Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Widzieliśmy, widzieliśmy... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• 3 tygodnie później...

Niemcy byli fantastyczni,Portugalia na kolanach,piękny mecz.

Futbol totalny,ciekawie zapowiada się ten mundial.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Niemcy byli fantastyczni,Portugalia na kolanach,piękny mecz.

Futbol totalny,ciekawie zapowiada się ten mundial.

http://www.sport.pl/mundial2014/1,137769,16167999,MS_2014__Niemcy___Portugalia__Niemieckie_media__poczatek.html

Prawdę mówiąc ten mecz nie podobał mi się. Nie tyle Niemcy byli fantastycznie dobrzy, co Portugalczycy byli fantastycznie źli. O Niemcach nie można powiedzieć nic więcej poza tym,ze grali jak zwykle swoje. Ich realna wartość pokażą następne mecze.

Ronaldo w podwórkowej tego dnia drużynie Portugalii wypadł niczym Lewandowski w jeszcze gorszej polskiej reprezentacji.

Dla mnie najlepiej do tej pory zaprezentowała się Holandia na tle walczącej do końca, aczkolwiek miernej, Hiszpanii. Akcja, po której van Persie zdobył gola, najprawdopodobniej będzie akcja mistrzostw. Sama "główka" tego zawodnika jest niewątpliwie jednym z najpiękniejszych goli wszechczasów.

Martwi nieco słaba jakość video.

Brak mi rozdzielczości z kamer dalekiego pola.

Taka sama sytuacja w ZDF jak i TVP.

Wina realizatora.

Widzieliśmy już wszystkie teamy.

Niemcy i Holandia na topie.

Ale czy dowiozą formę do końca turnieju ?

Edytowane przez janunio

Dokładnie o tym samym chciałem napisać. Jakość transmisji fatalna. Szczególnie mecze o 18 wypadają fatalnie, murawa mydło, w ruchu zdychają szczegóły. Tyle pieprzenia o mundialu w 4K a ja tu widzę, że materiał miejscami to nawet standardu SD nie wypełnia. Obciach i tyle.

Widzieliśmy już wszystkie teamy.

Dziś jeszcze Ruscy i Belgowie wchodzą do gry,ciekawią mnie szczególnie ci drudzy-w eliminacjach rozjechali w swojej grupie Chorwację,Serbię,Szkocję i Walię,nad drugą Chorwacją mieli chyba 10pkt przewagi(!),niektórzy upatrują w nich czarnego konia tych mistrzostw.

l'enfant sauvage

Oglądam transmisje na plazmie,dekoder,najzwyklejsza antena logarytmiczna/25 peelenów/,obraz wyśmienity,w dodatku z 20-30 kamer.Nie rozumiem skąd te narzekania.

Może zależy od regionu?

U mnie też spoko.

Nawet bym powiedział że obraz trochę za ostry. Teraz weszła ta bezsensowna moda na żarówiaste stroje, więc po kilku godzinach oczy mocno się męczą.

A już z butami to dostali istnego fioła. Chyba przed meczami malują je fosforem.

Niemcy i Holandia na topie.

Ale czy dowiozą formę do końca turnieju

Niemcy potrzebują po prostu "odrobinę" szczęścia, a może wyrachowania i kalkulacji wunderteamu z lat 90, Holendrzy jak się nie pokłócą, mogą mieć finał. Na razie, dla mnie, najlepszy mecz Anglia-Włochy, ciężkie warunki, ale pokazali wspaniały futbol, no i jak nie lubię Włochów-piłkarzy, tak najbardziej mi się podobają do tej pory.

Oglądam transmisje na plazmie,dekoder,najzwyklejsza antena logarytmiczna/25 peelenów/,obraz wyśmienity,w dodatku z 20-30 kamer.Nie rozumiem skąd te narzekania.

