Skocz do zawartości
IGNORED

Tzw. wzmacniacze cyfrowe: opinie?

Marcin (g)

Rekomendowane odpowiedzi

AA wygląda fajnie, discount byłby pewnie jeszcze lepszy niż na CAT [ ;-))) ] ale niestety nie da rady z kolumnami na "A".

Chwilowo plan wygląda wiec tak:

Kolumny A

CAT JL-2

AA Capitole MK II (bezpośrednio bez pre)

Natomiast po nocach śni mi się zestaw z JL-3, CD Riemyo CDP-777 (i jakiś pre do smaku, niekoniecznie CAT).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Americano->>>

Kolumny ktore bedzie mial Elberoth obawiam sie ze ARC VT-100 MK3 ich nie wysteruje i ponadto to jest za niskiej klasy wzmacniacz do takich wybitnych glosnikow. REF 300 MKII byl by bardziej odpowiedni niestety nie brzmi tak jak wzmacniacz za $30K pownien.

Pozdr.

Elberoth juz $13000.00

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

PS. Oczywiście pierwsze AA to Ancient Audio, a drugie to Audio Aero.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth -> no i nie bez kozery wymienilem Ref 300 i JL - 2. VT 100 rzeczywiscie chyba nie dalby rady Eidolonom. CD - tez good choice.

Chyba, ze kolumny to Accuhorn i wtedy AA dalby rade ;-))

Pozdr.

oj, chyba nie macie racji z VT100mkIII ;) CAT jednak moze byc, tylko tyle lamp to "pain in ass", wykonanie piekne i wysokiej jakosci, cena akceptowalna, wiec nie ma co sie licytowac. Chce miec lampe, to CAT JL-2 sprawdzi sie napewno, ja bym wolal tranzystor Spectral do kolumn na A a lampowe tylko pre oraz DAC - oba audio note...

watek troche "zboczyl" :))

Wracajac do wzmaka sonic impakt T-Amp do malego pokoiku, mysle o takich kolumnach: po 2 szerokopasmowe fostex FF165K + tweeter fostex F17H. Bedzie 4 Ohm solidne 94dB skutecznosci... Tweeter fostex bo mozna go zastosowac z

jednym kondziem w torze 0.33-0.68uF, jest tani i ma 98.5 dB wiec moze miec kopa.

T-Amp przyszedl dzisiaj. Narazie jeszcze nie sluchalem, wyglada smiesznie, taka mala zabawka, bez baterii prawie nic nie wazy :) Postanowilem troche usprawnic zasilanie i kupilem za cale $36 akumulator 12V w postaci startera do samochodow (jump starter EverStart with 300Amp starting power, 7 amp/hr capacity) ktory ma mozliwosc latwego doladowywania. Bedzie zasilanie do sonik impacta na miare Jeff Rowland :)

Oczywiscie ostatecznie stwierdzilem, ze nie chce mi sie robic takich glosnikow fostex jak moge kupic za 100-ke nowe Klipsch SB-1 :) Klipsche dostane za pare dni... No, jak to zagra dobrze to dni "hi-endu" sa policzone :)

Firmy wykorzystujące moduł cyfrowy Tripath

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W takim razie czy Amparo ma swoja strone? Bo jesli nie ma co szukac tego wzmacniacza na stronie Kustagon?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to gdzie?

Tak na marginesie, to moze ktos wie czy produkty Kustagon sa dalej dumnie oznaczane Made in Silesia czy wejscie do Unii sprawilo, ze sa teraz Made in EU ?

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy zauwazyliscie ale wzmacniacze cyfrowe schodza pod strzechy. Nawet wicej - do discmanow schodza. Oczywiscie to nie ten poziom o ktorym tu rozmawiamy ale to moze zwiastowac niespodziewana rewolucje na bardzo niskich przedzialach cenowych.

Najnowsze discmany Panasonica wyposazone sa w cyfrowy wzmacniacz D.SOUND 'w jednoukladowym module LSI'. Co ciekawe glownym powodem wprowadzenia tej rewolucji sa...szumy dreczace jakoby sluchaczy wyposazonych w konwencjonalne wzmacniacze analogowe. 'Dlatego tez dzwiek otrzymywany z Twoich ulubionych plyt CD jest czysty i wiarygodny'. Te szumy, szumy przeklete, wszystko byloby dobrze, gdyby nie te szumy ! Pamietacie co bylo glownym powodem zaniechania winylu i wprowadzenia CD ? Winyl byl zly bo szumial ! No i mamy bezszumne CD (powiedzmy..., ja przez sluchawki slysze) i dzwiek do d...y. (bezszumnej).

Witam,

parsec, robi >>> za chwile podam namiary na Darka Starzyka z Amparo (d. Kustagon, a teraz o ile wiem wspolpraca z Kornelem z Kustagona), teraz troche o tym wzmaku dla mnie. Bedzie to konstrukcja na modulach Tripath (jakas wersja "mocniejsza", z sekcja pre-ampa w trakcie prob (lampa lub cos innego), zapakowana w obudowe a'la Chorus z Kustagona). O cenie nie bede pisal bo moze to byc niemiarodajne - Darek robi wzmak mocno w zadanym budzecie, pod moje potrzeby, etc... - wiec cena komercyjnego produktu jest zapewne inna - a jaka - po takie informacje odsylam bezposrednio.

Kontakt mailowy: [email protected], komorki nie podam bo nie wiem czy moge.

pozdrawiam

Puchatek

> robi. wierze, ze chcialbys go pozyczyc do odsluchow - kto by nie chcial :) jak jestes z wawy - pogadamy - jest duza szansa, ze u mnie zagra a wtedy zostaje - pozyczanie na odsluchy - hmm, nie sa w moim interesie, zaprosze Cie wtedy do siebie :)

pzdr,

Puchatek

Na mojego nosa idziesz w dobrym kierunku. A mnie zaintrygował Nuforce. Może lampowy pre plus cyfra to jest to:) Bel Canto podjął bardzo ryzykowną decyzję biznesową. To daje do myślenia. Ja porównywałem bezpośrednio Bel Canto z Cary 300B i nie miałem wątpliwości.

Pzdr.

parsec > o tym na czym bedzie pre - zadecyduje Darek. Wlasnie mowil mi, ze pre na lampkach generuje mu jakis "szum" - wiec byc moze nie uzna tego za docelowe rozwiazanie. Juz podczas tuningu mojego Marantza cd80 nauczylem sie z Darkiem cierpliwosci :)))) trwalo to dluuugo (2 miesiace, ale bez specjalnego poganiania z mojej strony...), ale efekt jest najlepszy...dac fachowcowi komfort "zabawy" ile potrzebuje, zeby sam byl zadowolony ze swego dziecka :)

pozdr,

Tak sie zastanawiam czy ten wzmak, to to samo cacko, o ktorym korespondowalismy z Panem Darkiem jeszcze w ubieglym roku - zreszta szykujac prezentacje w Wawie (wraz z DACiem/Dacami) :)) - jesli tak to troche sie sprawa przeciagnela (acz wiem, ze byly po temu powody). Pozdrowienia dla AMparo przy okazji (bo pewnie predzej czy pozniej tu zajrzy :) ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.