Skocz do zawartości
IGNORED

Plazmowy Panasonic TX-P37X20E

pete

Rekomendowane odpowiedzi

46' będzie optymalny, chyba że większość materiału stanowić będzie HD to można brać spokojnie większy

a jeśli chodzi o przedział cenowy tego Panasonica (~1700zł) to ciężko dostać coś lepszego za te pieniądze

witek_z, 29 Sie 2010, 22:09

>Odległość 2 m to 42', 2.8 m to 46'

Jeśli do odległości 2m polecasz 42", to podobnej wielkości obraz przy odległości 2,8m otrzymasz dopiero przy 55"-60" (dokładnie 58,8").

Kyle

29 Sie 2010, 23:15

>Jeśli do odległości 2m polecasz 42", to podobnej wielkości obraz przy odległości 2,8m otrzymasz dopiero przy 55"-60" (dokładnie 58,8").

Zgadza się, mało jest ludzi którzy kupują tak duży telewizor więc lepiej doradzić mniejszy.

Są i tacy którzy oglądają z 4 m 32'. :)

Budżet może i pozwoli ale czym one się różnią?

Zmierzyłem jeszcze raz i strasznie wielki ten 42'. Chyba jednak 37 mi wystarczy, tym bardziej że po ponownym pomiarze wyszło 2.5 m od telewizora.

Czy jakieś inne plazmy w podobnej cenie brać pod uwagę czy raczej Panasonic rządzi?

pete

30 Sie 2010, 15:09

Zmierzyłem jeszcze raz i strasznie wielki ten 42'. Chyba jednak 37 mi wystarczy, tym bardziej że po ponownym pomiarze wyszło 2.5 m od telewizora.

Czy jakieś inne plazmy w podobnej cenie brać pod uwagę czy raczej Panasonic rządzi?

Po pierwsze wcale Panas nie rządzi.

pete, 30 Sie 2010, 15:09

>Zmierzyłem jeszcze raz i strasznie wielki ten 42'. Chyba jednak 37 mi wystarczy, tym bardziej że po

>ponownym pomiarze wyszło 2.5 m od telewizora.

juz ktos zauwazyl ze zaraz stwierdzisz ze 37" to za malo. swego czasu panasonic rozdawal plakaty telewizorow w rozmiarze 1:1. powiesilem na scianie 37" i 42". wtedy mialem do ekranu ok. 2,5m. wybralem 42". teraz mam do ekranu 4m i zaluje ze nie wzialem 50" albo 52"

polecam Ci w.w eksperyment - jak usiadziesz sobie wygodnie i zobaczysz na wlasne oczy to dojdziesz do wniosku ze wiekszy jest jednak lepszy ;D

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

z tym rządzeniem to raczej mity podtrzymywane przez wyrafinowany PR. Tyle że w tym rozmiarze ekranu panasonik od dawna został sam jeden na rynku, więc siłą rzeczy rządzi. Sama jakość obrazu bardziej mi się podoba u 2 pozostałych konkurentów, zwłaszcza LG. No i Lg wg. mnie należy się uznanie za wzorową przejrzystość obsługi.

Chociaż u każdej marki nie brakuje i wad. Np. LG montuje nędzne głośniki i wymaga długiego docierania.

Z takiej odległości 37 cali to faktycznie minimum, ale do zaakceptowania. Jednak jeśli nastawiasz się na płyty albo masz dobry sygnał z dekodera, to brałbym większy.

Jeśli masz wrażliwy słuch, przy zakupie zwróć uwagę na poziom hałasu. Każda marka, a czasem egzemplarz popierduje nieco inaczej. Musisz zdecydować czy wolisz buczenie, warczenie, czy wycie. Ja mam teraz taki szeptoterkot, co po 2 poprzednich telewizorach, bzyczącym i skwierczącym, wydaje mi się bardzo mało uciążliwe.

teegebaeck

30 Sie 2010, 15:17

cyt."Po pierwsze wcale Panas nie rządzi."

>Naturalnie ze rzadzi ;D

A w czym ten Panas lepszy od innych?

Jeśli już to Pioneer rządzi. (nadal niestety)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.