Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC uzywany w cenie okolo 1000 zl ?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Heh sorry miało iść na główny

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Panowie, krotka pilka. Czy ktos z Poznania posiada jakikolwiek DAC? Chcialbym sprawdzic na wlasne uszy oplacalnosc takiej inwestycji. W gre wchodzi zarowno odsluch na miejscu badz wypozyczenie za kaucja.

Prosze o PW, byloby extra :-)

Panowie, kupował może ktoś z was towar u tego sprzedawcy? Ma troche daców na składzie:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Forever Death Metal "

Swój Matrix mini-i kupowałem na eBay u mitaka28. Ten sprzedawca z linku także wygląda sensownie. A ten HLLY DMK-IV DAC ma niezłą "prasę" na head-fi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A tego Xindaka miał ktoś okazje słuchać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Forever Death Metal "

mam daca zrobionego na bazie 1798 jak dac Mc - z dwu częściowym, najwyższym McInt. poszedł łeb w łeb

warto posłuchać Stelmacha i McGyvera zanim wyda się sporo tysi na ładne pudełko

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mam daca zrobionego na bazie 1798 jak dac Mc - z dwu częściowym, najwyższym McInt. poszedł łeb w łeb

warto posłuchać Stelmacha i McGyvera zanim wyda się sporo tysi na ładne pudełko

Przecież to nawet jednego tysia nie kosztuje, to totalna budżetówa:)

" Forever Death Metal "

Tyle to i ja wiem.

Jak widać w tym modelu nie ma bufora lampowego. Może dałoby się go zlampizować?

Przy cenie jaką sobie właściciel za niego życzy to raczej jest to wątpliwie opłacalna inwestycja.

Jest tam inna kość niż w DAC-5, ale w DAC-5 wyjście z AD1852 jest słabo oceniane.

Ten DAC Xindaka ma ładną i dużą obudowę, a nie kosztuje nawet tysiaka. Wprawdzie AD1854 to nie jest żaden wypas, ale można by się pokusić o podłączenie mu transformatorków sygnałowych. Obstawiam że po sensownym dłubanku gorszy od Behringera 2496 raczej nie będzie, a Behringer jest brzydki jak noc listopadowa.

Behringer 246 jest brzydki jak noc listopadowa i bez dłubnięcia gra jak wygląda ale, jak mówią, ma potencjał ( tylko co to znaczy)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Koledzy, szukam przyzwoitego przetwornika z funkcją przedwzmacniacza do podpięcia z monitorami aktywnymi na typowym "biurkowo-komputerowym" miejscu pracy. Mile widziane wyjścia XLR oraz wyjście słuchawkowe na dobrym poziomie. Zdaje się, że właśnie Matrix może być tym co mnie w 100% zadowoli ale warto dopytać.

HLLY DMK-IV nie ma XLR'ów oraz z tego co udało mi się doczytać wyjście słuchawkowe nie jest "górnych" lotów. Wypuścili ostatnio nowy produkt - HLLY SMK-III gdzie wyjście słuchawkowe jest już mocno poprawione i są XLR'y... ale nie działa jako przedwzmacniacz, a na tym mi zależy najbardziej.

Może podpowiecie coś sensownego do 1500 zł?

Koledzy, szukam przyzwoitego przetwornika z funkcją przedwzmacniacza do podpięcia z monitorami aktywnymi na typowym "biurkowo-komputerowym" miejscu pracy. Mile widziane wyjścia XLR oraz wyjście słuchawkowe na dobrym poziomie. Zdaje się, że właśnie Matrix może być tym co mnie w 100% zadowoli ale warto dopytać.

HLLY DMK-IV nie ma XLR'ów oraz z tego co udało mi się doczytać wyjście słuchawkowe nie jest "górnych" lotów. Wypuścili ostatnio nowy produkt - HLLY SMK-III gdzie wyjście słuchawkowe jest już mocno poprawione i są XLR'y... ale nie działa jako przedwzmacniacz, a na tym mi zależy najbardziej.

Może podpowiecie coś sensownego do 1500 zł?

TC Electronic BMC-2 (ale wygląda jak sprzęt studyjny), z resztą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie za duże gabaryty - gdyby rozmiarowo był jak typowy klocek (np. CD) ze sterowaniem na front panelu to OK. Umieściłbym go na półce nad monitorem i miałbym łatwy dostęp do potencjometru głośności ale taka konsola to tylko na biurko, a na nim po wstawieniu monitorów miejsca niewiele więc bardzo dziękuję ale niestety w tych warunkach się nie zmieści.

Zdecydowanie za duże gabaryty

14 cm x 6,4cm x 17,6 cm to jest "duży gabaryt"?

Umieściłbym go na półce nad monitorem i miałbym łatwy dostęp do potencjometru głośności ale taka konsola to tylko na biurko, a na nim po wstawieniu monitorów miejsca niewiele więc bardzo dziękuję ale niestety w tych warunkach się nie zmieści.

Ja mam pod monitorem (LCD 22" ma na tyle wysoką podstawkę że spokojnie się mieści obok niej pod matrycą ... i jest to wygodniejsze niż sięganie nad monitor).

ps. jak masz biurko o szerokości ~140 cm , monitor 22" i monitory wielkości ADAM A7X to się zmieści.

Po wymiarach jakie podałeś "nie taki diabeł straszny na jakiego wygląda" - gdzie kupiłeś swojego i za ile jeśli mogę zapytać? Poczytam sobię trochę o nim w sieci bo rzeczywiście wymiarowo nie ma dramatu i do pracowni wygląd konsolowy jakoś specjalnie nie przeszkadza.

EDIT:

I napisz jak to gra i z czym porównywałeś :)

Na fakturze jest cena 1300 ... kupiony w Music Store .

Porównywałem z KRK ERGO i E-MU 0404 USB.

Jak gra? Na poezję nie licz :) Nie szumi tak jak KRK ERGO, dzięki połączeniu optycznym nie ma problemów z pętlą mas i/lub zakłóceniami od PC. Ma retaktowane wejścia więc jitter eliminowany. Ma idealny balans i brak zmian brzmienia od początku skali potencjometru (na E-mu 0404 USB były zmiany balansu). Dla max dynamiki ma być aktywny DIM (taki przycisk naciskasz). Zerowe tłumienie ma na godz. 3 . Brzemieniowo ... nie ma jakiejś "sygnatury brzmienowej". Nie jest to jakaś "ciepła klucha" czy "męcząca żyletka".

a w których latach były produkowane przetworniki musical fidelity MF V-DAC i X-DAC?

V-DAC jest produkowany, zdaje się, dopiero od zeszłego roku, a X-DAC produkowany był w połowie lat 90-tych.

Nie, MF X-DAC to kapitalny DAC, pomimo, że z pewnymi ograniczeniami jak np. brak wejścia USB. Ale jego funkcje jako DAC z wejść optycznego i elektrycznego są baaardzo OK.

Kolego, porównywałem MF X-DAC i MF V-DAC. Trudno wskazać zwycięzcę - naprawdę. Choć, oczywiście do X-DAC nie podłączymy USB.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.