Skocz do zawartości
IGNORED

Kuźwa jaki wokal !!!

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Kuźwa , aż się nie mogę otrząsnąć, jaki facio ma za***isty wokal !!! Mowa o występie Piotra lisieckiego, wykracza poza ramy tego programu,według mnie goscia czeka kariera, aby tylko nie zaprzepaścił tego co potrafi- jego solowy popis -ciary!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?

https://www.audiostereo.pl/topic/71341-ku%C5%BAwa-jaki-wokal/

Kuźwa , aż  się nie mogę  otrząsnąć, jaki facio ma za***isty wokal !!! Mowa o występie Piotra lisieckiego,  wykracza poza ramy tego programu,według mnie goscia czeka kariera, aby tylko nie zaprzepaścił tego co potrafi- jego solowy popis -ciary!!!

Ukryta Zawartość

Wczoraj byłem na podobnym talencie z 1992 ma na imię Janusz Radek. Kurde głos super rozpięty oktawowo: meskie wokale, żeńskie; także zabawa głosem jak Bobby Mc Ferrin-kurde zaśpiewa prawie wszystko i co ano brak dobrego własnego materiału. Piosenki Ewy Demarczyk, Czesława Niemena  na prawdę super zaśpiewane a tak by się chciało coś nowego specjalnie napisanego dla Janusza Radka.

Byłbym zapomniał nagłośnienie było  dupiane  o za dużym  pogłosie nie wspominając

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No głos ma. Na dole, wyższa średnica i już mu ucieka, więc raczej z tamtąd ucieka.

Chłopak ma 17 lat i trochę czasu jeszcze. Niech się uczy.

A ten Radek śpiewający Niemena to jednak porażka.

Fajnie widać, kto w programie z trójki jurorów coś kuma jeśli chodzi o muzykę. I to na pewno nie ta blond idiotka, która strasznie się lansuje na fascynatkę śpiewu...

a co sądzicie o tym co wykonał (śpiew+fortepian) utwór Eltona Johna?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ten Radek śpiewający Niemena to jednak porażka.

Byłeś wczoraj na koncercie że tak twierdzisz? Janusz Radek miał tylko jako podkład "pianinko" i bez problemu zapełniał brakujący pełny skład zespołu swoim głosem.

Fajnie widać, kto w programie z trójki jurorów coś kuma jeśli chodzi o muzykę. I to na pewno nie ta blond idiotka, która strasznie się lansuje na fascynatkę śpiewu...

Może i kuma ale jako kobiecie brak jej klasy, po prostu dalej od otrzymania pierwszych Fryderyków jest wulgarna w obyciu. Telewizja ma to do siebie że słucha się oczami :)

Co do egzaltacji mimicznej pani Foremniak to mnie po prostu śmieszy takie mruganie powiekami i egzaltowane omdlewanie na wokal Lisieckiego; no ale to widowisko i musi trwać :) 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Foremniak robi z siebie idiotkę i cały czas jej się wydaje,że jest nastolatką.Bawi się na całego najlepiej z całej trójki jury jakby była naćpana.Już patrzeć na to nie mogę.Przy niej nawet Chylińska mnie nie wkurza...:)

Klasyczny parodysta, barwa głosu przyzwoita ale skala coś jak Whitney w Sopocie, zamiast wyżej jest głośniej, no i śpiewać to on za bardzo nie potrafi ale to można wyćwiczyć.

Ten chłopak ma dopiero 17 lat, barwa głosu - fenomenalna, skala - usłysz jak umiejętnie stopniuje emocje, jezeli nie słyszysz to się nie znasz, rytmiczność perfekt- nic dodać-nic ująć - dla mnie odkrycie!

?

Ja tez sie nie znam bo uwazam, ze jest jeszcze sporo do zrobienia. Parodysta moze i nie ale nie kazdy w wieku 17 lat jest Kasia Krzak czy Jasia Kamien ;)

Co do Pani Foremniak - kilka miesiecy temu lecialem z nia tym samym samolotem do Bangalore, monkey class. Tak po prawdzie to nie wiedzialem co to za pani ale wiedzialem, ze gdzies mi sie przemknela w TV. Juz po powrocie ustalilem, ze to byla wlasnie Foremniak. Coz, siedzialem przed nia. Pani Foremniak byla ubrana w szary dresik bo w dresikach w owym czasie latala Britney i Paris zatem pod tym wzgledem byla dopracowana. Takze fryzura na lakier i paznokcie jak trzeba. Niestety, nikt jej nie znal w tym samolocie i mimo, ze co chwila dawala mi skarpete do wachania, zakladala noge za ucho (lub przynajmniej usilowala) to nikt nie zwracal na nia uwagi. Wzrok wbity w sufit, takze podczas kontroli paszportowej i odbieraniu bagazu. Taka gwiazda, ze do niej nie podejdziesz, zero przyzwolenia na jakikolwiek potencjalny kontakt, body language typu 'odczep sie'. Bardzo zle wrazenie. Lecial z nia jakis facio, nizszy od niej z brodka, nieco pogrubiony. Pani F. pomiatala nim wydajac rozkazy typu 'przynies mi wode'. Po tej obserwacji zdecydowanie mam Pania Formeniak za osobe o odpychajacej osobowosci.

pzdrw

soso

Ja tez sie nie znam bo uwazam, ze jest jeszcze sporo do zrobienia. Parodysta moze i nie ale nie kazdy w wieku 17 lat jest Kasia Krzak czy Jasia Kamien ;)

Co do Pani Foremniak - kilka miesiecy temu lecialem z nia tym samym samolotem do Bangalore, monkey class. Tak po prawdzie to nie wiedzialem co to za pani ale wiedzialem, ze gdzies mi sie przemknela w TV. Juz po powrocie ustalilem, ze to byla wlasnie Foremniak. Coz, siedzialem przed nia. Pani Foremniak byla ubrana w szary dresik bo w dresikach w owym czasie latala Britney i Paris zatem pod tym wzgledem byla dopracowana. Takze fryzura na lakier i paznokcie jak trzeba. Niestety, nikt jej nie znal w tym samolocie i mimo, ze co chwila dawala mi skarpete do wachania, zakladala noge za ucho (lub przynajmniej usilowala) to nikt nie zwracal na nia uwagi. Wzrok wbity w sufit, takze podczas kontroli paszportowej i odbieraniu bagazu. Taka gwiazda, ze do niej nie podejdziesz, zero przyzwolenia na jakikolwiek potencjalny kontakt, body language typu 'odczep sie'. Bardzo zle wrazenie. Lecial z nia jakis facio, nizszy od niej z brodka, nieco pogrubiony. Pani F. pomiatala nim wydajac rozkazy typu 'przynies mi wode'. Po tej obserwacji zdecydowanie mam Pania Formeniak za osobe o odpychajacej osobowosci.

pzdrw

soso

soso

Przyznaj się,że po tych skarpetach tak CI gały wyszły na wierzch!!)))

Wracając do tematu 17 lat-a jaki głos,charyzma,spokój na scenie-wprawił zapewne jury w zakłopotanie,a przy tym przyznacie dość przystojny.

Życzę mu jak najlepiej-dobry materiał-po prostu ma talent,oby się nie zmarnował.

ps.pani foremniak to dno moralne-taka aktoreczka z wodewilu.pozdr.

Zarówno P. Lisiecki, jak i ten drugi chłopak śpiewający Eltona Johna, mnie jako lajkonikowi bez słuchu i wiedzy nt. śpiewania bardzo się spodobali (w sensie wokalnym :P ). Co do umiejętności, to na pewno mają się czego uczyć, ale ptencjał chyba w nich jest. Oby było jak najlepiej.

Martwię się tylko, że nic z tego nie będzie. Bo mieliśmy już takie talenty, o których potem cisza (no chyba, że coś przegapiłem): była taka dziewczyna, Paulina Lenda, która zaśpeiwała "I am ready for love" z repertuaru India Arie. Zaśpiewała pięknie, ale potem cisza o niej... Szkoda.

Co do pani Foremniak, to ja przyznam się, że naiwny jestem. Nie znam tej pani osobiście, programu tego (ani polskiej TV) nie oglądam często (właściwie to b. sporadycznie tylko), więc nie irytuje mnie ona tak, jak niektórych z Was. Powiem więcej: jako kobieta podoba mi się, jest zadbana, raz wygląda lepiej, raz gorzej, ale ogólnie dość wysoka średnia imho. Co do jej wiedzy nt. wokalistyki, to chyba nie o to chodzi - miała być znana twarz w komisji, ktoś, kto będzie przeciwwagą, sympatyczną osóbką pośród wulgarnej chylińskiej i ciętego, ostrego Wojewódzkiego. BTW, ten ostatni jakoś tak się ucywilizował ostatnio i ma komentarze nawet czasami śmieszne, a nie tylko chamskie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Hmm a pamientacie Georgine Tarasiuk.... tak jak ona spiewala w Szansie bedac dzieckiem- do dzis mi ciary przechodza.

No ale pozniej jakas plyta, chorek u Rubika i szkoda talentu...

Zeby miala za soba kompozytorow klasy Osieckiej czy Mlynarskiego to dzis byla by napewno wielka gwiazda. A tak ... pseudo ambitny POPik jak nie pokazujesz cyckow to sie nie sprzeda.

Podobnie ten co wygral swiatowego idola -Kurt Nilsen, jego plyta raczej nie oddawala mozliwosci wokalnych tego fenomenalnego piosenkarza. Tylko on z kolegami wzial to do serca i robia Covery znanych kawalkow....heh i to jak !

Wlasnie caly czas za mna chodzi ich wykonanie na zywo Hallelujah.... piekne po prostu.

>Robert Gdańsk

zgadza się, Nielsen zdemolował tu swoich "szumiących" nowocześnie kolegów.

Ukryta Zawartość

Z dzieciakami w mam talent jest taki problem, że są dzieciakami. Lisiecki popłynął na emocjach bez trzymanki i wyszło mu. Jeden czy dwa utwory.

Tylko jeszcze potrzebuje się nie spalić, dobrego repertuaru, którego raczej sobie nie napisze, ogarnięcia wokalu a najważniejsze: ogarnięcia głowy...

Te dzieci śpiewające to takie jednorazówki niestety.

Chyb, że lubicie to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłeś wczoraj na koncercie że tak twierdzisz? Janusz Radek miał tylko jako podkład "pianinko" i bez problemu zapełniał brakujący pełny skład zespołu swoim głosem. 

Śpiewał jakoś inaczej, niż zwykle?

Hmm a pamientacie Georgine Tarasiuk.... tak jak ona spiewala w Szansie bedac dzieckiem- do dzis mi ciary przechodza.

No ale pozniej jakas plyta, chorek u Rubika i szkoda talentu...

Zeby miala za soba kompozytorow klasy Osieckiej czy Mlynarskiego to dzis byla by napewno wielka gwiazda. A tak ... pseudo ambitny POPik jak nie pokazujesz cyckow to sie nie sprzeda.

Od kiedy Osiecka była kompozytorem (kompozytorką)?

z wiki:

Niektóre słynne piosenki Agnieszki Osieckiej:

A ja wolę moją mamę (muz. Maria Jeżowska, wyk. Maria Jeżowska)

Ballada o pancernych (muz. Adam Walaciński, wyk. Edmund Fetting)

Ballada wagonowa (muz. Andrzej Zieliński, wyk. Maryla Rodowicz)

Będę czekać (muz. M. Legrand, wyk. Stenia Kozłowska)

Bossanova do poduszki (muz. Jacek Mikuła, wyk. Maryla Rodowicz)

Cyrk nocą (muz. Jacek Mikuła, wyk. Maryla Rodowicz)

Damą być (muz. Jacek Mikuła, wyk. Maryla Rodowicz)

Diabeł i raj (muz. Katarzyna Gaertner, wyk. Maryla Rodowicz)

Dzikuska (muz. L. Bogdanowicz, wyk. Violetta Villas)

Dziś prawdziwych Cyganów już nie ma (muz. Andrzej Zieliński, wyk. Maryla Rodowicz, Edyta Górniak)

Jak pięknie jest umierać między gołębiami (muz. Andrzej Zieliński[4], wyk. Grażyna Łobaszewska)

Kiedy mi przyjdzie zasnąć na dłużej (muz. Violetta Villas, wyk. Violetta Villas)

Króliczek (muz. Andrzej Zieliński, wyk. Skaldowie)

Kochankowie z ulicy Kamiennej (muz. W. Solarz, wyk. m.in. Sława Przybylska, Krystyna Tkacz, Elżbieta Czyżewska i Anna Prucnal)

