Skocz do zawartości
IGNORED

Zakrzywienie Czasoprzestrzeni Na Forum

Seba78

Rekomendowane odpowiedzi

Naszło mnie takie spostrzeżenie dzisiaj. Że nie ważne jak wygląda rzeczywistość, jak wygląda prawda i nie ważne, czy jesteś uczciwy i co masz na sumieniu. Ważne komu nastąpisz na odcisk i czyje interesy naruszysz.

Wpadłem sobie dzisiaj na forum, co by zrelaksować się w przerwie w pracy, patrzę a tu mój status ostrzeżeń zrobił się niebieski. Za co? ano za niewinny żarcik w stosunku do kolegi Foxa - za co na pewno się nie obraził. Pewnie było by wszystko w porządku, ale użyłem w żartach słowa zaklęcia, które może najwyraźniej używać tu jeden biznesmen występujący pod kilkoma nikami - między innymi pod nikiem grafton. Wygląda na to, że grafton, zakrzywiając tu czasoprzestrzeń może tu każdemu powiedzieć słowo łżesz! A ty mały żuczku, kupuj i stul dziób!

Panie Fr@antz! czy grafton może tu lżyć ludzi bezkarnie a każdy kto naruszy jego interesy jest wykopywany?! czy moderacja pracuje tu na rzecz interesów gościa, który traktuje forum jak koryto czy na rzecz użytkowników?!

https://www.audiostereo.pl/topic/72211-zakrzywienie-czasoprzestrzeni-na-forum/

Masz rację,tutejsi moderatorzy bardziej przypominają cenzorów niż osoby mające pilnować porządku na tym forum.

To smutne.

Bo co jest przewinieniem tutaj na forum, żart w stosunku do kolegi czy aktywny udział producenta DACów w wątku o DACach? aktywnym, w jawny sposób promującym jego pracę!

Czy forum musi się na to godzić?

tutaj byla uwaga dawno na to zwracana, widocznie musi tak byc , ale grajdolek musi sie czyms roznic od forum w stylu diyaudio, ktore polecam, nie ma tutaj nic co juz dawno nie byloby non profit opisane na diyaudio, uczyc sie jezykow obcych i nie przejmowac sie tym gównem.....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Masz rację,tutejsi moderatorzy bardziej przypominają cenzorów niż osoby mające pilnować porządku na tym forum.

To smutne.

W wątku Polityka cenzura była i jest po prostu formą twórczej wypowiedzi. Montaż wycinający kreujący rzeczywistość, wedle opcji jaśniemoderatora. Z banowaniem włącznie. Stąd teraz w tym wątku monogrono prorządowe pastwi się nad Jarosławem K. na wszelkie sposoby odmieniając jego nawisko i wyszukując wciąż nowe epitety.

Taka "dyskusja" typu jedna drużyna napiernicza do jednej bramki. Skoro to was modery bawi...

W sumie to aż dziwne, bo jakość i rzetelność moderacji na choćby elce i innych forach elektronicznych jest duża- wystarczyłoby brać przykład i się uczyć. Tu obowiązuje styl "cep&młocka" jak się widzimiś zachcyka.

Ostatnia faza "zawłaszczania" forum przez moderatorów (w pewnym sensie li tylko im znanym) widoczne jest katastrofalnym spadkiem zainteresowania "normalnych ludzi" zakładką STEREO. Najgorsze jest to, że nawet nie warto zakładać ciekawych tematów, które i tak zastaną "znudzone" przez wszelkiej maści

anty kablarzy, pseudo fachowców, hiendowców rodem z Mediamarktu, czy o zgrozo zwykłych mózgowców po przedszkolu.

POLITYKA jako temat tu na forum stał sie już dawno "proPOtematycznyantyjakikolwiekinny"

Cenzura na AS stała się dawno faktem i nie daje się jak dawniej ukryć erudycją jednego z moderatorów Jozwy Maryna, a to tylko dlatego, ze nawet ON obnizył loty i równa do obecnego poziomu forum.

Nie ma co narzekać trzeba sie cieszyć szczęściem władających forum i życzyć im trzymania poziomu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

""Nie ma co narzekać trzeba sie cieszyć szczęściem władających forum i życzyć im trzymania poziomu.""

raczej pionu

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Redaktorzy

Seba78 - o dziwo McGyver tez uważa, że stronniczo traktuję wasze wzajemne pyskówki trzymając Twoją stronę. ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nie rozumiem czemu ma służyć status ostrzeżeń, jako że jest on widoczny tylko przez jego posiadacza. Wychodzi to na taką podłą i infantylną zabawę "zgadnij idioto który z nas robi cię w trąbę i zgadnij za co". Nie wiedziałem natomiast, że jest również kolor niebieski. Dla tych bawiących się naszym statusem adresuje poniższą ilustracją cztery alternatywne metody prowadzące do tego samego celu. Niestety ilustracji nie będzie, ponieważ nadal (idiotycznie!)nie ma widocznej opcji "dodaj plik".

Seba78 - o dziwo McGyver tez uważa, że stronniczo traktuję wasze wzajemne pyskówki trzymając Twoją stronę. ;-)

No tak, ale ja ostrzeżenia dostaję za żarcik do foxa. A ten biedny facet, co się tak żali na stronniczość to facet z branży! To producent! gaworzy sobie w najlepsze na temat urządzeń, które produkuje, jawnie zmierzając (zgodnie z wieloletnią praktyką!) do finalizowania transakcji i to jest ok?! Przecież to powtórka tych samych schematów z tjuningiem kolumn, z chińskim lampowcami, z lampizacją odtwarzaczy i cholera wie jeszcze czego - oczywiście nic nie wprost a jednak się pięknie kręci. Owszem, facet ma wkład w rozwój tego forum jak mało kto, ale wszystko i tak ciągle jest podszyte prywatnym pokątnym biznesikiem. Czy wiecie ile świerzaków z tego forum zawarło transakcje w wyniku sugestywnego działania tegoż producenta?! A gdy ktoś próbuje się temu przeciwstawić to słyszy, że łże! no to mnie wkurzyło strasznie! Za te wieloletnie praktyki powinien być dożywotni ban! Forum to nie koryto! to nie folwark jednego "biznesmena"! Tymczasem złymi okazali się goście, którzy chcieli zwrócić uwagę forum na ten niecny proceder! Chyba mam powody aby się wkurzyć?

Sam kiedyś byłem nieco zaślepiony, uważając fox za upierdliwca i broniąc MG - w końcu niby każdy ma prawo do pracy i zarabiania na chleb. Ale przejrzałem na oczy, dostrzegłem PERFIDIĘ działań i to zakrzywienie czasoprzestrzeni! z obrońców normalności robi się wariatów. Fox trzymam kciuki za Ciebie!;)

I wcale nie wkurza mnie tak bardzo moderacja, ale bierność forum. 3/4 użytkowników po prostu to akceptuje. Więc co niby mają powiedzieć "władze" tego forum.

• Redaktorzy

McGyver jest oflagowany jako branża. Jak to co pisze jest postrzegane przez innych Forumowiczów jest już prywatną sprawą zainteresowanych, tak samo jak umiejętność odfiltrowania okołomarketingowego pozłotka ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Narzeka na moderację wielu, ale każdy na co innego. Jeden - że wycina się za dużo wpisów. Drugi - że nie wycina się tych, którzy mu nie pasują. Trzeci - że wycina się jego polityczną pracę i przez to nie może udokumentować działalności. A czwarty - że nie może znaleźć opcji "dodaj plik". Wszystkim nie dogodzisz. Moderacja się stara, tylko porszę nie oczekiwać, ze będziemy również uwzględniali uwagi osób przeciwnych moderacji z zasady, bo to jak z obecnością LPR w PE. No i jeszcze weźcie pod uwagę, ze sugestia do moderacji wyrażona przy pomocy obelżywych zwrotów rozpatrywana nie będzie, bo niby z jakiej racji.

Trzeci - że wycina się jego polityczną pracę i przez to nie może udokumentować działalności.

Jozwa jak ktoś tu zauważał ty się po prostu staczasz jak widać powyżej. Jest to dziwne, bo będąc tu naczelnikiem powinieneś trzymać poziom i dbać o swoją opinię. Wiem że chcielibyście być sędziami we własnej sprawie- ale ta moderacja to jakby psucie się ryby od głowy, od pana Redaktora szanowego. Nie wiem czy wasze wzajemne niechlujstwo się wzajem nakręca. Przyjmij że jakoś na innych forach tak się na moderację nie narzeka jak tu- bo tu z moderacją jest jedna wielka lipa i tyle.

POLITYKA jako temat tu na forum stał sie już dawno "proPOtematycznyantyjakikolwiekinny"

Cenzura na AS stała się dawno faktem i nie daje się jak dawniej ukryć erudycją jednego z moderatorów Jozwy Maryna, a to tylko dlatego, ze nawet ON obnizył loty i równa do obecnego poziomu forum.

Pozwolę sobie zauważyć że wycinaliście w znakomitej większości posty nienapierniczające na PIS, dotyczy to też banowania. Teraz dzięki temu macie w odnośnym wątku kastrackie zgodne unisono- jak za czasów staruszki PZPR. I nie imputuj tu jakiejś pracy politycznej- bo taka moderacja jest właśnie najwięcej pracą polityczną. Userzy nie "pracują", tylko po prostu interesują się wątkiem politycznym- a ty Jozwa to co? jesteś wolny od angażowania się w te polityczne wątki? Apolityczne niewiniątko się znalazło. LOL

No i jeszcze weźcie pod uwagę, ze sugestia do moderacji wyrażona przy pomocy obelżywych zwrotów rozpatrywana nie będzie, bo niby z jakiej racji.

