Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj przeprowadziłem analizę i poprosiłem Wyrocznię o udzielenie jednoznacznej odpowiedzi, której nigdy nie będę już podważał.

Wyrocznia odpowiedziała KARTĄ DIABŁA !!!!

Niech każdy na swój użytek zrobi sobie kwerendę tej energii/karty tarota/ i sam sobie niech odpowie czy był zamach i wybuchy.

Używasz takich słów, że zasługujesz na na jakiś tytuł! Choćby naukowy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Panie Inżynierze się zwracaj do Kolegi Jara.

No!

Wolalbym Panie magistrze inzynierze ale może być :-))).

Nie chodzi o tytuł tylko o wiedzę. No i jeszcze o zdrowy rozsądek ale to już całkiem niezależne od tytułów.

Jestem Europejczykiem.

Dziękuję.

Panie Inżynierze, czy nie czas przez moment odpocząć i zastanowić jak to możliwe że ok 140 naukowców zaryzykowało swe kariery i twierdzi że był zamach i wybuchy.

Tak z ciekawości - skąd ta liczba? Ja słyszałem tylko o kilku typu Binienda. W dodatku z tego co czytałem to facet nie jest ekspertem od wypadków lotniczych tylko od czegoś innego. Jakoś nie chce mi sie szukać, może ktoś podpowie.

Wprawdzie teraz zajmuję się czyms innym ale kiedyś zajmowałem się symulacjami i nawet pisałem do tego programy. I dobrze pamiętam jak zdradliwa to dziedzina i pełna czasem niespodziewanych pułapek.

Wiem,wiem ale magister to w aptece sprzedaje:)

Tylko nie pomyl magistra farmacji z magistrem awiacji :-).

Jestem Europejczykiem.

Jaki był limit widoczności w karcie lotu dla pilota Yak-40 ?

120 mtr ! Sprawdzcie sobie kto może.

Więc wszelkie ględzenie o 50 czy 100 mtr sobie darujcie.

Pilot Yak-40 narażał świadomie życie pasażerów lądując wbrew zaleceniom WIEŻY !!!

Ruscy nakazali odejście ! Sa stenogramy z obu stron.

Mimo to pilot Yaka 40 maszynę posadził i za to powinien dostać w p...

Załoga z VIP dała lepszy popis.

Jeżeli podstawa chmur była poniżej kryteriów bezpieczeństwa pilot który decyduje się złamać te parametry i postanawia lądować popełnia czyn za który odpowiada prawnie.

Identyczne zachowania kozaczenia były w Casa.

Gdzie piloci na czuja gleby wypatrywali.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Te tytuły to żeście kupili na jarmarku ?

Bo ja swój, technika, wyuczyłem i wypracowałem swoim poświęceniem na sołtyka w Warszawie.

Rano co dzień do roboty, a co trzeci dzień w wieczorowej, i zapewniam, nie było letko.

Niektórzy aby zaliczyć, kilka razy podchodzili do psora.

A teraz ? wszystko na wyciągnięcie ręki, i ile kto da w łapę.

Takich mamy mgr naukowców.

Swoją drogą to nawet się dziwię, że ludzie z tytułami piszą na forum.

I wydaje mi się, że takie z was doktory i magistry jak z koziej dupy wór na mąkę.

Panie Magistrze Inżynierze, proszę nie używać ignorancji zbudowanej z niewiedzy, że odbyła się naukowa konferencja tematycznie dotycząca, rozwiązania kwestii smoleńskich tajemnic, co do rzeczywistego przebiegu katastrofy, okoliczności zaistnienia zjawisk, z jakimi tam mieliśmy do czynienia.

Podałem przybliżoną ilość osób legitymizującymi się tytułami naukowymi a biorących w niej udział.

Co do konferencji pislamowskich , sorry ale nawet jak byłbyś geniuszem i superznawcą to bez dokumentacji z wypadku g... powiesz , co najwyżej że może ... albo... gdyby i takie tam domniemania.

Niestety bez materiałów dowodowych ci profesorowie się ośmieszają.

To, że ktoś tam poszedł raczej nie oznacza, że zgadza się prezentowanymi tam różnymi dziwnymi pomysłami. Weryfikacja prawdziwości hipotez odbywa się nieco inaczej ;-).

Jestem Europejczykiem.

Tylko nie pomyl magistra farmacji z magistrem awiacji :-).

Masz na myśli Antoniego M.? mgr awiacji-lewitacji pasuje jak ulał:)

A tak w ogóle to dyskusja zaczyna zataczać koło...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

--------------------

W historii od Ruskich nie zaznalismy czułości ( choć wyjątki się trafiały ) ale za Smoleński wypadek nie mają o co przepraszać.

Wieża jak wieża , sołdackie chłopaki w sumie ludzie doświadczeni.

A nasi dali d...y bo we mgle sobie lądowanka wbrew przepisom i zdrowemu rozsądkowi robili.

Z cegłami na pokładzie ok , ale nie z ludźmi.

Ośmieszają się w tej szerokości geograficznej, w której systemy postrzegania rzeczywistości oparte są o systemy ludzi pozostałych po rozbiorach, wojnach, okupacjach i kolonialiźmie.

