Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Sabaton wcurfia Niemców:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Polecam:tanie,lokalne i zaj....ste piwo,ceny w restauracjach i potravinach-całkowicie akceptowalne,brzmienie/akustyka- dla mnie referencja,atmosphere:+5,jednym słowem:metalowe święto.

Na minus:kolejki do punktów wymiany CZK na "kupony" ,które są obowiązującą walutą na terenie festiwalu...reszta na prawdę na wysokim poziomie,czekamy na BA2016!

Pole namiotowe, czy spaliście gdzieś indziej?

ZM z TT

Pole namiotowe, czy spaliście gdzieś indziej?

Hotel,jednak poza booking.com,wszystko co współpracuje z tym serwisem w terminie BA-praktycznie nie ma nic wolnego już od czerwca i w promieniu 25km.Nie spodziewaliśmy się takiej sytuacji więc dzwoniliśmy po "niezrzeszonych" hotelach i summa summarum mieliśmy trochę szczęścia-zwolnił się jeden spory apartament na kilka dni przed koncertem więc długo się nie zastanawialiśmy.Nie polecam więc na przyszłość odkładania rezerwacji na ostatnią chwilę.

l'enfant sauvage

Byłem na BA.... już po raz 5ty albo i 6ty.... (pierwszy raz był bodajże w dalekim 2006 r. jak BA się odbywało w lesie, w zasadzie pośrodku niczego - poważnie) teraz dochodzę do siebie po 4 dniach intensywnego koncertowania. IMO najlepszy metal fest ;)

BTW, ktoś ma namiary na hotele w Jaromerze? Na bookingu nie ma takich. My od kilku lat nocujemy w Hradcu Kralove na samym rynku i dojeżdżamy na teren festiwalu. Nie chce raczej zmieniać tej formuły (Hradec to bardzo fajne miejsce) ale zawsze warto popytać ;)

Edytowane przez Traum7tanzer

Dubenec,8km od twierdzy,sympatyczne miejsce,4 domy na krzyż,sklepik i fajny pensjonat,który jako jedyny dysponował wolnymi pokojami dla kilkuosobowej ekipy.

l'enfant sauvage

Byłem na BA.... już po raz 5ty albo i 6ty....

Jak było w poprzednich latach?Lepiej,gorzej,ciekawiej,inaczej..?

l'enfant sauvage

Jak było w poprzednich latach?Lepiej,gorzej,ciekawiej,inaczej..?

wiesz, z każdym rokiem jest coś nowego, formuła festu się rozwija... zasadniczo już od 2007 r. festiwal się odbywa na terenie twierdzy w Josefovie. Z tego co się orientuje to załoga festu współpracuje z lokalnym stowarzyszeniem (lub czymś podobnym) na rzecz odrodzenia i rewitalizacji tej twierdzy. Pamiętam że kilka lat temu była dostępne tylko sceny + chillout zone na tyłach. A z każdym rokiem otwierali jakieś nowe zakamarki, gdzie są teraz porobione bary i inne rzeczy. W 2014 został otwarty tzw. Octagon (to te korytarze po lewej od Jagermeister Stage) gdzie zrobiono dodatkowy bar + miejsce na wystawy. W tym roku na wewnętrznym dziedzińcy w Octagonie była "oriental stage", gdzie było 2 występny w sobotę (arcyciekawe wizualnie - Cult of Fire to było odkrycie festu dla mnie).

Z kolei w tym roku nie było strefy Schechtera i Marshala - w tym miejscu była zrobiona wystawa o historii festiwalu. A szkoda, bo można było w przerwie pójść i obadać gitary i piecyki tych zacnych firm ;)

Jeśli chodzi o line up to co roku jest zajebisty i bardzo różnorodny. Oczywiście wszystko się kręci wokół metalu i muzyki ekstremalnej, ale jak ktoś ma pojęcie to wie, jak bardzo różna potrafi być ta scena. Na BA widziałem sporo zespołów, które zasadniczo bardzo trudno jest zobaczyć live...

Jakieś pytania? ;)

Aha... i kiedyś było 3 dni festu, od zeszłego roku jest w zasadzie pełne 4.

Na Sunn O))) jest taki odlot, że zasadniczo różne rzeczy można robić. I będą one na miejscu.

Szanowni, tak mnie naszło na Vader, po ich występie na BA.... jak oceniacie płyty Vader? Jakiś ranking może... no i najważniejsze, jak grają z winyli, o ile ktoś ma doświadczenia z tym związane.

Narobiliście mi apetytu na BA :) jeśli dogram urlop itd na przyszły rok i znajdę skład to jadę :) jeśli chodzi o Vader to dla mnie De Profundis jest numero uno. Generalnie, od wielu lat słucham tylko z ciekawości nowych płyt i nie robią na mnie żadnego wrażenia. Strasznie wtórny band.

ZM z TT

Ciekawa propozycja dla maniaków łojenia z Górnego Śląska i nie tylko.

W najbliższą sobotę, 22 sierpnia, w Pyskowicach koło Gliwic odbędzie się czwarta edycja DARMOWEGO (!!!) festiwalu o wdzięcznej nazwie Niech Cisza Milczy.

Gwiazdą edycji będzie zespół Vader. Wystąpią również: Devilish Impressions, Coprolith (Fin), Nonamen, Krusher oraz Spatial (czyli organizatorzy imprezy).

Start o 14:00.