LOL

Ew "rozpatrywanie" mam głęboko tam gdzie ty masz poziom moderacji i choćby landryne wyglądu nowej skórki forum.

Ach cóż za merytoryczna odpowiedź. Boże mój żeby tylko nie zaczął "rozpatrywać".

Nie widzę żadnego totalitaryzmu- w przeciwieństwie do ciebie. Widze tylko płaską niefrasobliwość, dziecinadę i niechlujstwo. Głupią banalną zabawę w banowanie wszystkiego co nie prorządowe w kopaniu np. Jarka K.- w wątku politycznym.

Tym bardziej że pamiętam te wasze wzniosłe lamentację na faszyzację i brak wolności po 2005.

Gość rochu

(Konto usunięte)

(...) czy grafton może tu lżyć ludzi bezkarnie(...)

Odnoszę wrażenie, że ten Grafton to taki Kot Schrodingera.

Jest a zarazem go nie ma.

A jeżeli jest, to raczej żyje w jakiejś miejskiej legendzie audiostereo.

rochu, alez to nie jest tak, ze tego kota nie ma lub jest :) on caly czas jest...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

legenda przeważnie jest o kimś kogo najprawdopodobniej nie było, lub żył tak dawno, że już nikt nie wie jak to było naprawdę. Ale grafton przytrafił się temu forum całkiem niedawno, bardzo realnie... ba, po przeczytaniu stosu obelg w wątku o DAC mam wrażenie, że znam go na wylot:)

No co ja poradzę, że tyle o nim. Sam mocno zabiega o to aby być popularnym.

Panowie, spoko :)

Ja też mam dwa. I też niesprawiedliwie - bo jak można zaliczyć za to, że sie napisze, że takiego debila jak Horst to na forum chyba nie ma :) Musiał, skubany, przypucować... godnie zresztą.

Drugie zaś za to, że odpisałem dzielnemu cenzorowi na PW, że może się walić w bambus.

Przy próbie nadania trzeciego chyba go zatchło, gdy mu odpisałem, że to on mi nie odpowiada a nie forum w odpowiedzi na sugestię żebym ewentualnie wyparował z forum.

I nad czym wy się w ogóle żalicie?

Generalnie cienżko jest. I lepij nie bedzie.

Moja propozycja:

Dla moderacji:

- utworzyć nową zakładkę na forum "okablowanie"

- zakazać pisania w innych zakładkach o kablach poza ww;

-wy***przyć w pieruny wątki o polityce - to jest forum o tematyce audio a nie o polityce, która powoduje zbędne burzliwe dyskusje bez końca;

Dla użytkowników :

- posty, które uważacie za obraźliwe, ciche reklamy itp raportować poprzez przycisk "Raportuj" znajdujący się pod informacjami o autorze postu - działa bo sprawdzałem.

Kto za ,kto przeciw, kto wstrzymuje się od głosu ??

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

I nad czym wy się w ogóle żalicie?

Generalnie cienżko jest. I lepij nie bedzie.

Jezu jaki ty dziś błyskotliwy z tym Horstem np. :-)

"Lepij nie będzie"- ot filozofia godna intelektualisty jara1: "po co podcierać, samo się wykruszy".

Wątki polityczne będą i nie zginą! Dlaczego? Jozwa je KOCHA jak dewotka dziewica- zawzięcie usiłując się krygować że nie ma takich namiętności.

<br />Kolega arnipl na MODERATORA !! Kto za a kto przeciw? Potrzeba nam świeżej krwi...<br />

Już kiedyś byłem i nie nadaje się :( zbyt wiele bananów dawałem ;)

btw poprawcie te br'y

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

1. Przywrócić Atoposa co by było raz śmiesznie raz całkiem do rzeczy (musi przecie być równowaga wobec Jozwy).

2. Mianować Pawła wiadomo jakiego na moda.

3. Przykazać Jozwie pisać dwa testy i felietony (razem 4) na tydzień w "Artykułach"

4. Nadać medal z kartofla mulsowi (z urzędu).

5. Założyć nową zakładkę w stereo 'Mój pierwszy raz i nie na wiele mnie stać"

6. Założyć nowa zakładkę w stereo "Muzeum"

.

.

.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Proszę konkretnie, precyzyjnie, logicznie wyjaśnić działanie statusu ostrzeżeń. Lub narysować jego schemat. Bez zamiatania pod dywan, bez babskiego gledzenia głupot nie na temat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.