Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro

Wygląda na to, że Twoja osoba prezentuje idealnie zaprogramowane przez system władzy w Polsce, poglądy, dokładnie takie, nad jakich forma i treścią, pracują specjalistyczne ośrodki manipulacji, nastawione na osłabienie spójności narodowej, zatomizowanie, regionalizację, aby w przyszłości i tą przyszłość właśnie obserwujemy, wtłoczyć niby pod przykrywką kryzysu, polski obszar państwowy, do Unii Europejskiej, rozumianej jako jednolita wspólnota gospodarczo-polityczna.

Dlaczego współuczestniczysz w projekcie mającym na celu, zakończenie istnienia w Europie podmiotów narodowych państw, suwerennych ekonomicznie i politycznie?

Wspólna Europa dziś to utopia.

Polacy nie mają równych szans, wobec innych zachodnich nacji i już choćby z tego powodu, nie mogą uczestniczyć w tym projekcie na równych prawach z innymi.

Przypadła by nam rola taniej siły roboczej.

Nie idź tą drogą.

Panowie!

Na temat katastrofu juz dawno powiedziałem co miałem powiedzieć. Zarówno raport rosyjski jak i polski zawierają szereg przemilczeń. Celowo tak piszę i podkreślam bo jak widzę do niektórych inaczej nie da rady.

Nikogo nie zamierzam do niczego przekonywać bo sie nie da. Dyskusja od dawna nie jest dyskusją więc po ch... mam się męczyć.

Zmanipulowanych oraz zmanipulowanych matołów którzy nie rozumieją rzeczy podstawowych a przypisują mi na zmianę głupotę, podatność na manipulacje, bycie agentem (są i tacy) po prostu olewam. I to mniej więcej tyle.

Jestem Europejczykiem.

I teraz niejaki Colombo wzialby swoj prochowiec na plecy i poszedl za ciosem czemu byl burdel i pospiech?

piękne pytanie

dodam drugie.

Czy chaos i pośpiech wystąpiły równocześnie czy następczo ?

wynikac może że

jeśli chaos wynikał z pośpiechu to omijano procedury

jeśli pośpiech wynikał z chaosu to zawiodła decyzyjność

Panowie!

Na temat katastrofu juz dawno powiedziałem co miałem powiedzieć.

pomiędzy dawno a dziś sporo się wydarzyło, czego nie zauważasz i dlatego przypisuje ci się głupotę

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

I właśnie w tym jest problem. Ci którzy dali się omamić wspaniałymi wypowiedziami Tuska i jego rządu, mają już dosyć tematyki Smoleńska i "walki politycznej". I nawet jakby pojawiły się nowe dowody, w niczym to nie podważy już udeptanego w głowie przekonania że wszystko było ok, tylko pisiory się czepiają żeby na trumnach smoleńskich władzę zdobyć.

klasyczna sytuacja związana z odkrywaniem tzw. zbrodni po latach .

zacytuję z pamięci dialog podejrzanego o zbrodnię sprzed 15 lat ze śledczym

" Po co to robicie , ludzie się z tym pogodzili, życie sobie ułożyli, na trupach karierę chcesz Pan zrobić"

albo ta scena w Komorniku jak babcię komornik wykopał z ziemi. Ten sam mechanizm psychologiczny. W filmie chłopak mial w pierwszej lidze kopać a nasz premier w europie miał działać. I ogół miał pretensje do tego kto wykrył przestępstwo a nie tego kto je popełnił.

to może posłuchaj jednak rodzin ofiar, co oni mówią. Oni raczej nie walczą o stołk

kilku rodzin ? bo ich jest 96 i jak do tej pory tylko kilka z nich zaistniało w przestrzeni publicznej.

jak zwykle, wielbiciele bomby termobarycznej utożsamiają "kilka" osób z liczbą 96.

tymczasem większość rodzin woli siedzieć cicho co jest zrozumiałe. 96 - kilka = większość.

I nawet jakby pojawiły się nowe dowody, w niczym to nie podważy już udeptanego w głowie przekonania że wszystko było ok, tylko pisiory się czepiają żeby na trumnach smoleńskich władzę zdobyć.

podobnie, nawet jeśli dwie prokuratury badały sprawę i nie widza przesłanek do wspominania nawet o udziale osób trzecich, , w niczym to nie podważy już udeptanego w głowie przekonania że wszystko to zamach tuska i putina.

problem w tym że to PIS najwięcej skorzystał z tej katastrofy bo dzięki niej stworzył mit polaka-patrioty i wyprowadził rycerzy chrystusa na ulice i był poważnym pretendentem w wyborach.

każdy kij ma dwa końce.

Jaro.

Proszę nie ściemniać.

Proszę poczytać sobie niezależne portale internetu, na przykład Salon24, tam są podane czarno na białym, fakty, nie zmyślenia, lecz prawne fakty, dotyczące sytuacji zdarzeń smoleńskich.

Najnowszy hit jest taki, że pani E.Kopacz pojechała do Rosji jako osoba prywatna, a nie najwyższa rangą osoba prawna reprezentująca oficjalnie państwo polskie.

Przecież to gigantyczny skandal!

Czy przedtem ktoś mógł nawet przypuszczać coś takiego.

To przecież oznacza, że państwo polski w ogóle nie dopełniło prawnych obowiązków wobec zmarłych urzędników polskiego państwa na służbie.

Jak to się dzieje Jaro747, że zachodnie media nie interesują się wyjaśnieniem tej katastrofy, a bardzo troszczą się o żyjącą przecież premier Julię Tymoszenko?

Ciekawe, prawda?

Żadnych dociekań.

Może bardzo na rękę jest im to, że zniknęła przeszkoda w budowie Euro-Azji?

P.S.

Gdzie są zdjęcia dokumentacji fotograficznej zwłok.

Kto je robił.

Gdzie jest dokumentacja medyczna.

Nie mamy pańskiego płaszcza............

problem w tym że to PIS najwięcej skorzystał z tej katastrofy bo dzięki niej stworzył mit polaka-patrioty i wyprowadził rycerzy chrystusa na ulice i był poważnym pretendentem w wyborach.

na katastrofie nie skorzystał nikt

poziom histeryczności reakcji PiS jest odzwierciedleniem uporu rządu do zamiecienia całej sprawy pod dywan.

kilku rodzin ? bo ich jest 96 i jak do tej pory tylko kilka z nich zaistniało w przestrzeni publicznej.

innymi słowy aby powaznie zająć się sprawą niezgodności trzeba mieć zdanie 49 rodzin ?

czy was za przeproszeniem porąbało ? dwa lata łykania kitów na temat okoliczności katastrofy a żadna wątpliwość się w głowach nie zaświeciła

homo sovieticus pełną gębą

dwa lata łykania kitów na temat okoliczności katastrofy a żadna wątpliwość się w głowach nie zaświeciła

zaświeciła, na temat poczytalności pana kaczyńskiego i pana macierewicza. oni to właśnie wciskają kit na temat okoliczności, bo bez niego ich polityczny niebyt stanie się faktem.

PIS skorzystał na katastrofie bo bez niej stoczyłby się poza próg wyborczy. trzeba być ślepcem głupcem lub świadomie przeczyć faktom żeby tego nie pamiętać.

matematyka jest również nieustępliwa większość rodzin milczy. to że kilka z nich zdecydowało się skakać po trumnach i kandydować do sejmu nie oznacza że "rodziny mają swoje zdanie", chociaż ten poziom interpretacji i naginania faktów już znamy.

proszę też mnie nie wyzywać od sovieticusów, nie życzę sobie. jeśli chcesz reprezentować poziom bydła które swoich traktuje jak swoich a tych co myślą inaczej za sowietów, zapraszam na uliczne wyprawy w towarzystwie jedynych prawdziwych polaków.

proszę też mnie nie wyzywać od sovieticusów, nie życzę sobie. jeśli chcesz reprezentować poziom bydła które swoich traktuje jak swoich a tych co myślą inaczej za sowietów, zapraszam na uliczne wyprawy w towarzystwie jedynych prawdziwych polaków.

To gówniarska maniera bartusia, fachofca od niczego.

Jestem Europejczykiem.

odbijasz piłeczkę już jedynie

zaświeciła, na temat poczytalności pana kaczyńskiego i pana macierewicza. oni to właśnie wciskają kit na temat okoliczności, bo bez niego ich polityczny niebyt stanie się faktem.

wątpliwości niewyjaśnione świadczą zazwyczaj przeciw tezie oficjalnej.

ta bajka o poliycznym niebycie to takie proste wytlumaczenie, bardzo ludzkie zebys nie kombinowal dalej i wierzył w zieloną wysepkę , dobrych ludzi włądzy i to ,że panstwo zdalo egzamin

i wszystko bez głębszej refleksji.

niekoniecznie, albowiem w przypadku katastrof lotniczych ZAWSZE są i będą wątpliwości. głównie dlatego że nie ma naocznych świadków, a wszystko podlega śledztwu opartym na - uwaga - modelach aerodynamicznych. jestem projektantem i wiem że interpretacja modeli i ich symulacji zależy od interpretującego. stąd, miejsce na wątpliwości są zawsze.

ta bajka o poliycznym niebycie to takie proste wytlumaczenie, bardzo ludzkie zebys nie kombinowal dalej i wierzył w zieloną wysepkę , dobrych ludzi włądzy i to ,że panstwo zdalo egzamin

nie zdało, pomyłki są skandaliczne - co nie zmienia faktu że nie masz zielonego pojęcia o tym w co wierzę bo ci jeszcze nie mówiłem.

i wszystko bez głębszej refleksji.

nie wiesz czy mam refleksje czy nie bo nic na ten temat nie pisałem. jak na razie oceniłem obłędną postawę kilku działaczy pseudo-opozycji, co nie ma nic wspólnego z moją refleksją na temat państwa.

proszę o nie nadinterpretowywanie moich wpisów, niezgadywanie moich myśli, moich refleksji i o opieranie się na faktach.

inaczej będziesz waćpan brzmiał jak Ci których próbujesz bronić - jak zacietrzewiony oszołom.

.

clue sprawy jak widać. na jakiekolwiek logiczne argumenty odpowiadasz milczeniem - to takie wygodne takie... kaczyńskie. w rozgaworze o szczątkach ciał i trumnach wiódłbyś prym, o gadkach o zbrodniach też a w każdej innej usta w ciup.

ot polska opozycja śmiechu warta. jak niektóre umowy o pracę - śmieciowa.

Podziwiam Twoją fachowość do wszystkiego, naprawdę. Jestem pełny uznania po kolacji, choć to nie zdrowe.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na wszystkim sie nie znam, ale np. na symulacjach owszem. Jak byś się tym troche pobawił to zrozumiałbyś bezsens niektórych stwierdzeń (typu: to jest niemożliwe bo sprzeczne z intuicją - jak rozumiem) w stosunku do systemów niestabilnych. Taki przyklad.

Jestem Europejczykiem.

Uważaj bo zaraz wyznawcy nowej religii rzucą Ci się do gardła. Aktualnie obowiązującym dogmatem jest teoria dwóch wybuchów.

Jestem Europejczykiem.

cynizm pisdraków nie spotykany w demokracji, mentalność stalinowskich komisarzy

" W wywiadzie dla Radia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) FM prokurator generalny Andrzej Seremet opisuje, dlaczego jest pewien, że to rodziny pomyliły się w czasie identyfikacji ciał w Moskwie. - Dokumentacja przesłana przez stronę rosyjską, a także zeznania osób przesłuchanych, w tym członków rodzin ofiar katastrofy jednoznacznie wskazują, że taka była przyczyna zamiany ciał - powiedział. Przyznaje jednak, że błąd "był do pewnego stopnia usprawiedliwiony, ponieważ obie te panie były do siebie podobne".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

mają już dosyć tematyki Smoleńska i "walki politycznej"

Ja nie mam dość. Ta tematyka obecnie mnie śmieszy. Trudno - "sam tego chciałeś, Jarosławie Dyndało".

Dość typowe zdanie z rodzaju "pozornie szalenie przenikliwe", w istocie nie związane z tematem i puste.

kilku rodzin ? bo ich jest 96 i jak do tej pory tylko kilka z nich zaistniało w przestrzeni publicznej. jak zwykle, wielbiciele bomby termobarycznej utożsamiają "kilka" osób z liczbą 96.

Mówiąc ściśle, szczególnie aktywne są rodziny: Wassermanów (minister, PiS, żona i córka z listy PiS), Gosiewskich (marszałek, PiS, obie żony i matka z listy PiS), Kaczyńskich (prezydent, PiS, brat - wiadomo), Merta (wiceminister, PiS, żona startowała z listy PiS), Melak (brat zmarłego, startował z listy PiS) oraz ostatnio rodzina Anny Walentynowicz. To daje 6 rodzin, poza jedną są to politycy jednej partii. Zostaje jeszcze 90 rodzin, które trzeba by jakoś nakłonić do większej aktywności. Może zapisać ich do PiS? W końcu Chopin, gdyby żył, też byłby w PiS, nespa?

niekoniecznie, albowiem w przypadku katastrof lotniczych ZAWSZE są i będą wątpliwości.

wszystkie wątpliwości mają taką samą wagę i znaczenie ?

nie zdało, pomyłki są skandaliczne

i karawana jedzie dalej, psy niech szczekają ?

ot zdażyło się a jak sie nie podoba to wygrajciee sobie wybory ??

Dość typowe zdanie z rodzaju "pozornie szalenie przenikliwe", w istocie nie związane z tematem i puste.

bardzo typowe bo z podrecznika

ale swoją drogą, jak władza może poniewierać zwykłego prokuratora za zaniedbania w sprawie jakiejś podrzędnej bandy spod Kocka jeśli toleruje zaniedbania w sprawie katastrofy smoleńskiej ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.