Skocz do zawartości
IGNORED

Zoller Imagination lub Temptation

adam782

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Mam Zoller Imagination, gra z Amplifonem WT 40. To co napisal mars to prawda. Nigdy nie wyobrazalem sobie ze we wlasnym domu bede sluchal takiego dzwieku. Zanim kupilem Zollery testowalem inny zestaw Imagination ze swoim wzmacniaczem ale z innym CD i z innymi kablami. Podczas testow dzwiek byl bardzo ostry trabka i fortepian kluly w uszy, ale w zwiazku z tym ze na zestawie kolegi ktory pozwolil mi ich odsluchac graly cudnie, pomyslalem ze zaryzykuje, a ociepli sie go kablami. Faktycznie udalo sie, u mnie kolumny zagraly od razu, zagraly tak ze ... nie moglem uwierzyc w to co slyszalem. Spodziewalem sie ze dzwiek bedzie fajny, a okazalo sie ze sciana przy ktorej staly kolumny zniknela, ze pojawily u mnie instrumenty ludzie tak namacalnie ze az trudno uwierzyc.. Amplifon ma to do siebie ze gra pieknie ale kiedy pokretlo glosnosci jest ustawione na godz 12. Z tymi kolumnami zaczal grac juz na godz 10 :).

Slucham tych kolumn juz 4 dzien. Osoby ktore beda chcialy sobie sprawic cos takiego musza pamietac o tym ze.. hmm czesc plyt jesli chodzi o mastering i realizacje to okropna nedza.. ja na swoje szczescie pierwsza plyte ktorej sluchalem plytki wytworni Telarc, oni sie przykladaja bardziej. Moze sie jednak okazac ze czesc waszych ulubionych plyt przestanie sie wam podobac, a zaczna te ktorych do tej pory nie sluchaliscie bo wydawaly sie nijakie.

Jesli bym powiedzial ze jestem zadowolony z tego zakupu, to bym sklamal, jestem szczesliwy.

Jak narazie dobre słyszałem na XLO Ultra6, Mogami Blue Rocket i Siltech LS25MXT ale będe w niedalekiej przyszłości próbował z Tarą Labs minimum RSC Generation 2 lub Kondo. Nieźle Focal gra z Harmonixem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 lata później...

Witam, chciałbym odświeżyć wątek. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak mogą się zachować Temptation ze wzmacniaczem Struss Q z końcówkami mocy Chopina? Czy warto jechać 300 kilometrów na odsłuch, czy może sobie darować i poszukać czegoś innego. Teraz gram na Mission 66 i nie ukrywam, że są nie akceptowalne.

Ukłony

Matzar

Omijałbym Strussa do Zollerów chyba, że bawi cię krew z uszu i dźwięk wypruty z emocji, barwy.

Zollery tak ale nie ze Strussem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 lata później...
  • 1 rok później...

Chciałbym przestrzec tych którzy chcieliby kupić jakieś Zollery od Pana z Allegro, który sprzedaje pod nickami:

euphonia, phaselinear, acousticend, wiaper. Może ma też inne konta.

Facet starsze modele kolumn Zollera np Temptation, Expression, Evolution, Solution te z czarnymi głośnikami z neoflexu, przerabia na te nowsze wersje z kewlarowymi głośnikami. Nie robi tego wymieniając całe głośniki. Wymienia same membrany... Takie membrany wraz z zawieszeniem na Allegro kosztują niecałe 20 zł za sztukę, nie będę pisać ile wspólnego mają tak spreparowane głośniki z oryginałami.

Żeby nie było że pomawiam bezpodstawnie, proszę porównać jak się ma wizualnie struktura kevlaru Focala od tej na zdjęciach tego pana, kopułki w oryginałach są szmaciane, a nie tanie plastikowe.

Najistotniejszy jest jednak fakt, że ten Pan sprzedaje też same głośniki kevlarowe niskotonowe 25cm do Solution, Evolution i na zdjęciach tyłu tych głośników w aukcji jest oznaczenie: 10N500. Jest to oznaczenie głośnika o membranie z Neoflexu (litera N, przy membranie kevlarowej powinna być litera K). Można poczytać o tym tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ceny za te swoje ulepy ma chore, więc nie sądzę żeby ktoś przy zdrowych zmysłach chciał to kupić, ale po takim "tuningu" te kolumny nie są warte nawet 1/10 tego co on za nie chce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.