Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

U mnie piękna kontrolowana agresja...aż się chce słuchać....I słuchać...AAAAA

http://youtu.be/fSKJcww14s0

Edytowane przez Gość

Po koncercie Monuments kolega z roboty podrzucił kilka prog-metalowych kapel i m.in. Octopus z Chile.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

MIAZGA! Fallujah "Dreamless"

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Wiem że już parę lat istnieją ale dopiero wpadłem na ich dwa koncerty na youtube i dla mnie jak na razie odkrycie tego roku

Ostatnie trzy płytki juz zakupione

MIAZGA! Fallujah "Dreamless"

Mocne,Gojira i Dream Theater w jednym.Kapitalnie,że prog łączy się coraz częściej z death,widzę tendencję,to jest dobry kierunek,poprawcie mnie jeśli się mylę,Opeth pierwszy przecierał ścieżkę w temacie?

Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

Mocne,Gojira i Dream Theater w jednym.Kapitalnie,że prog łączy się coraz częściej z death,widzę tendencję,to jest dobry kierunek,poprawcie mnie jeśli się mylę,Opeth pierwszy przecierał ścieżkę w temacie?

Masa jest takich kapel, tylko dla mnie oprócz darcia ryja musi być to coś, jakieś inne akordy jak właśnie w Cynic i tej Fallujah, wręcz jazzowe, połamanie rytmu, jakieś melodyjne wokale i wtedy nie jest to monotonne jak maszyna do szycia która napitala 50 min ;-) Opeth chyba był jedną z pierwszych kapel gdzie balladowe wręcz przebitki były wpakowane do death-metalowych numerów z growlingiem.

Masa jest takich kapel, tylko dla mnie oprócz darcia ryja musi być to coś, jakieś inne akordy jak właśnie w Cynic i tej Fallujah, wręcz jazzowe, połamanie rytmu, jakieś melodyjne wokale i wtedy nie jest to monotonne jak maszyna do szycia która napitala 50 min ;-) Opeth chyba był jedną z pierwszych kapel gdzie balladowe wręcz przebitki były wpakowane do death-metalowych numerów z growlingiem.

Faludży nie znałem,już lecą do mnie dwie płyty:The Flesh... i Dreamless,dzięki thrak:)

No właśnie,taki Octopus to dla mnie ta sama szuflada co Animals As Leaders,fajne łamanki ale jakby nic z tego nie wynika,to trochę granie jakby dla samego grania,rozgrzewka palców,trening.

l'enfant sauvage

Faludży nie znałem,już lecą do mnie dwie płyty:The Flesh... i Dreamless,dzięki thrak:)

No właśnie,taki Octopus to dla mnie ta sama szuflada co Animals As Leaders,fajne łamanki ale jakby nic z tego nie wynika,to trochę granie jakby dla samego grania,rozgrzewka palców,trening.

Spoko, będę podrzucał pewnie takie złamane z klimatem jak Fallujah bo kumpel z roboty zawalił mnie takimi kapelami :-) Właśnie te 2 ostatnie ich są fajniejsze bo wyszli poza ramy a poprzednie to death metalwa rąbanka, bez urazy dla fanów death metalowej rąbanki. Z Australii nawet coś podrzucił genialnego, chociaż Ne Obliviscaris też są stamtąd :-) masa tego jest. Octopus to takie dla fanów złamania, pewnie większość ich publiki to muzycy, tak jak na koncercie The Aristocrats, Brian Beller zapytał w Progresji do tłumu: "ilu z was to muzycy?" i praktycznie wszyscy podnieśli rękę ;-)))

Edytowane przez thrak

Spoko, będę podrzucał pewnie takie złamane z klimatem jak Fallujah bo kumpel z roboty zawalił mnie takimi kapelami :-)

