Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy silnik foum - rozpoczęcie testów

dskrzyp

Rekomendowane odpowiedzi

całość sprawia pozytywne wrażenie,

brakuje mi tego paska z działami forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

Gość wswier

(Konto usunięte)

>całość sprawia pozytywne wrażenie,

>brakuje mi tego paska z działami forum

No wlasnie - ubiegles mnie :-).

Aby przejsc z zakladki np. Analog do zakladki np. Stereo trzeba sie wiecej naklikac

pzdr

wswier

Popieram poprzednika.

Czy można zastosować bardziej widoczne ramki tak jak mato miejsce obecnie.

Czy aktywny obszar postów może być szerszy?

Czy, aby zobaczyć wpis (o mnie)trzeba bedzie klikać głębiej, czy zostanie tak jak obecnie?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Myśle, że te trzy pierwsze wiersze nagłówka można by zostawić z obecnej formy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy

>całość sprawia pozytywne wrażenie,

>brakuje mi tego paska z działami forum

Będzie taki pasek :-)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

grynio, 31 Lip 2010, 11:26

>Będzie możliwość edycji moderatorów za nieregulaminowe zachowania ?

>Mam nadzieję, że nowy silnik umożliwi wreszcie pełną jawność:

>1 Kto moderował dany post.

>2 Co było powodem moderacji.

>3 Lista zbanowanych z podaniem przyczyn i moderatora nadającego bana.

>4 Pozostawienie tytuły wątku usuniętego z podaniem przyczyny usunięcia wątku przez moderatora.

>5 Ranking moderatorów.

>Pozwoli to na bardziej neutralne prowadzenie forum i zmniejszy ryzyko moderacji ze względu na własne

>preferencje i powiązania z dystrybutorami.

1. Tak (można też przywrócić usunięty post). Jest też opcja całkowitego usuwania, ale do wykorzystania w wyjątkowych sytuacjach.

2. Tak. Moderatorzy mogą też nadawać ograniczenia na kilka godzin (lub stałe czy na kilka dni jak było wcześniej). Ograniczenie może dotyczyć dostępu do konta, prawa tworzenia nowych wpisów czy też konieczności akceptacji wszystkich nowych wpisów przez moderatora.

3. Częściowo (nie widziałem listy wszystkich zbanowanych, może gdzieś jest ukryta).

4. Tak

5. Jest ranking wszystkich użytkowników, dotyczy to też moderatorów. Można punktować każdy wpis (poprzez "+" czy "-"), dzięki czemu zmienia się poziom reputacji użytkownika. Można też nadawać użytkownikowi gwiazdki (1-5) - ale jeszcze do końca nie wiem jak to działa.

Dodatkowo (nareszcie!) można łączyć/dzielić wątki czy przesuwać pojedyncze posty do innych wątków (stary silnik tego nie umożliwiał).

Poza tym jest wiele innych udogodnień dla użytkowników - śledzenie wątków, tworzenie list znajomych, rozbudowane możliwości edycji i poprawiania własnych wpisów (!), publikacja w serwisach społecznościowych itp. Ten silnik to forumowe hi-end...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

IMHO kolorki już są fajne. Na liście tematów dobrze byłoby rozdzielić poszczególne tematy cienką ale widoczną linią - podobnie jak na "starym" forum - zwiększa to łatwość czytania listy. Same tytuły tematów nie muszą być aż tak mocno pogrubione, trochę pogarsza to czytelność tekstu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>IMHO kolorki już są fajne.

Tło postu to róż, normalnie razi w oczy. Te które są na starym forum są ok.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już wiem o co chodzi, w mojej przeglądarce kolumna z postami jest węższa, więc jest wiecej białego tła ( w starym forum wypełnia prawie w całości okno przeglądarki)i to połączenie tych dwóch kolorów daje ten nieprzyjemny efekt.

Ta czcionka dla tytułu wątków musi być taka wielka? Może nie tyle wielka, co pogrubiona. Niepoważnie to wygląda. Na "starym forum" jest mała czcionka i wszystko jest czytelne. Dużo tematów się mieści na ekranie.

Kolory kolorami. Przede wszystkim warto zrobić ciemną kratkę, paski (cienkie) odcinające tematy wątków od siebie. Teraz się wszystko zlewa, do tego ta wielka czcionka.

wg mnie przydałaby się jeszcze opcja "nie stronicowania" wątków czyli tak jak było to kiedyś możliwość wyświetlenia jednego długiego wątku na jednej stronie

Nie wszystko high-end co się świeci......

Czcionka w cholere za duża.

Czy wątki będą ciągle otwierać się na górze tematu czy strona otworzy się na ostatnio czytanym?

Tak mnie wnerwia to przewijanie teraz że szok.

Gość cadam

(Konto usunięte)

areg, 31 Lip 2010, 15:16

>wg mnie przydałaby się jeszcze opcja "nie stronicowania" wątków czyli tak jak było to kiedyś

>możliwość wyświetlenia jednego długiego wątku na jednej stronie

O tym możemy zapomnieć:

Prośba o zgłaszanie błędów

audiostereo.pl, 27 Lip 2010, 11:59

>Opcji "wszystko na jednej stronie" na razie nie będzie. Nawet nie wiem czy to ma sens bo

>wyświetlenie tematu który ma 500 a nawet 4500 postów byłoby dużym obciążeniem dla serwera.

>

wystarczy AutoPager (dodatek do Firefoxa).

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Czy w finalnej wersji będzie opcja "Zapamiętaj mnie" przy logowaniu?

Byłoby fajnie, gdyby była możliwość wyboru schematu barwnego przez zalogowanych użytkowników. Wybór np. z czterech schematów byłby chyba wystarczający.

GM

• Administratorzy

Postaramy się zrobić wszystkie poprawki wizualne.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Po co edycja postów?

Przecież tradycją audiostereo jest brak edycji - zmuszający do większej dbałości o jakość wpisów. No i jeszcze nie ma niebezpieczeństwa rozmów z duchami - ktoś piszę bzdurę, dostaje odpowiedź i wtedy zmienia post. Odpowiadający wychodzi na durnia.

Opcja wyboru skórki przez użytkownika była by bardzo wskazana.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.