Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jareczek zaglusza w ten sposob swoje sumienie. Kazal bratu ladowac za wszelko cene. Jestem ciekaw kiedy amerykanie puszcza nagranie rozmowy braci z samolotu w swiat. Albo inaczej, kto teraz trzyma Jarka za jaja.

Widzisz, lemingu, ja wierzę Polakom i ja wierzę ekspertom.

obserwując spokojnie z irlandii. śmiechu warte.

jedyne ugrupowanie któe zyskało na smoleńsku - to PIS. platforma ? nie za bardzo bo przecież mimo "swojego" prezydenta nic nie zrobili - to też zarzut PIS.

odpowiedz na jedno pytanie.

(pomijam fakt że komisja macierewicza nie miała dostępu do danych dot. śledztwa bo ma takie uprawnienia jak ty i ja - czyli żadne)

jeśli się okaże że to zamach - co wtedy robimy ? wsiadamy do rudego i hajda na moskala ?

bo się zapluwacie o prawdzie i zdradach ale na więcej wam wyobraźni nie starcza. co dalej ?

No to raz jeszcze...

Przychodzi Jarosław Kaczyński do swojego brata i powiada:

- Leszku, nie jest dobrze! Nie tylko nie wygrasz tych wyborów, ale poniesiesz klęskę - 1:4. Tak mówią nawet nasze sondaże.

- Jarku, to moja wina! Ja wiem, że się nie nadaję! To Ty wepchnąłeś mnie na ten stołek - ja tego nienawidzę, mam tego dość! Podam się do dymisji.

- I co z tego? Tylko przyspieszysz wybory i nasi ludzie wcześniej potracą posady. Wściekli będą - i pójdą nie za nami, ale za Ziobrą i Poncyliuszem.

- To co mam zrobić? Ja zrobię wszystko, bo wiem, że nawaliłem. Ja po prostu nie mam charyzmy. A poza tym, wiesz - ten nowotwór się posuwa, posuwa...

- Posłuchaj - mam plan...

- To świetnie! Te Twoje plany są zawsze znakomite. Jaki plan?

- Słuchaj. Za trzy miesiące będą uroczystości w Katyniu...

- Będą - i co z tego?

- To polecisz tam samolotem. Dam Ci bombę. Przed lądowaniem bomba wybuchnie. Zwalimy to na Ruskich. W kraju powstanie oburzenie, ja je będę podsycał - i wygram te wybory prezydenckie. I będę dobrym prezydentem - a nasza partia wygra wybory parlamentarne!

- Jarku, jesteś genialny! Ja dla Ciebie wiesz, że wszystko... Ale czy to godziwe?

- Ja Ci coś powiem. Jak to zrobimy nad Katyniem, to będzie takie zamieszanie, że - obiecuję Ci - pochowamy Cię na Wawelu!

- Jak to załatwisz?!?

- Nie wiesz, że mamy haki i na Dziwisza?

-A! Rzeczywiście! Aleja nie chcę zostawiać tak Marysi samej...

- To weźmiesz Ją ze sobą! Żony powinny odchodzić razem z mężami. Co Bóg złączył... Wiesz, jak Ona by męczyła się i płakała, gdybyś chorował i umierał? A tak: błysk - i odejdziecie bez żadnych cierpień!

- To jest myśl. Jarku, Ty jesteś jak Machiavelli! Ale skąd zdobędziesz bombę?

- A, mam jednego zaufanego borowika. Był w GROM-ie. Zdolniacha, pirotechnik. On dla mnie zrobi wszystko. On nam da taką bombę wolumetryczną, ciśnieniową. Nie wiem, jak to działa, ale podobno piorunująco. Wszyscy zginą na miejscu, a po wybuchu żadnego śladu. Tylko musisz to zdetonować nad samą ziemią...

- A ten Twój borowik nas nie wyda?

- Żartujesz! Ja wezmę od niego tę bombę, dam Ci ją do teczki - a Ty załatwisz, że poleci z Wami do Katynia! Żadnego śladu nie będzie!

-- Jarku, Ty naprawdę jesteś genialny. Przemyślałeś każdy szczegół. Wchodzę w to - po co mam umierać przez dwa lata, opuszczony, już nie prezydent - kiedy mogę od razu... Jak sobie pomyślę... Wawel... Wawel!! Koniecznie z Marysią! Ja Ją naprawdę kocham! Tylko...

-Co „tylko"?

- W tym samolocie będzie jeszcze setka ludzi...

