Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD zagra podobnie do PD8500.

McKinley

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

poszukiwania lasera stają się bezowocne. Większość miejsc, w których pytałem nie posiada ich od paru lat. Co polecacie ze współczesnych player'ów w budżecie do ok 4K o podobnym charakterze brzmienia? Nie musi to być naturalnie Pioneer, tym bardziej, że nowe modele grają dla mnie za ostro. Wolałbym pominąć też Yamahę z podobnych względów. Creek to też nie ta szkoła. Generalnie zaczynam odczuwać podczas słuchania różnych rzeczy, że produkty masowe to zbyt technologiczne brzmienie (efektowne ale trochę za mało bezpośrednie) stąd jestem otwarty na mniej znane produkty. Reszta elementów zestawu to 'głośniki szerokopasmowe' + Crimson (pre i końcówka), okablowanie całości to Reson. Szukam tylko nowych produktów. Zbyt wiele przygód z CD jak do tej pory.. Z pewnych względów wolałbym tez uniknąć zewnętrznego DAC'a.

Dziękują za wszelkie rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/64034-jaki-cd-zagra-podobnie-do-pd8500/
  • Redaktorzy

może jednak zastanowisz się nad CD+DAC. w przewidzianym budżecie można złożyć bardzo fajnie grający zestaw.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Witam,

a może to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po odsłuchach Opery CD-120 wiem, że ona na pewno nie będzie ekwiwalentem. Słuchałem jej w domu. Może po krótce scharakteryzuje ten odtwarzacz:

+ Bardzo czytelna scena 3D

+ Dużo szczegółów

+ Bardzo dobra kontrola dźwięków

+ Dobre pierwsze wrażenie

- Brak żywiołowości.

- Bas nie schodzi tak nisko jak powinien. Pioneer potrafi zejść dużo niżej i ma pełniejszą średnicę co tworzy bogate tło dla reszty.

- Brakuje plastyczności. Za dużo poukładania w całym graniu.

- Na dłuższą metę - matowe wokale.

Repertuar testowy: muzyka filmowa- kilka płyt T.Newman'a "Meet Joe Black" "American Beauty" "The Horse Whisperer", Sara K. 'Water Falls', Roger Waters 'Amused To Death', Kate Bush 'Aerial', Patricia Barber 'Companion', William Orbit 'Hello Waveforms', Clannad 'In A Lifetime'

McKinley,

Mialem kiedys PD8500. Nadal mam w pudle pd-s801. Bardzo dobrze wspominam technics'a sprzed 20 lat. Kosztowal wtedy prawie $1000 i odtwarzal fale prostokatna 5kHz jak zaden. Miala ksztalt trapezu o stromych bokach. Zadnego ringing.

Dlaczego nie bierzesz pod uwage Pioneer pd d9? Oprocz CD niezle odtwarza SACD a te jesli dobrze nagrane wierniej odtwarzaja muzyke niz CD.

Nastepny etap to universalny odtwarzacz taki jak oppo bdp83 se. Oprocz CD niezle odtwarza SACD 5.1 a na dodatek masz region free blueray hd dvd.

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.