Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze słuchawek nausznych

kysolek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem tu nowy i mam takie głupie pytanie żeby mi poardzić w wyborze słuchawek. Z mojej strony jest to lenistwem, ponieważ mógłbym poszukać dobrze na google, ale cóż. Mam nadzieje, że mi pomożecie.

Szukam w okolicach 100zł, ale mógłbym wydać TROCHE więcej jeśli różnica była by duża i opłcałoby sie. Skłaniam się ku otwartym bądź półotwartym słuchawkom z budowy coś ala AKG K 404. Słucham muzyki która większość osób nazywa potocznie techno :/ a ja słucham electro house, ostatnio również vocal trance tak więc potrzebuje zarówno bas jak i wysokie tony.

Z góry dziękuję za pomoc.

Jakie polecacie słuchawki nauszne. Obecnie mam Sennheiser HD210 ale mają już z 10 lat i czas na zmianę. Słuchawki używane będą tylko w domu, podłączone do wzmacniacza Onkyo SR606 (muzyka oraz filmy) jeżeli to ma jakieś znaczenie i sporadycznie do laptopa zeby dziecka grami nie obudzić

Nie będę oszukiwać ze liczy się cena... ale - polećcie coś do 300 i 600-700 zł bo albo kupię sam a może na gwiazdkę zrzuci się cała rodzina i sąsiedzi

Z moich Sennheiser'ów jestem bardzo zadowolony. Nie jestem audiofilem ale lubię posłuchać różnej muzyki... Ostatnio słyszałem dużo dobrego i dużo złego o CREATIVE AURVANA LIVE. W jednych testach oceny są rewelacyjne a w innych tragiczne...więc ostatecznie już je odrzuciłem.

Zastanawiam się też nad AKG K172 HD; sennhesiser hd380pro; Sennheiser HD580 lub SENNHEISER HD595 lub Beyerdynamic DT 860

Skoro szkoła dźwiękowa Sennheiserów Ci się podoba to może coś z nowych modeli np HD598. 580 to już starszy model i nieprodukowany, więc zakup nowych graniczy z cudem. Polecałbym 595 lub 598, ewentualnie HD600, ale to już używane - dostępne w cenie 600-700,- Do HD600 potrzebny byłby jakiś wzmacniacz słuchawkowy, co oczywiście zmienia już koszt.

Jak się mają HD595 / HD598 (czy jest jakaś różnica między nimi) a Beyerdynamic DT860 / DT880?? Bo to jest ta lepsza półka a czy z tych "gorszych" AKG K172 HD / K272 HD oraz sennhesiser hd380pro rzeczywiście jest aż taka różnica w jakości? Kompletnie nie mam gdzie tego porównać :(

Polecalem do odsluchu kilkakrotnie na tym forum Audio Technica ATH AD700 i ATH AD900. Pierwsze mozna dostac juz za okolo 100 dolarow a drugie za 250. Oczywiscie polecam te drugie ale i AD700 jest nie do pobicia w swej grupie cenowej i nie tylko. W Polsce chyba malo znane. AD900 (nie mylic z seria A) troche drozsze niz Twoj budzet ale warto sasiadow zaangazowac do skladki i jak kupisz nie pozalujesz. Starcza Ci na wiele lat. Bija wszystkie sluchawki ktore tutaj wymieniles.

pozdrawiam,

to prawda, że proponowane przez vik-a Audio-Technica są niezłe, zwłaszcza jeśli chodzi o soundstage i przestrzeń, aczkolwiek może Ci w nich brakować basu, mi one też się podobały, ale po odsłuchu porównawczym wybrałem HD598 - całościowo mi bardziej odpowiadały od AT. HD598 używam do odsłuchu w domu.

Choć nie ukrywam, że do sprzętu przenośnego najczęściej korzystam z AT, ale modelu ATH-M50 (konstrukcja zamknięta), na przemian z Senkami HD438. M50 świetnie izolują od "świata zewnętrznego":-)

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Jak już cos prawie uda mi się wybrać to dostaję nowe propozycje ... A co powiecie jeszcze na Beyerdynamic DT 860 bo to podobno też kultowe słuchaweczki ...

Ogólnie widzę ze słuchawki to dziwny segment. Pomimo ze jakiś model ma np. 5 lat w dalszym ciągu jest uznawany za "niedościgniony wzór" co np. ciężko powiedzieć o np. odtwarzaczach dvd itd. Tak jakby w słuchawkach nic się nie zmieniało...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 808zł masz akg k701 ;) to już słuchawki studyjne, sam myślę czy sobie ich nie sprawić na gwiazdkę bo taka cena za nówki jest niesamowicie kusząca :D

a tutaj masz opis jak grają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a z tańszych polecam akg k530, sam posiadam i za tą cenę moim zdaniem bajka ;) poszukaj sobie opinii chociaż by tutaj na audiostereo ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AKG K530 też mam (już mijają 2 lata od kiedy je kupiłem) i polecam, ale pod warunkiem, że lubisz lekkie, konturowe i przestrzenne brzmienie i nie jesteś wielbicielem nadmuchanego basu. Cena poniżej 300 zł.

<><

Imichal,

Wybierz wymagajaca plyte i przejdz sie z nia po sklepach i posluchaj wszytkich tych sluchawek, spokojnie, bez emocji i po tyfgodniu czy dwoch wybierz najbardziej Ci pasujace. Ostatecznie Ty bedziesz z nimi 'zyl'.

pozdrawiam,

Ja od siebie polecam hd380 - genialne słuchawki z bdb cenę. mają świetne zejście basu, choć nie jest on w wielkich ilościach. Midbas i inne łomoty są wycofane więc bas lokuje się bardzo nisko w ogóle nie podchodząc pod średnicę. Wokal lekko wycofany, scena szeroka jak na zamknięte słuchawki, góra lekko schowana. Grają wyśmienicie nawet z ipoda touch. Dostosowują się nawet do słabszych odtwarzaczy. Polecam.

Dodam, że wymienione powyżej słuchawki przez kolegów to dobre produkty, ale wymagają czegoś lepszego do napędzenia niż twój Onkyo. dziwi mnie że polecane są słuchawki typu 701 (jedne z najtrudniej napędzalnych słuchawek). A takie akg nie mają startu do tych hd-ków.

Najgorsze jest to ze nie mam za bardzo czasu (praca dom praca dom) a i nie mam wyrobionego tak bardzo jak inni słuchu jeszcze. Wstępnie zdecydowałem się na Beyerdynamic DT 860. Dorwałem sklep gdzie mają jeszcze nówki sztuki nie śmigane. Porównałem je z Sennheiserami HD595 oraz HD580 i moim zdaniem Beyerdynamic DT 860 wypadły lepiej. Bayery mają moim zdaniem bardziej "miękki" dźwięk z lepszym basem - ale ja jestem laikiem tak mi się tylko wydaje. Czy ktoś może mnie utwierdzić w tym wyborze. Nic innego nie mieli więc nie mam odniesienia np. do HD 598 oraz HD380Pro (ale podobno 380PRo są w tym układzie daleko w tyle????!!!)

Zanim kupisz polecam lekturę tej recki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno nie wysteruje ich tak, jak trzeba. do takich słuchawek trzeba by jednak jakiś wzmacniacz słuchawkowy. Na pewno lepiej zagra hd38 (300 zł) + dobry wzmacniacz słuchawkowy (ok. 400 zł), niż te Beyery. A w ogóle to świetne połączenie to hd380 + player Rocoo A. Tak wiem, player, ale zaręczam, że takie dźwięku nie produkują nawet niektóre tańsze aplitunery.

Słuchawki DT 860 posiadają 32ohm, 97dB spl. więc mój ampli Onkyo Sr606 powinien sobie z nimi poradzić, ni epowinien miec problemu zeby je rozpędzić. Wydaje mi się ze nawet telefon by sobie z nimi poradził nie tak jak ampli ale też zagrają. hd380pro wydaje mi się ze nie są tak dobre jak BT860

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.