Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli teraz to już sprawa autora wątku a nie moderacji?Tak na wszelki wypadek pytam...bo kto wie co melbowi przyjdzie do głowy?

Może uznać np.że lepiej wie co dobre jest dla autora i zbanuje mimo sprzeciwu wymienionego?

Gość rochu

(Konto usunięte)

W odpowiedzi na liczne prośby oddajemy użytkownikom narzędzie do banowania określonych osób w ich własnych wątkach.

Użytkownicy mogą także zamykać i otwierać swoje tematy.

Powinno to zmniejszyć liczbę sporów z moderacją i dać użytkownikom większą kontrolę w ich tematach.

Banowania dokonuje się za pomocą przycisku "Centrum banowania" dostępnego na górze strony:

W menu wyboru obok "zamknij" jest także opcja "Moderacja tematu".

Czy to oznacza, że planujecie udostępnienie moderowania wątków ich założycielom?

• Redaktorzy

Czy to oznacza, że planujecie udostępnienie moderowania wątków ich założycielom?

Tak. Ww funkcjonalność działa od dzisiejszego poranka -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Myślę, że Rochu nie o to pytał..

Przy próbie "moderacji" wyświetla się komunikat, że nie mam do tego uprawnień

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy

To "Moderacja tematu" jest w tym przypadku nazwą tego rozwijanego menu. Zamykanie i otwieranie tematu powinno raczej wystarczyć. W połączeniu z możliwością banowania wybranych osób autor tematu ma nad nim naprawdę dużą kontrolę.

Czyli teraz to już sprawa autora wątku a nie moderacji?Tak na wszelki wypadek pytam...bo kto wie co melbowi przyjdzie do głowy?

Może uznać np.że lepiej wie co dobre jest dla autora i zbanuje mimo sprzeciwu wymienionego?

Jeśli autor chce kogoś zbanować to moderacja powinna taką decyzję uszanować. Autor tematu powinien mieć decydujące zdanie. Jest jednak wiele starych tematów, których autorzy nie są już aktywni.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Nie ma obaw - znam dużo ciekawsze zajęcia niż hobbystyczne banowanie :)

Jeśli autor opiekuje się swoim wątkiem - wszyscy powinni być zadowoleni - oprócz rzecz jasna zbanowanych przez autora.

Jeśli zajdzie potrzeba - będziemy ewentualnie blokować w starszych wątkach, których autor nie jest aktywny - takich trochę jest.

Jeśli chodzi o przenoszenie/usuwanie pojedynczych postów, łączenie/dzielenie wątków itp. - prośby trzeba kierować do moderacji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zamykanie i otwieranie tematu powinno raczej wystarczyć. W połączeniu z możliwością banowania wybranych osób autor tematu ma nad nim naprawdę dużą kontrolę.

Mało władzy!

Daj mi rząd dusz!

Ja chcę mieć władzę, jaką Ty posiadasz,

Ja chcę userami władać, jak Ty nimi władasz.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mało władzy!

Daj mi rząd dusz!

Ja chcę mieć władzę, jaką Ty posiadasz,

Ja chcę userami władać, jak Ty nimi władasz.

Hehehe...powiadsz,ze włada?Dobre sobie,dobre.

Torbą swoją mogą władać...tylko.

Krótka piłka:

1/ bluzgasz - czerwona kartka! A nawet ban w przypadku recydywy - zwłaszcza, gdy pod adresem konkretnego dyskutanta,

2/ obrażasz - żółta (czasami nerwy moga puścić, ale trzeba zachować zdrowy rozsądek i umiar,

3/ prowokujesz - ostrzeżenie!

Forum od jakiegoś czasu zamieniło się w pospolity śmietnik i targowisko próżności.

Raczcie zwrócić, Kochani, na to uwagę(!), że wiele osób, zwłaszcza starszej generacji i z dużą wiedzą i doświadczeniem praktycznym (zwłazzcza w lampach) - a nie głowami pełnymi załapanych po drodze pierdu-teoryjek z "nawiedzonych" audio-czasopism i od równie nawiedzonych "omnibusów" - po prostu wycofało się z dyskusji a nawet tylko ich obserwacji!

Wyznając (przynajmniej ja tak zawsze robię!): "nie wdawaj się w dyskusje z durniem - obserwatorzy mogą nie zauważyć różnicy" ;> i chcąc uniknąć ośmieszenia a niekiedy i celowej prowokacji.

To tyle.

Wprawdzie wiem, że "psie głosy nie idą pod niebiosy", ale mam cicha nadzieję, że moje zdanie zostanie też wzięte pod uwagę.

Pozdrawiam. Zoltan

Żegnamy moderatora jamnika, witamy kolegę forumowego Yamnicka.

O tego Ci chodzi?

Ukryta Zawartość

Masz przyklad, dla jakiego szkoda czasem miejsca na tym Forum dla niektorych wypowiedzi.

Niech żyje!

My stoimy tu gdzie wtedy, a oni tam gdzie stało zomo!

Możesz jaśniej dlaczego przytoczyłeś akurat mój wpis?

Ukryta Zawartość

Siemaneczko. Czy szanowna Administracja raczyła pomyśleć chwilę, zanim wprowadziła takie a nie inne opcje banowania osób w wątkach? Rozumiem, że osoba zbanowana nie może w wątku niczego napisać - o to chodziło, tak ma być. Skąd jednak pomysł, by osobie zbanowanej uniemożliwiać czytanie wątku? Przecież wystarczy, by użytkownik się wylogował, by mógł bez problemu taki wątek przeglądać.

Po co wprowadzać zabezpieczenie, które de facto żadnym zabezpieczeniem nie jest? Gdzie sens, gdzie logika?

• Administratorzy

Teo: nikt nie wprowadzał takiego zabezpieczenia. Dostosowano jedynie wtyczkę, która od początku działała w taki sposób. Nie ma to chyba większego znaczenia.

A dałoby się tę wtyczkę dostosować sensowniej? Tak, żeby osoba zbanowana nie mogła pisać, ale by mogła czytać wątek bez konieczności wylogowywania się i innych przeszkód? Obecne rozwiązanie jest bez sensu, bo utrudnia jedynie korzystanie z forum.

• Administratorzy

Dać to się pewnie da. Na razie trwają pracę nad innymi rzeczami. Wtyczka zostanie zmodyfikowana w dalszej kolejności.

A czy istnieje możliwość, wzorem poprzedniego wcielenia AS, zrobić podział w ogłoszeniach na poszczególne grupy urządzeń - łatwiej się poruszać.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

• Administratorzy

Mogę zrobić to w formie subforów. Czy takie rozwiązanie by Wam odpowiadało? Należałoby jeszcze ustalić jakiś sensowny podział.

Stworzyłem osobny temat w tym celu - http://www.audiostereo.pl/podzial-ogloszen-na-grupy-urzadzen_80661.html

Mogę zrobić to w formie subforów. Czy takie rozwiązanie by Wam odpowiadało? Należałoby jeszcze ustalić jakiś sensowny podział.

Stworzyłem osobny temat w tym celu -

Ukryta Zawartość

Czy możecie przestać rozsyłać spam via e-mail?Wystarczy już tutaj tych durnowatych anty-reklam!

Ukryta Zawartość

Czy możecie przestać rozsyłać spam via e-mail?Wystarczy już tutaj tych durnowatych anty-reklam!

Czyżbyś został zbyt hojnie obdarowany? Posiadanie większej ilości kont nie jest tu mile widziane.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Czyżbyś został zbyt hojnie obdarowany? Posiadanie większej ilości kont nie jest tu mile widziane.

Masz dostęp do takich danych,więc wiesz że mam tylko jedno konto.Rozumiem też że forum żyje dzięki reklamom ale choć odrobina umiaru!

• Administratorzy

triode: mailing można wyłączyć. Na końcu maila jest instrukcja jak to zrobić. W czym problem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.