mi się zdaje że nawet nie widziałeś tego zdjęcia.

A mnie się coś zdaje,że jeżeli to jest ślad po skrzydle samolotu(wygląda na ok.5m)to gdzie był jego dół,czyli podwozie(zamknięte).

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tak sobie zerknąłem w ten temacik,czy to w tę brzozę którą zamieścił Jaro747 uderzył Tu154?

Przecież ona nie ma więcej jak 5m wysokości,to jak ten samolot na tak niskim pułapie zdążył się jeszcze obrócić? hm dziwne.

He zacząłem pisać i musiałem odejść od komputera,modrzew mnie uprzedził nim dodałem wpis:)

Ja brzoza,ja brzoza,to nie ta brzoza.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A może się czegoś obawiają ? Może któryś z nich ma rodzinę i nie chce się powiesić na klamce w łazience albo mieć śmiertelnego wypadku samochodowego.

Nie chcą, aby prawda o śmierci Ukochanego Prezydenta nie wyszła na jaw! Bohaterami są, kiedy wypuszczają do mediów przecieki o politykach lewicy na ten przykład. A przecież w imię prawdy i Istotnego Interesu Ojczyzny powinni mieć przed oczami - jako wzór - działalność nieustraszonego patrioty - pułkownika Kuklińskiego. Dobro Ojczyzny powinno być dla nich celem nadrzędnym, bez względu na ofiarę złożoną na ołtarzu Najjaśniejszej!

wyśmiana opcja "wyświetl mimo wszystko" w praktyce się sprawdza.Jak widzę twój poziom zadufania nie uległ zmianie

korzonek czasami swoją inteligencją szokujesz i trudno od komentarza się powstrzymać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak sobie zerknąłem w ten temacik,czy to w tę brzozę którą zamieścił Jaro747 uderzył Tu154?

Przecież ona nie ma więcej jak 5m wysokości,to jak ten samolot na tak niskim pułapie zdążył się jeszcze obrócić? hm dziwne.

He zacząłem pisać i musiałem odejść od komputera,modrzew mnie uprzedził nim dodałem wpis:)

Masz jak widze takie same wątpliwości jak ja.Rycerz za to nie ma...zakuty łeb to nie ma co się dziwić.

Ooooo widze wladz swoją fotke wrzucił.Został ślad po zdjęciu zbroji.

A może to wladz walnął w to drzewo?Ślad na łbie na to wskazuje.

Ja brzoza,ja brzoza,to nie ta brzoza.

ty tak poważnie?

Masz jak widze takie same wątpliwości jak ja.Rycerz za to nie ma...zakuty łeb to nie ma co się dziwić.

Ooooo widze wladz swoją fotke wrzucił.Został ślad po zdjęciu zbroji.

A może to wladz walnął w to drzewo?Ślad na łbie na to wskazuje.

kolejny dowód twojej błyskotliwej inteligencji...fotkami się podkładam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)Rycerz za to nie ma...zakuty łeb to nie ma co się dziwić. (...)

Zdaje się, że powielasz moja metaforę z rycerzami okrągłego stołu w tle. No, ale też możesz być oryginalny!

(...)Został ślad po zdjęciu zbroji.(...)

A został ślad po wybuchu - eksplozji lub implozji! Masz na to dowody materialne? Odpowiem od razu - nie!

kolejny dowód twojej błyskotliwej inteligencji...fotkami się podkładam.

W inteligencji i racjonalnym myśleniu nikt cie nie przebije.Jesteś wielki a poziom twojego IQ,że nie wspiął się wyżej własnych butów to już nie twoja wina.Wspólczuć tylko staremu ale chyba nie wie co spłodził......może i lepiej.

Zdaje się, że powielasz moja metaforę z rycerzami okrągłego stołu w tle. No, ale też możesz być oryginalny!

A został ślad po wybuchu - eksplozji lub implozji! Masz na to dowody materialne? Odpowiem od razu - nie!

No to co sie stało?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

No to co sie stało?

Jak to co! Statek powietrzny wykonujący lot wbrew wszelkim regulaminom i sterowany przez niedouczonych pilotów jebnął o ziemię, aż się zatrzęsło!

To popatrz uważnie,pęknięcie jest na mniejszej wysokości niż podałem-na 10m-będzie około 15cm.Nie musisz się od razu oburzać i krzyczeć nieeee.Poza tym nie jestem zwolennikiem teorii zamachu stanu.....jakby co.

No przecież widzę. To znaczy że co, że to co widać to Ruskie zrobiły??? A te 10m to skąd?

Jestem Europejczykiem.

W inteligencji i racjonalnym myśleniu nikt cie nie przebije.Jesteś wielki a poziom twojego IQ,że nie wspiął się wyżej własnych butów to już nie twoja wina.Wspólczuć tylko staremu ale chyba nie wie co spłodził......może i lepiej.

taaa korzonek buty,powyżej czubka ,inteligencja.Ojciec nie wie z kim i co spłodził....dawaj chłopie,cała wieś czeka na kolejne błyskotliwe wpisy

No przecież widzę. To znaczy że co, że to co widać to Ruskie zrobiły??? A te 10m to skąd?

chciałem poszukać w internecie o zderzeniu z brzozą i odpadłem....sakiewicz z spółką na każdej stronie wyskakuje.Wygląda na zmasowany atak i nie dziwi coraz więcej "nie wierzę w teorie spiskowe ale ta brzoza"

już nie ważne dane z zapisu lotu dokładnie precyzujące wysokość lotu,moment uderzenia i zachowanie samolotu.Wystarczy medialna zmasowana manipulacja i fakty zapisane przez rejestratory nie mają znaczenia.

..<>>>>>>mnie zastanawia ile jeszce idiotow bedzie sie zastanawiac czemu na kazdego idiote nie przypada jeden idiota odpowiadajacy idiocie.Obecnie juz nie wystarczy puknac sie w czolo. teraz nalezy sie zastanowic czemu idiota pisze idotyzmy i mu odpowiedziec.A nawet wytoczyc proces ze pisze idiotyzmy bo jest idiota.Swoja droga ta technika amerykanska jest nie do pobicia.Tak jak i glupota amerykanska polakow.

Rozumiem wladza i mulsa,oni som najlepsiejsi w logicznym rozumowaniu ale ty Jaro?Też do nich dołączasz?

Jeśli tak,to czapki z głów,przed najlepsiejsimi,wszystkowiedzącymi i jedynymi zdroworozsądkowomyślącymi.

Problem macie jedynie w rozróżnieniu skutków od przyczyn,ot taki drobiazg............tylko.

Gość rydz

(Konto usunięte)

No muszę jeszcze raz,ta brzoza na foto,to przez nią?naprawdę?

bo jak tak,kurcze no,przecież to suche jakieś jest,widać że jakieś russskie ludy koczownicze pomieszkiwały tam,uschła pewnie bo się odlewali pod nią,to napewno ta brzoza?!

Ja brzoza,ja brzoza,to musi być nie ta brzoza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.