Skocz do zawartości
IGNORED

Chcę zorganizować w Krakowie test ABX

Gość discomaniac71

Testy ABX  

121 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy są optymalną metodą doboru sprzętu?

• Tak
      50
    • Nie
      71
  2. 2. Czy jesteś gotów uczestniczyć w teście ABX?

• Tak
      84
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

w końcu muls zadał treściwe pytanie i znowu kogoś zabolało

matee zajmij się proszę sobą i nie zaśmiecaj mi wątku. Naprawdę niespecjalnie chce mi się gadać z kimś kto nie ma nic do powiedzenia.

• 2 miesiące później...

Nie zapomnij tylko zmierzyć rezystancji tego co ci wyjdzie i porównać ze zwykłym kablem 3x2,5mm o tej samej długości.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Filozofom to się nie śniło!!! Co daje kawałek posrebrzanego przewodu w zasilaniu, gdy całe kilometry od elektrownii nie są posrebrzane? Ano efekt finansowy!! Ekranowanie to rzecz udowodniona i nie podlega dyskusji. Ale co daje zmniejszenie rezystancji kawałka kabla w zasilaniu (np. 0,5%), gdy pozostała część (np. 99,5%) pozostaje nie zmieniona? Gdy za tym kablem (jeszcze przed trafem) znajdują się dławiki (duża rezystancja) filtra sieciowego? To dobry materiał na robienie tytułów naukowych!!!! Zyczę powodzenia!!!

No i "konia z rzędem" temu kto mierzył rezystancję sieci zasilającej choćby od bezpieczników do gniazdka zasilającego (rezystancja łączeń w puszkach) i jak to się ma do posrebrzanego odcinka kabla?

Domyślam że bravo32 dowcipkuje?

Przeciwnie. Sprowadzam ludzi na ziemię....

Przekrój żył ma znaczenie tylko na spadek napięcia.... W sieci raz możesz mieć 230, raz 227 innym razem 235. Zależnie od pory dnia. Teoretycznie można mieć nawet 210-250 i to jest norma!

Jakie teraz ma znaczenie 3x2,5 czy 3x1,5 czy 3x4,0?

2m sieciówki DIY przy obciążeniu 1A i 10A (jako ekstremum):

1,5mm2 -> 1A spadek < 0,1V, 10A spadek < 0,5V

2,5mm2 -> 1A spadek < 0,1V, 10A spadek < 0,2V

4,0mm2 -> 1A spadek < 0,1V, 10A spadek < 0,1V

Jakie to ma znaczenie wobec tolerancji nowych urządzeń rzędu +/- 23V i starszych rzędu +/- 11V?

Można w kabel pakować nawet czyste srebro i niewiele to zmieni. DIY jest fajne. Sam zrobię sobie takowy ale tylko i wyłącznie ze względów spaczonej estetyki. Bo tego typu kable i tak nie są nigdy na widoku. Z tym że niech nikt nie pieprzy głupot że kabel sieciowy gra.... Bo to tak jakby ktoś ostatnio na tym forum stwierdził że ma lepsze kolory w TV po zmianie kabla zasilania (sic!).

bravo32

> Na forum o kablach sieciowych jest niewiele, bo ludzie 90% treści

> zamieszanych przeznaczają na podważanie swojego rozumu.

No właśnie. To że rezystancja jest mało istotna nie dowodzi niczego.

Dla ludzi złożoność zjawisk po części skorelowanych ze sobą z duża ilością znaków zapytania, odstrasza. Dla innych jest to dziedzina badań.

Jak byłem młodszy też taki byłem jak bravo32.

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 20 Lutego 2011 - atak
Ukryte przez mlb, 20 Lutego 2011 - atak

No właśnie. To że rezystancja jest mało istotna nie dowodzi niczego.

Dla ludzi złożoność zjawisk po części skorelowanych ze sobą z duża ilością znaków zapytania, odstrasza. Dla innych jest to dziedzina badań.

To pokaż mi wyniki tych badań!!!! Para-nauka ot co.

Jak byłem młodszy też taki byłem jak bravo32.

To znaczy głupiejesz na starość?

No proszę nie rozczarowuj. Może zmień opis w profilu o mnie:

"Szanuję opinie. Szanuję wrażenia z odsłuchów. Szanuję doświadczenie.

