Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie wgrałem sobie nowe "radio" do mojego HTC Desire i jakość dźwięku podczas nagrywania(również podczas rozmowy) uległa znacznemu polepszeniu do tego wgrałem sobie nowy rom i jest pięknie(na AMOLEDZIE się pięknie prezentuje). Nowy Andek z nowym Sense na moim HTC wraz z nową jakością nagrywanego dźwięku.

Jeśli ktoś chciałby także sobie wgrać to niech wpierw sobie zrootouje telefon:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Następnie wgrajcie nowe radio(32.56.00.32U_5.17.05.08 ):

Ukryta Zawartość

Jeśli nie chcecie mieć nowego romu, to na tym możecie poprzestać, jeśli chcecie mieć nowy room to z trybu recovery zróbcie sobie backupa obecnego systemu(zawsze będzie do czego wracać).

Następnie zgrajcie sobie któryś z dostępnych romów na karte pamięci, a potem postępujcie wg. wskazówek, generalnie ogranicza się to do wyczyszczenie cache i wgrania roomu z trybu recovery:

Ukryta Zawartość

Ja polecam ten:

Ukryta Zawartość

lub jeśli zależy Wam na dobrym gołym roomie to ten:

Ukryta Zawartość

Jeśli z kolei zależy Wam na upodobnieniu swojego telefonu do Iphone to ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Za dużo dla mnie jak na początek ;)

Mam tego Desire Z i próbuję go ogarnąć, ale tak na szybko to uff... mnóstwo tego. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, świetnie wykonany aparat, duża część obudowy z aluminium szczotkowanego, estetyczne szkło na ekranie. Jakość klawiatury fantastyczna, pisze się ekstremalnie wygodnie. Na ekranie zresztą też, jest bardzo czuły i świetnie reaguje na dotyk. A tak poza tym jestem w lekkim szoku, muszę opanować dobrze obsługę i na pewno trochę to zajmie. Na razie jestem bardzo zadowolony.

Cieszymy się. Kolejny zadowolony z HTC. Obsługa na początku faktycznie wydaję się być nie do ogarnięcia, ale po paru dniach zobaczysz jak będziesz śmigał. Ja przeczytałem sobie instrukcję obsługi w PDF'ie w telefonie leżąc w łóżku. Jak chcesz mogę pomóc Ci trochę w ustawieniu telefonu, by nie brał CI tak dużo baterii. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak masz ochotę, to możesz mi parę rad dać, i tak miałem szukać w sieci takich rzeczy. Sądzę, że jak zwykle nie wszystko można wyczytać w instrukcji. Przede wszystkim ciekawi mnie, co się dzieje z aplikacjami które uruchamiam, one pozostają uruchomione w tle, czy się wyłączają? Nie ma typowego przycisku, którym by je można było wyłączyć, w wielu nie ma też żadnej opcji w menu do wyłączania i nie wiem nigdy, czy tam cały czas mi to w tle pracuje, czy nie.

Generalnie system Android sam zarzadza aplikacjami(możesz to zaobserować w ustawiniach w zakładce aplikacje w menu uruchomione usługi), i jak mu zaczyna brakować pamięci to te zbędne wyłącza z użycia. Zawsze można sobie zainstalować z marketu menadżera aplikacji, gdzie sobie można samemu zarządzać, ale wielu uważa że źle one wpływają na telefon(popularna aplikacja to "kill task manager" dostępna za darmo w markecie). Do tego od Androida w wersji 2.3 możesz to sobie także samemu kontrolować z pozycji menu(już nie musisz nic wgrywać).

Generalnie nie wiem jaki masz pakiet danych, jak duży to możesz śmiało sobie wł. aktualizacje różnych serwisów społecznościowych, pogody, poczty itd. Możesz tym zarządzać w ustawieniach w zakładce "Konta i Synchronizacja", polecam wł. aktualizacje co 4godz. Najbardziej optymalna jak dla mnie przy dużym pakiecie danych. Jeśli pakiet masz mały, lub nie masz, to wył. automatyczne aktualizacje i włącz je recznie, i wtedy sobie robisz aktualizacje kiedys jesteś w zasięgu Wi-Fi.

W kwestii baterii, polecam wył. użycie sygnałów GPS dostępne w ustawieniach w zakładce "Lokalizacja", wł. ją tylko wtedy kiedy korzystasz z wgranych map, z GPS. Warto też w zakładce "Aplikacje" wł. sobie opcje nieznane źródła, opcja ta pozwala Ci wgyrwać z kompa aplikację które sobie ściągniesz na niego, lub poprzez Android Market. Wyświetlacz warto ustawić na automatyczną jasność. Ważne jest także rozładowanie baterii do końca lub prawie do końca-jak będzie komunikat o podłączeniu do ładowania, i naładowania jej do końca(powiadomi Cię o tym zielona dioda).

