Skocz do zawartości
IGNORED

IC do 300zł

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja mialem okazje sluchac 5 no moze 6 interkonektow w cenie do 1000 zł na roznych zestawach,u mnie zostal Albedo Blue bo najbardziej mi przypadl do gustu.Mozna go nawet wypozyczyc w siedzibie firmy ktora miesci sie w Bydgoszczy.Flat One model wyzej za ponad 600 zł to juz naprawde to co tygryski lubia najbardziej,pozdro

Moje doświadczenie z kablami jest raczej marne, lecz potrzebuję również kabla w cenie do 300zł do DAC'a i tak się zastanawiam nad NAMELESS BLACK, może ktoś używał i może się wypowiedzieć ? z góry dzięki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-757-4676-16.html

Do teraz, zrobiłem kilka dodatkowych porównań i zawsze VH Audio Silver wypadał lepiej. (m.in. od XLO HTP 1, i jakąś sredniej klasy Tarę za ponad 600PLN).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

System gra dobrze, albo nie....

Wszystko, oprócz wtyków, kupowałem w VH-Audio (sklep konstruktora). Wtyki braliśmy bezpośrednio od dystrybutora z zamówienia grupowego. Fotek nie wrzucę bo mam tylko komórkę, w której aparat działa czasami. Ale wrzucam dwie fotki z netu. Pierwsza pokazuje środek. Druga pokazuje IC Pulsar (tej samej firmy). Ale tak samo wygląda mój IC Silver po zakonfekcjonowaniu (mam czarne bullet plugi). Tyle, że bez napisu pulsar. Tutaj link do konstrukcji

Ukryta Zawartość

post-25874-100000090 1281945368_thumb.jpg

post-25874-100000091 1281945367_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

goliatpl, 15 Sie 2010, 21:01

>Co do wtyków Sonus Oliva, to takie same stosuje Slinky Links.

>Są przeciętnej jakości i mają małą powierzchnię styku. W zasadzie tylko przez ten ruchomy pin.

To są wtyki Bullet Plug i są bardzo dobrej jakości. Jako jedne z nielicznych na rynku jako przewodnik mają złoconą miedź (większość producentów stosuje mosiądz). Ich specyficzna konstrukcja powoduje, że mają bardzo małą pojemność elektryczną. Styk z gniazdkiem, choć jednopunktowy, jest pewny.

Bullet Plug to najlepsze wtyki na rynku obok tych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio, 16 Sie 2010, 10:31

Hej, miałeś okazję porównywać bezpośrednio WBT i BulletPlugi? Będę niedługo zabierał się za zrobienie kolejnego VH Audio Silver, tylko tym razem użyje srebrnych Bulletów, albo zwykłych WBT. Srebrne WBT to spory wydatek. W sumie nawet zwykłe Bullety są ekstra, ale zastanawiam się jak się mają do WBT.

jarex, 15 Sie 2010, 21:10

>Cedek za 300 zł i interkonekt za 300 zł, czy to aby nie zachwianie proporcji?

A jakbym mial DCD-710Ae za 1500zl, ktory brzmieniowo jest gorszy od DCD-1290 to juz proporcje twoim zdaniem byly by w porzadku?

?👈

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Zadne wtyki nie sa na tyle dobre jak ich brak...czyli calkowita eliminacja.Polecam lutowanie kabli bezposrednio do plytek PCB...a najlepiej przekonac sie osobiscie ..powoduje to pewne utrudnienie ale korzysci wszystko wynagrodza....

Dokładnie to samo twierdzę co Arek__45 no ale takie zabawy to w CD za 300zł można sobie robić, gorzej jak ominiemy gniazda w CD za 3000zł albo za 30000zł. Wtedy ciężko będzie odsprzedać takie upgrade.

Moim zdaniem brak wtyków i gniazd rekompensuje przynajmniej cenowo danie wtyków za minimum 600 zł a gdzie porządne gniazda których w CD za 300zł na pewno nie ma.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ja bym to zrobil w kazdym urzadzeniu bez wzgledu na cene...to nie jest az tak powazna ingerecnja ..gniazda sa przeciez wkrecane i nie ma problemu by powrocic do stanu wyjsciowego. ..nawet Nagre czy DCS tez bym "przerobil"...nie mam zadnych oporow zysk jest jednoznaczny ....goraco polecam..przemyslcie to sa tylko dwa polaczenia ..wobec osmiu standartowego polaczenia...zysk niesamowity bez inwestycji....

>Moim zdaniem brak wtyków i gniazd rekompensuje przynajmniej cenowo danie wtyków za minimum 600 zł a

>gdzie porządne gniazda których w CD za 300zł na pewno nie ma.

A istnieja nowe CDeki za 300zl?

?👈

"To są wtyki Bullet Plug i są bardzo dobrej jakości. Jako jedne z nielicznych na rynku jako przewodnik mają złoconą miedź (większość producentów stosuje mosiądz). Ich specyficzna konstrukcja powoduje, że mają bardzo małą pojemność elektryczną. Styk z gniazdkiem, choć jednopunktowy, jest pewny"

A to przepraszam Panowie, teorii nie znałem. Moją ocenę wyraziłem po tym jak miałem z nimi namacalny kontakt. Wyglądały naprawdę tandetnie :)

goliatpl, 16 Sie 2010, 17:28

>A to przepraszam Panowie, teorii nie znałem. Moją ocenę wyraziłem po tym jak miałem z nimi namacalny

>kontakt. Wyglądały naprawdę tandetnie :)

Jak widać pozory czasem mylą:)

Dostalem dzis Aurore i powiem tyle w duzym skrocie, bo nie chce mi sie rozwodzic. Roznica bardzo mala, czasem Aurora jest lepsza w wysokiej sekcji (moze przez domieszke tego srebra). Podlaczylem oba kable na raz, jeden pod zwykle wyjscie, drugi pod regulowane zeby szybko zmieniac zrodlo i sie nieco zawiodlem. Myslalem ze skok jakosciowy bedzie znaczny jak w przypadku Klotza La Grange i Phobosa, ale niestety. Jest jeszcze druga strona medalu, moze poprostu moj system nie potrafi dobrze uwypuklic zalet jednego przewodu nad drugim, bo jest za slaby.

Jakby nie patrzyl Aurora do oddania za 499zl.

?👈

Berylium, 19 Sie 2010, 20:19

>Kabelek jest nowy czy już używany jakiś czas??? Jak nowy to może daj mu szansę na wygrzanie.

Nowy. Jakos nie wierze w wygrzewanie kabli :)

?👈

jaamar1, 19 Sie 2010, 20:28

>Ja gorąco polecam Albedo Blue. Rewelacyjny srebrny kabelek.

No jak sie sprzeda Aurora to moze pomysle. Czy rzeczywiscie srebro ma jakis wplyw na dzwiek?

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.