Skocz do zawartości
IGNORED

Klub TRÓJMIASTO

Rekomendowane odpowiedzi

Nord Audio,

Odnotowalem,ze wprowadzono marke Luxman do oferty.Cieszyc sie ,ze w 3miescie poszerza sie oferta.McIntosh,Vtl,Thiel,Wilson Benesh i kilka innych szacownych marek juz wczesniej w ofercie.

Sadze,ze koledzy beda zainteresowani jakie sa warunki wypozyczania sprzetu do odsluchu we wlasnym systemie

Witam,

zapraszamy na przedświąteczne zabawy z prądem.

Przy okazji prezentacji marki ISOL-8, gościmy u siebie eksperta w temacie zasilania i wszelkich zjawisk prądowych. Zarówno tych słyszalnych, jak i wszelkich pozostałych :)

Jeśli macie jakieś pytania w tym temacie, to zapraszamy do nas od dzisiaj do soboty włącznie.

b.450.0.16777215.0.stories.2014_09_26_akt.Isol-8--Powerline-Ultra.jpg

pozdrawiam

PS

Kto słucha, nie błądzi...

A tak ogólnie to coś się dzieje w społeczności audio w Trójmieście? Bez urazy, ale zauważyłem, że te forum powoli zamienia się w stronę reklamową sklepów audio. Co tez ma dobre strony, zwłaszcza jak organizujecie spotkania ;) A może tak jakieś noworoczne spotkanie przy muzyce i winku?

Edytowane przez dziemian

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

Dziemian,

skoro "nie-branżowcy" w Trójmieście są tak mało aktywni, to musimy my, niebiescy, pchać ten wózek... :)

Spotkanie jak najbardziej się przyda, bo rzeczywiście dawno nic się nie działo, ale zgrać więcej niż trzy osoby w ten sam dzień i o tej samej porze, to, jak się już parę razy okazało, wyczyn!!!

Ostatnio się nawet zastanawiałem, czy nie powinniśmy przyłączyć Elbląga do Trójmiasta, bo też się zorganizować nie mogą na forum, a blisko dosyć mają i zaglądają pojedynczo do mnie dość często.

Z czasem może i Kraków... :)

Proponuję któryś piątek lub sobotę w styczniu. W piątek po 18.00 sobota po 16.00. Ostateczny termin podam do końca świątecznego tygodnia.

pozdrawiam

Ostatnio się nawet zastanawiałem, czy nie powinniśmy przyłączyć Elbląga do Trójmiasta

Jestem za, ale trzeba się liczyć z tym, że gościnnej taryfy ulgowej nie będzie :-)

• 2 tygodnie później...

Mam , mam .!!!!! Troszkę czekania ale było warto . Musicie posłuchać i ocenić sami ale dla mnie BOMBA !!! Po Heglu HD 25 ( wcześniej hd11,hd20 ) myślałem że nie znajdę nic fajnego w cenie do 8 K . A tu taka rewelacja , aż gęba się śmieje . Co za scena , szczegóły , wybrzmienia uff.... mam prawie 50-tkę a czuję się dzisiaj tak jakbym miał niezłą muzyczną randkę z nastolatką zakochaną po uszy w muzyce .

Jaka szkoda że straciłem kilka lat na norweską myśl techniczną , ale co tam .....teraz wszystko zwraca mi się z nawiązką . Black Dragon nie jest wampirem z Karpat . To prawdziwy lekarz zmysłów muzycznych , artysta wrażliwości dzwiękowej , och i ach ...

* - powyższa notatka nie jest reklamą , agitacją itp. - jest moją radością i tyle

i teraz pierwsze 30 min w słuchawkach ...........za te pieniądze kupiłbym Dragona jako słuchawkowy bez DAC-a ...fenomenalny wprost .miałem w systemie Heed ,Goldenota , LYR-a ale to co robi ten mały rumun jest wprost niebywałe ....słucham do rana

• 2 tygodnie później...

Czy znajdzie się ktos z Trójmiasta gotowy dojechać 60 km - dysponujacy systemem pomiarowym z mikrofonem - kto jest w stanie, w ramach koleżeńskiej przysługi lub odpłatnie, pomóc w dostrojeniu płaskiej charakterystyki dźwięku z kolumn (mających regulowaną zwrotnicę) w miejscu odsłuchu?

Jeśli ktoś jest w stanie wykonać taki pomiar, to będę wdzięczny za informację.

Jeśli ktoś jest w stanie wykonać taki pomiar, to będę wdzięczny za informację.

Podejrzewam, że Andrzej Witek z Sonus Oliwa ma taki sprzęt i pewnie usługę by Ci wykonał. Nie wiem jak teraz, ale ja musiałem kiedyś Go przywieźć i odwieźć. I nie o pomary chodziło. Ale zadzwonić możesz.

Podejrzewam, że Andrzej Witek z Sonus Oliwa ma taki sprzęt i pewnie usługę by Ci wykonał. Nie wiem jak teraz, ale ja musiałem kiedyś Go przywieźć i odwieźć. I nie o pomary chodziło. Ale zadzwonić możesz.

