Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się. Oglądanie posłanki Wróbel zadającej z mozołem przez dwie minuty pytanie którego w końcu nie zadała było dla mnie traumatycznym przeżyciem.

Jestem Europejczykiem.

Zgadzam się. Oglądanie posłanki Wróbel zadającej z mozołem przez dwie minuty pytanie którego w końcu nie zadała było dla mnie traumatycznym przeżyciem.

Oglądaj powtórkę w TVP INFO.

Żebyś posłuchał mistrzowskiego łgarstwa prosto do kamery.

Mówisz o tym bełkocie PiSSmanów? Nie mogłem wyjśc z podziwu jak posel, czyli reprezentant narodu nie wie, co to jest pytanie. Ogladałem dopóki żona nie przełączyła na cos innego i w tym krótkim czasie kilkoro posłanek i posłów nie było w stanie w ciągu 1-2 minut wyartykułować pytania. Masakra po prostu. A może o to chodziło, żeby kolejny raz narobić dymu?

Z drugiej strony zastanawiam się jaka szajba odbila Prezesowi że pozbył się Dorna. Można go nie lubić, można sie z nim niezgadzać ale facet przynajmniej włada rozumem i mowi spójnie i logicznie. A może to właśnie denerwowało Prezesa?

Jestem Europejczykiem.

Za kamasze? Cos kręcisz. Wyleciał bo jak dla Prezesa był za inteligentny. Prezes lubi otaczać się miernotami i lizusami bo na ich tle wygląda na orła. Tyle tylko że z taką świtą nigdy nie wygra żadnych wyborów. A może po prostu nie chce?

Jestem Europejczykiem.

Polska racja stanu wymaga aby sprawe katastrofy smoleńskiej wyjaśnic. Zdarzenia typu nie te ciała w nie tych grobach, fikcyjna sekcja zwłok powoduję , że całe rosyjskie dochodzenie jest o kant dupska trzasnąć. Ten kto do tego dopuścił to w czasach obecnej moralności powinien odejść ze stanowiska bo w dawniejszym pojęciu honoru strzeliłby sobie w łeb.

Jeśli ktoś interpretuje konieczność wyjasnienia sprawy ( po ujawnieniu błędów) ze sporem politycznym pomiędzy PO i PiS to jest obywatelskim nieporozumieniem i cechuje go poważna ułomność intelektualna.

i tyle

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Zdarzenia typu nie te ciała w nie tych grobach, fikcyjna sekcja zwłok powoduję , że całe rosyjskie dochodzenie jest o kant dupska trzasnąć.

Ty bartek jesteś kompletnie na bakier z logiką. Zanim coś napiszesz to myślisz chociaż chwilę?

Jestem Europejczykiem.

Jaro

Czego ty bronisz?

Szwejów i oszustów, którzy stoją za pełowskimi plecami?

Czego po tym oczekujesz?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ty bartek jesteś kompletnie na bakier z logiką. Zanim coś napiszesz to myślisz chociaż chwilę?

Ekhmmm no akurat jest to bardzo logiczne.

Pierwsza zasada kryminalistyki - brak zaufania. Jesli ktos w zeznaniach zaplacze sie w jednym miejscu mozna domniemywac

iz reszta zeznan jest tez nieskladna.

Jesli w ciele p. Wasermana byly organy ktore nie nalezaly do niego, jesli w grobach leza szczatki zamienione mozna domniemywac

bledow celowych lub niezamierzonych w czasie wykonywania procedur.

Zwalanie tego na fakt rozczlonkowania cial jest ogromna hipokryzja skoro MAK potrafil okreslic polozenie konczyn pilotow w ostatniej fazie lotu a ich ciala powinny byc najbardziej "zmielone" (przeciez brak jest czesci dziobowej).

Tak pozatym jak dla mnie powinni otworzyc trumny pilotow...jesli bedzie tam tylko papka to znowu raport MAKu dostanie minusa. Jesli natomiast o dziwo beda "cale" ciala to jak nic nasunie sie pytanie co sie stalo z kabina pilotow?

Wczoraj już się wypowiadała rodzina Walentynowicz. Wg nich, Seremet kłamie, bo w Rosji rozpoznali ciało Walentynowicz.