Nie szanuję czytania bez zrozumienia i braku argumentacji gdy jest potrzebna."

No przecież nie szanujesz! A po co piszesz dowody oparte o rezystancję skoro czytasz ze zrozumieniem. Przecież to z Krzysiek71 parę postów wyżej doszliśmy do wniosków że rezystancja ma niewiele wspólnego z wpływem sieciówek na sprzęt.

A czyje opinie z odsłuchów szanujesz? Tylko te które szanujesz? Oprócz tych których nie szanujesz?

Dlaczego prowokujesz? Po co?

No proszę nie rozczarowuj. Może zmień opis w profilu o mnie:

"Szanuję opinie. Szanuję wrażenia z odsłuchów. Szanuję doświadczenie.

Nie szanuję czytania bez zrozumienia i braku argumentacji gdy jest potrzebna."

Nic nie muszę zmieniać. Szczególnie w kontekście naszej dyskusji i tego co piszesz i jak piszesz.

No przecież nie szanujesz! A po co piszesz dowody oparte o rezystancję skoro czytasz ze zrozumieniem. Przecież to z Krzysiek71 parę postów wyżej doszliśmy do wniosków że rezystancja ma niewiele wspólnego z wpływem sieciówek na sprzęt.

A czyje opinie z odsłuchów szanujesz? Tylko te które szanujesz? Oprócz tych których nie szanujesz?

Dlaczego prowokujesz? Po co?

Jak zrozumiałem to jeszcze niczego nie usłyszałeś bo termin 3 tygodni produkcji twojej sieciówki nie upłynął. To znaczy co mam szanować? Twoją bujną wyobraźnię? Czy to co dopiero masz zamiar usłyszeć? No pytam się... co? :-)

Jeszcze nic nie słyszałeś ale generujesz para-naukowe teorie i to całkiem niezłą ich liczbę. Skąd takie pierdoły biorą się w twojej głowie? I dlaczego nie piszesz nic o tych pomiarach które rzekomo mają cokolwiek wykazać. Bo ich brak? A jeśli brak to na czym chcesz się opierać jak nie na paranauce?

Jedyne co może mieć znaczenie na sprzęt audio w kontekście sieciówki wpiętej w gniazdko to rezystancja. I nic poza nią.... No ale ty twierdzisz inaczej. Z tym że nawet nie wiesz dlaczego tak twierdzisz bo nie potrafisz znaleźć na swoje teorie żadnego racjonalnego dowodu.

I nie prowokuje. Zmuszam do myślenia i wykazywania swoich racji. Jeśli się nie udaje to znaczy że ktoś nie ma podstaw do tego by jego zdanie miało jakikolwiek racjonalny sens (poza sensem posiadania własnego zdania).

Ale Ty mi piszesz że nie słyszałem. No nie mogę Ci uwierzyć. Dokładnie pamiętam co słyszałem i kiedy.

Fakt nie słyszałem drogiego porządnego kabla. Ale tego oklepanego tu Lappa słyszałem i porównałam (po 10 i więcej razy) i znam jego charakter. Jest inny niż kabel komputerowy. Jest w pewnych aspektach lepszy, a w innych znacząco gorszy. Ogólnie ten sam poziom co kabel komputerowy, ale inny. Mam sprzęt słabiutki czyli taki na którym nic nie słychać, ale mam też sprzęt na którym mogę opisywać różnice w stosunku do kabla komputowego.

A jak chcesz to sam wytłumacz: dlaczego 5 metrów cienkiego przedłużacza zamuliło sprzęt potwornie.

Oczywiście nie zmieniaj profilu, to był tylko taki mały sarkazm z mojej strony. To zdanie z profilu wytycza naprawdę właściwy kierunek. Mi już napisałeś że zgłupiałem, ale może lepiej już nie pisz tak.

Nie miałem w domku porządnego kabla, no uwierzyłem opinii innych. Raczej to były osoby, Guru tego forum, od których sporo się nauczyłem i sprawdziłem sporo innych rzeczy.

