Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam debiut Sinmara w barwach Terratur Poss. W składzie muzycy Chao i Svartidauði. Baaardzo doba płyta, a wydanie na LP wzorowe, jak to TP.

Z nowości słuchałem At the Gates i Vesanii, pierwsze fajne i się broni, ale drugie to totalny shit, szkoda czasu i pieniędzy.

Dla zwolenników lżejszego łojenia polecam uwadze polski zespół Moanaa i ich nową płytę Descent.

Ostatnio wpadłem na tych panów i mnie kupili. Dobry post.

Wcześniejsza EP też niczego sobie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam,

Tomek

Ukryta Zawartość

Nowy Exodus. Powrot Souzy, chyba stracil nieco glosik...

Deja vu,jakbym słuchał Mille Petrozzy z czasów Extreme Agression i Terrible Certainty.

l'enfant sauvage

Dla zwolenników lżejszego łojenia polecam uwadze polski zespół Moanaa i ich nową płytę Descent.

Ostatnio wpadłem na tych panów i mnie kupili. Dobry post.

Wcześniejsza EP też niczego sobie.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam,

Tomek

Rzeczywiście fajny materiał, wpadłem na nich jakieś dwa tygodnie temu przygotowując się do koncertu Blindead

Ukryta Zawartość

Z nowości słuchałem At the Gates i Vesanii, pierwsze fajne i się broni, ale drugie to totalny shit, szkoda czasu i pieniędzy.

przeciez to nowe ATG jest takie srednie, ze az zeby zgrzytaja

przeciez to nowe ATG jest takie srednie, ze az zeby zgrzytaja

Czekałem na te słowa :-P. Mi się podoba. W skali 6 spokojnie daję 4 z małym plusem :).

Czekałem na te słowa :-P. Mi się podoba. W skali 6 spokojnie daję 4 z małym plusem :).

staram sie nie zawodzic oczekiwan;)

A nowe utwory Bloodbath panowie słuchali? ;)

Jakos nie moge przekonac sie do wokalu Holmesa (Paradise Lost)...

Poki co najlepsze wcielenie Bloodbath jak dla mnie to 'Nigthmares made flesh', jedyna plyta zespolu nagrana z Peterem Tagtgrenem na wokalu (zreszta jedyna plyta Bloodbath jaka mam). Wole niz te z Akerfeldtem (mimo, ze z drugiej strony wole zdecydowanie Opeth niz Hypocrisy). :)

Edytowane przez saku

BTW i przy okazji, a jak się Wam podoba ostatnia płyta Opeth? Znacznie lepiej niż na Heritage, która była nudna (wg mnie) i przekombinowana.

Osobiście nie, ale mniemam, że dobre? :)

No właśnie mieszane uczucia... ten wokal jest bardzo specyficzny, nie mówię od razu że zły, ale taki zupełnie inny niż mamy na 99% płyt w tym nurcie. Są 3 utwory w sieci do posłuchania. Jeden numer mi się nawet podoba.

Ukryta Zawartość

Okładka nowej płyty bardzo dobra za to.

BTW i przy okazji, a jak się Wam podoba ostatnia płyta Opeth? Znacznie lepiej niż na Heritage, która była nudna (wg mnie) i przekombinowana.

Nowy Opeth bardzo fajny, o niebo lepszy od H., fakt. Jest to taki "Heritage done right" ;)

Ukryta Zawartość

Nowy Opeth bardzo fajny, o niebo lepszy od H., fakt. Jest to taki "Heritage done right" ;)

fakt nie mogę się oderwać, może czasem trochę brakuje akcentu death metalowego ale z drugiej strony jest na wcześniejszych albumach

Nowy Exodus. Powrot Souzy, chyba stracil nieco glosik...

Trochę Slayerem jadą:)

Edytowane przez KotD

Lepiej nagrać taką płytę jak ATG, niż to co zrobiła Vesania. Szwedzi nie nagrali niczego wybitnego, ale dobrze się tego słucha. Ostatni Opeth jakoś mi się nie podoba, za to Bloodbath muzycznie jest super, ale wokal to porażka.

Nie wiem, nie słuchałem albumu Vesanii, ale jeden numer wrzucony do sieci był całkiem fajny.

