Skocz do zawartości
IGNORED

MISTRAL AUDIO ?

Boras1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Audiozakupy czy wiesz do czego służą wątki sponsorowane?

Zachowujesz się niczym przekupa na targu zachwalającą swój towar.

http://audiozakupy.pl/wyszukiwanie_produktow.html

http://audiozakupy.pl/produkt_MISTRAL_BOW_II-3414.html

http://audiozakupy.pl/produkt_MISTRAL_REG_565-3412.html

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Tadeo jestem w stanie się założyć, że Twój ukochany konstruktor z Harpii za 4000zł nie zrobi lepszych i ładniejszych kolumn, dokładniej i solidniej wykonanych opłacając wszystkie podatki i zarabiając jeszcze na tym.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

rochu posłuchaj najpierw Mistrali później się wypowiadaj. Nie ja zacząłem wpisy o tej marce ani nie jestem ich dystrybutorem. Ludzie pytają to odpowiadam i nie wyrażam opinii bez powodu, ale Ty wolisz atakować zamiast pójść i posłuchać. Te same kolumny można kupić w kilkunastu sklepach nie tylko u mnie i zastanów się czy robię sobie dobrze mówiąc, że te kolumny są lepsze od większości 2 a nawet 3x razy droższych konstrukcji? Na których więcej zarobie no pomyśl? Jest to tak niebywała okazja na rynku, że warto o tym napisać i myślę, że szybko pojawi się dużo więcej wpisów mówiących o Mistralu w superlatywach.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Audiozakupy,

nie ma sprawy - podeślij mi te mistrale na odsłuchy w Krakowie.

Posłuchamy, zobaczymy.

Ale póki co, elegancko byłoby z twojej strony przenieść temat do wątku sponsorowanego.

Nie godzi sie uprawiac reklamy w niekomercyjnym wątku.

To okradanie naszego Pana i Władcy ; )

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

rochu rozumiem, że jesteś naganiaczem i masz procent od reklam a reklamy się słabo sprzedają tematy sponsorowane średnio jeden na 2-3 miesiące i stąd ta agresja. Inaczej tego nie umiem wytłumaczyć. Ja tego wątku nie założyłem i przez kilka tygodni jego istnienia się w nim nie udzielałem więc nie rozumiem dlaczego to ja niby mam go przenieść do sponsorowanych? Bo śmiałem pochwalić kolumny z Chin, których Ty nie tolerujesz. Zresztą to Twoje uwagi w tym wątku nie bardzo są na temat i nic nie wnoszą poza drwinami z czegoś czego nie słyszałeś, ani nie widziałeś. Szukasz tu tylko zaczepki. Ja chociaż staram się pomóc i podzielić swoimi spostrzeżeniami. Rozumiem, że wiele osób może być złych, że inni będą mogli sobie kupić brzmienie warte 10 - 15 tysięcy wydając 4 tys i czują się pokrzywdzeni bo sami wydali dużo więcej a to jak wiadomo nasza narodowa cecha.

O wypożyczenie poproś Polpak Poland. Ja nie mam w tym interesu by rozsyłać te kolumny do testów zresztą są one już zarezerwowane. Jestem niemal 100% pewien, że nawet jakbym je Tobie wysłał to na rzetelny opis nie mam co liczyć. Jesteś uprzedzony do chińszczyzny i wcale tego nie kryjesz a wręcz walczysz z nią na każdym kroku.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Audiozakupy, 20 Lip 2010, 00:24

>Ja

>chociaż staram się pomóc i podzielić swoimi spostrzeżeniami. Rozumiem, że wiele osób może być złych,

>że inni będą mogli sobie kupić brzmienie warte 10 - 15 tysięcy wydając 4 tys i czują się

>pokrzywdzeni bo sami wydali dużo więcej a to jak wiadomo nasza narodowa cecha.

O tak bardzo starasz się pomóc. Nie wątpię w to.

Tylko nie tym o których piszesz.

Starasz się pomóc sobie.

W końcu ty te mistrale sprzedajesz.

Nieprawdaż?

To forum pełne jest Robin Hoodów i braci Franciszków, troszczących się o tych biednych i wyzyskiwanych audiofili. Tak cudnie pochylających się z troską i uwagą nad tym aby nikt nie przepłacił i nie wtopił. Tak pięknie przestrzegających przed tym strasznym hajendem.

Mamy antykablarzy, czcicieli abx-a, tropicieli voodoo i wielu innych.

Gdyby tak popatrzeć, to każdy ogarnięty jest misją a popychany do działania li tylko miłością bliźniego, niczego w zamian żądając. Hi, hi - myślałby kto.

Widzę zatem, że trzeba także do tego katalogu dopisać handlarzy chińszczyzną.

A co do uprzedzeń do kitajstwa - nie kryłem się i nie będę się krył z moją niechęcią.

Mam takiego hopla. Nie mogę go mieć?

Audiozakupy piszą-

"rochu rozumiem, że jesteś naganiaczem i masz procent od reklam a reklamy się słabo sprzedają tematy sponsorowane średnio jeden na 2-3 miesiące i stąd ta agresja."

Koleżko Audiozakupy

Po Twojej wpadce z siedmioma nickami i naganianiem na swój sklepik robienie komuś TAKICH zarzutów to "lekkie" przegięcie!

Masz tupet " podziwiam inaczej" :)

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Wzmacniacz wyraźnie generuje przydźwięk sieciowy, nie da się go przyciszyć do końca, pierdzi na małej i minimalnej głośności ;). Widać że podzespoły po taniości, lampy jakieś zmaltretowane z chinskimi znaczkami.

Przesiadlem sie z Nada 3020 niewiele doplacilem do tego egzemplarza mm1 i ogolnie jestem zadowolony z zamiany. Dzwięki jakby nabrały wymiarów, bas jest zupelnie inny - subtelny i oddzielony od reszty dzwieku, ale mocny. Dynamika i selektywnosc znaczaco wzrosla w porownaniu do Nada, sluchac szczegolowe ruchy warg wokalistek, reke gitarzysty wedrujaca po gryfie itp, czego wczesniej nie uswiadczylem ;). Wysokie tony sa mierne, sprobuje wymienic lampy moze to cos da.

Co ciekawe wzmacniacz posiada 1 transformator toroidalny, jestem laikiem z dziedziny elektroniki, ale w konstrukcjach lampowych widzialem minimum 2 transformatory. Czekam na opinie i sugestie innych uzytkownikow tego wzmacniacza.

pozdrawiam,

Wzmacniacz wyraźnie generuje przydźwięk sieciowy, nie da się go przyciszyć do końca, pierdzi na małej i minimalnej głośności ;). Widać że podzespoły po taniości, lampy jakieś zmaltretowane z chinskimi znaczkami.

Przesiadlem sie z Nada 3020 niewiele doplacilem do tego egzemplarza mm1 i ogolnie jestem zadowolony z zamiany. Dzwięki jakby nabrały wymiarów, bas jest zupelnie inny - subtelny i oddzielony od reszty dzwieku, ale mocny. Dynamika i selektywnosc znaczaco wzrosla w porownaniu do Nada, sluchac szczegolowe ruchy warg wokalistek, reke gitarzysty wedrujaca po gryfie itp, czego wczesniej nie uswiadczylem ;). Wysokie tony sa mierne, sprobuje wymienic lampy moze to cos da.

Co ciekawe wzmacniacz posiada 1 transformator toroidalny, jestem laikiem z dziedziny elektroniki, ale w konstrukcjach lampowych widzialem minimum 2 transformatory. Czekam na opinie i sugestie innych uzytkownikow tego wzmacniacza.

pozdrawiam,

Wojtku który w końcu ten wzmacniacz pierdzi?

caly post pisze o Mistralu mm1, wady jak i zalety ktorych uswiadczylem po przesiadce. Zajrzalem mu przed chwila w bebechy i niestety - to hybryda, widac 4 tranzystory podpiete pod radiator...

Wzmak napedza mi Tannoy'e 2.5

Slucham sobie teraz, i jakos tak majac swiadomosc ze siedza tam te tranzystory... pzestalem slyszec szczegoly, scena sie jakby skurczyla, dzwiek siarczysty i chlodny... dziwne, moze sie jeszcze nie wygrzal... hehehe

Audiozakupy, 20 Lip 2010, 00:24

>Ja

>chociaż staram się pomóc i podzielić swoimi spostrzeżeniami. Rozumiem, że wiele osób może być złych,

>że inni będą mogli sobie kupić brzmienie warte 10 - 15 tysięcy wydając 4 tys i czują się

>pokrzywdzeni bo sami wydali dużo więcej a to jak wiadomo nasza narodowa cecha.

O tak bardzo starasz się pomóc. Nie wątpię w to.

Tylko nie tym o których piszesz.

Starasz się pomóc sobie.

W końcu ty te mistrale sprzedajesz.

Nieprawdaż?

To forum pełne jest Robin Hoodów i braci Franciszków, troszczących się o tych biednych i wyzyskiwanych audiofili. Tak cudnie pochylających się z troską i uwagą nad tym aby nikt nie przepłacił i nie wtopił. Tak pięknie przestrzegających przed tym strasznym hajendem.

Mamy antykablarzy, czcicieli abx-a, tropicieli voodoo i wielu innych.

Gdyby tak popatrzeć, to każdy ogarnięty jest misją a popychany do działania li tylko miłością bliźniego, niczego w zamian żądając. Hi, hi - myślałby kto.

Widzę zatem, że trzeba także do tego katalogu dopisać handlarzy chińszczyzną.

A co do uprzedzeń do kitajstwa - nie kryłem się i nie będę się krył z moją niechęcią.

Mam takiego hopla. Nie mogę go mieć?

a czemu to niby ludzie pracujacy w audozakupach nie moga wypowiadac sie i pisac swoich opinni w tematach niesponsorowanych - troche ochloncie panowie - tym bardziej ze wiele ich opinni jest duzo bardziej wartosciowa od wielu innych formuowiczow ktorzy nie mieli okazji nawet posluchac urzadzenia o ktorym sie wypowiadaja

• 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...

hmm... kurcze sam się zastanawiam gdyż już byłem w sytuacji gdzie kolumny pewne kosztowały normalnie powyżej 10tys a promocja była 40% gdyż nie były znane za dobrze na polskim rynku iiiiiii zostawiłem je a po pewnym czasie cena poszyyybowała w górę. Dlatego sam bym posłuchał MISTRALI

do niedawna byly w Albatros,musze odsluchac o ile sa

a btw mam zacny piec EL 34 na 4x6N1P i 4xEL34. Do daca NAD 51 mam zamiar w niedalekiej przyszlosci kupic lampowa koncowke i integra Mistrala bylaby na sprzedaz.Cena atrakcyjna,info na pw.

• 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Witam

W styczniu kupiłem za parę groszy mistral-mm6.Hybryda z jedną lampka (bodajże 6N2) w preampie,i ze zintegrowanym DAC-iem.Kupiłem w sumie tak na chwilę, byle coś brzeczalo,ale gra to całkiem sympatycznie.W tej chwili podpięte to jest pod quadrale phonologue gold rondo.Góra i średnica podpasowała mi , bas trochę rozmemlany IMO.Do słuchania raczej cichego,po godzinie 12 na pokrętle przestery okropne.DAC chyba nie za rewelacyjny.Jako źródło robi pioneer pd-s507,czyli tania lipka,IC to też bardzo budżetowy audioquest, a różnica pomiędzy RCA a optykiem przez wbudowany DAC,nie za duża.Właśnie jakby ktoś wiedział,na jakim układzie jest ten DAC, to proszę się tą wiedzą podzielić.Co do sceny nie mogę się wypowiedzieć, bo mam FATALNIE rozstawione głośniki, ale przy dobrych realizacjach czuję, że muzyka chce mnie otoczyć. Muzyka to głównie lekki jazzik z kobiecymi wokalami,trochę bluesa,starszego popu,latino,a i klasyka całkiem często zawita.

Podsumowując sprzęcik dobry dla startera(jak ja).Przy moich preferencjach muzycznych sprawdził się na tyle dobrze,że zrezygnowałem z szybkiej sprzedaży. Zainwestuje raczej teraz w przyzwoity streamer(node),i dobrego DAC a,a może też w jakąś końcówkę mocy (bo ma też wyjście preamp),a potem przyoszczedze na porządny przedwzmacniacz.

Pozdrawiam

Marcin

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.