No a powiedz jak zrobię ten kabel i zagra fajnie i to opiszę to:

to wybierz właściwe:

a) uwierzysz;

b) napiszesz że bardziej zgłupiałem;

c) już tu nie zajrzysz;

d) wcześniej sam coś sklecisz żeby sprawdzić;

e) napiszesz że kłamię bo próbuję z Tobą wygrać spór.

No zakładam że może mi jednak nie zagra. Napiszę też. Tylko się wtedy nie nabijaj. OK?

Wystąpił niezwykły zbieg okoliczności. Ja też uwielbiam zmuszać ludzi do myślenia.

Będę wprost rżał ze śmiechu i to właśnie robię jeśli piszesz że kabel zmienia ci charakter brzmienia. Do rozpuku! Jak mam się zachować gdy piszesz takie rzeczy jak niżej....

"Wiem że kabel powinien być gruby, wiem że to wpływa na dynamikę i walnięcie. Wiem że zwykle lepiej gra w sieciowym solid core niż linka. Wiem że unikać łączenia PE we wtyku IEC".

Bez sprawdzania nieźle odlatujesz z opisami. I pomijając nawet to że już teraz zakładasz (bez żadnej podstawy) co usłyszysz to przy okazji masz dużą szansę aby porazić siebie lub swoich bliskich.

GDZIE MASZ TE DOWODY NA SWOJE BZDURNE TEORIE? A... Zapomniałem. Usłyszałeś to wszystko od kolejnych naiwniaków zwabionych marketingowym bełkotem....

To jak z tym rzucaniem palenia po tym jak przykładają do głowy dwie miedziane płytki.... Hahahaa.... I nawet jestem za tym żeby te para-medyczne poradnie działały dalej! Przecież masa osób rzuca po takim zabiegu palenie. Z miejsca i od razu.... I nawet dają gwarancję "rzucisz palenie albo zwrot pieniędzy". Autosugestia to potężna rzecz. Temu nie przeczę.

Czekam zatem na te naukowe dowody wpływu 2 metrów kabla na brzmienie systemu.

Nie dostaniesz żadnych dowodów, nie ode mnie. Pisałem już że nie mam dowodów, bo nie mam laboratorium, i nie znam metod badawczych. Będziesz miał tylko słowo. Tylko od Ciebie zależy czy uwierzysz. Jeśli to nie wypali z chęcią napiszę że to nie działa. Obawiam że się zaprzesz, bo wygląda na to że jesteś bardzo, bardzo przekorny.

Chyba trzeba już wrócić do tematu.

bravo - przyjedz do mnie. Zrobimy test - 4 sieciowki za grubą kasę VS 4 porządne kable za kilknascie złotych, do profesjonalnych zastosowań, np. w IT

Roznice uslyszy kazdy, po prostu KAŻDY.... było juz u mnie w tym celu kilku sceptykow i zawsze wracali do domu z pokorą.

Na czym ty grasz chlopie ze roznicy nie slyszysz? Na Kasprzaku?

Nie dostaniesz żadnych dowodów, nie ode mnie. Pisałem już że nie mam dowodów, bo nie mam laboratorium, i nie znam metod badawczych. Będziesz miał tylko słowo. Tylko od Ciebie zależy czy uwierzysz. Jeśli to nie wypali z chęcią napiszę że to nie działa. Obawiam że się zaprzesz, bo wygląda na to że jesteś bardzo, bardzo przekorny.

Chyba trzeba już wrócić do tematu.

Nie wierze że setki producentów sieciówek do audio nie ma laboratorium i niczego nie mierzy! Wciskają wam marketingowe opisy a wy wierzycie na słowo? :-) Gratuluje!!!

Pr1nce: Napisz do bum1234 poproś o 2 próbki do określenia w nich sygnału 1khz sinus na poziomie -60dB. Jeśli ci się uda określić w nich początek i koniec to wtedy przyznam ci rację że masz zarówno słuch jak i sprzęt lepszy od mojego. Ok?

I wymień proszę z nicka tych sceptyków którzy u ciebie usłyszeli.

Kazdy ma prawo NIE uzywac specjalistycznych przewodow zasilajacych i twierdzic ze szkoda na nie kasy.

Zgadzam sie, ze w przypadku kabli producenci wiecej gadaja niz robią, a te wszystkie kwieciste opisy to o dupe potłuc.

Ale nie pisz prosze, ze kable sieciowe nie grają - bo to jest po prostu kłamstwo. I to nie podlega jakiejkolwiek dyskusji.

Jest kilku ludzi ktorzy z racji tego hobby jakim sie parają - chetnie udostepnia swoj sprzet i czas, zeby przekonac wszystkich niewierzących.

Tylko z moich obserwacji rzadko kto w ogole przyjmuje takie zaproszenia!!!

To jest zacietrzewienie w błednych przekonaiach a szczytem chamstwa jest brak jakiejkolwiek chęci zmiany poglądów nawet jezeli pojawiąją sie ku temu okazje.

to zaczyna przypominac dyskusje na zasadzie:

A - kable sieciowe nie grają!

B - zapraszam Cie, chetnie poznam kolege po fachu, wpadnij, posluchamy kabli, postaram sie przekonac Ciebie ze jednak kable grają

A - W dupie mam twoja propozycje. Kable nie grajai koneic ! SPIER...

:]

Ale nie pisz prosze, ze kable sieciowe nie grają - bo to jest po prostu kłamstwo. I to nie podlega jakiejkolwiek dyskusji.

Kłamstwem jest stwierdzenie że zasilające grają. Bez żadnych dowodów. 0. Null. Dymają was bez mydła a wy jak na odwyku nikotynowym z miedzianymi płytkami ulegacie sugestii.

Jest kilku ludzi ktorzy z racji tego hobby jakim sie parają - chetnie udostepnia swoj sprzet i czas, zeby przekonac wszystkich niewierzących.

Tylko z moich obserwacji rzadko kto w ogole przyjmuje takie zaproszenia!!!

To się tyczy również tych z uszamy nietoperzy. Wysłałem ci propozycję która nie wymaga nawet przemieszczania się. Napiszesz do bum1234 z prośbą o próbki?

To jest zacietrzewienie w błednych przekonaiach a szczytem chamstwa jest brak jakiejkolwiek chęci zmiany poglądów nawet jezeli pojawiąją sie ku temu okazje.

Czekam zatem na publikację twoich wyników z rozpoznania sinusów. Inaczej będę miał prawo nazywać ciebie głuchym chamem z byle jakim sprzętem grającym jak najgorszy kasprzak.

Bravo32

A może wiesz co pomierzyć np. dla dwóch kondensatorów:

Jantzen Audio Superior Z-Cap MKP 800VDC

Mundorf Supreme Cap MKP 800VDC

Brzmią inaczej. Jeden powiedzmy ma szerszą scenę, drugi powiedzmy lepiej pokazuje odległość słuchacza od instrumentu (tylko przykładowo piszę) Jaką byś zaproponował metodę żeby pomierzyć że ten oddaje lepiej przestrzeń? Żadną. Nie ma takiej metody. Owszem porobisz jakieś widma i będą drobne różnice na wykresie, ale za cholerę nikt nie zinterpretuje jak to wpływa na odbiór szerokości sceny. Tutaj rolę odgrywa narząd słuchu łącznie z mózgiem i przede wszystkim mózgiem. Wiesz na czym polega percepcja dźwięku? Wiesz co to są filtry słuchowe? Na tym nie porobisz eksperymentów, ale to słychać.

Proste pomiary tłumienia szumów przez kable producenci z pewnością mają. Po co mają je publikować? Dla Ciebie, czy dla konkurencji? A co byś na nich zobaczył? Jakieś spadek dB dla szumów wysokoczęstotliwościowych dałby ci wniosek jak to się przekłada na odbiór słuchowy muzyki? Jakich Ty dowodów potrzebujesz?

A może gdzieś widziałeś pomiary poważnych foliowych kondensatorów audio? I może z ich wynika jakie mają brzmienie?

Czy kwestie brzmienia kondensatorów też odrzucasz?

Wiesz ile kondensatory potrafią kosztować.

Weź taki Duelund. Potwornie kosztuje. Może i materiał + robocizna jest 10-30 razy tańsze od ceny w sklepie. Na upartego można powiedzieć że oszukują, bo powinno być taniej, ale nie oszukują że kondensator jest wybitny.

