Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

@xajas To twoja interpretacja tego co zaszło w związku z "pracą zdalną" przez 3,5 roku. Odwrotna interpretacja jest taka że kiszenie się w domu cały tydzień w kapciach, sprawia że ludzie zdziadzieli. To wszystko generalnie odcięło ludzi od siebie, maski także. Do tego oczywiście jedzenie z dowozem do domu, internet zamiast życia i te automatyczne kasy, gdzie nawet już przy kasie nie ma tego już ostatniego kontaktu werbalno-niewerbalnego ze światem zewnętrznym. Uważaj, bo jest coraz gorzej i ludzie będą coraz gorsi przez to.

2 godziny temu, Piotr_1 napisał:

te automatyczne kasy

NIGDY nie korzystam, co i Wam radzę. Sklep zatrudnia mnie jako kasjera do obsługi tej automatycznej kasy a NIE PŁACI MI GROSZA! Dlatego zawsze czekam cierpliwie w kolejce do normalnej kasy. Nie lubię, gdy mnie ktoś okrada.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

[mention=1239]xajas[/mention] To twoja interpretacja tego co zaszło w związku z "pracą zdalną" przez 3,5 roku. Odwrotna interpretacja jest taka że kiszenie się w domu cały tydzień w kapciach, sprawia że ludzie zdziadzieli. To wszystko generalnie odcięło ludzi od siebie, maski także. Do tego oczywiście jedzenie z dowozem do domu, internet zamiast życia i te automatyczne kasy, gdzie nawet już przy kasie nie ma tego już ostatniego kontaktu werbalno-niewerbalnego ze światem zewnętrznym. Uważaj, bo jest coraz gorzej i ludzie będą coraz gorsi przez to.

Nie widze zwiazku z moja wypowiedzia

Nic z tego co opisujesz, nie obserwuje u siebie i w moim otoczeniu
Gość

(Konto usunięte)
NIGDY nie korzystam, co i Wam radzę. Sklep zatrudnia mnie jako kasjera do obsługi tej automatycznej kasy a NIE PŁACI MI GROSZA! Dlatego zawsze czekam cierpliwie w kolejce do normalnej kasy. Nie lubię, gdy mnie ktoś okrada.
No nie wiem, mój PRYWATNY czas jest dla mnie bezcenny.
2 godziny temu, romeksz napisał:
9 godzin temu, il Dottore napisał:

No nie wiem, mój PRYWATNY czas jest dla mnie bezcenny.

Twój prywatny czas przy kasach tradycyjnych jest marnowany, ponieważ umyślnie nie obsadza się tam stanowisk i nie uruchamia kas, aby były kolejki, żebyś właśnie w ten sposób myślał, czyli że przy automacie oszczędzasz czas i automat to twój ratunek. A niektóre sieci w PL już odmawiają obsługi na kasie tradycyjnej, w moim przypadku to była IKEA, LIDL, HEBE. Najmniej 'cool' marki jakie dla mnie istnieją, to już bym wolał zegarek Boss niż zakupy w Lidlu.

Edytowane przez Piotr_1
15 minut temu, Adalbert95 napisał:

Coś podobnego. 2 godziny temu byłem w Lidlu i nie tylko były kasjerki, a nawet jeden kasjer, ale nawet i się "kasowałem"...

Coś podobnego, nagrałem 2 wideorelacje po zajściach z odmową obsługi w Bydgoszczy. Na żywca też mogę nagrać dyskusję bez nagrywania twarzy jeżeli zajdzie taka potrzeba, choć nie sądzę aby coś mnie zmusiło do ponownych zakupów w Lidlu. A w IKEI potwierdzone rozmową z kierownikiem że taka teraz polityka jest. Miałem prawo zostawić zakupy i zrezygnować i tak też zrobiłem.

35 minut temu, Piotr_1 napisał:

już bym wolał zegarek Boss niż zakupy w Lidlu.

W IRL Lidl nie ma kas automatycznych a w Polsce takie kasy w Lidlu widziałem. Ale tylko widziałem, bo, jak mówię, nie korzystam.

35 minut temu, Piotr_1 napisał:

Twój prywatny czas przy kasach tradycyjnych jest marnowany, ponieważ umyślnie nie obsadza się tam stanowisk i nie uruchamia kas, aby były kolejki, żebyś właśnie w ten sposób myślał, czyli że przy automacie oszczędzasz czas i automat to twój ratunek.

Dokładnie tak. Ale odpalam gierkę czy filmik na telefonie i mam wywalone. 🙂 Mój czas jest cenny wyłącznie w pracy. Wtedy ma swoją (wysoką!) cenę. Po godzinach mogę go trwonić dowolnie. 🙂

13 minut temu, Piotr_1 napisał:

Miałem prawo zostawić zakupy i zrezygnować

Łaskawcy!!! W IKEA Dublin też nie ma kas automatycznych na razie. 🙂 Jedyne miejsce w IRL z kasami automatycznymi bez żadnej ludzkiej obsługi to Decathlon. Tylko Murzyn wpatrzony w monitory, czy czegoś nie ukradłeś.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Mój czas jest cenny wyłącznie w pracy. Wtedy ma swoją (wysoką!) cenę. Po godzinach mogę go trwonić dowolnie.

W sumie spodobało mi się to stwierdzenie. Wyznacza ono jakiś porządek.

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Wyznacza ono jakiś porządek.

7b1fb3ea4a205dd70d0144ece8df96113471.jpg

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale wiesz, pharma to największy biznes i prawdopodobnie nie jesteś tam na swoim. Jak wymyślą że przy wejściu do gabinetu ma być cyfrowy obrazek do całowania w cyfrową stópkę i że trzeba się pokłonić, to będziesz musiał tak robić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Teraz, Piotr_1 napisał:

Ale wiesz, pharma to największy biznes i prawdopodobnie nie jesteś tam na swoim. Jak wymyślą że przy wejściu do gabinetu ma być cyfrowy obrazek do całowania w cyfrową stópkę i że trzeba się pokłonić, to będziesz musiał tak robić.

I car się schyli po kopiejkę. A po rubla nawet przyklęknie. 😄

1 minutę temu, il Dottore napisał:

I car się schyli po kopiejkę. A po rubla nawet przyklęknie. 😄

To nie oznacza że oddał mu pokłon. Oddawać pokłon przed wizerunkiem/obrazem kogoś/czegoś, to nie jest przyklęknięcie w celu podniesienia monety.

7 minut temu, Piotr_1 napisał:

To nie oznacza że oddał mu pokłon. Oddawać pokłon przed wizerunkiem/obrazem kogoś/czegoś, to nie jest przyklęknięcie w celu podniesienia monety.

Zbyt dosłownie interpretujesz przysłowia. Jak Ci powiem, że dobry żart tynfa wart, to będziesz pytał o kurs tynfa? 😄

W jednym się z Wami zgodzę, mimo że jesteście nie z mojej bajki. Nie robię zakupów w Lidlu ani w Biedronce! Tylko polskie sklepy Społem i inne lokalne (są oczywiście)! Swoje pieniądze zostawiam w kraju. Żebyście wiedzieli jak w tygodniu po 16-tej tłoczy się w Lidlu elektorat PiS prawdziwi Polacy, żeby zrobić zakupy u Niemca 🤣 Ten kraj nigdy nie będzie mądry... brak elit jest niesamowicie trudny do odrobienia... Niestety po Katyniu, Warszawie 44 i latach komuny same naturszczyki tu rezydują. Nie licząc emigrantów zarobkowych do USA i Irlandii🤮

"Tynk pożera dźwięk" 747

Teraz, il Dottore napisał:

Zbyt dosłownie interpretujesz przysłowia. Jak Ci powiem, że dobry żart tynfa wart, to będziesz pytał o kurs tynfa? 😄

Wprowadziłeś przysłowie jako argument do dygresji, która była IMO jednak poważną refleksją. Taką też pozostaje. "Pamiętaj, że chodzisz wśród sideł
i na krawędzi murów miasta się przechadzasz." Te słowa dotyczą tego co niewidzialne.

