Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wladz

No jeśli to znowu ma tak wyglądać jak dotąd, to podstawą będzie nie stracenie bramki, del Bosque to nie Maradona i nie da się TAK rozklepać. Ale czy uda się Hiszpanii w ogóle nie stracić bramki i znowu wygrać wymęczone 1-0? Wątpię, ale zobaczymy już niedługo.

Jak w końcu Del Bosque nie wystawi Torresa w wyściowym składzie w półfinale to szanse Hiszpanii wzrosną. Wg mnie Hiszpania do tej pory grała w 10tkę i stąd te męki przy dojściu do półfinału.

dla mnie nie są to wymęczone zwycięstwa lecz rozsądna taktyka turniejowa.Ostatnie dwa mecze są o wszystko.

Strzelone gole nie były po wymęczonych akcjach lecz perfekcyjnie rozklepanej obronie i to wystarczyło do zwycięstwa.

Nie ilość bramek czyni mistrza.

No to po raz kolejny potwierdza się moje zdanie o podobieństwach społeczeństwa brazylijskiego do polskiego.

U nas niegdyś rozbuchane narodowe ambicje doprowadziły do rozwalenia teamu "orłów górskiego", a później także całkiem przyzwoicie grających jastrzębi engela.

A teraz Brazylia pomimo doskonałej gry we wszystkich meczach mundialu, pozbyła się trenera i pewnie zmieni skład. Mieli sporą przewagę nad każdym zespołem, widać to było choćby w meczu z Portugalią. Od Holandii także byli wyraźnie lepsi.

Ale jak wytłumaczyć gawiedzi że nawet najlepsza drużyna nie wszystkie mecze wygrywa ? A już winić trenera za jakąś czerwoną kartkę to zupełny absurd.

Argentyńczycy znacznie lepiej poradzili sobie z tematem.

No i będzie finał wewnątrz-europejski. A jeszcze kilka dni temu wydawało się że nie ma na to szans i Ameryka rulez. Piłka jest faktycznie okrągła.

Taki mój pech że akurat wieczorem jestem w pracy, wczorajszego jak i dzisiejszego meczu nie obejrzę :/ Ale też raczej obstawiałbym finał Hol-Niem, będę kibicował Niemcom, w końcu nasi sąsiedzi ;)

I love the sound of crashing guitars

Urugwaj kraj liczący 3,5 miliona mieszkańców a jak potrafi zagrać , gdyby nie przychylność sędziów Holendrzy mogliby pojechać do domu a tak kolejny mecz gdzie o wyniku decydują błędy sędziowskie czyli tak zwane piłkarskie szczęście ;) .

wojciech iwaszczukiewicz, 7 Lip 2010, 08:50

>Ten holenderski walec jest nie do powstrzymania...

Zobaczymy Wojtku w meczu ostatecznym. Ja Holandii dzielnie kibicowałam przez cały Mundial za wyjątkiem ostatnich minut wczorajszego meczu. Urugwaj tak mi zaimponował walecznością i determinacją, że zaczęłam trzymać kciuki raczej za ten zespół ;)

Ł.A. Woman

wojciech iwaszczukiewicz, 7 Lip 2010, 17:43

>negra

>

>O co chodzi z tą literą H?

Oj Wojtku!

Albo Hiszpania albo Holandia. Teraz wszystko mi jedno, który z tych krajów wygra Mundial, byleby któryś z tych dwóch krajów. ;)

Ł.A. Woman

przeżyli szok strzelając sobie bramkę to uratowało Holendrów którzy w tym meczy poza drugą też szczęśliwie zdobytą bramka niewiele pokazali

liczyłem na finał Brazylii z Hiszpanią

kurcze jak do tej pory żadnego meczu nie oglądałem z takim napięciem :) ...

jeden z najlepszych meczy (w mojej ocenie daje mu drugie miejsce jak do tej pory)

na szczęście Hiszpania wygrała ... kurde pedro gral wyśmienicie cały mecz... a na koncu tak spartolił że chciałem piwem w plazme przywalić ...hehe

no i torres nawet dzisiaj do pilki troche wychodził ;p ..

nie lubilem nigdy niemcow nie wiem czemu zawsze grali taki nudny bez wyrazu, bez polotu futbol, choć zawsze konsekwentny ...ale przyznaje ze ten zespół mocno ewoluował ... nowi młodzi wnieśli trochę "brazyliany" do niemieckiego nudnego walca ;p ...

no ale przyzwyczajenie zostalo i raczej ich juz nie polubię hehe

Beznadziejny mecz, nudy jak flaki z olejem.Juz wiedziej dzialo sie Przy Holandia - Urugwaj.

Osobiscie bylem za Niemcami, ale trudno.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.