Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy silnik foum - rozpoczęcie testów

dskrzyp

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Witam,

Beta nowego silnika forum startuje pod adresem http://www-1.audiostereo.pl

Jednak dostęp do niej możliwy jest po podaniu loginu/hasła. Zdecydowaliśmy, że dzisiaj hasło otrzymają admini i moderatorzy, a po naniesieniu poprawek jutro udostępnimy betę dla Was.

Ważne!

Nowe forum ma przeniesioną bazę danych z obecnego forum. Bazy jednak nie są zsynchronizowane ze sobą. Prosimy więc nową wersję przeznaczyć jedynie do testów, a nie do normalnego użytku. Posty na niej dodane zostaną bowiem utracone w momencie ostatecznej migracji na nowy silnik.

Pamiętajcie także, że to wersja testowa i wymaga jeszcze poprawek. Zostaną dodane brakujące zakładki i boczny pasek (side bar) podczas przeglądania topiców.

Prosimy o konstruktywne komentarze.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Jednak dostęp do niej możliwy jest po podaniu loginu/hasła. Zdecydowaliśmy, że dzisiaj hasło otrzymają admini i moderatorzy, a po naniesieniu poprawek jutro udostępnimy betę dla Was.

Ooo...

To nawet mamy adminów, w tym ... forum:)

Korzystając z chwili swobody możemy nawiązać niczym nie skrępowaną(zieloni na minus jeden zajęci sami sobą) dyskusję na temat who is who wśród zieleni?

Proście a będzie Wam dane... obejść się smakiem.

Tu nawet nie ma stopki z administratorami i moderatorami, nie ma informacji za co, kto dostał bana, reduktor ma dwa nicki i Ty jeszcze prosisz o wykasowanie swoich postów ?

Nie przesadzaj:)

Dziwię się jedynie, że niegdysiejsi piewcy wolności jeszcze tutaj bywają po tym jak wywalono stąd ich kolegów.

Widać, że chęć dobrej zabawy na forum bierze górę nad zwykłą przyzwoitością.

Zapomina się ? Oczywiście.

Za "kolorowe newsy" w swoim hobby trzeba jakoś płacić.

Oglądałem/klikałem przez chwilę. Nowe forum to skok funkcjonalny o kilka klas, warto było zaczekać. Jest jeszcze kilka drobnych rzeczy do poprawy i pewnie jeszcze przez jakiś czas użytkownicy będą znajdowali drobne mankamenty, ale ogólnie jest bardzo dobrze.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mam nadzieję, że będzie wreszcie zakładka "galerie".

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Administratorzy

Tak. Jest opcja kasowania postów, zaawansowana moderacja, banowanie itd... wszystkie funkcje jakie udostępnia profesjonalny silnik IP Board.

Jest także mechanizm prywatnych wiadomości, ale w wersji testowej dane nie zostały przeniesione. Zostaną one przeniesione do wersji finalnej. Ponadto w trakcie tworzenia są jeszcze działy: Artykuły, Kiosk, Ogłoszenia - bo będą one działały na zasadzie komponentu portalu. Także dział Opinie jest w trakcie tworzenia i przenoszenia. Ponadto jesteśmy świadomi wielu poprawek kosmetycznych jesli chodzi o wygląd. Mogą być małe rozbieżności w przeglądarce IE.

Bardzo będziemy wdzięczni za rzeczowe opinie. Jeśli będą słowa krytyki - to mam nadzieje, że konstruktywne, a nie złośliwe. Zachęcam do współpracy przy testowaniu... bo dla was jest Forum i od was zależy jak ono będzie funkcjonować.

Do waszej dyspozycji już niebawem do testowania sam silnik Forum. Jutro zostanie podane login i hasło. Zapraszam do konkretnej dyskusji. Ten temat jest po to, aby ulepszać nowe forum.

pozdrawiam

Michał W.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Redaktorzy

"a co komu przeszkadzało...stare?"

Bo się regularnie wywalało na pysk, a części regularnie sugerowanych opcji nie było można wprowadzić. Zresztą forum jest to samo, tylko chodzić będzie daj boże wreszcie sprawnie.

audiostereo.pl, 30 Lip 2010, 23:37

>Bardzo będziemy wdzięczni za rzeczowe opinie. Jeśli będą słowa krytyki - to mam nadzieje, że

>konstruktywne, a nie złośliwe.

Podkreślać byki ortograficzne na czerwono, a analfabetom dawać upomnienia. Kasować posty pisane bełkotem bez znaków interpunkcyjnych.

Gość wswier

(Konto usunięte)

Mielismy sie moc dzisiaj tam zalogowac. My - szara piechota :-). I co ? A ja dzisiaj specjalnie

o 6:00 wstalem ... (nie no - zartuje oczywiscie, moje psy mnie obudzily, eeech)

pzdr

wswier

>Prosimy o konstruktywne komentarze.

ROTFL.... serio chcecie komentarze? no to macie :D do dupy! nawet sie zalogowac nie mozna!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

tak na szybko z udogodnień/dodatków jest:

- możliwość edycji postów

- możliwość ustawienie własnego avatara, oraz zdjęcia w profilu

- możliwość ignorowania nie tylko wpisów danego usera, ale również wiadomości PW od niego

- pod nickiem będzie wyświetlana ranga/ funkcja usera

- zdjęcia będzie można dodawać nie tylko jako załączniki, ale również jako linki do zewnętrznych lokalizacji (np. imageshack etc)

- tworząc nowy wątek oprócz tytułu będzie można dodać dodatkowy opis (widoczny pod tematem)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Administratorzy

Jeszcze sprawdzamy co poprawić tak na szybko. Znalazł się błąd złego kodowania polskich literek w profilach. Błąd zostanie naprawiony, ale nie dziś bo nie chcemy przedłużać waszego oczekiwania. Więc proszę nie zgłaszać powyższego błędu.

Będzie możliwość edycji moderatorów za nieregulaminowe zachowania ?

Mam nadzieję, że nowy silnik umożliwi wreszcie pełną jawność:

1 Kto moderował dany post.

2 Co było powodem moderacji.

3 Lista zbanowanych z podaniem przyczyn i moderatora nadającego bana.

4 Pozostawienie tytuły wątku usuniętego z podaniem przyczyny usunięcia wątku przez moderatora.

5 Ranking moderatorów.

Pozwoli to na bardziej neutralne prowadzenie forum i zmniejszy ryzyko moderacji ze względu na własne preferencje i powiązania z dystrybutorami.

• Administratorzy

Login: test

Hasło: test

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.