Skocz do zawartości
IGNORED

polscy audiofile są beznadziejni

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

bocznica jest ok, ale to co się dzieje w tematach audio to jest z roku na rok gorzej - w tym sensie pisałem, że nie ma z kim pogadać, żeby sobie pogadać na temat to trzeba na zagramanicznym internecie, k..wa zmęczyła mnie już ta emigracja

w karafce to i owo jeszcze jest, ale ile można pić na smutno

graaaf a o czym pogadasz.. jak wszystko brzmi tak samo?

a generalnie MUSISZ znależśc sobie ...przyjaciela.

tylko nie przyznaj sie zes graaaf bo znowu zleca sie jakies inzynierki i sie zacznie.

Każdy potrzebuje aby ktoś go wysłuchał

Poczuć chce na głowie dobre ręce

Każdy potrzebuje by móc komuś coś powiedzieć

Tak jak w tamtej piosence

Każdy potrzebuje do kogoś się przytulić

Widzieć uśmiech słońca w oczach bliskich

Może tylko czasem troszeczkę się boi

Sobie myślę, że dotyczy to wszystkich

Każdy szuka czego opowiedzieć nie umie

Na sposobów tyle ile jest bajek

Tak bardzo chciałby znaleźć brata w tłumie

O tym śpiewał też inny grajek

Każdy potrzebuje ciepła dobrego

I pragnie właściwie codziennego wesela

Każdy potrzebuje mieć kogoś bliskiego

Każdy potrzebuje przyjaciela

Polacy, podobnie jak Rosjanie, musza miec wszystko markowe oraz najnowszej generacji. Bez tych dwoch elementow status Polaka jest bardzo kruchy. W przeciwnym wypadku sa narazeni na czesto okazywany im brak respektu.

Polacy, podobnie jak Rosjanie, musza miec wszystko markowe oraz najnowszej generacji. Bez tych dwoch elementow status Polaka jest bardzo kruchy

Bardzo sluszna uwaga!

Przypominaja mi sie Polacy ktorych poznalem na wakacjach.

Dyskutowali o zaroblkach na zachodzie i przeliczali ile to mozna kupic markowych rzeczy za zachodnia pensje w jeden miesiac,

O malo nie peklem ze smiechu ze sposobu ich myslenia!

Wow , pracujesz 1 miesiac i mozesz sobie kupic ORGINALNA koszulke Hugo Boss (made in China)! wow nawet torebke Louis Vuitton (made in China ? ) , dresy adidasy ( made in China)

Wow tyle markowych orginalnych rzeczy! po posiadaniu tych szmat czlowiek naprawde staje sie szczesliwy

buhaha

Polacy, podobnie jak Rosjanie, musza miec wszystko markowe oraz najnowszej generacji. Bez tych dwoch elementow status Polaka jest bardzo kruchy. W przeciwnym wypadku sa narazeni na czesto okazywany im brak respektu.

Stereotyp ale skądś się wziął, "zastaw się a postaw się"

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nastepnym szczegolnie charakterystycznym elementem szybko adresowanym na samym wstepie jest wraz z fajmym usmiechem i czesto puszczaniem oka: "a rabacik jakis bedzie?" Tutaj jestesmy z kolei calkowicie inni od Rosjan.

Adam:

A Tyś to nie Polacy?

Inni ludzie identyfikuja mnie jako obywatela Polski, ja natomiast nie czuje sie jako Polak.

Nie identyfikuje sie z zadna narodowoscia.

JESTEM CZLOWIEKIEM.

Krytycy stereotypow zapominaja nie tylko o tym, ze jest to wlasnie....stereotyp i ze nie powstal bez zrodel, ktore go stworzylo, ale jednoczesnie o jego definicji. Dlatego jest...stereotypem, poniewaz powstal. Dlaczego tez sie nim nie poslugiwac, jezeli on juz istnieje!

Inni ludzie identyfikuja mnie jako obywatela Polski, ja natomiast nie czuje sie jako Polak.

Nie identyfikuje sie z zadna narodowoscia.

JESTEM CZLOWIEKIEM.

Wstyd! Ja jestem Polakiem i nigdy tego za granicą nie ukrywam. Nie martwią mnie różne urągające Polakom stereotypy, ponieważ mnie aż tak bardzo nie dotyczą... Poza tym świat jest różnorodny, każdy ma prawo być inny. Nie utozsamiam się ze zunifikowaną Europą i uniseksualną, bezpłciową, zakompleksioną, medialną młodzieżą, która gówno wie o życiu i relacjach międzyludzkich i międzynarodowych... Jest to rodzaj ludzi, [ordynarne].

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 28 Listopada 2010 - poniżej krytyki i zdrowego rozsądku
Ukryte przez Fr@ntz, 28 Listopada 2010 - poniżej krytyki i zdrowego rozsądku

adam sikora

czyli dla ciebie chinczyk arab murzyn zyd to tez czlowiek

Poniekąd słusznie - przy takiej gramatyce...

juzwa ty chyba jestes po polonistyce ?? :))

Żałosne...........

zalosni sa ludzie ktorzy dziela wszystkich ze wzgledu na narodowosc, kolor skory, religie lub ilosc posiadanych pieniedzy.

Ja jestem Czlowiekiem i kazdy w moich oczach jest taki sam.

Wy natomiast jestescie wielcy Polacy patrioci ....katolicy

zalosni sa ludzie ktorzy dziela wszystkich ze wzgledu na narodowosc, kolor skory, religie lub ilosc posiadanych pieniedzy.

Nie ma "ludzi ponad wszystkim". Człowiek bez korzeni i nie zrośnięty z niczym nie stworzy nic wybitnego... Czasem musimy nieść pewien ciężar i pewne brzemię. Wyrastamy z czegoś jak rośliny, staczamy swoje małe wojny. To jest moja osobista refleksja. Jak najbardziej jestem za szukaniem nowych inspiracji i poznawaniem innych kultur. Natomiast za wyzbywaniem się swoich tozsamości - NIE!!!

piękny wątek, w dodatku mamy tutaj graaaafa i mulsika, a więc superbonus!

audiosyfilstwo i polactwo w jednym oblane zdziwaczałym sosem bocznicowym, z przyjemnością będę obserwował ten wątek ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.