Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, że nie było przypadku.

Ja jeśli się mam przyczepić to do dziwnego zjawiska, kluby potrafią dokonać jedynie zrywu. Raz na parę lat jak piszecie...

Jeśli ktoś wymaga takiej gry zawsze, jest ganiony tu w wątku.

Czy w pracy, pracujemy na maksa raz na parę lat?!

W Polsce mamy dziwną mentalność. W sporcie wciąż usprawiedliwiamy się, że jest za młody - płaci frycowe, jest bez formy - za rok są IO i wtedy pokaże, walczyli ambitnie,...

I tym podobne bzdety...

W pracy nikt nie jest wyrozumiały wobec mnie. Albo robię swoje, albo wypad...

Sport, w tym futbol to takie współczesne wojny. Dziwnym trafem, przegrywamy wszystko w piłce nożnej. Wróg u bram, a nasi wojownicy nie byli w formie, mieli gorszy dzień,... Wróg się wdarł i wyrżnął wszystkich w pień łącznie z kobietami i dziećmi...

Oczywiście nie wszystko zależy od wojowników. Po drodze są sztaby, politycy.

Może nasza historia wynika z przeświadczenia; nic się nie stało...

Wymagajmy więc coraz więcej od naszego ministerstwa sportu, naszych związków sportowych, działaczy, trenerów i zawodników!

Gańmy media, które podniecają się zawodnikiem, który strzelił wspaniałą bramkę. Pierwszą od urodzenia i więcej takiej nie strzeli... Olewajmy media, które rozdymują balon tzw. ekstraklasy. Robi się bogów ze słabych piłkarzyków...

Zejdźmy na ziemię. Na razie nasz futbol zasługuje na poświęcenie mu kilku minut tygodniowo w TV.

Nie rozumiem czemu ciagle gadacie ze sa PRZYPADKI. NIEEEE. Tam nie bylo przyadku Legia sobie wypracowala awans i nie p¨'''''lcie. Tak samo jak Lech Poznan gral ladnie i nie bylo przypadku.

To czy był to przypadek czy nie to zobaczymy wkrótce w lidze europejskiej. Jak nie był przypadek i okaże się że grają rzeczywiście dobrze to awans murowany. Zobacz że nikt by nie mówił o przypadku jeśli pozostałe nasze zespoły by awansowały. Wisła miała najsłabszego przeciwnika a dali ciała że wstyd było oglądać. A w końcu jest mistrzem Polski i teoretycznie w sezonie była najlepsza. I jakoś trudno mieć nadzieję że przez krótki okres przygotowawczy do nowego sezonu Legia nabrała takich umiejętności.

absolutnie przedmówcy mają rację.nie chodzi o to aby wywoływać wewnętrzne wojenki etc.poziom naszej ekstraklasy jest mizerny, bardzo mizerny.wyszkolenie zawodników słabe, toteż skąd mają się brać wyniki?wynik legi jest zbiegiem sprzyjających okoliczności, przecież każdy z nas, tak myślę byłby zadowolony gdyby nasi kopacze regularnie wgrywali w lidze mistrzów.życzę powodzenia naszym kopaczom wybornych wyników

poniżej link do niemieckiej stronki-obiektywnie wyceniających piłkarzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

"Obaj mają na koncie wiele występów w naszej reprezentacji U21. Polanski był nawet jej kapitanem. Nie znaleźli się jednak w rozszerzonym kręgu zawodników pierwszej reprezentacji i dlatego też zdecydowali się przywdziać polską koszulkę. Była to ich decyzja, którą zaakceptowaliśmy - przyznał Joachim Loew w rozmowie z "PAP". "

Ukryta Zawartość

coraz dziwniejsza narodowa reprezentacja.Coraz większy wstyd,przypomina zwożenie samochodowego złomu z Niemiec.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wladz

Dzisiaj z Meksykiem wynik lepszy niż gra.W dalszym ciągu jestem zniesmaczony stylem gry naszej reprezentacji a właściwie brakiem stylu.Nadal gramy brzydki futbol,gramy wolno i schematycznie.Nie ma lidera,druga linia nie organizuje gry w związku z czym obrońcy muszą zagrywać z pominięciem tej formacji co powoduje dużą ilość niecelnych podań.Brak urozmaicenia w grze i elementu zaskoczenia,brak przerzutów na drugą stronę boiska.No i odwieczna bolączka naszych futbolistów braki techniczne.

Po raz kolejny zawodzi Małecki,nie błyszczy Błaszczykowski ( ale w klubie też),Peszko jest cieniem siebie samego.

Dzisiaj z Meksykiem wynik lepszy niż gra.W dalszym ciągu jestem zniesmaczony stylem gry naszej reprezentacji a właściwie brakiem stylu.Nadal gramy brzydki futbol,gramy wolno i schematycznie.Nie ma lidera,druga linia nie organizuje gry w związku z czym obrońcy muszą zagrywać z pominięciem tej formacji co powoduje dużą ilość niecelnych podań.Brak urozmaicenia w grze i elementu zaskoczenia,brak przerzutów na drugą stronę boiska.No i odwieczna bolączka naszych futbolistów braki techniczne.

Po raz kolejny zawodzi Małecki,nie błyszczy Błaszczykowski ( ale w klubie też),Peszko jest cieniem siebie samego.

Zawodzi Małecki???czemu i w czym??? Nie błyszczy Błaszczykowski??? Zagrał poprawnie. Peszko jest cieniem?No sory przez te pare minut ciężko coś zrobić , Facet taki wynik z Mexami to sukces!!!

A ja o tym, że Małecki jest cienki. Kibice Wisły się podpalają a facet umie tylko biegać. I to tylko wzdłuż boiska.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Zawodzi Małecki???czemu i w czym??? Nie błyszczy Błaszczykowski??? Zagrał poprawnie. Peszko jest cieniem?No sory przez te pare minut ciężko coś zrobić , Facet taki wynik z Mexami to sukces!!!

przy takiej grze faktycznie wielki sukces,Francuz nie każdy lubi być oszukiwany.Jak wojciech iwaszczukiewicz napisał tej drużynie brak kreatywności.No może 10-15 minut i pomysły się kończą.Brak wyraźnego lidera ,Małecki tragedia.Przypomnę,że dla drużyn przeciwnych są to tylko mecze towarzyskie w poważnych grali by szybciej i z większym poświęceniem...Narodowa zbliża się do poziomu Smudy.

Edytowane przez wladz

Brak pomysłu na grę, brak techniki, kondycja jak zwykle, aż strach pomyśleć jeśli Niemcy rozstrzelają się we wtorek jak z Austrią.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

no cóż...choć ktoś chciałby napisać coś dobrego, to jest to niemożliwe.obrona gra w szerz boiska, nie umieją przejść z obrony do ataku, nasi defensywni pomocnicy chowają się za przeciwnikami, zamiast wyjść po piłkę, boki - grają jak im się przypomni.....no i podstawa brak rozgrywającego, który grałby prostopadłe piłki na boki lub do napastników.skoro nie umiemy grać kanonów piłki to możemy liczyć tylko na szczęście.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Najdziwniejsze dla mnie jest to ciągłe wychwalanie naszych kopaczy przez komentatorów telewizyjnych już od początku meczu wbrew temu co widać.

Nie wiem czy to jest jakiś nakaz odgórny czy poprawność polityczna.Tak jakby komentowali zupełnie inny mecz.

Mimo wszystko ja widzę progres.

Nie wiem, może faktycznie Meksykańczycy nie przyłożyli się ;)

Ale:

W obronie parokrotnie Nasi wymienili w trójkącie ładnie piłkę. Kilkukrotnie obrońca wybrnął z nie najlepszej sytuacji gdzieś w rogu boiska.

Pamiętam, że w poprzednich meczach było o klasę gorzej.

Oczywiście nadal poziom gry jest słaby i zgadzam się z Kolegami.