Z ta bateria to tylko przy 2-3 pierwszych ladowaniach.

No właśnie się tak zastanawiałem ;)

Na razie jestem trochę przerażony, bo bateria po całkowitym naładowaniu jest już na wykończeniu, a zajęło jej to hmm... ze 12 godzin ;) Ale fakt że sporo przez ten czas go używałem, jak to z nowym telefonem.

Dzięki za rady. Poustawiałem sobie różne pierdółki, pobawiłem się widgetami i ikonkami na pulpitach, żeby mieć w miarę łatwo go obsługiwać i na razie, przyznam szczerze, przechodzi moje oczekiwania dość znacznie ;) Nie mam się do czego przyczepić, tzn. wiadomo że pewne sprawy wymagają przyzwyczajenia, ale na razie wszystko działa super i jestem bardzo zadowolony.

Czy może już ktoś testował samsunga gio pod kątem jakości odtwarzania audio ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
  • Administratorzy

Czy ktoś z Was używa może aplikacji Tapatalk? Dodaliśmy jej obsługę na naszym forum. Jeśli ktoś ma możliwość i chęci to może przetestować.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

wlasnie zastanawiam sie nad kupnem uzywanego troche starszego telefonu (ale niewiele) mysle nad galaxyi9000 htc desire, albo galaxy ace

na czym mi zalezy: bardzo dobre pisanie wiadomosci, lubie pisac, radio gdyby sie zachcialo cos sluchac w ruchu, reszte mysle ze bedzie mial wystarczajaca, co polecacie moze jakies inne telefony?

chwilowy brak działalności w audio.

wlasnie zastanawiam sie nad kupnem uzywanego troche starszego telefonu (ale niewiele) mysle nad galaxyi9000 htc desire, albo galaxy ace

na czym mi zalezy: bardzo dobre pisanie wiadomosci, lubie pisac, radio gdyby sie zachcialo cos sluchac w ruchu, reszte mysle ze bedzie mial wystarczajaca, co polecacie moze jakies inne telefony?

Jak do pisania to nokia e72 lub blackberry.

• Administratorzy

Pisze z aplikacji Tapatalk. Dodalismy jej obsluge na naszym forum. Jezeli ktos ma ochote to moze sobie przetestowac. Appka jest na androida i iosa.

A ktoś miał doświadczenia z motorolką milestone?

Będę zmieniać telefon w playu, interesuje mnie coś w cenie do powiedzmy 500pln w abonamencie do 100... Sporo internetu - poczta, strony, no i forum oczywiście :) mniej na rozmowy. Fajnie gdyby grał filmy - w podróży z dzieciakiem się czasem przydaje (teraz gra już nieco zniszczony iphone 3g). Ten milestone to jakiś mój pierwszy typ. Iphone miał wiele rzeczy, których bym oczekiwał od telefonu, bezproblemowe użytkowanie (ustawienia, nawigacja, sporo aplikacji - trochę do zabawy, czasem całkiem przydatne) i na starym sofcie całkiem sprawnie działał (np. nie zacinał się ekran przy przewijaniu, czy aplikacje szybko uruchamiały), na os4 to już kulał pod tym względem... no ale nowy kosztuje jakieś kosmiczne pieniądze.

Fajnie żeby telefonik miał porządny ekran, 'dotyk' działał płynnie i bez zacięć czy opóźnień, o ile się da ostry i wyraźny obraz (czyli chyba wyższa rozdzielczość?), ale znacznie mniej mi zależy na super wiernych kolorach czy robieniu zdjęć czy filmów.

Może macie inne typy?

Milestone to już dość leciwy model i nie ma najlepszych parametrów. Sporo ludzi sobie chwali, ale jednak celowałbym w coś młodszego. Z takim budżetem to może Samsung Galaxy S albo HTC Desire S/Desire HD?

Milestone to już dość leciwy model i nie ma najlepszych parametrów. Sporo ludzi sobie chwali, ale jednak celowałbym w coś młodszego. Z takim budżetem to może Samsung Galaxy S albo HTC Desire S/Desire HD?

A może zwykły desire (bez s czy z)? Chyba właśnie wrócił do oferty (jeszcze kilka dni temu og nie było)... Wszystkie, które wymieniłeś przekraczają już trochę budżet - 7 czy 8 stów za telefon, który za rok i tak będzie do wymiany :)

Czy desire z literkami posiada dużo usprawnień w porównaniu do tych bez literek?

Czy ktoś z Was używa może aplikacji Tapatalk? Dodaliśmy jej obsługę na naszym forum. Jeśli ktoś ma możliwość i chęci to może przetestować.

Przetestuję. :P

Desire S ma trochę więcej pamięci ram i śmiga oficjalnie na Androidzie 2.3. Ma niestety gorszy ekran względem Desire<SLCD vs AMOLED>.