Ja jestem ciekaw jakie dokumenty ma córka Wassermana. Z tego co jej się z ust wyrwało dziś w tvn, to mają te dokumenty coś wspólnego z badaniem czarnych skrzynek przez Rosjan zamiast u nas. Dokumenty mają podobno obciążać Tuska.

Jaro

Czego ty bronisz?

Szwejów i oszustów, którzy stoją za pełowskimi plecami?

Czego po tym oczekujesz?

Popierdoliło was kompletnie, zatraciliście (ty i jeszcze tu kilku) zdolność logicznego wyślenia. Dajecie sobą sterować jak dzieci a wmawiacie to wszystkim wokół.

No wlaśnie, sam sobie odpowiedz na pytanie - czy jak kogokolwiek bronię???

Jestem Europejczykiem.

Popierdoliło was kompletnie, zatraciliście (ty i jeszcze tu kilku) zdolność logicznego wyślenia.

Alez Jaro...logika

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

strona 99

Nie powiesz mi ze ocena uszkodzen cial pilotow jest jednak wyjatkowo dokladna.

Interesujace jest to w kontekscie braku szczatkow kabiny pilotow wiekszych niz 20cm :)

Juz pisalem to wczesniej i pytam sie logicznie jak to jest mozliwe?

Ukryta Zawartość

Dajecie sobą sterować jak dzieci

Broń obosieczna i nie do ustalenia kto kim i kogo.

Jaro zastanów sie na tym.

Jaro skoro twierdzisz że wszyscy jestesmy manipulowani przez Pis, to może posłuchaj jednak rodzin ofiar, co oni mówią. Oni raczej nie walczą o stołki.

Ale dlaczego "wszyscy"? Niczego takiego nie twierdzę, mówie o konkretnych ludziach i o konkretnych wypowiedziach. Rodzin słucham i wypowiedzi są baardzo różne.

Uważam, że zamiana (o ile była) czy nieprawidłowe rozpoznanie zwłok to skandal ale czego to dowodzi? Zamachu? Chyba jednak nie, a taki ciąg myślowy widzę u wielu.

Jestem Europejczykiem.

Popierdoliło was kompletnie, zatraciliście (ty i jeszcze tu kilku) zdolność logicznego wyślenia. Dajecie sobą sterować jak dzieci a wmawiacie to wszystkim wokół.

No wlaśnie, sam sobie odpowiedz na pytanie - czy jak kogokolwiek bronię???

Logiczne myślenie zakłada , że prawdę wywodzimy z prawdziwych przesłanek. Jak napisał robert, jeśli proces ustalania przyczyn prowadzony przez jakiś organ zawiera poważne błędy to znaczy , że pozostałe ustalenia tego organu też mogą zawierać błędy a w związku z tym nie możemy stwierdzić ,że poznaliśmy prawdę.

Innymi słowy jeśli ktos ( Kopacz) twierdzi , że praca patologów odbywała się w chaosie i pośpiechu i okazuje się , że znamy już pierwsze błędy patologów to nalezy przyjąć , że wyniki prac patologów w Moskwie są podważalne a w konsekwencji cały raport.

Problem w tym ,że to już jest sztuką umiejętnie to rozplątać a nasz rząd nie ma kadr aby to zrobić.

Uważam, że zamiana (o ile była) czy nieprawidłowe rozpoznanie zwłok to skandal ale czego to dowodzi? Zamachu? Chyba jednak nie, a taki ciąg myślowy widzę u wielu.

Brak profesjonalizmu służb, które powinny być przygotowane na każdą okoliczność.

Wysyłanie samej Kopacz już było błędem, poczynania Arabskiego były skandaliczne.

Rodziny? Czego maja być winne?

Rolą państwa w takiej sprawie powinno być dokładne i ostateczene zweryfikowanie. Popełniono skandaliczny błąd zaniechania.

Rżniećie teraz głupa przez Kopacz, Arabskiego i obrana kolegów partyjnych przez Tuska do niczego nie prowadzi, pośrednie zwalanie winny na rodziny jest obrzydliwe.

a teraz majstersztyk PR

- Ewa Kopacz powinna przeprosić rodziny ofiar i przyznać, że pełna identyfikacja ciał nie była możliwa - stwierdził Janusz Palikot, przewodniczący Ruchu Palikota.

czyli prorządowy opozycjonista domaga się od rządu jako opozycja przyznania się do błędu w formie potwierdzającej niemozliwość przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego i stropedowania prób podważenia raportów

Przykrywka, przesunięcie problemu i zmiana postrzegania motywacji w jednym.

Jedno Palikotowi przyznać trzeba, ma najlepiej przygotowane komunikaty i najlepiej dystrybuuowane. Tyle, że pełna manipulacja

Ale dlaczego "wszyscy"? Niczego takiego nie twierdzę, mówie o konkretnych ludziach i o konkretnych wypowiedziach. Rodzin słucham i wypowiedzi są baardzo różne.

Wysil trochę mózgownicę. Nikt nie twierdzi że zamiana ciał była skutkiem zamachu. Posłuchaj trochę osób które się na ten temat wypowiadają i spróbuj to zrozumieć obiektywnie własnym mózgiem, a nie tym co mówi i w jaki sposób naśmiewają się z faktów posłowie tacy jak Niesiołowski. Właśnie przez takie opinie większość nie traktuje sprawy Smoleńska poważnie, tylko jako walkę polityczną. Najłatwiej jest to zarzucić jeśli się chce ukryć własne nieudolne działanie.

Zamiana lub nieprawidłowe rozpoznanie zwłok nie dowodzi temu że był zamach, lecz dowodzi temu, z jaką starannością ruskie traktowały ciała ofiar. Wiele osób które miały kontakt z ciałami, mówią wyraźnie, że ciała były wrzucane do trumien w workach, a ubrania które rodzina przywiozła, aby w nich pochować swoich najbliższych, były po prostu wrzucone do środka. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie nie dowodzi to zamachu, ale karygodnego i haniebnego traktowania zwłok. Mogę to nawet nazwać bezczeszczeniem. Wczoraj bezczelna Kopacz broniła własnego honoru a ani słowem nie wspomniała dlaczego kłamała mówiąc że nasi lekarze i prokuratorzy brali udział w sekcjach i żadnej pomyłki nie było.

Co do zamachu to jest inna sprawa. Od początku jedyną tezą badaną w smoleńsku były błędy pilotów i obecność Błasika w kokpicie. Teza o zamachu nie była wogóle brana pod uwagę. A dowodów na to jest wiele, które powinny zostać obalone w trakcie śledztwa, a nie przed jego podjęciem. W trakcie sekcji Walentynowicz wyszły dodatkowe dowody - obecność w jej ciele nitu z samolotu. Czy taki dowód będzie wogóle wzięty pod uwagę ? Sam sobie odpowiedz na pytanie jak to będzie w naszym praworządnym kraju.

Ukryta Zawartość

Wyjątek z w/w:

"Czy pamiętacie proroczą przestrogę Wszechmogącego i Wszechwiedzącego Boga, który wybuchem islandskiego wulkanu wyraźnie ostrzegał nas, że decyzja o pochówku domniemanych zwłok Prezydenta była przedwczesna? Tylko roztropny i głęboko religijny Prezydent Obama wysłuchał Głosu Pana."

Ukryta Zawartość

Najgorsze jest to, że coraz częściej idioci cytują innych idiotów uważając to za publicystykę, a nie satyrę na samych siebie.

No ba bo zamach nie miesci Ci sie w glowie wiec nawet nit w ciele denata jest rzecza normalna :)

Dowodzi to tego iz byl burdel i pospiech, ze sekcje byly pisane na kolanie pod publike. I teraz niejaki Colombo wzialby swoj prochowiec na plecy i poszedl za ciosem czemu byl burdel i pospiech?

Jak widac tak autorytatywny raport MAK ktory wyraznie wskazywal Blasika jako winnego katastrofy poprzez presje wywolana na pilotach jest po prostu w wiekszosci sterta bzdur pisanych na sztuke pod zamowienie. I to jest punkt wyjscia ktory powinien byc brany pod uwage.

A celowosc takiego stanu rzeczy...no coz kazdy dopowiedziec sobie moze co mu w duszy gra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.