Poniżej więcej informacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanowni, tak mnie naszło na Vader, po ich występie na BA.... jak oceniacie płyty Vader? Jakiś ranking może... no i najważniejsze, jak grają z winyli, o ile ktoś ma doświadczenia z tym związane.

zdecydowanie najlepsza (subiektywnie) to De Profundis (swietne brzmienie ale dosc specyficzna perkusja) zaraz potem Sothis (tez dobre brzmienie-mocna podstawa basowa, potem The Ultimate i ostatnie wznowienie Morbid Reich....pozostala tworczosc omijam.:-)

powyzsze oceny brzmienia odnosza sie do cd...winyli vader nie posiadam...a nie...mam sothis ale dawno nie sluchalem :-)

na rozruszanie troche halasu z ostatnich miesiecy, choc mam watpliwosci, ze ktos tu takich brzmien w ogole slucha;)

Ukryta Zawartość

post-22643-0-39389400-1439972709_thumb.jpg

post-22643-0-03146200-1439972714_thumb.jpg

post-22643-0-65120800-1439972718_thumb.jpg

post-22643-0-56908300-1439972723_thumb.jpg

post-22643-0-99153900-1439972727_thumb.jpg

post-22643-0-25283300-1439972732_thumb.jpg

post-22643-0-71155600-1439972747_thumb.jpg

post-22643-0-33943600-1439972751_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O proszę.... Horrendous zbierało bardzo pozytywne recki, w tym za brzmienie i produkcje. A mi jakoś nie siadało.... wole rzeczy w stylu Dead Congregation, jeśli chodzi o death metal teraz.

Napisz plz jak brzmi winyl Swallowed - myślę o kupnie, o ile jest gdzieś do kupienia teraz.

Carrion of Time - świetna okładka! Co to jest?

Shadows pierwsze bicie? Piękna rzecz, a do tego mocna! :) Ja czekam na 1st press Transylvanian hun na LP. Horrendous podoba mi się okładka, ale CD wystarczy, bo płyta mi do końca nie podchodzi. Swallowed zdecydowanie wolę demówki niż pełnym album, niestety.

nawet boje się zapytać ile może kosztować pierwsze bicie Trasilvanian Hunger? To to z "Norsk Arysk Black Metal"? zazdrość...... ;)))))

Tylko takie, chyba innego pierwszego nie było. Doszła, perfekt stan. Dajesz Twój bas i jest Twoja :). W razie czego będę miał na wymianę drugie bicie z 2001 r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak myślałem, że muszą po tyle chodzić właśnie ;) Bo to, panie, KVLT..... audiofile schodzą na zawał, jak słyszą tą płytę.... ;)

Drugie wydanie już nie jest tak "halal" jak pierwsze.... a jak to gra w porównaniu do wersji cyfrowych czy innych wydań LP?

BTW, jest letnia wyprzedaż w Agonii - sporo fajnych tytułów na małe pieniądze...

Jeszcze nie słuchałem pierwszego bicia u siebie - dopiero doszła paczka. Drugie wydanie jest dobre, ale tego też strasznie dawno temu słuchałem. Najgorsze są aktualne wznowienia, bo wszystko praktycznie tłoczą z plików etc.

To idę na spacer do Agonii, chociaż tam już przebrałem co mnie interesowało. Dzięki za info!

Sam bohomaz na okładce nie zachęca - jakby pan z lampami na plecach? W sam raz dla nas, fanów wzmacniaczy lampowych :) :) :). Ale podsłucham, dzięki za polecenie!

Shadows pierwsze bicie? Piękna rzecz, a do tego mocna! :) Ja czekam na 1st press Transylvanian hun na LP. Horrendous podoba mi się okładka, ale CD wystarczy, bo płyta mi do końca nie podchodzi. Swallowed zdecydowanie wolę demówki niż pełnym album, niestety.

Odpuscilem na razie pierwsze bicie Shadows, a Swallowed debiut jest wysmienity, na zywca mi kiedys leb urwali

Carrion of Time - świetna okładka! Co to jest?

kapela nazywa sie Ghastly, death metal z Finlandii -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham sobie właśnie Chelsea Wolfe "Abyss" na niebieskim winylu. Zna ktoś? Lubi? Nie jest to metal, ale ma nieodparty "metal vibe"...

Edytowane przez Traum7tanzer

BTW, jest letnia wyprzedaż w Agonii - sporo fajnych tytułów na małe pieniądze...

Tylko potrzebna góóóóóra cierpliwości. Termin wysyłki 30 dni:)

Za to zamówiłem sobie dwójkę Sulphur Aeon, jak dla mnie płyta roku

Mocna rzecz, kręci się od kilku dni.

Dla mnie bomba!!! To jeśli chodzi o Sulphur Aeon.

ZM z TT

Teraz czekam na zamówiony DLP Ulvera - Live at the Norwegian National Opera, to nie metal, ale płyta genialna

ZM z TT

Edytowane przez ZbojMadej

Po Waszych pochwałach zainteresowałem się Sulphur Aeon i wygląda na to, że oprócz fenomenalnej okładki zapowiada się fenomenalna muzyka. A jeszcze VAN to wydał - czyt. LP musi być bardzo rzetelnie zrobione.... muszę to mieć ;) a w dodatku jeszcze jest Chtulhu... co więcej trzeba?

Bierz wszystko, CD i LP, doskonałe płyty, wydania na wysokim poziomie. Coś tam już ma R. z MVP - ja musiałem ściągać na własną rękę, bo w PL nie było na początku roku.

Edytowane przez SVART
  • Pokaż nowe odpowiedzi