Systemy ludzi, którzy cokolwiek wartościowego w życiu zbudowali, mają zupełnie inne podstawy niż nogi od stołu okrągłego drogi Kolego.

Proszę sobie obejrzeć w serwisie mapowym, co zbudował człowiek i gdzie co.

Mimo to pilot Yaka 40 maszynę posadził i za to powinien dostać w p...

Posadził po środku pasa i " doradził pilotowi Vipów żeby też spróbował " , taki gość musiał lub ma duże wątpliwości czy dobrze poradził dodając " otuchy " Gdyby stanowczo odradził lądowania , może zapaliła się wcześniej czerwona lampka u dowódcy Tupolewa .

Zresztą jak by to było Jak wylądował ,a Tupolew z Vipami nie ?

Jest takie słowo L O G I S T Y K A u nas niestety często jest to tylko słowo.

Wystarczy poczytać sobie o 1 DPanc pod Gen.Maczkiem.

Dowódca świetny ale dowódcy pod nim to już różnie , im niżej tym ciekawiej.

Jak z prezio z USA przylatuje to CIA i SS kilka dni przed niucha wszystko co się rusza i jeszcze nie wyrosło.

Posadził po środku pasa i " doradził pilotowi Vipów żeby też spróbował " , taki gość musiał lub ma duże wątpliwości czy dobrze poradził dodając " otuchy " Gdyby stanowczo odradził lądowania , może zapaliła się wcześniej czerwona lampka u dowódcy Tupolewa .

Zresztą jak by to było Jak wylądował ,a Tupolew z Vipami nie ?

Dokładnie.... tym bardziej że pilot Yak-40 twierdził że ich znosiło w lewo od osi pasa i to mocno.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Poza tym wielkośc maszyn i długość drogi lądowania Yak-40 vs Tu154M jaja.

Przecież Jolka K. mówiła że jak z Olo latali do Smoleńska to Tutka tuż przed końcem pasa wyhamowywał.

Cholera ...wszędzie ta Abwehra : (

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Proszę o odpowiedzi na następujące pytania:

1. Ilu z uczestników wspomnianej konferencji naukowej, jest specjalistami z doświadczeniem praktycznym w następujących zagadnieniach:

- konstrukcja płatowca,

- aerodynamika,

- przepisy ruchu lotniczego i użytkowania samolotów w locie,

- badanie wypadków lotniczych,

2. Ilu z uczestników wspomnianej konferencji, brało udział w badaniu katastrof lotniczych?

3. Czy symulacja prof. Biniendy została opracowana na podstawie dokładnych danych technicznych, konstrukcyjnych, wytrzymałościowych i innych, płatowca samolotu TU-154M.

4. Czy prof. Binienda zapoznał się z raportem NTSB który dot. wypadku samolotu Delta Air Lines lot 1141, w trakcie którego samolot uderzył skrzydłem w antenę lokalizatora, utracił fragment skrzydła i złamał tę antenę?

Przypominam, że NASA również nie mogła uwierzyć w to, że 800g pianka potrafi wywalić dziurę w krawędzi natarcia wahadłowca. Okazało się, że może.

I na koniec, proszę jednak dokładnie zapoznać się z polskim raportem dot. Smoleńska. Punkty od 141 do 157 we wnioskach końcowych.

A najlepiej ten raport przeczytać w całości.

GM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To taki ich Dziennik Polski : ))))))

Ale też się wycofają : )

>G.Mark

Dokładnie.

Współczuję ludziom w komisjach lotniczych , ludzie naprawdę z dużym doświadczeniem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kim-hyuna-01.jpg

Dlaczego w Korei płd może znaleźć się taka wizytówka a w Polsce nie?

Bo w Korei urządzono casting, o dużym zasięgu, następnie działania przesiewowe, aż uzyskano taki wynik.

U nas, czyli u Was, może to być, na podobnym miejscu tylko taka konstrukcja jak córka czy to Pana Sobiesiaka, czy Pana Kwaśniewskiego ślub stulecia.

Tak jest w każdej dziedzinie.

Dla tego Polska jest na dnie.

Parę osób sobie uważa, że ten kraj do nich należy.

Do czasu.

G.Mark

Była konferencja, gdzie wtedy byłeś z swoimi pytaniami?

To jest forum dyskusyjne, nie specjalistyczne, czy naukowe, gdzie liczy się tylko wiedza z sprawnie przeprowadzonej propagandy.

>747

Nie bierz tyle...serio.

Bez umiejętności rozpoznawania talentu w wstępnej fazie rozwoju, nie sposób w życiu wiele wartościowego osiągnąć.

Swoją drogą to nawet się dziwię, że ludzie z tytułami piszą na forum.

Ja też się sobie dziwię że tracę czas na tłumaczenie rzeczy często podstawowych. Ale ostatnio chce mi się coraz mniej

Jestem Europejczykiem.

@darkul

chyba zająłeś się tym, na czym najmniej się znasz.

Byłem świadkiem podczas mojego życia, zmarnowania kilku talentów o światowym poziomie.

Znam się na tym , zaufaj mi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.