Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Z tego co sie doczytalem to np fragmenty wraku

Odczyty skrzynek i rejestratorow

Wg mnie nie były materiały źródłowe. Używając Twojej terminologii.

A nie trzeba przypadkiem najpierw ustalić, jakiej partii politycznej kibicują, lub są członkami - ci naukowcy ?

Uważasz, że prawda obiektywna jest przypisana ściśle określonej opcji politycznej?

Po polskiej stronie nikt - ani obóz rządowy, ani prezydencki nie chce przyznać się do do naruszenia procedur wpływających na bezpieczeństwo lotu. Nikomu też nie zależy na obiektywnym wyjaśnieniu przyczyn katastrofy.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Uważasz, że prawda obiektywna jest przypisana ściśle określonej opcji politycznej?

Nie zrozumiałeś mojej ironii, zawartej w poprzednim wpisie.

Prawda najprawdziwsza, i ze wszech miar obiektywna, powinna zostać ukazana bez względu na różnice wynikające z różnych ciągot politycznych partii.

Jeśli to nie zostanie spełnione, dalej Świat się będzie śmiał z Polski, a Polska nie będzie cieszyła się należytym szacunkiem wśród narodów tego Świata.

Wg mnie nie były materiały źródłowe. Używając Twojej terminologii.

Nie kłóćmy sie o detale... wrescie ktos inny niz MAK zajal sie na powaznie (bo komisja Macierewicza to w wiekszosci szopka polityczna) badaniami ktore moga wiele rzeczy wyjasnic. Chcociazby pospiech z jakim skladano fragmenty cial i robiono nocna sekcje by tylko ten etap zamknac.

Dlaczego tez wrak umyto chociaz podobno nikt tego nie zrobil :)

I zauwazcie moi drodzy ze praktycznie nie ma w mediach zadnych info o tej dosc intrygujacej konferencji. Tez znamienne...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie zrozumiałeś mojej ironii, zawartej w poprzednim wpisie.

Prawda najprawdziwsza, i ze wszech miar obiektywna, powinna zostać ukazana bez względu na różnice wynikające z różnych ciągot politycznych partii.

Jeśli to nie zostanie spełnione, dalej Świat się będzie śmiał z Polski, a Polska nie będzie cieszyła się należytym szacunkiem wśród narodów tego Świata.

Ależ zrozumiałem - tylko nie poczułem się jej adresatem. Tu małe wyjaśnienie pisząc "obóz prezydencki" - odnosiłem się do czasu sprzed katastrofy i miałem na myśli zaplecze polityczne Lecha Kaczyńskiego.

Prawda obiektywna związana z tą katastrofą zaszkodzi PO i PiS. Dlatego nieprędko zostanie ujawniona. Obecny stan rzeczy jest dobry dla wilka czyli PiS i owieczki czyli PO - obie partie zbijają na tym kapitał polityczny i nie biorą na siebie odpowiedzialności w należnym i zakresie.

I zauwazcie moi drodzy ze praktycznie nie ma w mediach zadnych info o tej dosc intrygujacej konferencji. Tez znamienne...

Jakieś czas temu zakończyła się transmisja z tej interesującej konferencji w TV której odmówiono dostępu....bo była biedniejsza....od tych co dostały na raty. ;)

A tym co chcą zobaczyć jak powinny być prowadzone badania wypadków lotniczych polecam programy w TVS (poń.- piątek 14.50) i PULS (niedz. 23, poń. 12.30 )

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wybuch, był wybuch, to pewne, pozostaje ustalić kto wniósł bombę na pokład?

Hipoteza Korwina robi się coraz mocniejsza.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W lesie pod Poznaniem znaleziono 12 trumien, rzekomo skradzonych wraz z samochodem pod Berlinem. Macierewicz powinien ustalić, czy nie ma w nich przypadkiem ciał spod Soleńska sprzedanych Merkel przez Tuska.

Osobiście slłyszałem w Wiadomościach TVP1. Innych dzis nie ogladałem więc nie wiem.

Jestem Europejczykiem.

Osobiście slłyszałem w Wiadomościach TVP1. Innych dzis nie ogladałem więc nie wiem.

Ja też i nie tylko TVP1. Tylko Robert Gdańsk napisał to gdy kończyła się druga konferencja a o tej z dnie poprzedniego też w TV nic nie słyszałem! Gdyby nie pokazano drugiej w TV TRWAM być może inaczej by było. ;)

Inną sprawą jest sposób w jaki komentowano w TV

- oczywiście nacisk na "teorie spiskowe"

- podkreślenie że w zasadzie nie można mieć pewności co do wniosków o przyczynach katastrofy z powodu małego dostępu do dowodów (wypowiedz prof. o "główce od szpilki" w kilku TV)

- nie podkreślono skali błędów dotychczasowych komisji

- nie słyszałem nic o odczycie (wstępnym) z "polskiej czarnej skrzynki"

Na podstawie części konferencji którą widziałem nie zauważyłem by ktoś forsował jakąś teorię - głównie wykazywano że wnioski poprzednich komisji "nie trzymają się kupy".

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Red Skwieciński na łamach dzisiejszej Rzepy przeprasza, poczytaj se.

I też przeproś, nakazuje to zwykła sumienność.

To niech przeprasza. Ja nie mam za co.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

A nawet dwie. Albo i wiecej...

Dobrze trafiłeś.

Według pierwszych nieoficjalnych doniesień, i zeznań świadków, były właśnie dwie eksplozje, postępujące po sobie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Red Skwieciński na łamach dzisiejszej Rzepy przeprasza, poczytaj se.

I też przeproś, nakazuje to zwykła sumienność.

A nie mogłeś tego wkleić: http://www.rp.pl/artykul/945595.html! I co takiego napisał Skwieciński? Moim zdaniem nic konkretnego.

Wracając do owych wybitnych fachowców - to chyba były dowódca 36 Spec Pułku - skwitował ich pracę tak (piszę z pamięci): nie wystarczy być wybitnym specjalistą w jakiejś dziedzinie, trzeba być wybitym specjalistą od katastrof lotniczych. Podzielam ten pogląd całkowicie.

Uważam także, że dobór członków Komisji Millera był co najmniej niefortunny.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

http://www.youtube.com/watch?v=Z7J4uhTr9_k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=yl0eTI7stVs&feature=related

Ludzie się BOJĄ powiedzieć wprost, co słyszeli, lub widzieli.

Czy Obrońcy Posiłkowi - lemingi - tego nie rozumieją ?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Podmiana ciał posiada tą samą wagę gatunkową, co oświadczenie Kopacz o przekopaniu ziemi na głębokości 1m na obszarze całego miejsca katastrofy.

Oceniając każde z działań rządu, można się dopatrzeć nieprawidłowości, i niedopełnienia obowiązków służbowych.

Albo było to celowe i z premedytacją wykonywane działania, albo wynikały z niekompetencji, i później maskowane.

Zamiana cial juz nikogo nie zdziwi...predzej ludzie rzuca sie na newsa ze jednak kogos pochowali na wlasciwym miejscu.

No ale co sie dziwic jak jednej nocy sie wykonuje 96 sekcji w wiekszosci strasznie pokiereszowanych cial - nawet najwieksi przeciwnicy teorii spiskowych nie moga dopatrzyc sie jakiejkolwiek uzasadnionej logiki w tych dzialaniach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ludzie się BOJĄ powiedzieć wprost, co słyszeli, lub widzieli.

Czy Obrońcy Posiłkowi - lemingi - tego nie rozumieją ?

Kto??? PiSSmańskie lemingi idące bezmyślnie za nawiedzonym wielbicielem Che?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Pisałem już o skurwieniu etycznym elit PeŁo, co gorsza nie tylko etyczno moralnym ale całkowitym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

@Robert Gdansk

Uważałem Cię dotąd za poważnego człowieka.

Wybacz ale nie zalapalem....co tu nie powaznego w moim toku rozumowania?

Przeciez widac od razu ze sekcje to nawet nie byly pobiezne....

Ladowali co bylo pod reka (wlacznie z gumowymi rekawicami jak sie ostatnio dowiedzielismy) do trumien.

Przybijali nr i dalej szybko zaplombowac by nikt przypadkiem nie zechcial otwierac.

Dlatego nie zdzwie sie jak z 80% cial jest pozamienianych miejscami.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

No właśnie, a kto ruskich zapewniał że trumny nie będą otwierane ?

Wszystko został zrobione na odpier..l bez jakiegokolwiek poszanowania ludzkich zwłok, i nie ważne że były one rozczłonkowane.

Dziwi dlatego dlaczego takie szambo polityczne jakim jawi się w tej sprawie PO nie jest wylane poza Wiejską przed czasem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No właśnie, a kto ruskich zapewniał że trumny nie będą otwierane ?

Wszystko został zrobione na odpier..l bez jakiegokolwiek poszanowania ludzkich zwłok, i nie ważne że były one rozczłonkowane.

Przeciez wiemy kto...Ci sami co przed kamerami twierdzili ze wspolpraca uklada sie wspaniale a polscy lekarze towarzysza "towarzyszom" z Rosji :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.