No poleciałem po Fallujah dziś całkowicie,po pierwszych słuchaniach debiut The Harvest Wombs oceniam najwyżej ale weszło mi wszystko:)

l'enfant sauvage

No poleciałem po Fallujah dziś całkowicie,po pierwszych słuchaniach debiut The Harvest Wombs oceniam najwyżej ale weszło mi wszystko:)

U mnie dzień w robocie bez Fallujah na uszach to dzień zmarnowany :-) a jak projekty szybko się trzaskają jak mnie ta maszyna do szycia napędza :-) grali w Poznaniu kilka dni temu, dowiedziałem się po czasie jak zalajkowałem ich profil na fb... Będę polował na winyle bo mam i kolekcjonuję i tak chcę słuchać ale na razie chore ceny więc spokojnie czatuję.

Opeth pierwszy przecierał ścieżkę w temacie

Schuldiner szedł w tym kierunku,dlatego powstał Control Denied.Ciekawe jakby dzisiaj wyglądała muza Death czy wspomnianego Control Denied,druga płyta chociaż została nagrana w całości przed śmiercią Chucka to do dzisiaj nie ma śladu po niej,wiadomo kasa.Szkoda

Łokmen Saba

To to z Australii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I mojego tez :)

Ukryta Zawartość

Edytowane przez war3z

-=SLAYER RUL3Z =-

Gość

(Konto usunięte)

I mojego tez :)

Amon Amarth miejsce: Klub B90, Doki 1, . Gdańsk, adres: [...] data: 2016-12-08, 19:00

No to się widzimy :-)

Kapitalnie,że prog łączy się coraz częściej z death,widzę tendencję,to jest dobry kierunek,poprawcie mnie jeśli się mylę,Opeth pierwszy przecierał ścieżkę w temacie?

Nie zapominajcie o Edge Of Sanity. Wszystko praktycznie od Unortodox to łączenie prog. z death metalem. Edytowane przez Przemysław_51508

Schuldiner szedł w tym kierunku,dlatego powstał Control Denied.Ciekawe jakby dzisiaj wyglądała muza Death czy wspomnianego Control Denied,druga płyta chociaż została nagrana w całości przed śmiercią Chucka to do dzisiaj nie ma śladu po niej,wiadomo kasa.Szkoda

Dokladnie, Chuck popadał w prograsje wraz z kolejnymi krążkami. IMHO należy też pamiętać o Atheist i Pestilence.

Mocny prog to np: Hypno5e z Pelagic Records.

Prog z Finlandii i nie zapominajmy o polskim Violent Drige, rewelacyjna mieszanka metalu i jazzu. Jak na tamte lata bomba, ciągle do tego wracam.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Gość

(Konto usunięte)

Prog z Finlandii i nie zapominajmy o polskim Violent Drige, rewelacyjna mieszanka metalu i jazzu. Jak na tamte lata bomba, ciągle do tego wracam.

Doskonałe :-)

Klasyk progresywnego metalu. Z nowości fajnie wypada Blood Red Throne i Centinex

Skoro lecimy po progresji to nadchodzi nowe dzieło mistrza Akerfeldt'a,premiera 30.09,jest pierwszy singiel:

l'enfant sauvage

Opeth już tyle łoju nie ma co na Blackwaterpark chociażby ale mi się ich kierunek rozwoju bardzo podoba. Będzie zakupione na winylu jak i poprzednie hammondowe Opethy :-)

Edytowane przez thrak

Progresywny łój ten, Ihsahn wolę to co robi solo niż z Emperorem. Mam wszystkie jego płyty na winylu (świetnie zrealizowane i wydane na marginesie) ale od tego numeru jak zacznę słuchać nie mogę się uwolnić i leci kilkanaście razy ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem bardzo dobre.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ZbojMadej

Wiem że już parę lat istnieją ale dopiero wpadłem na ich dwa koncerty na youtube i dla mnie jak na razie odkrycie tego roku

Ostatnie trzy płytki juz zakupione

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za zwrócenie uwagi na tą kapelę. Rzeczywiście ciekawe, energetyczne granie z powiewem świeżości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi