Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Zbig napisał:

Messi już strzelił znacznie lepiej i Szczęsny miał wielki fart sięgając lecącą nad nim piłkę.

Dokładnie 👍

mialem okazję wczoraj obejrzeć powtórkę Polska-Francja i karny „Lewandowskiego” to jakiś cyrk, imo 😂😂 gdzie on to kurfa wymyślił ????!!!  facet nie ma charyzmy jak Messi lub/i Ronaldo i/lub Mbapee i szuka własnego „podpisu” …. Dla mnie to porażka, opieranie strategii całej drużyny na napastniku, który ma swoje atuty, ale daleeeeko mu do finezji wyżej wymienionych i tym sposobem polish team nigdzie nie dojdzie. 
Cala drużyna do wyjebki, zostawić podstawę czyli paru i znaleźć 22 nowych i przez rok ćwiczyć ich w rożnych meczach w celu ogrania się… 

A na Krychę już kurfa patrzeć nie mogę: wyjeb…li go z super drużyn, bo grał technikę z lat 80-tych wiec nie wiem co robi w naszej narodowej ??? Nepotyzm, kolesiostwo czy co ?!

59 minut temu, tadeo napisał:

Należy podejść pragmatycznie do wyboru trenera polskiej kadry, uważam,że powinniśmy mieć duet trenerski w postaci Michniewicza jako tego od pracy na co dzień,do eliminacji i wyjścia z grupy a nad nim jakiegoś topa topów wynajmowanego za grube miliony ale tylko do najważniejszych turniejów po wyjściu z grupy. Chociażby taki Jurgen czy inny Tuchel bezrobotni w czasie Mundialu nie pogardzili by pewnie paroma milionami za ten niecały miesiąc roboty.A co najważniejsze nie ma tu ograniczenia narodowościowego jak w przypadku piłkarzy.

To nie jest kwestia trenera, a systemu. Nikogo nie interesuje rozwój i usprawnianie tego bagna. Kasa sie zgadza przecież

5 minut temu, AudioLand napisał:

A na Krychę już kurfa patrzeć nie mogę: wyjeb…li go z super drużyn, bo grał technikę z lat 80-tych wiec nie wiem co robi w naszej narodowej ??? Nepotyzm, kolesiostwo czy co ?!

To nie jest takie proste. On jeszcze ma pare walorów w tym cwaniactwo boiskowe na najwyższym poziomie. To też jest potrzebne. Oczywiście w silnej reprezentacji gdzie indziej by już dawno nie grał, ale pokażcie mi następcę? Prosze bardzo.

10 minut temu, AudioLand napisał:

Dla mnie to porażka, opieranie strategii całej drużyny na napastniku, który ma swoje atuty, ale daleeeeko mu do finezji wyżej wymienionych i tym sposobem polish team nigdzie nie dojdzie. 

Jeśli Messiemu i innym odbierzesz swobodę i karzesz trzymać się taktyki plus obarczysz odpowiedzialnością za wynik to finezję szlag trafi.

6 minut temu, Krzych 2 napisał:

On jeszcze ma pare walorów w tym cwaniactwo boiskowe na najwyższym poziomie. To też jest potrzebne.

Może tak, ale w latach 80-90 tych to sie sprawdzało. 
zobacz ponownie mecz Chorwacja-Japonia: zabiegaliby naszych technicznie po 20, góra 30 minutach gry. To był bardzo szybki i techniczny mecz. Imo, z nasza piłka narodowa jesteśmy w czarnej dooopie, nie mamy jak na razie pomysłu na grę 

Zobacz też jak charakterystycznie gra Franacja; to jak podpis na akcie notarialnym 😉

3 minuty temu, AudioLand napisał:

Może tak, ale w latach 80-90 tych to sie sprawdzało. 
zobacz ponownie mecz Chorwacja-Japonia: zabiegaliby naszych technicznie po 20, góra 30 minutach gry. To był bardzo szybki i techniczny mecz. Imo, z nasza piłka narodowa jesteśmy w czarnej dooopie, nie mamy jak na razie pomysłu na grę 

Zobacz też jak charakterystycznie gra Franacja; to jak podpis na akcie notarialnym 😉

Widziałem i zal mi Japońców, szkoda, że się spalili przy karnych. To mógłbyć czarny koń turnieju.

Przygotowanie motoryczne, dyscyplina w taktyce do tego pomysł na gre. Gdybysmy my mieli taką motorykę ehhh pomarzyć

54 minuty temu, AudioLand napisał:

Dla mnie to porażka, opieranie strategii całej drużyny na napastniku, który ma swoje atuty, ale daleeeeko mu do finezji wyżej wymienionych i tym sposobem polish team nigdzie nie dojdzie. 

Jakbyś wstawił do obecnego zespołu w miejsce Lewandowskiego Messiego, CR czy Mbappe, niczego by to nie zmieniło.

10 minut temu, Zbig napisał:

by to nie zmieniło.

Powtórz sobie momenty narodowej jak chociażby do gry wchodził krytykowany powszechnie Grosik; imo, zmienia obraz gry narodowej swoim pozytywnym drive’m 💪💪💪👍

Imo, Lewy nie ma tej charyzmy i to b wpływa na całościowy obraz gry narodowej. Nie powinien być podstawa strategii a tylko jej uzupełnieniem, imo. 

To tak troszkę jak było z tzw. Małyszomanią …

Edytowane przez AudioLand
Godzinę temu, AudioLand napisał:

Godzinę temu, Krzych 2 napisał:

To nie jest takie proste. On jeszcze ma pare walorów w tym cwaniactwo boiskowe na najwyższym poziomie. To też jest potrzebne. Oczywiście w silnej reprezentacji gdzie indziej by już dawno nie grał, ale pokażcie mi następcę? Prosze bardzo.

Wcale nie Krychowiak w czołówce najgorszych. A Krystian Bielik, przez niego padła bramka na 2:0 dla Francji.

Trener był maksymalnie wkurw. na niego!

2-3 minuty po wejściu na boisko (stamina na maxa) a Bielik tak powraca do obrony przy drugiej bramce dla Francuzów. 1/8 finału MŚ (Francja prowadzi 1:0) a on truchta! Powinien wypluwać płuca, gryźć trawę, a nie grać jak zdechlak.

Tak truchtał, że sędzia był szybszy od niego. Szklany (kontuzjogenny) Bielik. To miał być Polski Patrick Vieira :D - ktoś tak kiedyś w Arsenalu głosił.

Jacek Góralski pewnie to widział. Gennaro Gattuso pewnie też by się wkurw.

Szkoda, że Jakub Moder był kontuzjowany.

Edytowane przez Sovereign
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
9 minut temu, AudioLand napisał:

Imo, Lewy nie ma tej charyzmy i to b wpływa na całościowy obraz gry narodowej. Nie powinien być podstawa strategii a tylko jej uzupełnieniem, imo. 

Nie zauważyłem aby Lewy był podstawą strategii w reprezentacji, w szczególności w tej obecnej.  

Aby RL9 zafunkcjonował, potrzebnych jest dwóch gości w środku pola grających na co dzień w czołówce LM.  Takowych nie ma i nie zanosi się aby się pojawili.

21 minut temu, Zbig napisał:

Jakbyś wstawił do obecnego zespołu w miejsce Lewandowskiego Messiego, CR czy Mbappe, niczego by to nie zmieniło.

Dokładnie tak. Obarczanie zawodnika odpowiedzialnością za całosc tylko dlatego, ze jest jednym z najlepszych, a reszta jest co najwyzej przeciętna zabije w nim większość walorów o ile nie wszystkie

5 minut temu, Zbig napisał:

Nie zauważyłem aby Lewy był podstawą strategii w reprezentacji, w szczególności w tej obecnej.  

Nie jest, ale tą strategię jako profesjonalista wyznaczoną przez trenera wykonuje. 

4 minuty temu, Zbig napisał:

Przecież napisałem; trzeba mieć to coś …. nawet cytowane rl9 nie jest oryginalne. 

15 minut temu, Sovereign napisał:

A Krystian Bielik,

Ok, ale Bielik dopiero zaczyna a Krycha to już emeryt w porównaniu; może tylko grzać ławę na wszelki słuczaj a nie być kręgosłupem narodowej 🙄

7 minut temu, Zbig napisał:

Aby RL9 zafunkcjonował, potrzebnych jest dwóch gości w środku pola grających na co dzień w czołówce LM.  Takowych nie ma i nie zanosi się aby się pojawili.

Dokładnie. Nawałka miał to szczęście, że miał takich.

1 minutę temu, AudioLand napisał:

Krycha to już emeryt w porównaniu; może tylko grzać ławę na wszelki słuczaj a nie być kręgosłupem narodowej 🙄

Dokładnie.

4 minuty temu, AudioLand napisał:

Przecież napisałem; trzeba mieć to coś

Aha, czyli Lewy nie ma "tego czegoś" ale gra od kilkunastu lat bez przerwy w podstawowym składzie czołowych światowych drużyn, a Grosik ma "to coś" ale szczytem jego osiągnięć jest druga liga angielska.

Sorry, ale nie kupuję tej teorii.

Polska 0:4 (0:1) Brazylia - 1/8 MŚ 1986

Brazylijczyk (Careca) ''zanurkował'' w polu karnym i ''Niemiaszek'' (Volker Roth) podyktował - rzut karny!

Niemiec Volker Roth zdecydowanie nie pałał sympatią do Polaków - on ich nie lubił (to taki skorumpowany stronniczy Szwabina ur. 1 lutego 1942 w Chemnitz, zamieszkały w Salzgitter). Po bramkach dla Brazylii boczni sędziowie się cieszyli. - Jest o tym w jakichś artykułach nt. tego meczu.

Na trybunach głównie Brazylijczycy i Meksykanie kibicujący Brazylii. Mundial w Meksyku, dużo kibiców z Brazylii, to i duży dochód z biletów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To była piłka zagrana w nasze pole karne. Poszedł za nią Careca, ale byłem od niego trochę szybszy. Próbował jeszcze odzyskać piłkę, zastawiłem się, wpadł mi w bark z takim impetem, że obaj upadliśmy. Myślałem, że będzie rzut wolny dla nas, tymczasem sędzia odgwizdał rzut karny dla Brazylijczyków – tłumaczył po latach Tarasiewicz.

Faul powinien być w drugą stronę, a tu jedenastka i gol, który ustawił mecz, choć nie lubię używać tego określenia. - R. Tarasiewicz

Ukryta Zawartość

W 30. minucie tuż przed polem karnym piłkę otrzymał Careca. Gdy zobaczył próbującego walczyć z nim ciałem rozpędzonego Ryszarda Tarasiewicza, rzucił się w pole karne symulując faul. To było klasyczne "padolino", Tarasiewicz nie faulował, ale Roth podyktował rzut karny. Dzisiaj tę decyzję zweryfikowałby VAR i rzut karny zostałby odwołany, ale wtedy decyzja Rotha była ostateczna. Gola na 1:0 dla Brazylii strzelił Socrates.

Ukryta Zawartość

ryszard-tarasiewicz-drugi-z-lewej-w-fazi

Przy stanie (0:0) piłka trafiła w słupek brazylijskiej bramki, bezpośrednio po wrzutce/podaniu Tarasiewicza. W innej akcji (także przy stanie 0:0) po potężnym strzale Karasia, piłka trafiła w poprzeczkę brazylijskiej bramki i odbiła się od murawy. Mogli prowadzić i wtedy nie byłoby trzeba tak się odkrywać i narażać na kontry Brazylijczyków.

Polscy piłkarze wiedzieli, że mogli pokonać tą ''gwiazdorską'' Brazylię. Zabrakło szczęścia gdy piłka trafiała w obramowanie bramki, a w innych akcjach przelatywała tuż obok. No i lepszy/rzetelny sędzia by nie zaszkodził.

Widzicie ten strzał w poprzeczkę? Jak konkretnie Karaś kropnął piłeczkę :). Właśnie chciałem, żeby tak Zieliński uderzył w meczu 1/8 finału MŚ z Francją.

''Szczęście Carlosa, że nie sięgnął tej piłki. Bo wtedy trzeba byłoby go razem z piłką ściągać z bramki – chwalił uderzenie Karasia Brian Clough, który komentował mecz dla brytyjskiej telewizji.''

Jak ta Brazylia z Mistrzostw Świata w 1986 r., (w której grali m.in. Falcão, Careca, Zico, Josimar, Branco, Sócrates) wypadłaby przy współczesnej reprezentacji Francji, Brazylii i Polski z MŚ 2022?

No i jak Polska (z Mistrzostw Świata w 1986 r.) wypadłaby przy współczesnej reprezentacji Francji, Brazylii i Polski z MŚ 2022?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Sovereign
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
57 minut temu, Zbig napisał:

Sorry, ale nie kupuję tej teorii.

Jak zwykle czytasz „po swojemu” więc powtórzę siebie: napisałem, że Grosik wnosi pozytywny drive w narodowej a nie że jest lepszy od przeźroczystego Lewego, którego coraz ciężej dostrzec w meczu - jest przereklamowany jak ryba z nocnego połowu we Władysławowie …

Edytowane przez AudioLand

Byłem pewny że to kopacze za swoją grę mieli zapłacić odszkodowanie Polakom i Polsce, a oni chcą więcej dla siebie bo inflacja, padłem :):):)
Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odnośnie tych podstaw dla przyszłości polskiej piłki nożnej.

Brak!

Zapominacie o jednym, brak polskim zawodnikom techniki i przygotowania atletycznego.

Popatrzcie co się dzieje na Mundialu; atletyka i technika. Technika użytkowa w warunkach dużego obciążenia psychicznego i presji ze strony przeciwnika a nie "kapkowanie" na treningu i tzw. gierki... 

Tego obecna nacja piłkarzyków polskich nie ma zupełnie. A już rzygać się chce od tych bredni co do Zielińskiego. Kiedy w ogóle miał on choćby przeciętny mecz w reprezentacji. W pracy Kolega Stefan powoływał się na jakiś mecz z Rumunią... 🙂

Zejdźcie na ziemię. 

Nadzieja w szkółkach dla młodych zawoodników jakie powstały w Polsce. To perspektywa dekady. Po drodze zapewne znajda się nieprzebrane zastępy działaczy, menadżerów i "trenerów", którzy zniszczą co będzie do zniszczenia...

I o roli opinii publicznej. W ościennych krajach widać jakieś ruchy w związkach piłkarskich. Negatywne opinie i oceny w mediach. W Polsce ochy i achy; "powrót z twarzą", miliony na nieudaczników! Jak można mówić o zdrowym środowisku jak facet umoczony w niesportowe afery może zostać trenerem...

Chłopaki! Na Ziemię i patrzymy na piękno futbolu. Bo polska piłka nam tego nie dostarczy jeszcze przez całe lata. 

3 godziny temu, AudioLand napisał:

Jak zwykle czytasz „po swojemu” więc powtórzę siebie: napisałem, że Grosik wnosi pozytywny drive w narodowej a nie że jest lepszy od przeźroczystego Lewego, którego coraz ciężej dostrzec w meczu - jest przereklamowany jak ryba z nocnego połowu we Władysławowie …

Jak zwykle 🙂

Ciekawe jak Lewego dostrzec skoro gra niemal w ogóle nie toczy się w jego strefie specjalizacji.

W tej sytuacji ma taką samą szansę wnoszenia pozytywnego drive'u jak rzeźnik na zlocie wegetarian.

Hiszpania sprzedała mecz sąsiadom z Afryki.
Widocznie tak miało być. Po samym stylu gry było to widać, a wykonanie karnych to już prawdziwe mistrzostwo nieudolności. Lewandowski nie jest osamotniony.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.