Jeśli ktoś się nie lubi bawić telefonem wgrywając custom romy z XDA to można wziąć Desire S. Jeśli z kolei nie boicie się tego, to polował bym na Desire<choć tu trzeba uważać, bo ta "nowa" ostatnia partia ma także SLCD, ale gorszej jakości niż w Desire S>. I wgrał sobie któryś z tych romów: MIUI XJ lub Reflex S<oby dwa wysoko sobie cenie>. Obecnie korzystam z MIUI.

a ja nadal czekam na Nokia N9 :P i mam nadzieje, ze da sie w nia wgrac nie tylko windows :P

No i się doczekałeś!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Każdy ma swoje mocniejsze i słabsze strony, ciekawie masz to pokazane i omówione tutaj:

Mam Galaxy SII od kilku dni . Ogólnie - świetny ale ma kilka minusów ( moim skromnym zdaniem )

- obsługa jedną ręka jest bardzo trudna - za duży

- sprawia wrażenie delikatnej plastykowej zabawki

- telewizja internetowa bardzo złej jakości

- mogli by dawac jakies darmowe mapy do GPS-u

- nie mozna zainstalować AutoMapy - android nie współpracuje

- trochę zbyt rozbudowane możliwości ustawień ale za to skromne dzwonki

- nie ma jeszcze dobrych futerałów a łatwo go uszkodzić

- nie mozna pisać rysikiem - tylko palcem

- funkcja głosowa działa tylko po angielsku i do tego wyjątkowo nieprecyzyjnie tłumaczy słowa na tekst - a to był jeden z głównych powodów zakupu tego aparatu :-(

Mimo to działa błyskawicznie , nie zawiesza sie , łaczy sie z siecia szybciej od notebooka , swietny ekran dotykowy itd itp - najlepszy telefon jaki miałem . Dotychczasowy Samsung Omnia został dosłownie rozdeptany .

...there is no spoon...

Widzę że nie do końca wiedziałeś co kupiłeś. Lecim po kolei:

- zgodzę się, dla mnie ekrany 3'7 cala są idealne, ale znam wiele osób które właśnie podobają się ekrany 4 calowe i większe w telefonie. ;)

- Samsung niestety/stety ustępuję w wykonaniu telefonów zarówno Apple jak i HTC.

- Nie wiem, nie korzystam z tego w swoim HTC często, wczoraj oglądałem streaming live z wyścigu N-Ring 24H i było ok. Wszystko zależy od dedykowanego sygnału/serwera itd.

- Takie rzeczy to tylko na własną rękę. Choć zawsze masz do dyspozycji google maps.

- Nie zainstalujesz. Jednak są na rynku bardzo dobre zamienniki, zarówno dla Polski jak i dla Europy.

- Co kto lubi. Każdy z producentów daje swoją własną nakładkę na Androida. Wg. mnie najlepsza to ta od HTC-czyli SENSE. Choć są też bardzo dobre custom romy.

- Takie to uroki dużych i drogich telefonów. Niemniej coś powinieneś znaleźć na rynku.

- Bo to ekran pojemnościowy<nowsza i droższa technologia>, o wiele wygodniejszy od ekranu rezystancyjnego. Rysikami obsłużysz tylko te ekrany rezystancyjne.

Tu masz to krótko i fachowo objaśnione:

Ukryta Zawartość

- Jasne że tylko angielski. Słownik można sobie rozbudować. Warto się przedtem zapytać, niż kupować w ciemno i potem mówić że to wada.

Mam nadzieje że z telefonu będziesz zadowolony, bo mimo wad samsunga, samsung ma także swoje zalety, a największa z nich to wg. mnie ekran i technologia jakiej używa Samsung.

Ukryta Zawartość

Można korzystać z rysików, tylko jakichś specjalnych. Nie szukałem, ale wiem że coś takiego istnieje.

David, podkreślasz często przewagę Super AMOLED nad SLCD. Ostatnio miałem w ręku Desire z Super Amoledem i Desire S z SLCD i powiem Ci, że różnic nie stwierdziłem. Mają podobną czerń, podobną biel, podobne kolory. Może jak by je ustawiać obok siebie non stop i porównywać jakieś niuanse, to różnice by się znalazły, ale przy normalnym użytkowaniu gwarantuję, że jest to nie do odróżnienia.

• 3 miesiące później...

z10413410X,Tablet-Aakash.jpg

Najtanszy tablet na rynku , apple niech sie schowa!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • Administratorzy

Zaprezentowano telefon Galaxy Nexus oraz Androida 4.0.

http://legalne.info/3153/Android-Ice-Cream-Sandwich-zaprezentowany

• 2 miesiące później...

Coś w temacie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słyszał ktoś z Was już coś o Nokia Lumia 710? Ma wyjść w styczniu i podobno jest lepsza od iphona, za mniejsza kasę.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.