No chyba nie... Pan Andrzej stroi na słuch i nie ma robi pomiarów, bo im zwyczajnie nie wierzy.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

No chyba nie... Pan Andrzej stroi na słuch i nie ma robi pomiarów, bo im zwyczajnie nie wierzy.

Ja widziałem, jak miał mikrofony porozstawiane i podłączone do jakiejś aparatury podczas budowy kolumn. No nie wiem, spytać się może . Tak sobie przypomniałem, bo pewnie nie każdy taki sprzęt posiada.

Mikrofony to może i ma rozstawione, ale czy z nich korzysta? Miałem Pana Andrzeja kolumny na warsztacie, bo właścicielowi brakowało basu.. A okazało się, że z basem był najmniejszy problem, bo nic się fazowo nie zgadzało, dziur w paśmie jak w serze a do tego perfidnie wstawił głośnik nie ten co miał w planie i jeszcze nie chciał sie do tego przyznać. Na prawdę dziwię się, że ludzie wydają grube tysiące na takie kolumny, w dodatku najczęściej nieofornirowane z defektami klawiszowania płyt..

Ciekawe dlaczego kolumny na Scanach 18W można widywac na allegro za 3tysie i nie chcą się sprzedać, jak innych renomowanych firm nie schodzą poniżej 5tki za używki.

Ani to wygląda ani gra, niestety. :)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ciekawe dlaczego kolumny na Scanach 18W można widywac na allegro za 3tysie i nie chcą się sprzedać, jak innych renomowanych firm nie schodzą poniżej 5tki za używki.

Ani to wygląda ani gra, niestety. :)

Eeee, zerknij na ProAki. Grają dobrze, a wyglądają jeszcze lepiej i to od najtańszych serii. Może to i rodzynek w obecnych czasach, ale jednak. Ideałów nie ma. Korporacja zawsze doliczy sobie 50% do wartości, za markę. Cóż... Na szczęście rynek toleruje tak mainstream, jak i DYI :)

Myślałem o takich pomiarach, jakie robi magazyn "Audio" testując kolumny. Jest tam i duża dokładność i wszechstronność, chociaż mnie interesuje tylko jeden wykres z tego zestawu. Chociaż przy okazji te fazy i wodospady też byłoby ciekawie zrobić, a nie tylko pojechać poziom od linijki.

Eeee, zerknij na ProAki. Grają dobrze, a wyglądają jeszcze lepiej i to od najtańszych serii. Może to i rodzynek w obecnych czasach, ale jednak. Ideałów nie ma. Korporacja zawsze doliczy sobie 50% do wartości, za markę. Cóż... Na szczęście rynek toleruje tak mainstream, jak i DYI :)

A co mają proaki do wyrobów Sonus Oliva? Chyba tyle, że wyglądają lepiej, bo mają fornirowane obudowy dobrze złożone i poprawną zwrotnicę mają chociaż. No, ale na tanich głośnikach i tu polegają. U Pana Andrzeja odwrotnie. Drogie głośniki, kiepskie obudowy, brak aplikacji głośników, brak pomiarów i wciskanie klientowi audio voodoo :/ No, ale już kończę, bo już nie mam ochoty więcej ciągnąć tematu.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• 2 miesiące później...

Nowa lokalizacja salonu Premium Sound w Gdańsku.

Z satysfakcją informujemy o uruchomieniu nowego salonu w Gdańsku, przy ul. Rakoczego 31. (Gdańsk Morena, obok galerii Morena /Carrefour – budynek PRETOR).

W nowym miejscu oferujemy zdecydowanie lepszą widoczność i dojazd do naszego lokalu. Przed salonem jest wygodny, dostępny tylko dla naszych klientów parking na kilkanaście samochodów,

a zaraz obok, ogromny parking galerii Morena na 2500 pojazdów.

W naszym salonie możemy zaproponować bardziej przyjazną i przejrzystą ekspozycję towarów, oraz, co najważniejsze, dwa pokoje odsłuchowe:

większy o powierzchni ponad 32m2,

mniejszy ok 22m2.

Dzięki temu, każdy będzie mógł przetestować oferowane przez nas produkty w warunkach zbliżonych do tych w domu.

Do już bogatej oferty asortymentowej, dołączą w najbliższym czasie kolejne, uznane polskie i światowe marki, o czym będziemy na bieżąco informować.

Godziny otwarcia salonu w nowej lokalizacji:

Poniedziałek 13.00 – 19.00

Wtorek – Piątek 11.00 – 19.00

Sobota 10.00 – 16.00

Serdecznie zapraszamy.

Premium Sound – Salon HiFi

Ul. Rakoczego 31, Gdańsk

Tel: 513 07 07 30, 537 07 07 30

www.premiumsound.pl

Nowa%20lokalizacja%20Premium%20Sound%20-%20ma%C5%82a%20skala.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.