2 minuty temu, EmilioE napisał:

Żebyście wiedzieli jak w tygodniu po 16-tej tłoczy się w Lidlu elektorat PiS prawdziwi Polacy, żeby zrobić zakupy u Niemca

Coś w tym jest. Nie lubię mówić o 'wibracjach' tego typu sprawach. Ale jak tam ostatnio odważnie poszedłem, to te wibracje są jakieś takie złe. Kiedyś ze strony obsługi, a teraz również i ze strony klientów. Po prostu czuję się tam nieswojo. I chyba nie jest to złe nastawienie, staram się zachowywać neutralnie. BTW jedyny sklep z którego mnie wyrzucono za brak maski gdyż "nie noszę" 😀 Skuteczniejsi od naszej policji są, bo policja najwidoczniej jest bardziej cool niż mentalni spadkobiercy tych co lubili czarne skórzane płaszcze od Bossa.

8 minut temu, Piotr_1 napisał:

Wprowadziłeś przysłowie jako argument do dygresji, która była IMO jednak poważną refleksją. Taką też pozostaje. "Pamiętaj, że chodzisz wśród sideł
i na krawędzi murów miasta się przechadzasz." Te słowa dotyczą tego co niewidzialne.

Coś w tym jest. Nie lubię mówić o 'wibracjach' tego typu sprawach. Ale jak tam ostatnio odważnie poszedłem, to te wibracje są jakieś takie złe. Kiedyś ze strony obsługi, a teraz również i ze strony klientów. Po prostu czuję się tam nieswojo. I chyba nie jest to złe nastawienie, staram się zachowywać neutralnie. BTW jedyny sklep z którego mnie wyrzucono za brak maski gdyż "nie noszę" 😀 Skuteczniejsi od naszej policji są, bo policja najwidoczniej jest bardziej cool niż mentalni spadkobiercy tych co lubili czarne skórzane płaszcze od Bossa.

Tu nie chodzi o wibracje! Chodzi o świadomość! ŚWIADOMOŚĆ!!! Weź się ogarnij Ghost Buster!!!

"Tynk pożera dźwięk" 747

11 minut temu, EmilioE napisał:

W jednym się z Wami zgodzę, mimo że jesteście nie z mojej bajki. Nie robię zakupów w Lidlu ani w Biedronce! Tylko polskie sklepy Społem i inne lokalne (są oczywiście)! Swoje pieniądze zostawiam w kraju. Żebyście wiedzieli jak w tygodniu po 16-tej tłoczy się w Lidlu elektorat PiS prawdziwi Polacy, żeby zrobić zakupy u Niemca 🤣 Ten kraj nigdy nie będzie mądry... brak elit jest niesamowicie trudny do odrobienia... Niestety po Katyniu, Warszawie 44 i latach komuny same naturszczyki tu rezydują. Nie licząc emigrantów zarobkowych do USA i Irlandii🤮

Szkoda,że potem Twoje i moje polskie pieniądze ludzie u władzy,u koryta,tłoczą poza polskę miliardami.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, EmilioE napisał:

Tu nie chodzi o wibracje! Chodzi o świadomość! ŚWIADOMOŚĆ!!! Weź się ogarnij Ghost Buster!!!

Świadomość to ważne słowo, a jeszcze lepsze słowo to POKORA że nasza świadomość spraw jest nieduża.

1 minutę temu, Piotr_1 napisał:

Świadomość to ważne słowo, a jeszcze lepsze słowo to POKORA że nasza świadomość spraw jest nieduża.

