Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyślałem serio o Karpaczu. Taki staroświecki i trochę zacofany, analogowy, bez tej całej bananowej młodzieży i resortu nadętych bufonów. Może przynajmniej poza sportowymi kulisami coś potrafiłoby się dziać. Szklarska trochę nudna na narty, Zakopane trochę zakopcone. 

3 godziny temu, Piotr_1 napisał:

Pomyślałem serio o Karpaczu.

Karpacz super. Rzeczywiście trochę tam czas się zatrzymał. 🙂 Szklarska trochę bardziej lajfstajl. Ale Karkonosze ogólnie RiGCz.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

9 godzin temu, porlick napisał:

Moje drugie podejście do smartbanda- Mi Band 8 Active. Zapowiada się interesująco. Duży ekran, leciutki, nie czuć go na ręce, wodoszczelność 50m. Teraz zastanawiam się nad dokupieniem bransolety lub paska, bo niezbyt lubię te z "zatyczką". Bransoletki są fajne, lecz nie chronią szkła, ale ten pasek też mi się podoba- trochę jak G-shock.

😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20241101_112018.jpg

IMG_20241101_112341.jpg

A ja raczej nie przełamię się. Przynajmniej nie do opaski w takiej formie. Nie podoba mi się i jest zbyt małe aby było dla mnie w pełni użyteczne. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

A ja raczej nie przełamię się. Przynajmniej nie do opaski w takiej formie. Nie podoba mi się i jest zbyt małe aby było dla mnie w pełni użyteczne. 

Na pewno jest wygodniejsza od smartwatch'a i wodoszczelna, czego o wielu smartwatchach nie można powiedzieć. 50m to już jest ok. O ile Mi Band 5 był rzeczywiście wąski i mało "poważny", to 8 Active już ma większą powierzchnię i wygląda prawie "zegarkowo". Czekam na bransoletę z zewnętrzną kopertą, wtedy będę, mam takie przynajmniej wrażenie, całkiem zadowolony. Piątkę dałem żonie i jej pasuje, ale używa na silikonowym pasku, bo z kolei nie lubi bransoletek. 

2 godziny temu, porlick napisał:

Piątkę dałem żonie

Żona miała Xiaomi 5 (wszak Xiaomi lepsze!) ale zgubiła jak byliśmy na rowerach. Jak kupowała nową to jej proponowałem takie Xiaomi już szerokie, wypasione, z dużym ekranem (wszyscy znów twierdzą, że Xiaomi lepsze 😉 ) ale wybrała szerszą opaskę Samsunga, że niby lepiej będzie współpracować z jej Flipem. Współpracuje faktycznie bez zarzutu, ale czy coś było nie tak z Xiaomi? No nie, ale do Szajsunga to musi być Szajsung. Dla mnie w sumie lepiej, bo Samsung trochę tańszy. 🙂 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

ciekawy film

• Moderatorzy

Ciekawy sportowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

miesiąca nie wytrzymałem z patrzeniem w robocie na czas w komórce lipa max , miał być nieduży jak stary mudman ,dość duże cyfry ,  nie ma zbyt bajerów  w-s 220 se skombinowałem leży na ręku można pchać łapę w zakamarki czasem muszę 

Ukryta Zawartość

019.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Używa ktoś z  Was może nowego GARMIN fenix 8 z ekranem AMOLED , chce kupić zonie , chce już zmienić swojego 7 na 8 ale niewiem czy ta bateria z AMOLED długo trzyma. 

Używa ktoś z  Was może nowego GARMIN fenix 8 z ekranem AMOLED , chce kupić zonie , chce już zmienić swojego 7 na 8 ale niewiem czy ta bateria z AMOLED długo trzyma. 
Długo to jest pojęcie względne a czas pracy w gminie, jak sam wiesz zależy od intensywności i rodzaju aktywności jakie uprawiasz.

Nie mam fenix'a, ale użytkuje forerunner'a 965 z amoledem. Wcześniej 955 z doładowaniem solarnym.

Na moje potrzeby starcza, a są to:

- 3-4x w tygodniu bieganie po około 1h z gps'em i słuchaniem muzyki przez niebieski ząb,
- 1x jazda rowerem w górach około 4-6h, gdzie zegarek służy mi jako transmiter tętna,
-3-4x ćwiczenia jogi po około 30-40min.
- klika ride'ów w mieście miejskim rowerem, zegarek w modzie transmisji tętna.

To wszystko powoduje, że muszę ładować go co 4-5 dni.

W 955 miałem może dzień dłużej.

Natomiast ekran i czytelność danych nie ma porównania ze starym monitorem 955.

