Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie potrzeba komentarza jak ktoś nie zna a lubi stary black metal nie koniecznie w norweskim stylu musi poznać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Macie koledzy jakieś propozycje w podobnych retro klimatach?

Jex Thoth- jestem w trakcie zakupu kilku płyt, cholera-nie znałem,poraziło mnie, dzięki Przemysław:)

Ode mnie Graveyard ze Szwecji, widziałem ich live, szalenie energetyczni, choć to bardziej rockowo-rozrywkowo niż metalowo ale wciąż zdecydowanie retro:

l'enfant sauvage

Graveyard znam i oczywiście kocham bezgranicznie od momentu gdy w Trójce usłyszałem pierwszy raz.

Pan Wojtek to wielki człowiek ;)

Graveyard znam i oczywiście kocham bezgranicznie od momentu gdy w Trójce usłyszałem pierwszy raz.

Pan Wojtek to wielki człowiek ;)

Dzięki niemu, jeszcze w latach '80 poznałem i pokochałem rock'a, nie wyobrażam sobie "3" bez niego w tamtych czasach.

Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że Jex jak i Graveyard korzystają z usług wzmacniaczy Orange, niech powstaje jak najwięcej takich kapel, ja mam spore pokłady sentymentu do brzmienia/grania lat '70:)

Trochę z innej beczki, jest pierwszy kawałek z nadchodzącej Anticult -Decapitated, ja nie mam pytań, jest chyba nawet lepiej niż oczekiwałem:

l'enfant sauvage

Wczoraj zajrzałem na koncert Mgła w Progresji i byłem w lekkim szoku ile przyszło osób. Jest jakieś odrodzenie metalu? Jeszcze 5-7 lat temu był wydaje mi się marazm, nikt nie przychodził na koncerty, np. na Negura Bunget przyszło może z 40-60 osób, pustki.

Wczoraj zajrzałem na koncert Mgła w Progresji i byłem w lekkim szoku ile przyszło osób

jakos Cie nie widzialem;)

Ten kawałek jakoś tak łazi za mną od kilku dni. Cała płyta przednia. Kilka lat już minęło, ale magia pozostała. No i MM w najlepszej formie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gzrech

jakos Cie nie widzialem;)

Bo mnie nie wpuścili do środka w dresie i adidasach :). Trzeba było się pochwalić, że będziesz to byśmy młyn zrobili :).

Grzybiarze w formie ;)

Za chwilę zagrają w Gdańsku !!!

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Bo mnie nie wpuścili do środka w dresie i adidasach :). Trzeba było się pochwalić, że będziesz to byśmy młyn zrobili :).

ja po prostu chodze, a nie chwale sie, ze bede;)

O dziwo nowy Hate jest bardzo przyjemny. Miła niespodzianka. Byłem ostatnio na koncercie Dr. Hackenbusha, to jest dopiero folklor!

moze ktos cos, ma na opych uzywane CD:

Oranssi Pazuzu - Muukalainen Puhuu (pierwsze tloczenie)

Solstice - To Dust (pierwsze tloczenie)

Bastard Priest - Under the Hammer of Destruction [pierwsze tloczenie]

Vasaeleth ‎– Crypt Born & Tethered To Ruin

No kurde wbiło mnie w fotel w pracy!

Wcześniejsze też nie gorsze.

Nowa leci teraz u mnie.

Dzięki za cynk bo nie wiedziałem że wydali nowy album.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szukam od dłuższego czasu na CD, mam tylko demo. Może ktoś chce odstąpić? :)

No kurde wbiło mnie w fotel w pracy!

Oooooooooo! Ruiny im starsze tym lepsze, a młode już były świetne. Też nie wiedziałem, że wydali nowym album. Już liczę srebrniki :).

Dla tych, którym nie przeszkadza użycie klawisza w metalu jazda obowiązkowa.

Ukryta Zawartość

k**wa jak to brzmi. Tak powinno się łączyć symfonikę z orientem i metalem.

Jestem pod wrażeniem. Od Communion nic mną tak nie pozamiatało w tej stylistyce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Przemysław_51508

Jedna z najważniejszych płyt. Przynajmniej dla mnie. Nie chce się wierzyć że zaraz stuknie jej 30.

Pojechałeś, KULT przez wielkie "K :). Mam ten album chyba w 11 wersjach. Płyta do której wraca się zawsze z przyjemnością, Rotting, choć też bardzo dobra, to jednak była już zbyt wypolerowana jak na tak bluźnierskie wyziewy.

A tymczasem sporo nowości, wyszedł box Iron Maiden z płytami od "No prayer...". Jest też nowy Solstafir, trzeba koniecznie osłuchać.

R-10314987-1495186442-9811.jpeg.jpg

vinylmontage.jpg

A Taranis ktoś pamięta? :)

Taranis.jpg

I nasz ulubiony Devil MEtal :)

R-10286398-1494685436-8523.jpeg.jpg

Taranis zajebiste granie. Muszę sobie odświeżyć. Zawsze lubiłem klimaty starego Samaela.

Na aledrogo ktoś trochę z ceną przesadził za Fausta ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi