Skocz do zawartości
IGNORED

antelope zodiac +

wist

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam. Wątpię, że mamy wspólnych znajomych.

Natomiast coś mi insynuując naruszasz regulamin forum, myślę że moderator

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powinien dać ci ostrzeżenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A , to ciekawe, bo Ty ciągle coś tu insynuujesz, podważasz, krytykujesz. Czy to a'propos wątkowego Antelope, czy to Hegla, czy to wszystkiego innego, co nie jest związane z Audio Klanem :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Chłopie, pokaż mi mój jeden post od mojej rejestracji na forum, w którym chwaliłbym jakoś Audioklan albo produkty z ich dystrybucji.

Chyba za bardzo już wsiąkłeś w tę całą branżę i różne układziki, wystarczy że ktoś powie, że dobrze że ceny niskie, to od razu podejrzany, wróg, agent konkurencji.

Lecz się.

Sly30, nie mam w tym żadnego interesu, by chwalić Zodiaki, ale zwróć proszę uwagę, że trudno kupić porównywalnie dobry dźwiękowo sprzęt (i dość wielofunkcyjny) w takiej cenie ile one kosztują. Piszesz, że to nie high-end - OK, ale za high-end trzeba zapłacić o wiele więcej.

Mi Antelope Zodiac + bardzo przypadł do gustu. Fajnie gra jak na urządzenie PRO zastosowane w domowym audio, choć nie sądzę, żeby każdemu jego dźwięk musiał się podobać w 100% :)

Wcale nie tak trudno.... np- calyx 24/192 dac[7k] ,m2tech + palmer [8k] ,osobiscie uważam że oba lepsze od Antelope Zodiac + [calyx wyrażnie lepszy] .Oczywiście to moje spostrzezenia i w miom systemie.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

calyx 24/192 dac[7k]

Brak wejścia optycznego, brak regulacji wyjścia - dyskwalifikacja do zastosowań DAC+końcówki mocy lub DAC+kolumny aktywne. Ten m2tech + palmer też nie wiem czy ma regulację.

Brak wejścia optycznego, brak regulacji wyjścia - dyskwalifikacja do zastosowań DAC+końcówki mocy lub DAC+kolumny aktywne. Ten m2tech + palmer też nie wiem czy ma regulację.

Zgadzam sie z Tobą ...tyle że ja kocham muzyke i rozpatruje daci wyłacznie pod kątem walorów dzwiękowych a nie ilości wejść i wyjść.....a pod tym względem calyx i young + palmer zagrały poprostu lepiej od antelope.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Ale to ma znaczenie tylko w twoim układzie systemu.

Ja dla przykładu nigdy nie używam wejść optycznych i dla mnie są zbędne.

Podobnie nie potrzebny jest preamp wbudowany w DAC.

Bo regulacja głośności wbudowana w DAC to jakby preamp a czym więcej jest wpakowane dodatkowych, zbędnych rzeczy tym gorsze efekty soniczne.

Z budżetowego punktu widzenia to pewnie że lepiej bo taniej ale ze względu na brzmienie to najlepszy jest "goły" DAC a preamp oddzielny.

Tak więc jeśli jakiś DAC nie ma regulacji głośności to tym lepiej.

Bo regulacja głośności wbudowana w DAC to jakby preamp a czym więcej jest wpakowane dodatkowych, zbędnych rzeczy tym gorsze efekty soniczne.

Akurat regulacja głośności (o ile została uruchomiona, w Calyxie nie została) w DACach opartych na ES9018 jest cyfrowa i żadnych dodatkowych układów nie ma.

Zodiac +, to przecież urządzenie z segmentu PRO służące głównie do masteringu, a że przy okazji jest też świetne w zastosowaniu domowym, to też dobrze. Jak ktoś chce mieć zwykły DAC, który jest tylko przetwornikiem, to też OK, ale myślę, że Zodiac + mając wbudowany niezły wzmacniacz słuchawkowy oraz przedwzmacniacz przewyższa wielofunkcyjnością (o dźwięku nie piszę, bo to rzecz gustu) wiele innych sprzętów z podobnego pułapu cenowego, wliczając w to, te wymienione powyżej przez Kolegę nergala666666. Poza tym ma całą baterię wejść i wyjść, włączając w to optyczne, które moim zdaniem każdy szanujący się DAC powinien mieć.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

gupoty ..i nuuda. straszne to jest. Panowie redaktorzy jeszcze się nie chwycili za "piórka" ?,

Ja to już normalnie cały w sobie drżę na nowe testy , nowe recenzje, nowe.... wszystko nowe, piękne , kolorowe.

Tylko nuda wisi i w nozdrzyskach se dubie, bo ciągle te same postaci- z piórkiem bez piórka a czasem to i bez gaci.. i w tym samym ..KLUBIE

Wcale nie tak trudno.... np- calyx 24/192 dac[7k] ,m2tech + palmer [8k] ,osobiscie uważam że oba lepsze od Antelope Zodiac + [calyx wyrażnie lepszy] .Oczywiście to moje spostrzezenia i w miom systemie.Pozdrawiam

moge tylko potwierdzic te spostrzezenia u mnie tez Young+Palmer zagral o wiele lepiej niz Zodiac+ ,Calyxa nie probowalem, ale slinie sie na Femto lub Vaughana,M2Tech jak dla mnie to torpeda nie tracaca przy okazji na muzykalnosci,o ile mowilo sie ze zodiac ma swietny timing to young ma dwa razy lepszy i to slychac odrazu

mówisz amores999 taka reklamowa wydmuszka

no pewnie ,nie ma jak to w Polsce kazdy wszedzie weszy teorie spiskowe hehehehehe nie mozna nawet wyrazic swojego zdania ,zenua panie rafaell, podoba mi sie ten DAC bez wzgledu czy ci sie to podoba czy nie , nawet jezeli juz to chetnie bede go wszedzie reklamowal jak sie tylko da ,moze dostane dobra cene na Vaughana :-)

pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.