Zweryfikuj jeszcze raz to czy szanujesz opinie innych. pr1nce dał Ci wiedzę. Ty potrzebujesz świadków do notariusza zabrać, może do kościoła by na Krzyż przysięgali. To będzie dowód?

Po prostu nie szanujesz nikogo, oprócz siebie, albo prowokujesz dla jaj.

>>>> Pr1nce: Napisz do bum1234 poproś o 2 próbki do określenia w nich sygnału 1khz sinus na poziomie -60dB. Jeśli ci się uda określić w nich początek i koniec to wtedy przyznam ci rację że masz zarówno słuch jak i sprzęt lepszy od mojego. Ok?

Panowie coś w tym jest.

Może to się ma nijak do kabli, ale samo w sobie jest ciekawe. Uważam że lepszą wersją eksperymentu byłoby wgranie -60dB szumu różowego. Wtedy ja się zgłaszam do testu.

No i ten szum -60 dB ma być wgrany na muzykę oczywiście.

Napisalem do bum1234 zapytanie o te probki. Niech mi ktos jeszcze dokladnie wyjkasni na czym ma polegac ten test. Czego mam sie doszukiwac?

Koniec końców ja i tak zostane przy swoim przekonaniu z prostego powodu. Gralem kiedys na zwyklych kablach dolaczacnych do sprzetu az do czasu kiedy przypadkiem kupilem drogą i hiendowa sieciowke. Wpiąlem do wzmaka niespodziewajac sie niczego i szczeka opadła...

A ten test zrobie z ciekawosci bo lubie wyzwania :D

A ja powiem szczerze bravo32 że jestem ogromnym sceptykiem w kwestii audio. Nigdy nie biorę, nie wierzę w nic na słowo... Lecz muszę przyznać że IC i sieciówki słychać. Choć wolał bym by było odwrotnie pewnie był bym zdrowszy :) a tak wiem że muszę uzbierać kasę na kolejne zabawki :/.

Pozdrawiam Arczi

Napisalem do bum1234 zapytanie o te probki. Niech mi ktos jeszcze dokladnie wyjkasni na czym ma polegac ten test. Czego mam sie doszukiwac?

...

A ten test zrobie z ciekawosci bo lubie wyzwania :D

Bum1234 ci wszystko wytłumaczy. Rozumiem że podeślesz swoje wyniki na koniec na forum? ;-)

Bravo32

A może wiesz co pomierzyć np. dla dwóch kondensatorów:

Pomijam kondensatory bo nie dotyczą tematu wątku. I tak naprawdę nie mam w tym żadnego interesu aby się nimi interesować. Masz w tym interes? Twoja spawa a nie moja. Moją jest coś innego w tym wątku.

Zweryfikuj jeszcze raz to czy szanujesz opinie innych. pr1nce dał Ci wiedzę. Ty potrzebujesz świadków do notariusza zabrać, może do kościoła by na Krzyż przysięgali. To będzie dowód?

Po prostu nie szanujesz nikogo, oprócz siebie, albo prowokujesz dla jaj.

Proszę ciebie. Mniej o mnie więcej o sobie i swoich przekonaniach. Dowody poproszę. Jeśli nie od strony producentów to od strony niezależnych "organizacji". Brak takowych... Oh.... :-(

Panowie coś w tym jest.

Może to się ma nijak do kabli, ale samo w sobie jest ciekawe. Uważam że lepszą wersją eksperymentu byłoby wgranie -60dB szumu różowego. Wtedy ja się zgłaszam do testu.

No i ten szum -60 dB ma być wgrany na muzykę oczywiście.

A już masz uszy za krótkie do sinusa? Dziwne... Może lepiej -30dB? Łatwiej będzie na pewno.... Już nie jesteś siebie tak bardzo pewien i tego co usłyszysz lub nie? Bez obaw... Jest muzyka.... Jeśli kable zasilające słyszysz to nie będziesz miał żadnych problemów.

Co mam do tego tematu? To proste... Chcę sobie zrobić sieciówki DIY. Przede wszystkim ładne ale przy okazji bezpieczne i trwałe. Wolałbym w tym temacie zobaczyć różne kable oraz oploty do nich. Ładne i bezpieczne wtyczki. A nie czytać o pierdołach i dynamicznych basach!!!

