Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha A-S1000 czy Denon PMA-1500AE

Mariusz3000

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie za bardzo Wam miesza audiofilizm w glowach i zaczynacie zakrzywiac rzeczywistosc i miec mylne wyobrazenia ze im mniej podobnienstw do starszych systemow (duze duzo galek potega mocy wysoka jakosc elementow potezne trafa kondensatory) tym lepszy sprzet... a tym samym promujecie male przedsiebiorstwa produkujace niskiej jakosci sprzeciki tylko o odmiennym charakterze od dawnych sprzetow (a ci co wiedza i tak nigdy by nie zamienili swojego dawnego ....(nie ma co popularyzowac) na jedno z tych urzadzonek

chwilowy brak działalności w audio.

slowo klucz jest proste: nie ma czegos takiego jak denon=zle, czy denon=dobrze czy yamaha=zle yamaha=dobrze

dla ciebie moze byc denon=zle a musical fidelity przykladowo=dobrze

a dla nastepnej osoby moze byc denon=dobrze a musical fidelity przykladowo=bardzo zle

a wiec sprzet reprezentuje jakas klasy i ma jakich charakter - obydwa sa w podobnej klasie wiec wymiana denona na yamahe nie ma sensu chyba ze yamaha ma charakter ktory nam odpowiada a denon nie a autor tego nie wie bo nie porownywal

chwilowy brak działalności w audio.

Piotrek608, 2 Sie 2010, 11:24

>Panowie merytoryczniej...obie firmy sa wielce szacowne zastanówcie sie co piszecie.

OK. Obie firmy są szacowne, ale moim zdaniem warto poszukać szerzej niz tylko w Japonii :)

Moim wskazaniem mogłyby być np: Roksan Kandy K2, Creek Evolution 2, Arcam A18 lub A28, Rega Mira 3, Exposure 2010S2 AMP R, Rotel RA-1520 lub Primare I21.

W moim przekonaniu mają one szansę zagrać lepiej, mniej nudno i przyjaźniej niż te wymienione przez PT. Kolegę

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Mariusz3000 jedno co Ci podpowiem to zmień interkonekt!. Klotz AC110 jest po prostu tragiczny - miałem więc wiem. W dodatku im dłuższy tym bardziej degraduje dźwięk. Przy 50cm w moim systemie nie dało się tego słuchać, później skróciłem jak tylko mogłem do 10cm i było sporo lepiej. Nie mniej Klotz won!

Paranoja! Człowiek pyta o wzmacniacz a tu rada- zmień kolumny. Widać ,że Szanowni Panowie nic nie wiedzą o wzmacniaczach.

Ale gdyby zapytał o kolumny , to dostałby radę - zmień żródło.

OK. Obie firmy są szacowne, ale moim zdaniem warto poszukać szerzej niz tylko w Japonii :)

Moim wskazaniem mogłyby być np: Roksan Kandy K2, Creek Evolution 2, Arcam A18 lub A28, Rega Mira 3, Exposure 2010S2 AMP R, Rotel RA-1520 lub Primare I21.

W moim przekonaniu mają one szansę zagrać lepiej, mniej nudno i przyjaźniej niż te wymienione przez PT. Kolegę

NUDNO NAPEWNO:Creek Evolution 2, Arcam A18 lub A28, Rega Mira 3.

CIEKAWIEJ FAJNIEJ I PRZYJAŹNIEJ:

Exposure 2010S2 AMP R, Rotel RA-1520 lub Primare I21.Roksan Kandy2.

Kiedys klocki Euro-chinskie znacznie odstawały jakością od wyrobów Denon czy Yamaha, ale w ostatnim 7 leciu znacznie sie poprawiły nie ma juz tandetnego lakieru czy szparek na grubość małego palaca.Klocek Exposura wrecz jest przepiękny.

Witam po malutkiej przerwie ;-)

Więc tak Denon jest nie sprzedany jeszcze i mogę dobrać kolumny do niego.

Ktoś proponował zmianę kolumn i owszem Paradigmy sprzedane i czas kupić nowe/używane do 3000zł

Muszę dobrać kolumny na dzwięk opisany wcześniej czyli miękki obszerny bas.

Kabel interkonekt mogę wymienić,ale na jaki?

Piszę od razu,że nie mam możliwości odsłuchu.A tak w ogóle to jeszcze myślałem nad Xindakiem 6950V,ale czy ja wiem...

Mariusz3000, 2 Sie 2010, 23:23 :

Kabel interkonekt mogę wymienić,ale na jaki?

Zmień TYLKO na Albedo Blue lub (drożej , ale i wyraźnie lepiej) na Albedo Flat One - pierwszy chodzi po 150-200zł , a drugi po ok. 400-550 zł , używane ; ceny zależnie też od odcinków : 50/75/100 cm . Polecam też głośnikowy Albedo Blue ; a kolumny Avance DANA 670av - już tylko na rynku wtórnym dostępne , po 1500-2000zł - dla mnie kolumny bez wad , a mam je od lat ; i świetnie się sprawdzają w 20m2 - ja mam je w 18m2 ; basu obszernego miękkiego nie mają , ale nie ma on , ten bas , żadnych wad .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.