Pokory mam w duckę. Dlatego warto trzymać głowę prosto, żeby owa pokora nas nie stłamsiła. Pokora jest kategorią czarnych, tłustych misiów, którzy usiłują sprawować rząd dusz w Lechistanie. To mocne słowo, weź je sobie ogarnij... w pokorze 🤣

"Tynk pożera dźwięk" 747

15 minut temu, Piotr_1 napisał:

Skuteczniejsi od naszej policji są

Choć nie, tutaj trochę dodałem. Policji raz się udało ale kulturalnie prosili, a są też polską władzą wykonawczą, więc trochę więcej niż dyskontowy hoher Manager.

Teraz, EmilioE napisał:

Pokory mam w duckę. Dlatego warto trzymać głowę prosto, żeby owa pokora nas nie stłamsiła. Pokora jest kategorią czarnych, tłustych misiów, którzy usiłują sprawować rząd dusz w Lechistanie. To mocne słowo, weź je sobie ogarnij... w pokorze 🤣

Mówiłem o wewnętrznej pokorze odnośnie świadomości spraw, nie o tym że masz być przydupasem.

22 minuty temu, EmilioE napisał:

Nie robię zakupów w Lidlu ani w Biedronce!

Ja robię. W Lidlu regularnie bo mam Lidla pod nosem. A jak jestem w Polsce to chodzę do Biedry bo tam mają tani ankohol. 😄 Poza tym Biedronka ma kultowe siatki, którymi można zaszpanować za granicą.

15349638_378769839136935_368942022562425

Pioter, musisz być twardym facetem! Bo widzę, że miękniesz, rozmydlasz, słabniesz. Tak, to tak, nie to nie! Nie daj sobie wody z mózgu robić przez swoich guru. Pokora ale wobec świata i losu a nie wobec LUDZI!

"Tynk pożera dźwięk" 747

1 minutę temu, EmilioE napisał:

Pioter, musisz być twardym facetem! Bo widzę, że miękniesz, rozmydlasz, słabniesz. Tak, to tak, nie to nie! Nie daj sobie wody z mózgu robić przez swoich guru. Pokora ale wobec świata i losu a nie wobec LUDZI!

Spoko, nie znasz mnie. Nie mam już żadnych guru na Ziemi.

@EmilioE Jechałem rok temu w majówkę motocyklem, 75km/h. Coś mi w głowie powiedziało zwolnij do 55km/h. Zwolnij bo jest weekend, ludzie odpoczywają, są niedzielni kierowcy, a miejsce do którego się zbliżasz jest nieciekawym skrzyżowaniem. I zwolniłem, 30 sekund później kobieta mi wyjechała tuż przede mną z podporządkowanej. Hamowałem częściowo na przednim kole, razem z poślizgiem w koleinie. Hamowanie awaryjne skoczyłem leżąc na boku przed autem, metr od niego. Dzisiaj rano, rok później, jadę tą samą drogą i kilometr dalej niż ja miałem to wymuszenie, widzę 3 radiowozy, motocykl rozwalony i wielką ciszę wokół. Wyglądało na wymuszenie samochodem z podporządkowanej - wymuszenie na motocyklu.

Co za ciekawa "świadomość" na czas i na miejsce, akurat w punkt, akurat w czyjeś głowie.

Godzinę temu, EmilioE napisał:

Na codzień kupuje w polskim markecie z mego miasta. Ale sami pozwoliliśmy tym Lidlom i Biedronkom tu się tak rozrosnąc. CCC = Cena Czyni Cuda. Często goszczę w Lidlu ostatnio. 

?👈

20 minut temu, porlick napisał:

Tylko wyroby zegarkopodobne.

Niestety tak. Gdyby byli mądrzy, to by mieli wybór SKMEI i pozamiatali polski rynek zegarkowy. Ale ja im nie będę podpowiadał. 🙂

Polski "dystrybutor" SKMEI to jest żart i bieda z nędzą w stosunku do pełnej oferty Chińczyków.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.