Może zależy od regionu?

patrzałem na kilka meczów - wydaje się, że nie ze wszystkich stadionów obraz był jednakowej wysokiej jakości -

zwłaszcza mecze grane przy słońcu - gdy kontrast cienia przechodził przez połowę boiska -

wtedy widać że kamery - nawet nowoczesne nie wyrabiają - kontrast jest niemiłosierny -

i źle to widać na ekranie ...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Brak motywacji,zmęczenie materiału,brak świeżej krwi ?

Drugi beznadziejny mecz Hiszpanii,mają wiele szczęścia,że nie przegrali z 5:0.

Ukryta Zawartość

Chile fantastyczne !!

Ukryta Zawartość

Gdzieś tu w tym wątku napisałem przed laty o stylu Hiszpanii, że to antyfutbol...

... i tylko czekać aż ktoś pozna się na tym milionie podań (jak się dowiedziałem od Szpakowskiego zwanego "tiki taka" ;).

I stało się, futbol wraca do piłki szybkiej, sprytnej i głównego celu jakim jest strzelenie bramki (patrz np. USA w meczu z Hondurasem).

Ale Hiszpania to wcale nie jest taka beznadziejna.

Holandia i Chile strzeliły, po prostu, nieprawdopodobne bramki.

Problemem Hiszpanii jest to, że tą bezsensowną grą (milionem podań) nie są w stanie strzelać bramek. Tylko tyle...

Ich przeciwnikom oddajmy cześć za niesłychaną sprawność strzelecką.

Niesłychana sprawność strzelecka ---- nowe określenie tłumaczące granie kichy i brak skuteczności. To określenie super pasuje do Polskiej reprezentacji. Hiszpania została postawiona przed wymagającymi przeciwnikami i okazało się że dziadki w dziada nie pograją.Chile Meksyk pokazuja że mają wielką ochotę powalczyć.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

brak świeżej krwi ?

Myślę, że to właśnie, a także błędy personalne Del Bosque, np. brak Llorente, (miał lepszy sezon od Torresa czy Villi), stawianie na Costę, który widać, że jest nie w pełni sił.

Ciekawe co będzie wyprawiał bramkarz meksykański w ostatnim meczu grupowym o wyjście z Chorwatami:-).

Edytowane przez skiba

Ciekawe co będzie wyprawiał bramkarz meksykański w ostatnim meczu grupowym o wyjście z Chorwatami:-).

Ja zakładam zwycięstwo Chorwatów i szkoda,że kosztem Meksyku a nie Brazylii...wyjdą z grupy.

szkoda,że kosztem Meksyku a nie Brazylii...wyjdą z grupy.

Też tak myślę, ale w 1/8 to dopiero będzie ciekawie - pewnie dojdzie do meczu Brazylii z Chile i wtedy poznamy rzeczywistą wartość gospodarzy. Albo dojdzie do rewanżu ( za1/4 2010) z Holendrami. Oj, będzie się działo:-))), fajnie!

Angole właściwie za burtą ale cóż, Hiszpanie też jadą do domu. Jak czytam fora synów albionu to komentarze jak nasze, polskie. po raz pierwszy mają szanse nie wyjść nawet z grupy, my cóś tam wiemy na ten temat.

Kostaryka na Mistrza !!!

:-))

No właśnie. Dołożą jeszcze Anglii, później nie wiem, Holandii, Brazylii i Niemcom, i mogą wracać do domu.

Kurde, brałem udział w olimpiadzie geograficznej, a nie znam nawet stolicy tej Kostaryki.

Kostaryka na Mistrza !!!

:-))

Po prostu "tylko" grali w piłkę, zostawili płuca i serce na boisku, Włosi dostojnie, spokojnie, na stojąco myśleli chyba, że sami się rywale położą i poproszą o wybaczenie. Nie da się na tych mistrzostwach na razie tak grać, nie ma zmiłuj, pokazało to już wiele drużyn, szczególnie spoza Europy, a ze starego kontynentu wyróżniają się: Holandia, Francja, Niemcy, Chorwacja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.