To znaczy,że co?PZPN rządzi w TVP?

Nie.

To ogólna procedura aby sprawozdawca telewizyjny trzymał nerwy na wodzy i szukał dobrych stron w widowisku...

Ja nie widzę postępu.We wczorajszym meczu było to widoczne,że nasz zawodnik jak otrzymuje piłkę ( zwłaszcza pod pressingiem) to chce się jej natychmiast pozbyć,najczęściej jest to zagranie niecelne,byle dalej.No i ten koszmarny brak skuteczności!To co zrobił Mierzejewski pod bramką to kompromitacja!

Hiena-podrobka

Jak chcesz się pocieszać i żyć w błogim przeświadczeniu,że wszystko jest okey to Twoja sprawa.Dla mnie jest oczywiste,że jest źle i we wczorajszym meczu byliśmy gorsi w każdym elemencie piłkarskiej sztuki.Oprócz tego,że piłkarze są słabi to nie ma koncepcji gry.Smuda to jest niezły na naszą ligę ale nie na mistrzostwa.

Zgadzam się że poziom nadal jest niski jak na reprezentację kraju, że poziom techniczny zawodników jest słaby, że mało gramy piłką, że mało prostopadłych podań, że nie mamy prawdziwego rozgrywającego itd itp.

Jednak dyskutując o meczu warto zauważyć i odnotować ładną bramkową akcje. Tyle.

odnotowałeś i tyle.

Nie mamy reprezentacji i nas kibiców mocno to irytuje.Pracuje z nią już dwa lata i nic nie widać poza pojedynczymi zrywami jak wspomniana bramka Brożka.Dochodzą dziwni piłkarze,trener kasuje zawodników mogących nadać reprezentacji charakter.Mam wrażenie ,że wszystko robi pod dziennikarzy.Nie chciał Małeckiego ,powołał Małeckiego.I obawiam się ,że perfidnie właśnie teraz gdy widać brak formy zawodnika.Po co to wszystko?

A czy w Polsce buduje sie dodatkowe zjazdy i drogi ktorymi bedzie mozna zawrocic i sporwotem pojechac do Niemiec w kierunku zachodnim ?? :))

To jest bardzo wazne! bo z tego co widzialem, to na glownej (wiejskiej) drodze z Niemiec do Poznania - Warszawy sa takie korki ze gdy np. beda grac Niemcy z jakims innym krajem , to pare godzin przed meczem wielu Niemcow, Holendrow idt. wsiadzie w auta , dojedzie do granicy polsko-niemieckiej no i na tym sie skonczy ich przygoda. Wszyscy stana tam w korkach ! mecz sie skonczy i wszyscy wkurwieni beda chcieli zawracac a nie bedzie jak i gdzie!

Nie mamy reprezentacji i nas kibiców mocno to irytuje.Pracuje z nią już dwa lata i nic nie widać poza pojedynczymi zrywami jak wspomniana bramka Brożka.Dochodzą dziwni piłkarze,trener kasuje zawodników mogących nadać reprezentacji charakter.Mam wrażenie ,że wszystko robi pod dziennikarzy.Nie chciał Małeckiego ,powołał Małeckiego.I obawiam się ,że perfidnie właśnie teraz gdy widać brak formy zawodnika.Po co to wszystko?

Jedyne rozwiązanie to kibicowski bojktot reprezentacyjny jako zbieraniny partaczy niegodnych noszenia koszulki z orłem plus nieudacznika smudy.

ponownie obejrzałem mecz z Meksykiem.Gdyby nie doping już dla każdego wyglądałoby to tragicznie.Qrwa mać jeszcze rok Lato,Piechniczek i spółka nie do ruszenia.

Pozostają emocje związane z LE.Ale niestety więcej tam piłkarzy z Serbii.Zastanawiam się jak Turcy mogli zapłacić za Mierzejewskiego 5,5 mln gdy Danijel Ljuboja nosem go wciąga.Na jego tle powrót naszych gwiazd wywołuje śmiech na sali.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.