I teraz zależy od Ciebie, jeśli jesteś nałogowym sportowcem i intensywnie wykorzystujesz zegarek w długich aktywnościach jak triatlon, biegi górskie kilkudniowe to być może odczujesz, że życie baterii jest zbyt krótkie w amoledzie.

W przeciwnym razie bym się nie zastanawiał i wymienił.

Z drugiej strony, jedyną rzeczą, której mi mógłby brakować to digitalny sim i możliwość łącznia się z gsm'em.

Myślę, że ja zmienię na nowszy model jeśli kolejna iteracja 965 będzie właśnie takowy posiadać.

4 godziny temu, GB napisał:

Długo to jest pojęcie względne a czas pracy w gminie, jak sam wiesz zależy od intensywności i rodzaju aktywności jakie uprawiasz.

Zegarek jest dla zony , wsasadzie to używa go na codzień , wiadomo treningi a docelowo to na zawodach ironman gdzie Garmin jest najlepszy. Niestety Fenix 7 Pro w tym roku na mistrzostwach świata w Nice umarł podczas biegów i dlatego jest potrzeba kupna nowego. Dziękuję za odpowiedz , napewno jeszcze sie zastanowię z tym ekranem AMOLED , ładnie to wyglada ale istnieje ryzyko ze będzie mocno zużywał baterie 🤨

Zegarek jest dla zony , wsasadzie to używa go na codzień , wiadomo treningi a docelowo to na zawodach ironman gdzie Garmin jest najlepszy. Niestety Fenix 7 Pro w tym roku na mistrzostwach świata w Nice umarł podczas biegów i dlatego jest potrzeba kupna nowego. Dziękuję za odpowiedz , napewno jeszcze sie zastanowię z tym ekranem AMOLED , ładnie to wyglada ale istnieje ryzyko ze będzie mocno zużywał baterie 
Miałem fēnix 7X Pro – Sapphire Solar Edition.

Jeżeli priorytetem jest długość pracy, to raczej Instinct 2X Solar.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

16 godzin temu, partick napisał:

Jeżeli priorytetem jest długość pracy

Tak dokładnie , dlatego mam obawy co do AMOLEDa ale i tak ostatnie slowo przy zakupie  należy do zony 😉

Myślałem, że w związku z zakupami audio żadnego zegarka pod choinkę już nie będzie - a tu proszę! 😍 

Aż kapie od złota! 😄 

watch.jpg

Na razie pilnuję, żeby mi nie zjedli. 😄 

Trzeba pomyśleć o zegarku na wiosnę i lato 2025. 

Jedyna koncepcja to marka jakiej jeszcze nie miałem ,kwarc, pasek i...czerwona tarcza.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Prawie jak olimpiada... 😉

Ukryta Zawartość

Na lato w sam raz, zwłaszcza, że i ładne, i tanie, i dość dobrze zrobione.

Ukryta Zawartość

28 minut temu, s3etcher napisał:

Tag Hauer Monaco, ponadczasowy.

A może by tak Formula 1? Spełnia warunki: w kwarcu, na pasku i czerwona tarcza. Piękne chrono, bardzo efektowne! Mam takiego, tylko w czerni. Jedyna wada jest taka, że bardzo zwraca uwagę i ludzie komentują, czego nie lubię.

17381931_8.jpg?impolicy=hero&imwidth=700

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

,kwarc, pasek i...czerwona tarcza.

Patrz wyżej! IMO śliczny. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

57 minut temu, s3etcher napisał:

Tag Hauer Monaco, ponadczasowy. Mont Blanc Flyback, niezawodny i elegancki .

Jestem pracobiorcą...

Marki Berny nie kojarzę. Ale wygląda trochę jak Swatch.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Jestem pracobiorcą...

Marki Berny nie kojarzę. Ale wygląda trochę jak Swatch.

Z Aliexpress 😁 

Piszą, że na Miyocie, koperta stalowa, szkło mineralne, wodoszczelność 3 bary, a kupujący chwalą jakość wykonania. Zwłaszcza, że cena jest bardzo atrakcyjna. Moim zdaniem, jest bardzo ładny w swej ponadczasowej prostocie.

Ukryta Zawartość

Zwłaszcza na bransolecie.

Ukryta Zawartość

Też szukam czegoś prostego u eleganckiego .

Ale raczej myślałem o nowych modelach Roamera z serii R oraz Atlanticu seacloud.

17 minut temu, marek-1969 napisał:

oraz Atlanticu

Miałem dwa zegarki tej marki. Współczesne nie mogą równać się pod względem jakości wykonania i dokładności wskazań czasu ze starymi z lat 80'. Mój stary Beachboy to wspaniały zegarek. Znacznie nowszy Mariner - nędzna namiastka zegarka. Ze współczesnych, tańszych modeli kupiłbym jedynie Seiko. Z droższych - też 😁

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.