A to że dużo osób słyszy różnicę. No cóż.... Ci od płytek miedzianych także twierdzą że to dzięki "jakimś tam prądom przepływającym przez mózg rzucili palenie. Teoretycznie jakieś tam częstotliwości to powodują. Nie wiadomo jak ale działa!". Ba! Nawet kolejne osoby namawiają i namówione osoby także rzucają palenie! Fenomenalne po prostu! Dowodów naukowych jak działają te płytki i jak "programują mózg" nie ma i nigdy ich nie będzie. A jednak działają! :-) Medycyna jest bezsilna i ni jak nie da się udowodnić że te płytki to lipa i nic nie robią. Jednak są na to bardzo krótkie stwierdzenia. Jakie? Wiadomo przecież.... Nie głupota. To po prostu autosugestia (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i sugestia (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jasne, nawet jezeli niczego nie usłyszę to szczerze o tym napiszę ;).

Tylko dla mnei taki test to troche szukanie dziury w całym. Bo po co robić test naukowy skoro na ucho słychac ze zmiana kabla sieciowego na inny ma słyszalny wpływ na dzwiek. Nie wiem co mam w swoich sieciowkach, moze filtry, moze jakies kombinacje a'la transparenet audio. tylko co to za roznica skoro :) to SŁYCHAĆ.

Trzymam za słowo! :-) I dzięki temu testowi będziemy mogli pogadać jak równy z równym lub jako osoby które jednak mają inną percepcję słuchu.

Wtedy wszystkie wycieczki dotyczące posiadanych klocków i możliwości lub niemożliwości usłyszenia różnic wsadzimy sobie głęboko do kieszeni (lub nie jeśli wygrasz).

• Użytkownicy+

Tylko dla mnei taki test to troche szukanie dziury w całym. Bo po co robić test naukowy skoro na ucho słychac ze zmiana kabla sieciowego na inny ma słyszalny wpływ na dzwiek. Nie wiem co mam w swoich sieciowkach, moze filtry, moze jakies kombinacje a'la transparenet audio. tylko co to za roznica skoro :) to SŁYCHAĆ.

W ABX-ie, niemal że nie słychać... już przegrałeś niestety :(

Myślałem, że ślepe testy ominą zakładkę DIY, bo niby co mają z nią wspólnego ? (nie oczekuję odpowiedzi)

W ABX-ie, niemal że nie słychać... już przegrałeś niestety :(

Myślałem, że ślepe testy ominą zakładkę DIY, bo niby co mają z nią wspólnego ? (nie oczekuję odpowiedzi)

Z przykrością stwierdzam że dziś piłeś lub jesteś niewyspany :-( Jakie ABX???? Palton! Cofnij proszę te tematy z powrotem na swoje miejsce. DIY to nie Hi-End gdzie każdy może sobie generować teorie z kosmosu.....

A to że jesteś dziś niedysponowany nie oznacza że możesz wyrywkowo czytać i interpretować o czym była mowa na wyrywki z konsekwencją dla nas - czyli przerzucając wypowiedzi do innego wątku!!!!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Będę wprost rżał ze śmiechu i to właśnie robię jeśli piszesz że kabel zmienia ci charakter brzmienia. Do rozpuku! Jak mam się zachować gdy piszesz takie rzeczy jak niżej....

Zanim kolejny raz każesz mi iść do piachu, napisz proszę, jakie kable sieciowe wypróbowałeś u siebie w systemie?

Oczywiste bowiem wydaje mi się, iż poważny i dorosły człowiek nie wypowiedziałby czegoś takiego jak ty bez osobistego sprawdzenia.

Na marginesie.

Nie wiem dlaczego, ale ostatnio język, którego używasz jak i hmmm.. nazwijmy to "argumenty" stawiane przez ciebie bardzo przypominają to co pisze niejaki archanioł na audiohobby, ot choćby tutaj:

http://audiohobby.pl/topic/4/6169/all

Czy to nie ciekawe?

Bardzo przepraszam, ale zaśmiecanie Bocznicy takimi wątkami jest nie do przyjęcia. Tu piszą głównie dorośli ludzi.

Proponuję, by zrealizować w końcu zakładkę dla tych dziecinnych nawalanek.

Może się nazywać np. "ABX w audio - przedszkolna piaskownica".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.