Komu weselne dzieci (muz. Katarzyna Gaertner, wyk. Urszula Sipińska)

Ludzkie gadanie (muz. Seweryn Krajewski, wyk. Maryla Rodowicz)

Małgośka (muz. Katarzyna Gaertner, wyk. Maryla Rodowicz)

Mechaniczna lalka (muz. Violetta Villas, wyk. Violetta Villas)

Mój pierwszy bal (muz. Franciszka Leszczyńska, wyk. Kalina Jędrusik)

Mówiłam żartem (muz. Jarosław Abramow, wyk. Iga Cembrzyńska)

Na całych jeziorach – ty (muz. Adam Sławiński, wyk. Teresa Tutinas, Kalina Jędrusik, Hanna Banaszak, Katarzyna Nosowska)

Na zakręcie(muz. Przemysław Gintrowski, wyk. Krystyna Janda)

Nie ma jak pompa (muz. Jacek Mikuła, wyk. Maryla Rodowicz)

Nie spoczniemy (muz. Seweryn Krajewski, wyk. Czerwone Gitary)

Nie żałuję (muz. Seweryn Krajewski, wyk. Edyta Geppert)

Niech żyje bal (muz. Seweryn Krajewski, wyk. Maryla Rodowicz)

Nim wstanie dzień (muz. Krzysztof Komeda, wyk. Edmund Fetting; do filmu Prawo i pięść)

Od nocy do nocy (muz. Waldemar Kazanecki, wyk. Halina Kunicka, Edyta Górniak; do filmu Noce i dnie)

Okularnicy (muz. Jarosław Abramow, wyk. Kazimiera Utrata, Zofia Kucówna, Sława Przybylska i Tadeusz Łomnicki)

Polska Madonna (muz. Andrzej Sikorowski, wyk. Maryla Rodowicz)

Sing sing (muz. Jacek Mikuła, wyk. Maryla Rodowicz)

Szaloną być (muz. Violetta Villas, wyk. Violetta Villas)

Sztuczny miód (muz. Krzysztof Paszek[5], wyk. Barbara Krafftówna, Katarzyna Groniec)

Uciekaj moje serce (muz. i wyk. Seweryn Krajewski – do serialu Jan Serce, Stanisław Sojka)

Ulica japońskiej wiśni (muz. Jerzy Satanowski, wyk. Barbara Dziekan)

Weselne dzieci (muz. Katarzyna Gaertner, wyk. Urszula Sipińska, Magda Umer, Krystyna Janda, Maryla Rodowicz)

Zielono mi (muz. Jan Ptaszyn Wróblewski, wyk. Andrzej Dąbrowski, Katarzyna Nosowska, Ania Dąbrowska)

Mylisz kompozytora z autorem tekstów ;)

Aby nie było OT, to chciałbym wspomnieć o kilku głosach, które sprawiły że włosy mi stanęły na rękach... ;)

Anna Teliczan, Kasia Kowalczuk i Asia Smajdor - jeśli wydałyby płyty w repertuarze typu Diana Krall czy Sade to kupię za "każde pieniądze" ;)

Ukryta Zawartość

Następna warta uwagi postać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lisiecki w dzień dobry tvn

Ukryta Zawartość

?

kto myli?

(a to wszystko na forum o audio :)) )

"kompozytor (łac. compositor - twórca, układający) to pojęcie oznaczające w muzyce autora utworów muzycznych. Ściśle rzecz biorąc, kompozytorem jest autor zapisu nutowego linii melodycznej utworu muzycznego. Współcześnie pojęcie funkcjonuje jako bardzo szerokie: za kompozytora uważa się zarówno autora piosenek, jak i utworów muzyki klasycznej"

Może ja coś mylę... ale jeśli tak, to proszę mi wskazać utwór do którego muzykę napisała Agnieszka Osiecka.

Mam plytę ALEK MROŻEK@GENE LOSKA tam pokazuje Genek swoje możliwości-znakomity frontman,który wydaje mi

się,że bardzo kocha wolność i niezależność-stąd jego granie na rynku wrocławskim-ot, taka niespokojna dusza.

Glos do kapel rockowych znakomity-i ta super charyzma......miło się go słucha.

zamiast interesować się nową muzyką, lepiej interesować się nowymi kablami, a później podnieta, jak już koleś do mam talent musiał uderzać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.