Jeśli chodzi o Bloodbath... sporo osób narzeka na te wokale, że porażka i td. Nie uważam tak. Faktycznie ten wokal nie brzmi jak rasowy, współczesny death-metalowy growl, ale z drugiej strony te wokale Nicka są jakieś takie inne, niedzisiejsze. Uważam że ma to swój urok i uzasadnienie. Teraz większość death metalowych wokalistów brzmi identycznie, tu mamy co innego. IMO potrafi się to podobać.... jeśli po pierwszym kontakcie wokal odrzuca, dajcie mu szanse.

Edytowane przez Traum7tanzer

właściwe słowo to "inne". Jak ktoś ma ochotę do usranej śmierci słuchać takich samych bulgocących "wokali", uchodzących za wzór metra w tej muzyce to droga wolna.... IMO czasem warto spróbować coś innego. Poczekam na pełną płytę B., na winylu. I jak już posłucham wyrobię sobie swoje własne zdanie. Np. utwór tytułowy podoba mi się pod każdym aspektem właściwie, nic do zarzucenia.

Żadnego łojenia - tylko dla dorosłych:

Piękne to jest wręcz :). No i ciarki się pojawiły, czyli jest dobrze. Dzięki za polecenie, bo nigdy o nich nie słyszałem, a widzę warto! Zresztą, już kupiłem :). Co ciekawe, to chyba wyszło tylko na LP.

właściwe słowo to "inne". Jak ktoś ma ochotę do usranej śmierci słuchać takich samych bulgocących "wokali", uchodzących za wzór metra w tej muzyce to droga wolna.... IMO czasem warto spróbować coś innego. Poczekam na pełną płytę B., na winylu. I jak już posłucham wyrobię sobie swoje własne zdanie. Np. utwór tytułowy podoba mi się pod każdym aspektem właściwie, nic do zarzucenia.

roznorodnosci wokali w death metalu jest dosc spora, wiec problem 'takich samych' nie bardzo istnieje, Holmes to po prostu slaby wybor, w 'normalnym' spiewaniu tez kuleje, szkoda, ze poszli w te strone z BLoodbath, moze chociaz plyta sie obroni, poprzednia byla srednia w stosunku do dwoch wczesniejszych, na szczescie ciagle przed oczami mam ich koncert:)

Co ciekawe, to chyba wyszło tylko na LP

jest tez

>Limited Edition Compact Disc

Piękne to jest wręcz :). No i ciarki się pojawiły, czyli jest dobrze. Dzięki za polecenie, bo nigdy o nich nie słyszałem, a widzę warto! Zresztą, już kupiłem :). Co ciekawe, to chyba wyszło tylko na LP.

Proponuję też rzucić uchem na to:

i na to

Ukryta Zawartość

tutaj łoją i to ostro i pomyśleć, że jeden z muzyków kiedyś ode mnie pożyczał kasety :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ZbojMadej

Hehehehe, tylko przeczytałem słowo "klasyk gatunku" nie widząc do czego prowadzi link, to od razu poczułem, że ostrą ZIMĄ powieje :):):).

Swoją drogą kumpel z USA ma pierdzielca na punkcie Winter. Zbiera wszystko, w tym i ode mnie dostał kilka pirackich wydań oraz kopii z zinów. Kolesie z Winter nieźle się podobno wkur...li, jak zobaczyli te piraty po koncercie w NYC :). Scott powoli kompletuje materiały do ksiązki o Winter własnie. Ciekawe kiedy to wyjdzie...

Przy okazji piratów. Ostatnio dowiedziałem się (od współzałożyciela Convulse), że wydanie debiutu Wolrd without god na MC w barwach L.O.R. w 1993 też nie jest autoryzowane. Do tej pory żyłem w przeświadczeniu, że tak nie jest, a tu masz Ci niespodzianka. Same piraty w tym naszym pięknym kraju.

Edytowane przez SVART

Osobiście nie, ale mniemam, że dobre? :)

Posłuchałem dwóch numerów i osobiście wolę Nightmare, jednak należałoby wysłuchać całej płyty by wyrazić sobie wiarygodną opinię. Uważam że Holmes nic nie psuje, natomiast sama produkcja i sound budzi moje zastrzeżenia, trochę jak bym słuchał starych szwedzkich klasyków, w zasadzie nic nowego, to taki trochę Entombed lub Dismember w wykonaniu Bloodbath...

Edytowane przez sonik77

To ma brzmieć jak stary szwedzki klasyk, taka była idea na samym początku, a potem jak dało się na tym zarobić...

• Pokaż nowe odpowiedzi