Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wychodziła ta płyta to nie mogłem się do niej przekonać.

Teraz to chyba moja ulubiona Anathema bo najczęściej po nią sięgam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

na opych CD

Megadeth - Peace Sells... But Who's Buying? (wczesny repress)

Megadeth - So Far, So Good... So What! (Combat 1988)

Edytowane przez Moon

troche halasu z Anglii

Ukryta Zawartość

+ streaming z wlasnego podworka, nowa EPa In Twilight's Embrace

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Moon

Dłuży się czas do 17-czerwca;)...jest od dzisiaj kolejny kawałek z Magmy,dobre video:

l'enfant sauvage

Takie coś znalazłem w klimatach Slayer-Sepultura, fajnie grają (ponoć to Grecy):

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość

(Konto usunięte)

Razem z M.Friedmanem wynieśli Megadeth na inny poziom,zmarł podczas koncertu,smutne.

l'enfant sauvage

Z nowego Vektora,nic się nie zmieniło prog/industrial/thrash:

...był uczeń to teraz mistrz,też ostatni:

l'enfant sauvage

INTO THE ABYSS ON TOUR zaprasza na koncert

DESTRÖYER 666

black thrash metal - Australia / UK

Po wyprzedanym kwietniowym koncercie Deströyer 666 zapragnął jeszcze raz odwiedzić nasz padół, na którym tak gorąco ich wtedy przyjęto. Zatem przypomnijmy, cytując Metal Dominion, jak to było we Wrocławiu: „[…]koncert tego kultowego już zespołu jest niczym misterium muzyki najwyższych lotów. Deströyer 666 zaprezentował prawdziwe uderzenie z otchłani. O ile Bölzer wprawił zebranych fanów w bojowy nastrój, to Deströyer sprawił, że wpadli w ekstatyczny szał bitewny.[…]”. Nic dodać, nic ująć.

Horda dowodzona przez KK Warslut’a wydała w tym roku nowy, długo oczekiwany materiał. „Wildfire” ukazał się w lutym nakładem Season Of Mist Records. Oprócz doskonałej muzyki, co potwierdzają liczne recenzje znawców gatunku, miłym akcentem na tej płycie jest okładka zaprojektowana przez Zbigniewa Bielaka, znanego także z pracy dla Ghost, Mayhem czy Paradise Lost.

Na koniec mniej zorientowanym przypomnimy, że Deströyer 666 to jeden z niewielu zespołów metalowych, które potrafiły w tak perfekcyjny sposób połączyć surowość europejskiego thrash metalu spod znaku Sodom czy Destruction z intensywnością norweskiego black metalu. Jeśli dodać do tego fascynację kultowymi Venom, Bathory oraz Motorhead (cover „Iron Fist” odegrany we Wrocławiu) pojawia się obraz tego co serwuje DESTRÖYER 666.

Zanim w grudniu odbędzie się kolejna edycja INTO THE ABYSS FEST zapraszamy na „rozgrzewkę” z załogą KK Warslut’a!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

EMBRIONAL

death metal - PL

Gliwiczanie od ponad dekady serwują swoją wizję bluźnierczego death metalu podsyconego nieludzko bezlitosną sekcją rytmiczną, a także mnogością technicznych zagrywek. Zeszłoroczne wydawnictwo „The Devil Inside” było dla wielu murowanym kandydatem na płytę roku 2015 na polskiej scenie. Materiał potwierdza jak dojrzałym zespołem jest Embrional i ugruntowuje ich pozycję na mapie już nie tylko krajowego podziemia. Dowodzi tego zaproszenie kapeli na Brutal Assault 2016. Zespół po perturbacjach kadrowych ustabilizował skład i zaczyna co raz częściej koncertować, co bezsprzecznie jest bardzo dobrą wiadomością dla fanów ekstremalnego metalu.