- No to co? Co to jest setka? Nie pamiętasz, jak chwaliliśmy Pinocheta? A On wykończył 1500 ludzi - niektóre Małpy w Czerwonym mówią nawet o trzech tysiącach! Rewolucja wymaga ofiar! Pomyśl: jeśli nie Ty, jeśli nie Twoja ofiara, to do władzy dojdą agenci bezpieki, agenci niemieccy, aferały z tej obrzydliwej Platformy. Trzeba temu zapobiec!

-Trzeba... Rozumiem...

- Zresztą: weźmiesz na pokład takich bywszych liudiej. Taką Annę Walentynowicz? Co Ona ma z życia? Umarłaby jako pospolita suwnicowa, pochowana gdzieś pod płotem... I to już niedługo. A tak - jaki piękny będzie miała pogrzeb!

- No, dobrze, Bracie, już dość - to dzwoń do tego swojego borowika...

* * *

Nieprawdopodobne?

Niemoralne?

Wcale nie mniej prawdopodobne niż to, że JE Donald Tusk spiskował - w tym świecie pełnym podsłuchów i agentów wszelakich - z p.Włodzimierzem Putinem, by wyprawić na tamten świat własnego prezydenta!!!

Komu łatwiej byłoby uknuć taki spisek? Dwóm zgranym, zżytym ze sobą braciom - czy dwóm politykom, w każdej chwili obawiającym się, że ten drugi może go zdradzić i ujawnić cały plan po to, by go skompromitować!

A ponadto znacznie łatwiej prezydentowi Kaczyńskiemu wnieść na pokład bombę niż montować sztuczną mgłę na obszarze 5 tys. km2, manipulować radiolatarniami... To wszystko wymagałoby wciągnięcia w spisek setek ludzi.

Obiektywnie więc - jeśli już chcemy mieć spiskową teorię „Smoleńska" - to ta jest miliony razy bardziej prawdopodobna!!!

W dodatku zwolennicy braci Kaczyńskich nie będą mogli ich za to potępić! Przeciwnie: ofiara z życia dla Ojczyzny - by nie wpadła w ręce aferałów, niemieckich agentów i oficerów WSI knujących do spółki z Wielkim Wschodem - to czyn wielki i święty! A Jarosław Kaczyński w tym świetle jawi się jako ktoś, kim naprawdę jest - geniusz taktyki. [...]

Tak, że wcale nie jest wykluczone, iż odbyło się to tak, jak naszkicowałem.

[...]

JANUSZ KORWIN-MIKKE

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Zieeeeeeeew... nudzisz, lemingu. :)

Wy się miotacie i zapluwacie z nienawiści a ja spokojnie czekam na wyniki prac komisji Pana Posła Macierewicza.

Drobnym problemem jest fakt, że komisja Macierewicza nie zajmuje się obiektywnym badaniem okoliczności katastrofy, w celu wyciągnięcia równie obiektywnych wniosków. A zajmuje się jedynie próbą udowodnienia z góry założonej, jedynie słusznej, tezy. Która dla niektórych osób jest co prawda równie bolesna jak inne, ale za to "najmniej boląca", że tak to ujmę. Przecież to widać, słychać i czuć, na kilometr.

A czy to jest prawidłowy sposób działania "obiektywnej" komisji, to już każdy może sobie ocenić sam.

Od razu przypomina mi się dowcip, który wyczytałem na mebelkach:

Pytanie: Czym poseł Macierewicz tłumaczy hałas przy gwałtownym ruszaniu samochodem?

Odpowiedź: Spiskiem opon

panerai, jak na to patrze, to chyba kogos innego trzyma ktos inny za jaja...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Też tak myślę... stał się zakładnikiem dziecka które sam spłodził i to ono teraz go pożera.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Drobnym problemem jest fakt, że komisja Macierewicza nie zajmuje się obiektywnym badaniem okoliczności katastrofy, w celu wyciągnięcia równie obiektywnych wniosków.

Sławku - z Tobą akurat spierać się nie zamierzam. Ja i Ty możemy "różnić się pięknie". :)

A kto miał rację - czas pokaże. Poczekajmy, popatrzmy...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

komuś tu chyba przyświeca takie hasło

"Bóg, Honor, Ojczyzna, Lech, Jarosław"

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Widzisz, lemingu, ja wierzę Polakom i ja wierzę ekspertom.

To jest właśnie problem sekty smoleńskiej. Dla was to kwestia wiary. Ja uczyłem się fizyki i po prostu wiem, że panowie "eksperci" Macierewicza chrzanili bzdury.

panerai, jak na to patrze, to chyba kogos innego trzyma ktos inny za jaja...

całkiem możliwe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znowu niektórzy idioci będą wydziwiać, że to opublikowała akurat Gazeta, ale celniejszego komentarza do paranoi smoleńskiej ze świecą szukać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomuś debilu!

Zapytam jak Linda - co ty k... wiesz o fizyce?!?!?!

Jakim konkretnie prawom fizyki i w jakim miejscu???

chociażby nagłe odejście samolotu w górę w czasie i na odcinku tak krótkim , że przeciążeń nie wytrzymałby żaden samolot , nie byłby nawet w stanie wykonać takiego manewru , wynika to z zapisu przebiegu lotu w raporcie Millera..

Ty doktporek wbrew pozorom taki sam zaslepiony debil jesteś jak 747 czy tomuś, tylko w garniturku.

zbędne warczenie .....schowaj zębiska.....hehe....

Moja mama musiała wyjeżdżać z Wilna z jedną walizką. Obaj dziadkowie z bolszewikami walczyli. Nie pisałem o tym do tej pory bo wiadomo, zaraz Putin naśle na mnie i na rodzinę skrytobójców.

szkoda było wysiłku twoich przodków .....teraz skamlesz Putinowi....

argus , chcesz powiedzieć , że w Polsce nie ma rosyjskich agentów ingerujących w naszą politykę?

A kto miał rację - czas pokaże. Poczekajmy, popatrzmy...

Poczekajmy? Chyba na Godota :-)

Najfaniej będzie patrzeć jak frakcja Kaczyńskiego odzyska władzę i będzie się z tego wszystkiego rakiem wycofywać. Bedzie musieć, bo oficjalna wersja jest "międzynarodowo" klepnięta. PiS przy władzy nie wywoła wojny z ruskimi, na skargę do USA nie poleci, a jak poleci i się bedzie za bardzo rzucał, amerykanie zabiorą zabawki i dadzą kopa w dupe. Nie takie sprawy tuszują latami jak chociażby śmierć Kenediego.

,,Maciej Lasek, który ledwo został mianowany szefem powołanego przez premiera Donalda Tuska zespołu mającego „prostować i wyjaśniać” rozmaite informacje ws. śledztwa smoleńskiego zaczął posługiwać się kłamstwem. Lasek do tego stopnia wczuł się w swoją misję, że zaczął zaprzeczać nawet własnym wypowiedziom.

- To nie był wybuch. Badaliśmy wrak, obejrzeliśmy miejsce zdarzenia, zrobiliśmy bogatą dokumentację. W tej katastrofie nie ma nic tajemniczego - mówił w „Kropce nad i” na antenie TVN24 Maciej Lasek - członek komisji Jerzego Millera, a teraz szef powołanego przez premiera zespołu.

W tej sytuacji warto przypomnieć, że jeszcze w lutym lutym 2011 r. dr. inż Maciej Lasek wraz z 12 innymi członkami komisji Millera wysłał list do ministra Cezarego Grabarczyka, w którym napisał m.in.: „...nagły i nieuzgodniony, zarówno z zespołem doradców, jak również ze stroną rosyjską wyjazd Pana Edmunda Klicha ze Smoleńska w trakcie prac grupy polskich specjalistów na miejscu zdarzenia uniemożliwił stronie polskiej dokończenie tych prac, w tym badania wraku samolotu Tu-154M”. O tym, że wrak nie został przebadany pisał też w swojej książce pt. „Moja czarna skrzynka” płk. Edmund Klich. Stwierdził on jednoznacznie, że eksperci polscy nie przebadali wraku, i to właśnie ich obarcza odpowiedzialnością za niedopełnienie obowiązków.''

Nowe rewelacje i dowody asa wywiadu Antoniego M. w wiadomej sprawie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

/.../ amerykanie zabiorą zabawki i dadzą kopa w dupe. Nie takie sprawy tuszują latami jak chociażby śmierć Kenediego.

Wiesz co zrobią Amerykanie?

Zrobią, co im będzie pasowało :)

Cała sztuka to zwrócić się do nich o pomoc w ODPOWIEDNIM momencie.

Z Rosją wojny nie wygramy - to oczywiste. Nie wygramy SAMI...

Ale z pomcą USA i Chin - i owszem. :)

Hitlera też sami nie pokonaliśmy - musi być koalicja by zniszczyć Imperium Zła.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

dlatego że i Anodina i Miller - byli sędziami w swojej sprawie .

A maciorek z Pisem to są sędziami w cudzej sprawie niby??

Po pierwsze zacznij od porzucenia tej wojującej nowomowy. od razu jasność umysłu wróci.

Ci tak zwani eksperci od zamachu twierdzą był wybuch. I na tym się kończą ich dowody. Więc brak dowodów traktują jak dowód że był wybuch.

Gdzie ile i czym to juz w ogóle nie jest istotne. Maciorek musi robić widowisko.więc takie drobiazgi nie są ważne.

[...] chcesz powiedzieć , że w Polsce nie ma rosyjskich agentów ingerujących w naszą politykę?

Chcę powiedzieć, że na pewno są.

Z Antonim M. i Tadeuszem R. (a może i z Jarosławem K.) na czele.

Zakładając , że ktoś (ktosie ) przeżył(li) w katastrofie smoleńskiej , pozostaje pytanie , czemu po trzech latach ktoś (ktosie ) postanowił (li) lub pozwolono im postanowić aby się ujawnić - jak dla mnie , to się kupy i dupy nie trzyma .

Piotr

O 3 ofiarach wywiezionych do szpitala mówiono już w pierwszej godzinie po katastrofie. Była taka informacja w TV. Mam dobrą pamięć.

Ci tak zwani eksperci od zamachu twierdzą był wybuch. I na tym się kończą ich dowody. Więc brak dowodów traktują jak dowód że był wybuch.

Trotyl na wraku to nie dowód?

Chyba w Irlandii mówiono. Bo w Polsce to jedynie nie potrafili podać ilości ofiar, a mózgi sobie już coś dośpiewały.

Ty się lepiej zajmij samolotem który spadł na Pantagon i wyparował. Bo tam są konkretne dowody na rzadowy spisek. Polityka "radiostacji gliwickiej" ciągle żywa.Trzeba tylko odróżniać burdel od prowokacji.

O 3 ofiarach wywiezionych do szpitala mówiono już w pierwszej godzinie po katastrofie. Była taka informacja w TV. Mam dobrą pamięć.

+

Ja też to słyszałem w telewizji(wczoraj bębnili o tym na wszytkich kanałach tel.) z ust pana Macierewicza .

Piotr

Lotnisko w Smoleńsku zapewne było od lat oberwowane i śledzone przez szpiegowskie satelity amerykańskie czy też inne zachodnie służby wywiadowcze, a to między innymi z takiego względu, że teren ten, od wielu lat był, i jak podejrzewam jest w dalszym ciągu, miejscem przeróżnego transferu i nielegalnego obrotu czy też handlu bronią. Prawdopodobnie, zarówno Amerykanie jak i pozostałe zachodnie sekcje wywiadu wiedzą doskonale co się stało i jaka była faktyczna przyczyna katastrofy, a nie udokumentowanie i nie przedstawienie tych faktów do publicznej wiadomości potwierdza tylko tezę, jakimi to ważnymi sojusznikami i partnerami jesteśmy dla kluczowych światowych graczy, m.in. dla Amerykanów, w kórych to PiS jest bezgranicznie zakochany... szopka na całego... i jak na razie największy biznes polityczny na tej katastrofie zbija Rosja, z którą liczą się jak najbardziej Amerykanie i jak już wspomniałem, inni czołowi gracze na naszym globie. Historia już nie raz nam pokazała, jak to możemy liczyć na zachodnich sprzymierzeńców...

Parker's Mood

Noooo TROTYL to jest dowód... a nawet DOWÓD! Tylko ch*j wie na co.

W zasadzie to powinniśmy obchodzić rocznice żałoby, że ten samolot był taki mały i cały sejm sie do niego nie zmieścił.

był zamach , trzech przeżyło i Macierewicz jest na tropi , walnięte smoleńskie w czym macie problem . Było jak mówicie a własnych wersji zaczynając od sztucznej mgły trochę się nazbierało. Trochę na pojebów wyglądacie

Chyba w Irlandii mówiono. Bo w Polsce to jedynie nie potrafili podać ilości ofiar, a mózgi sobie już coś dośpiewały.

No widzicie chłopaki... jaka wasza pamięć wybiórcza? :)

Tak Was zaprogramowali byście pamiętali tylko to co wam wygodnie... A ja mam dobrą pamięć. Mówiono o tym zaraz po katastrofie w TV.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.