Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Póki ktoś nie dostanie Toucha w swoje ręcę możemy tylko gdybać.

Palton już na niego poluje więc niedługo dowiemy się co i jak.

A póki co u mnie gra w zastepstwie Airport - jest całkiem nieźle ! Nie robiłem co prawda krytycznych odłuchów jeszcze ale czuję, że jest dobrze. Zadziwia głębia basu. ... potrafi naprawdę zejść nisko ... chyba lepiej niż z wbudowanego w mojego MF CD ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Sadze, ze majac Toucha, nie bedzie potrzebny jednoczesnie komp do odtwarzania plikow. Widze to tak:

Stawiamy Touch-a kolo wzmaka i wpinamy go do niego bezposrednio, badz przez DAC-a. Nastepnie podpinamy zewnetrzny dysk z zasobami muzycznymi, siadamy wygodnie w miejscu odsluchowy z pilotem w rece i jazda ! Zastanawiam sie, do czego ma sie przydac ekran dotykowy ? Przeciez nie bedziemy za kazdym razem wstawac przy checi wyszukania plytki czy utworku. Zapewne wyszukuje sie z pilota i na jego ekranie powinny wyslwietlac sie te same informacje co na ekranie Toucha-center. No chyba, ze trzcionki wyswietlane sa tak duze, ze doskonale widoczne z miejsca odsluchowego - wowczas ekran w pilocie niekonieczny.

No i takie podstawowe rzeczy jak: przewijanie utworu do przedu, do tylu, pauza, stop, odtwarzanie kolejno zaznaczonych przez nas na dysku utworow polozonych w roznych miejscach, odtwarzanie losowe utworow z zaznaczonej grupy, powtarzanie itp., to - mam nadzieje - norma

Czy zakup w USA Squeezebox™ Touch'a ma sens kumpel własnie jedzie i może mi go przytargać.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

>Lutek, 27 Kwi 2010, 14:27

>...siadamy wygodnie w miejscu odsluchowy z pilotem w

>rece i jazda !...

>Zapewne wyszukuje sie z pilota i na

>jego ekranie powinny wyslwietlac sie te same informacje co na ekranie Toucha-center. No chyba, ze

>trzcionki wyswietlane sa tak duze, ze doskonale widoczne z miejsca odsluchowego - wowczas ekran w

>pilocie niekonieczny.

Pilot w Touch'u nie ma wyświetlacza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Piopio, 27 Kwi 2010, 15:11

>->krzychlis

>

>cyfrowym, cyfrowym ...

wiem... wiem... :)

tylko czytałem że to jakiś specjalny kabelek... patent Apple... i nie wiem czy jest łatwo dostępny... niekoniecznie w komplecie z innymi kabelkami...

Ten Phillips fajnie wygląda ale nie ma wejscia USB ;(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

->krzychlis

Zwykły optyczny minijack - końcówka optyczna. Do dostania na allegro za 10 zł.

Jeśli temat Cię interesuje do zajrzyj na PC Audio - tam pisałem o moich bojach z airportem.

Trochę trzeba powalczyć żeby działało jak trzeba.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Użytkownicy+

Piopio

27 Kwi 2010, 12:36

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1510 / 1038 / 2

Póki ktoś nie dostanie Toucha w swoje ręcę możemy tylko gdybać.

Palton już na niego poluje więc niedługo dowiemy się co i jak.

Zgadza się, jak tylko będzie dostępny to go zakupie. Jedynie martwi mnie to, że będzie trzeba mieć włączony komputer. Jeśli to prawda, to ... dupa.

Dlaczego musi być włączony?

Z tego co wiem własnie nie, jeśli będzie uzywany jako transport z dyskiem zewnętrznym z plkami.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Użytkownicy+

Ano tak napisali :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To pewnie tylko pomyłka w tłumaczeniu.

Ukryta Zawartość

The Squeezebox Touch is designed to be a small yet powerful home music server. Built into the software is a full-featured version of Logitech’s proven Squeezebox Server software optimized for the Squeezebox Touch.

Ukryta Zawartość

Squeezebox Touch rządzi!

W połączeniu z DAC AudioNemesis mam nową jakość dźwięku, zdeklasował CA w roli transportu. Nie potrzebny jest komputer z serwerem. Wewnętrzny serwer w pełni obsługuje dysk USB.

Co do dźwięku - ożył, otworzył się - mam znów radość z odkrywania niesłyszanych niuansów na znanych płytach :-)

Idę dalej słuchać...

Poproszę jeszcze raz, tym razem jednak wolniej, w wersji dla laika :-)

Aby odpalić SB Touch wystarczy samo urządzenie i jakikolwiek zewnętrzny dysk USB ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Potestuję kilka dni i coś skrobnę.

Jedna na szybko, wprowadził rewolucję w moim systemie od strony dżwiękowej jako transport, nie wspomnę o wygodzie w zmianie kolejnych płyt - steruję nim poprzez Ipoda.

Jest radość !!

Teoretycznie SB Touch jest pomysłem bardzo dobrym. Niemniej nie znamy, a przynajmniej ja nie zetknąłem się z informacją na temat zaszytego w nim softu do dekodowania flac(ków) i wydajności wewnętrznego procesora. Jest to dość istotny element pomijany w tym wątku. Nie od dziś na różnych forach podkreślało się lepszą jakość dźwięku ze starej mydelniczki, przy ustawieniach ss na dekodowanie flaców w serwerze i przesyłaniu siecią w formie wav. Przy przesyłaniu flaków siecią i dekodowaniu ich w samej mydelniczce dźwięk był odczuwalnie gorszy. Sam eksperymentowałem z ustawieniem SC a później SS i rzeczywiście lepiej dekodować np. w qnapie i przesyłać rozpakowaną muzę siecią. Ponadto jeszcze jedno. W zależności od wersji SS lub SC (użytych tam algorytmów dekodowania) jakość odtwarzanej muzyki także wykazywała różnice. Na ten temat też jest trochę informacji na angielsko języcznych stronach.

Tym samym używanie samej nowej mydelniczki do odtwarzania flaków z twardziela podpiętego pod usb wcale nie musi przynieść dobrych efektów. Jitter to jeszcze nie wszystko przy odtwarzaniu muzyki skompresowanej bezstratnie!!!

Pozdrawiam Maciek

>Xirmat

Czy czcionki na ekranie z miejsca odsluchowego sa bezproblemowo czytelne ?

I do kolegow:

A co z szumami pochodzacymi od dysku ? Czy sa dyski zewnetrzne - w zaleznosci od producenta, modelu - cichsze i glosniejsze ?

Czy ten poziom halasu nie bedzie dokuczliwy ?

Z odległości 3 metrów czcionka jest czytelna, jednak jak pisałem do zarządzania SBT, a tym samy bazą muzyczną używam Ipoda Touch i ten wariant jest wygodniejszy niż załączony pilot w standardzie.

...ojojoj toż to tragedia z tą technologio, makabra zgrywać muzyke i tak puszczać. Pewnie kiedys bedą cale kolekcje high resolution na wyciągnięcie ręki, straszno bedzie jak nikogo to nie bedzie interesowało...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.