Skocz do zawartości
IGNORED

POMÓŻCIE ZIELONEJ KOBIECIE - SPRZĘT TECHNICS

Myshan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem zupełnie zielona w tej materii, stąd ten post.

Odziedziczyłam sprzęt technicsa. Nie chcę się go pozbywać, raz - nie jestem audiofilem i to co mam odpowiadało mi jakością dźwięku, dwa jest w bardzo dobrym stanie, trzy - wartość sentymentalna

Mam wzmacniacz su a800, kolektor SHGE90, Radio STGT 650, CD i decka.

Nie mam kolumn, bo te które były ze sprzętem (tonsil o ile pamiętam)były uszkodzone no i miały zbyt duże gabaryty.

Całość chcę postawić w pokoju ok 40 metrów i szukam teraz kolumn, zgrabnych i może nie kobylastych jeżeli chodzi o wymiary nie mam pojęcia czym się kierować, czego szukać. Proszę pomóżcie zielonej kobiecie

ile masz pieniazkow i jakiej muzyki sluchasz

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Muzyka - wszystko oprócz hip-hopu, metalu, rapu, w grę wchodzi za to muza klasyczna (w domu jest kilku użytkowników).

A jeżeli chodzi o kasę - chciałabym się zmieścić tak do 500-600 pln (max 1000 w wielkich bólach) o ile jest to możliwe.

nowe czy używane?

z nowych może Tonsil Siesta?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(800 zł za pare, chwalone na forum)

Ukryta Zawartość

Muzyka - wszystko oprócz hip-hopu, metalu, rapu, w grę wchodzi za to muza klasyczna (w domu jest kilku użytkowników).

A jeżeli chodzi o kasę - chciałabym się zmieścić tak do 500-600 pln (max 1000 w wielkich bólach) o ile jest to możliwe.

To jakaś prowokacja?

To jakaś prowokacja?

dlaczego prowokacja? Naprawdę jestem zielona w tej materii, nie mam zielonego pojęcia ile kosztują głośniki, jakich powinnam szukać. Ostatnio ktoś się mnie pytał czy analogowe czy cyfrowe, ja nawet nie wiem czym się różnią ani czy to była podpucha czy faktycznie istnieją takowe... Nie wiem.

Do tej pory sprzętem w domu (od stereo, głośniki, sprzęt do samochodu czy rtv) zajmował się mój brat, mnie to nigdy nie interesowało, teraz go nie ma... Został sprzęt, który był jego, bez kolumn, bo były uszkodzone

I co jest prowokacją? Cena? mogę napisać cena nie gra roli, bo to też będzie prawda, ale nie o to chodzi... Nie chcę wydawać kilku tysięcy na głośniki, bo w tej chwili nie uśmiecha mi się dawanie 2000 czy 3000 pln. Z drugiej strony wiem, ze za 200 czy 300 to mogę sobie darować. ale chyba za 500 czy 1000 coś kupię?

Rodzaj muzyki? Ja - wszystko oprócz hip hopu, metalu i rapu.

Moja mama - klasyczna...

Nie rozumiem skąd ten atak Mariuszu 3000...

Kurczę ludzie, co z Wami?! Proszą o pomoc, to pomagajcie, darujcie sobie prywatne wycieczki... Jak nie chcecie radzić, to przynajmniej nie przeszkadzajcie...

Do tematu - jeśli były to Tonsile zbyt duże gabarytowo (pewnie Altus, Alton, Scherzo/Voyager, Mildton albo pochodne), to jakie są wymagania jeśli chodzi o wielkość? Pokój jest duży, więc nie ma sensu kupować jakichś miniaturek, bo nie wydolą w takiej kubaturze. Drugą zasadniczą kwestią jest to, czy kolumny mają być nowe, czy mogą być używane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To kilka propozycji nowych kolumn, jeśli wymagania nie są ogromne, każde z tych kolumn zaspokoją ucho :-). Na konkretne pytania chętnie odpowiem na priv.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mielinski dzięki. Zaraz przejrzę te kolumny, może coś uda się wybrać.

Do innych niedowiarków - OK wkleję zdjęcia technicsa. Czy akt zgonu albo zdjęcie nagrobka mojego brata, po którym mam to cudo tez mam wkleić?

hahaha, nieźle pogrywasz, wielu amatorów dobrego grania w domu, a każdy z nich "niemiec" ?

Fascynują mnie "Baśnie z tysiąca i jednej nocy", ale nie Twoje przypadki.

Parę wpisów dalej i będzie wiadomo o kogo chodzi. Kobieta zmienną jest.

hahaha, nieźle pogrywasz, wielu amatorów dobrego grania w domu, a każdy z nich "niemiec" ?

Fascynują mnie "Baśnie z tysiąca i jednej nocy", ale nie Twoje przypadki.

Parę wpisów dalej i będzie wiadomo o kogo chodzi. Kobieta zmienną jest.

Nadal nie wiem o co Ci chodzi, proszę bardzo mój sprzęt.

aniakj.jpg

Wystarczy czy powinnam nadal udowadniać dziwacznym małolatom że nie jestem wielbłądem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dlaczego prowokacja? Naprawdę jestem zielona w tej materii, nie mam zielonego pojęcia ile kosztują głośniki, jakich powinnam szukać. Ostatnio ktoś się mnie pytał czy analogowe czy cyfrowe, ja nawet nie wiem czym się różnią ani czy to była podpucha czy faktycznie istnieją takowe... Nie wiem.

