Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje wyzszej klasy CD od mojego obecnego DVD... prosba o rade.

futu

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba czekaja mnie niezapowiedziane wydatki:(

Wlasnie padl mi moj Denon DVD-2800 - sprzet dzwiekowo mi odpowiadal i przez dosc dlugi czas nie planowalem zmian ale najprawdopodobniej bede zmuszony do tego - jeszcze odwiedze serwis jesli dadza rade za normalna kase naprawic to naprawie ale trzeba sie liczyc z wymiana sprzetu.

Problemem jest to ze nie interesowalem sie odtwarzaczami CD do tej pory wiec nie wiem co jak gra i musze zasiegnac rady.

Czego oczekuje:

- jak kupowac to lepszy spzet (moja zasada) wiec odtwarzacz CD musi byc wyzszej klasy od Denona DVD-2800 - a jest to juz calkiem niezle zrodlo CD,

- sprzet musi byc dynamiczny szczegolowy oddajacy bardzo duzo detali na wysokich czestotliwosciach i dosc potezny bas - pozatym ogolnie wysokiej jakosci dzwiek,

- tylko i wylacznie uzywany moze byc stary - musi czytac cd-r

- cena okolo 500-600 zl za uzywke (jesli nie bedzie sie dalo nic sensownego kupic to zwieksze troche - na razie nie przekraczam)

grac to bedzie z JBL Ti1000, wzmacniacz w trakcie poszukiwania wiec nie podaje,

mozecie cos doradzic?

nie wlacza mi sie wiec cos siadlo na razie nie wiem co - to nie laser to elektronika - odwiedze serwis jak dadza rade naprawic w normalnej cenie to naprawie a jak nie to wlasnie zastanawiam sie czy lepiej wziasc DENON DVD2930 czy w cenie okolo 600 zl moge miec lepszy cd? jaki?

ok sprawdzilem test Denon DVD-2930 - i okazuje sie ze to zwykly szajs w porownaniu z DVD-2800 wiec albo znow to samo kupic (co odpada) albo jesli DVD to tylko szukac 3930 -- ale to juz troche drogie

albo jakis CD lepszy od DVD-2800? co radzicie ?

Jeśli ci odpowiadał dźwięk tego DVD 2800 możesz spróbować kupić na allegro ten model od kolesia, który handluje sprzętem RTV/AGD przywożonym z "zachodu". Poszukaj bo ma kilka dobrych modeli DVD tylko nieco porysowanych. Ostatnio trafiłem u niego Denona DVD 3800 i ku mojemu zdziwieniu głębsze oględziny w moim przypadku pokazały, że prócz porysowanej obudowy i panelu przedniego faktycznie nie był używany. Zawsze możesz przełożyć bebechy do swojej obudowy i będzie piękny :-)

podjalem juz decyzje a wyglada ona tak:

1. ide do serwisu po diagnoze - jesli naprawa wyniesie malo to naprawiam i jak na razie slucham dalej na tym DVD,

2. jesli naprawa bedzie nieoplacalna to kupuje CD

A wiec zaczynamy zaznajamiac sie z odtarzaczami CD

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.