Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sie tylko zastanawiam czemu akurat tego dnia wysiadl monitoring na wiezy w smolensku...

I czemu do dzis nie ma zdjec satelitarnych ktore powinny byc bezstronnym dowodem w sprawie wypadku lotniczego.

No ale oczywiscie to burdel w pulku byl poczatkiem konca lotu...

I czemu do dzis nie ma zdjec satelitarnych ktore powinny byc bezstronnym dowodem w sprawie wypadku lotniczego.

To jest pytanie do właścicieli satelitów .

Ty myślisz , że satelita nie geostacjonarny lata za tupolewem i nagrywa katastrofę ?

Zapytaj się USA dlaczego nie dają rozmowy z telefonu satelitarnego , przecież tam i tak nic ważnego dla śledztwa nie było , a racja Amerykanie nie podsłuchują Polskiego Prezydenta i nie mają nagrania .

No ale oczywiscie to burdel w pulku byl poczatkiem konca lotu...

No oczywiście .

Jaro

Przecież nie napisałem, ze obaj przebrali sie za mgłę czy tez eksplodowali w bezpośredniej bliskości samolotu.

Wystarczy ich wredna karma, która sie do tego przyczyniła.

Piszę o ich skurwysyńskiej postawie szczególnie po katastrofie do dziś.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jaro

Przecież nie napisałem, ze obaj przebrali sie za mgłę czy tez eksplodowali w bezpośredniej bliskości samolotu.

Wystarczy ich wredna karma, która sie do tego przyczyniła.

Piszę o ich skurwysyńskiej postawie szczególnie po katastrofie do dziś.

Ale ja na ten temat się nie wypowiadam bo to jest temat do watku Polityka. Szwindle Rosjan w dużej mierze są oczywiste, w duzym stopniu nie wynikaja z jakichs makiawelicznych zamiarów tylko z obawy przed obnażeniem ich słabości, bałaganu i cywilizacyjnego zacofania (takie jest moje zdanie).

Natomiast faktem jest i to bardzo bolesnym, że przy okazji katastroby obnażone zostały rozmaite słabości naszego Państwa.

Bałagan, niekompetencja, brak profesjonalizmu, chaos decyzyjny, wszechobecne karierowiczostwo, więcej nawet nie chce mi się pisać.

W tym wszystkim przyczyny techniczne czy burdel u ruskich to mały pikuś.

Mając w pamięci zdjecie baraku zwanego nie wiadomo dlaczego "wieżą" i mając w pamięci żałosne przyrządy którymi dysponowali wyobrażam sobie tych facetów jak siedzą wystraszeni wpatrując się w ekranik wielkości spodka i usiłuja dogadać się z pilotami i ze swoimi dowódcami. A my tu Panie NATO, zachodnia cywilizacja a burdel jak u nich.

Teorie spiskowe sa dla mnie psychologicznym mechanizmem obronnym mającym zdjąć z nas winę i ochronić wiarę we wspaniałość naszego lotnictwa, wyjatkowość i wyższość i co tam jeszcze kto chce.

Jestem Europejczykiem.

Jaro

W 3/4 sie zgadzam więc w czym problem.

Dla mnie problemem jest postawa władz w tej sprawie (bez teorii spiskowych) jej cholerna buta i arogancja.

brzózka nie zmasakruje samolotu, ale może pozbawić go równowagi czy stateczności i rozpiździ się bardziej.

lądowanie awaryjne 2 samolotów (rzeka i brak podwozia) pokazały, że można zrobić to bezpiecznie, ale przy zachowaniu właściwego kąta podejścia i prędkości.

kontakt z brzózką czy zboczem był dla pilotów niespodziewany i prędkość była inna.

ciężko więc gdybać.

szkoda, że jak dla telewizji rozwalili samolot to nie zrobili tego w warunkach terenowych zbliżonych do oryginału (jakiś poligon by się znalazł).

a tak zrobili spaprane lądowanie na autostradzie z wysuniętym podwoziem a nie rekonstrukcję katastrofy smoleńskiej

Nie ten program chyba oglądałeś. Rozwalili jeden samolot - jakiegoś Boeinga. Dodatkowo nie był rozwalany "bezpiecznie". Ani kąt podejścia nie był właściwy ani prędkość. Prędkość była znacznie większa niż przy lądowaniu, a samolot spadał nie jak przy podejściu do lądowania, tylko lotem ślizgowym w dół. Dodatkowo nie było to na autostradzie tylko na pustyni. Bez wysuniętego podwozia. I nie było to w celu rekonstrukcji katastrofy smoleńskiej tylko w celu zbadania co się dzieje z samolotem i osobami znajdującymi się w środku.

Z wpisem Jaro też się zgadzam. A jeśli chodzi o butę i arogancję to bym raczej podejrzewał ruskich. Nasze władze popisują się jedynie bezsilnością. To jakby cytat z Barei przerobić : nie mam Pana czarnej skrzynki i co mi Pan zrobisz ?

Dziś w Polsce wyszła mgła, dziwne, bo dziś rozpoczyna się konferencja na temat katastrofy smoleńskiej.............

To już staje się śmieszne, to co robi władza, odwołane loty, opóźnienia..............gehenna na lotniskach.

Ludzie chcą latać.

Pan prezydent ma tę przewagę, że może nawet na skrzydłach od stodoły polecieć i skoczyć przebijając wyczyn Austriaka.

Ale ja na ten temat się nie wypowiadam bo to jest temat do watku Polityka. Szwindle Rosjan w dużej mierze są oczywiste, w duzym stopniu nie wynikaja z jakichs makiawelicznych zamiarów tylko z obawy przed obnażeniem ich słabości, bałaganu i cywilizacyjnego zacofania (takie jest moje zdanie).

Natomiast faktem jest i to bardzo bolesnym, że przy okazji katastroby obnażone zostały rozmaite słabości naszego Państwa.

Bałagan, niekompetencja, brak profesjonalizmu, chaos decyzyjny, wszechobecne karierowiczostwo, więcej nawet nie chce mi się pisać.

W tym wszystkim przyczyny techniczne czy burdel u ruskich to mały pikuś.

Mając w pamięci zdjecie baraku zwanego nie wiadomo dlaczego "wieżą" i mając w pamięci żałosne przyrządy którymi dysponowali wyobrażam sobie tych facetów jak siedzą wystraszeni wpatrując się w ekranik wielkości spodka i usiłuja dogadać się z pilotami i ze swoimi dowódcami. A my tu Panie NATO, zachodnia cywilizacja a burdel jak u nich.

Teorie spiskowe sa dla mnie psychologicznym mechanizmem obronnym mającym zdjąć z nas winę i ochronić wiarę we wspaniałość naszego lotnictwa, wyjatkowość i wyższość i co tam jeszcze kto chce.

Piękna manipulacja, proszę czytać i uczyć się, jaki dostępny i przyjazny język.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Żeby widzieć w tym wpisie jakąś manipulację, trzeba mieć chyba oczy z denek od 1/2 litrówki.

Gdzie się nie spojrzy, wszędzie jest wszystko robione na odpier**l.

Wiązane przysłowiowymi sznurkami, aby się nie urwało, a trzymało kupy - no bo jakoś to będzie.

I trzymało się kupy dotąd, dopóki się nie rozj**ało, i przy okazji stwierdzono 11 różnych awarii.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Odpowiedź na to pytanie jest dość skomplikowana, sytuacja uzależniona jest również od siły przyssania się wszystkich polityków do koryta.

A o co chodzi, można znaleźć tu http://www.audiostereo.pl/jednomandatowe-okregi-wyborcze-przylacz-sie_96894.html/page__st__180 wpis #188

Jednomandatowe okręgi wyborcze to manipulacja.

Wiele musi być zrobione, żeby wszystko zostało po staremu.

Złodzieje, którzy ukradli pieniądze porobią oszukańcze kampanie wyborcze, aby dalej kraść i nie dopuścić do koryta innych głodnych.

Wszystko jest manipulacją, w celu walki o władzę.

Oczywiście Ty jesteś tym jednym z nielicznych którzy nie poddają się manipulacji i wszystko przejrzeli na wylot...

Jestem Europejczykiem.

no to cool...\

Podrzuć ten pomysł Macierewiczowi, może z wdzięczności zrobi cię członkiem (kurcze, troche to dziwnie brzmi ;-) ) swojej komisji.

Jestem Europejczykiem.

Tak można się zastanowić że nikt tego nie widział.

To kompromituje środowisko astrologów w Polsce, całkowicie.

Przed zamachami na WTC były od początku tamtego roku ostrzeżenia za strony wizjonerów.

Tak można się zastanowić że nikt tego nie widział.

To kompromituje środowisko astrologów w Polsce, całkowicie.

Przed zamachami na WTC były od początku tamtego roku ostrzeżenia za strony wizjonerów.

Nieprawda , był jakiś jasnowidz , chyba kobieta która mówiła telewizji o wypadku lotniczym który będzie ( program nawiązujący o wypadku śmigłowca z Millerem ) , ale do tego nie trzeba jasnowidza bo wypadki będą zawsze .

Dopóki nasz rząd nie zostanie zmieniony, o zamachu możemy sobie gdybać. Śledztwa nie wznowią nawet jakby im ładunki wybuchowe ktoś na stole położył razem z fragmentem skrzydła. A ze zmianą rządu nie będzie tak łatwo. Będą się trzymać stołków mocno, bo wiedzą że jak wylecą to śledztwo zostanie wznowione. Więc przed wyborami sądzę że będą nowe obietnice, słodkie pierdzenie i naród znów uwierzy. Druga sprawa to taka, że komisję do spraw wypadku prowadzi Macierewicz. A jego większość lemingów traktuje jak wariata. Nieważne ilu profesorów podpisze się pod tezą o zamachu, wszystko i tak będzie wina Macierewicza. Moim zdaniem jakby ktoś inny prowadził tą komisję, to wiele osób inaczej by podchodziło do tezy o zamachu.

Kubek tylko moge przyklasnac

Nie mniej skoro kilkudziesieciu naukowcow bada materialy zrodlowe i potwierdza wstepne wyniki hipotez ktore "komisja" Maciarewicza juz wczesniej sygnalizowala warto chyba sprawe przemyslec co?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kubek tylko moge przyklasnac

Nie mniej skoro kilkudziesieciu naukowcow bada materialy zrodlowe i potwierdza wstepne wyniki hipotez ktore "komisja" Maciarewicza juz wczesniej sygnalizowala warto chyba sprawe przemyslec co?

A jakie to materiały źródłowe owi naukowcy badali?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

A jakie to materiały źródłowe owi naukowcy badali?

A nie trzeba przypadkiem najpierw ustalić, jakiej partii politycznej kibicują, lub są członkami - ci naukowcy ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.