Do tej pory sprzętem w domu (od stereo, głośniki, sprzęt do samochodu czy rtv) zajmował się mój brat, mnie to nigdy nie interesowało, teraz go nie ma... Został sprzęt, który był jego, bez kolumn, bo były uszkodzone

I co jest prowokacją? Cena? mogę napisać cena nie gra roli, bo to też będzie prawda, ale nie o to chodzi... Nie chcę wydawać kilku tysięcy na głośniki, bo w tej chwili nie uśmiecha mi się dawanie 2000 czy 3000 pln. Z drugiej strony wiem, ze za 200 czy 300 to mogę sobie darować. ale chyba za 500 czy 1000 coś kupię?

Rodzaj muzyki? Ja - wszystko oprócz hip hopu, metalu i rapu.

Moja mama - klasyczna...

Nie rozumiem skąd ten atak Mariuszu 3000...

Było pytanie nie atak.

Co byś nie kupiła to będzie lipa.

Proponuje nowe Magnaty Altea 5 za 800zł z allegro.

Przynajmniej nowe i na gwarancji.

Czekam na zdjęcia technicsa :-)

aniakj.jpg

Wystarczy czy powinnam nadal udowadniać dziwacznym małolatom że nie jestem wielbłądem?

Kochaniutka takimi tekstami nic tu nie osiągniesz.

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Do szaleństwa może doprowadzić nowy silnik forum!!! Trzy razy próbuję wkleić linki i ciągle coś źle działa.

Ukryta Zawartość

aniakj.jpg

dopóki kobieta nie wrzuci tego zdjecia ze swoim butem i dzisiejszą gazeta niestety musi sie liczyc z całkowitym brakiem wiary w jej wpisy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

dopóki kobieta nie wrzuci tego zdjecia ze swoim butem i dzisiejszą gazeta niestety musi sie liczyc z całkowitym brakiem wiary w jej wpisy

Dostałam już odpowiedzi, za które dziękuję :) i prawdę mówiąc nie mam ochoty ani nie muszę nic nikomu udowadniać. Kiście się w swoim fermencie sami...

A ja biorę się za kupowanie głośników.

Żegnam to "miłe" forum

Dostałam już odpowiedzi, za które dziękuję :) i prawdę mówiąc nie mam ochoty ani nie muszę nic nikomu udowadniać. Kiście się w swoim fermencie sami...

A ja biorę się za kupowanie głośników.

Żegnam to "miłe" forum

Na podstawie kilku "kretyńsko zachowawczych" wpisów nie oceniaj

całego forum i ich użytkowników,bo to błąd...

;)

Pozdrawiam i życzę cudownych doznań muzycznych...

:)

Gość chml

(Konto usunięte)

Jakby ci sie chcialo sprawdzic to w exifie jpga masz takie informacje (i wiele innych):

Equipment Make: OLYMPUS IMAGING CORP.

Camera Model: SP570UZ

Image Created: 2010:09:04 13:52:09

Co do kolumn - kupilbym wspominane Tonsile, choc nie wiem jak zagraja na tak duzej powierzchni. Dobrym zakupem (i takim raczej na lata) bylyby Radmory LS-30, ktore mozna trafic w cenie ok. 1000 - 1200 pln, uzywane oczywiscie.

Pomijając ten harmider to za te pieniądze nie kupowałbym żadnych podłogówek - natomiast wspominane siesty sat też raczej nie, mam te monitorki, i tu raczej żadne tanie japończyki się nie sprawdzają.

Pozwolę sobie natomiast przytoczyć inne pytanie - czym się różnią monitor audio m2 od starych br2, które skory byłbym polecić. Według producenta niczym, za to są sporo tańsze, może posiadacie jakieś informacje?

• Użytkownicy+

Pomijając ten harmider to za te pieniądze nie kupowałbym żadnych podłogówek - natomiast wspominane siesty sat też raczej nie, mam te monitorki, i tu raczej żadne tanie japończyki się nie sprawdzają.

Pozwolę sobie natomiast przytoczyć inne pytanie - czym się różnią monitor audio m2 od starych br2, które skory byłbym polecić. Według producenta niczym, za to są sporo tańsze, może posiadacie jakieś informacje?

Do 40m2 nie kupowałbyś podłogówek ??? Ok. są wyjątki, ale nie za 1000zł. Za tyle, to TYLKO podłogówki i to z drugiej ręki.

40m2 i monitory? Chyba, że większe od pralki :) W pełni popieram zdanie paltona.

To jest ogromna powierzchnia do nagłośnienia. A jeszcze nie wiadomo jaka kubatura. Nie znamy wysokości pomieszczenia.

Wystraszyliście fajną dziewczynę, bando mizoginów:)

Nawet ban poszedł w ruch, niestety niektórzy są pozbawieni odrobiny życzliwości. Miejmy nadzieję że to jednostkowy przypadek.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nawet ban poszedł w ruch, niestety niektórzy są pozbawieni odrobiny życzliwości. Miejmy nadzieję że to jednostkowy przypadek.

mlb

czy ty tu jestes pierwszy rok ?

ile kobiet stworzonych przez wynudzonych userów widziało to forum

dajesz bany chłopakom za żarty ? zatracasz sie w swoim pojmowaniu moralnosci na audiostereo

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

dajesz bany chłopakom za żarty ?

cir, sprawdziłem IP - nie podejrzewam tu prowokacji

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.