Skocz do zawartości
IGNORED

Kto chce układzik TENOR TE7022L?

pingwing

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dostałem informację że właśnie wczoraj płytki zostały wysłane. Jak tylko pojawią się u mnie zlutuję jeden układ żeby jeszcze raz sprawdzić czy wszystko w porządku i zaczynam wysyłkę.

Przypominam że mam 2 niezidentyfikowane wpłaty (wpłacający nie podał nicka, nie udało mi się tez namierzyć po innych danych).

Więc tak, nie mam wpłat od kolegów:

zigi

Muzg

pingwing

Piotr_37

Tom1807

Przy czym dwie z tych osób wpłaciły ale nie wiem które.

Kolega Tom1807 w ogóle nie dał znaku życia, nie potwierdził nawet zamówienia. Czy nadal jest zainteresowany?

Prosiłbym też kolegów:

ace99

Dj_

sonet

romek77

o potwierdzenie/podanie adresu do wysyłki.

Mam jeszcze raz prośbę aby korespondencję związaną z Tenorem kierować na maila tenor[at]atakama.pl nie na PW.

A przy okazji odpowiadając na pytanie jednego z kolegów, z kostkami Tenora generalnie jest problem, producent nie sprzedaje detalicznie, zakup hurtowy też jest poważnie obwarowany.

Proponuję się zwrócić do Pingwinga może coś zostało w zapasie, ewentualnie dać ogłoszenie w "Potrzebuję..." może ktoś się zgłosi.

Płytki już sa u mnie, jeśłi nic nieprzewidzianego mi nie wypadnie w środę pierwsze wysyłki. Więc jeszcze w tym tygodniu płytki powinny być u Was.

Hip Hip Hurrra!

Znakomita większość płytek w drodze.

Niestety nie miałem czasu do tej pory zmontować interfejsu na docelowych płytkach, stanie się to pewnie dopiero w weekend.

Gdyby były jakieś niejasności, pytać :)

uzupełniłem dokumentację,przypominam że jest na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

schemat jest w pliku zip zahasłowany, proszę kliknąć ctrl+a w okolicach listy plików do pobrania a wszystko stanie się jasne.

Mam nadzieję że nie utrudni to zbytnio, a jednocześnie nie ma bezpośrednio opublikowanej dokumentacji.

Ukryta Zawartość

Znakomita większość płytek w drodze.

Niestety nie miałem czasu do tej pory zmontować interfejsu na docelowych płytkach, stanie się to pewnie dopiero w weekend.

Gdyby były jakieś niejasności, pytać :)

uzupełniłem dokumentację,przypominam że jest na stronie

Ukryta Zawartość

schemat jest w pliku zip zahasłowany, proszę kliknąć ctrl+a w okolicach listy plików do pobrania a wszystko stanie się jasne.

Mam nadzieję że nie utrudni to zbytnio, a jednocześnie nie ma bezpośrednio opublikowanej dokumentacji.

Właśnie listonosz zapukał do drzwi.

Dzięki. Pozdrawiam :)

Ukryta Zawartość

I od razu pytanie R13T i R22T oznaczone jako NC czyli zwora lub zerowe ?

NC czyli "no connect". Sprawa tych rezystorów nie jest do końca jasna, w dokumentacji piny do których są podpięte te rezystory noszą nazwę TEST i są opisane jako " For FT test only", w dokumentacji evaluation boarda piny te są zmasowane przez rezystory. Sprawdzałem z rezystorami i bez, w działaniu nie zauważyłem różnicy. Proponuję więc nie montować tych rezystorów.

widział ktoś moje płytki? ;/

po moich ostatnich przygodach z pocztą polską nie zdziwiłbym się gdyby trafiły z powrotem do pkrecza ;)

przepraszam do usera gaballusa :)

Panowie, a gdzie są moje kostki TE7022? Płytki mam, nawet już częściowo polutowane, ale układów do tej pory nie dostałem.

Czy montował już ktoś zamiast tych regulatorów lineara jakieś zamienniki? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania, do stosowaniu na ich wyjściu jako 10uf kondensatorów tantalowych?

Ja mam awizo polecone na poczcie. Na 99% to płytki. Mam nadzieję, że całe bo ostatnio Pani przybiła pieczątkę na środku i pękła ścieżka na pół :) Co byśmy bez kochanej poczty polskiej zrobili....

Czy montował już ktoś zamiast tych regulatorów lineara jakieś zamienniki? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania, do stosowaniu na ich wyjściu jako 10uf kondensatorów tantalowych?

Jeśli będziesz montował Lineary to pozostań jednak raczej przy dobrych ceramikach, natomiast jeśli zdecydujesz się na zamienniki to już trzeba patrzeć w kartę katalogową zastosowany stabilizatorów.

A tak btw znasz jakieś zamienniki pasujące pin to pin i o w miarę zbliżonych parametrach?

...Czy montował już ktoś zamiast tych regulatorów lineara jakieś zamienniki? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania, do stosowaniu na ich wyjściu jako 10uf kondensatorów tantalowych?

Odpowiedź na drugą część pytania znajdziesz w nocie katalogowej tych Linearów, tam napisali dlaczego i jakie elementy muszą być stosowane, aby ta kostka mogłabyć nazywana Ultra Low Noise.

Ważne aby nie stosować większych pojemności.

Na pierwszą część pytania nie odpowiem, bo nie stosowałem. moje upodobania co do tych regulatorów są znane.

W TME można kupić pin zgodne scalaki, pod innymi nazwami, ale ani Ultra Low Noise, zakres napięć wejściowych mniejszy, BRAK zabezpieczeń na nieco większe napięcie wejściowe, a w skrajnym przypadku - nie startują :-(

Nazw nie podam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.