Ukryta Zawartość

RAGEHAMMER

blackend thrash metal - PL

Ragehammer został założony w 2012 roku w Krakowie. W pierwszym roku działalności, zespół zaistniał za sprawą dema "War Hawks". W swojej twórczości bazuje na oldschoolowym thrashu i blacku metalu rodem z lat 80. W 2016 roku, nakładem Pagan Records, kwartet wydał pierwszy album "The Hammer Doctrine", który zebrał same doskonałe recenzje. Jak to rzekł klasyk: jeńców nie biorą!

Ukryta Zawartość

16 września (piątek) 2016 – WARSZAWA

Klub Hydrozagadka, ul. 11 Listopada 22

Drzwi: 19.00, start: 20.00

17 września (sobota) 2016 – ZABRZE

Klub Wiatrak, ul. Wolności 395

Drzwi: 19.00, start: 20.00

Przedsprzedaż biletów rozpocznie się 30 maja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parę pozycji mi przyszło dzisiaj wieczorem do głowy, może to nie metal jaki jest w temacie wątku, ale zawsze:-)

Helloween, trochę wioska, ale z jaką pasja i energią to jest zagrane!

Mekong Delta mierzy się z Musorgskim

Jeff Waters i jego Annihilator

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Parę pozycji mi przyszło dzisiaj wieczorem do głowy, może to nie metal jaki jest w temacie wątku, ale zawsze:-)

Helloween, trochę wioska, ale z jaką pasja i energią to jest zagrane!

Mekong Delta mierzy się z Musorgskim

Jeff Waters i jego Annihilator

Ale wykopaliska;)

Annihilator widziałem na żywo w zeszłym roku,live są na prawdę w wysokiej formie,Mekong Delta to dla mnie genialna Principle Of Doubt, w ogóle to był taki czas(1988-90) kiedy metal pokazał nieco odmienną twarz,wychodziły wówczas świetne,progresywne płyty:Voivod-Dimension Hatross,Nothingface,Deathrow-Deception Ignored,Sieges Even-Steps,łykałem to wszystko jak młody pelikan;)

l'enfant sauvage

w ogóle to był taki czas(1988-90) kiedy metal pokazał nieco odmienną twarz,wychodziły wówczas świetne,progresywne płyty:Voivod-Dimension Hatross,Nothingface,Deathrow-Deception Ignored,Sieges Even-Steps,łykałem to wszystko jak młody pelikan;)

Było co łykać, to człowiek łykał :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Trouble - "Psalm 9"

Ukryta Zawartość

Mam oryginalnego vinyla (The Skull też). Już takich nie robią.

Ukryta Zawartość

Po kilku przesłuchaniach nowej Gojira mam mieszane uczucia, dwa utwory są super, ale reszta..

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Po kilku przesłuchaniach nowej Gojira mam mieszane uczucia, dwa utwory są super, ale reszta..

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Mi tam bardzo pasuje, spokojnie bardziej melodyjnie jakby refleksyjnie (choć prawie wszystkie sprawdzone patenty bez zaskoczeń), nie za długa płyta i takie lubię ;-) dla mnie 8.5/10 zakup pewny..

Silvera i Stranded jakby z innej płyty,reszta to dla mnie pinkfloydowsko-metalowa suita,przyznam,że spodziewałem się czegoś innego...no cóż,świat nie jest doskonały.Oczywiście płyta znajduje się na liście zakupowej,jest interesująca.

l'enfant sauvage

Gość

(Konto usunięte)

Panowie jakie spostrzezenia po nowej plytce od Gojira ?

https://www.youtube.com/watch?v=FNdC_3LR2AI

Bardzo dobra...realizacja na moim systemie :-))) powala AAAAAAA

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez Gość

Cześć

Jeżeli lubicie i słuchacie Decapitated to wrzucam ciekawy link do akcji wspoerającej ich w nadchodzącym procesie przeciwko Earache

Ukryta Zawartość

Pzdr

jt

Ukryta Zawartość

Nic nie przebiło do tej pory tej płyty jeśli chodzi death/doom.

23 lata słuchania i dalej zabija.

Mistrzostwo!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi