Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, naprawdę fajnie i miło. Ludzie czytają wątek, bo interesuje ich diy i spotkania z innymi forumowiczami. Czytają i ... no właśnie, ciągłe przepychanki i dogryzanie.

Pytam się więc Piotrze, jakie są Twoje merytoryczne wskazówki, propozycje itp. Jesteś w radzie na takich samych zasadach jak pozostałe cztery osoby. Ja proponuję Mirka i Imacmana, bo działają czynnie w temacie akustyki. Nie znam forumowicza bardziej się udzielającego i doradzającego w tym temacie, niż oni dwaj. Obaj obiecali pomoc, a innych chętnych nie było. Szymon obiecał panele gąbkowe własnej produkcji, ale wynika z wpisów, że mamy je sobie odebrać.

Jeżeli masz inną kandydaturę, to zaproponuj. Zresztą co dwie głowy, to nie jedna. Proponuję zmienić styl pisania na bardziej przyjazny, bo Ci co się już zadeklarowali, za chwilę się wycofają. A chyba nie o to chodzi?

Zadne przepychanki ani dogryzanie tylko jak dla mnie to taka dziecinna zabawa-widać taka moda u Was.

Należy się zastanowić nad jednym......starasz się być wodzirejem po raz trzeci,tylko ze to nie są kujawskie odsłuchy-tak nadmieniam tylko.

Dwukrotnie pokazałeś swoją klasę pozwól prezentację przeprowadzić używając mojego pomysłu a wstydu nie bedzie-zapewniam.

Możesz ja prowadzić samodxielnie mi na poklasku nie zalezy-tylko organizacyjnie wygląda to na jakąś balangę w O.S.P w Spychowie))

Może by wypadało skontaktować się z firmami od akustyki z prawdziwego zdarzenia?

Czy pokój wiadomo już jaki będzie przydzielony? Wymiary wazna rzecz...przynajmniej dla mnie.

Posiadasz materiał do prezentacji....czy chcesz się obłozyć samplerami?

Dla mnie granie z komputera lub ze skłizboxa odpada.......bo na razie to jest niedopracowane,a przepinania ustawiania-także za mało czasu na to.

Wiesz mi już sie nie chce z WAMI walczyć z Waszą zapalczywością...że musi być po Waszemu.

Piotr 1 miał sie nie wystawiać......lecz znów nabrał chęci....więc powodzenia....co jeszcze wymyślicie?

Tam nie potrzeba rozgrzanych głów do temperatury lampy-tylko rozsądnego działania ,a tego nie ma na razie-a ja nie zamierzam sie wstydzić.

Piotr 1 chyba nie ma prawa głosu wiec nie trzeba sie go obawiac :) . Stary audiofilu pamiętam że w glosowaniach zdarzyło sie Tobie przegrać , potrafiłeś przegrac i sie z tym pogodzić

palton równiez nie jest czlowiek ktory by cos wymuszał

więc stad moje pytanie -dlaczego raptem mamy sie pozagryzac w tym roku skoro będa sami swoi i sami abstynenci ;)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Zadne przepychanki ani dogryzanie tylko jak dla mnie to taka dziecinna zabawa-widać taka moda u Was.

Należy się zastanowić nad jednym......starasz się być wodzirejem po raz trzeci,tylko ze to nie są kujawskie odsłuchy-tak nadmieniam tylko.

Dwukrotnie pokazałeś swoją klasę pozwól prezentację przeprowadzić używając mojego pomysłu a wstydu nie bedzie-zapewniam.

Możesz ja prowadzić samodxielnie mi na poklasku nie zalezy-tylko organizacyjnie wygląda to na jakąś balangę w O.S.P w Spychowie))

Może by wypadało skontaktować się z firmami od akustyki z prawdziwego zdarzenia?

Czy pokój wiadomo już jaki będzie przydzielony? Wymiary wazna rzecz...przynajmniej dla mnie.

Posiadasz materiał do prezentacji....czy chcesz się obłozyć samplerami?

Dla mnie granie z komputera lub ze skłizboxa odpada.......bo na razie to jest niedopracowane,a przepinania ustawiania-także za mało czasu na to.

Wiesz mi już sie nie chce z WAMI walczyć z Waszą zapalczywością...że musi być po Waszemu.

Piotr 1 miał sie nie wystawiać......lecz znów nabrał chęci....więc powodzenia....co jeszcze wymyślicie?

Tam nie potrzeba rozgrzanych głów do temperatury lampy-tylko rozsądnego działania ,a tego nie ma na razie-a ja nie zamierzam sie wstydzić.

Dużo słów, a konkretów brak. Nie za bardzo wiem co proponujesz, co to jest to "po Twojemu".

Jest kilka spraw organizacyjnych które należy przedyskutować, jednak jest jeszcze sporo czasu i nie ma powinno być pośpiechu z tym. Widzę jednak, że nie ma wyboru, więc ustalmy co się da już dzisiaj.

Zwołałem wszystkich z "Rady Pokoju" na 23.00.

Dużo słów, a konkretów brak. Nie za bardzo wiem co proponujesz, co to jest to "po Twojemu".

Jest kilka spraw organizacyjnych które należy przedyskutować, jednak jest jeszcze sporo czasu i nie ma powinno być pośpiechu z tym. Widzę jednak, że nie ma wyboru, więc ustalmy co się da już dzisiaj.

Zwołałem wszystkich z "Rady Pokoju" na 23.00.

Zwołałeś powiadasz-także przewodzisz z odległosci ponad 200km od celu.

Czy wiesz,ze szykują się spore niespodzianki?.....bo jak na razie to kujawskie odsłuchy priorytetem-prawda?

Po mojemu to jak na razie tylko mrzonki są-bo i tak wszystko robisz niczym właściciel tego forum.

Apel o 23 to coś nie teges na mój rozum.

Kto Ci dał tego plusa to chyba kazdy wie))

Zaproponowałem jak wiesz spotkanie u mnie w sobotę,ale cóż nie masz czasu ......mówi się trudno.......robi się swoje.

W zeszłym roku tez nie miałeś czasu......więc po jaka cholerę się pchasz do tej roli??

Zabawa po omacku nazywa się ciuciubabka........to tak gwoli scisłości.

U Ciebie za dużo jest tej fajności....wszystko fajnie takie Twoje motto a potem wychodzi z tego drwina i posmiewisko-to mi nie pasuje.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak tak nie macie czasu na spotkania to zatrudnijcie excela. Będzie Wam nagrywał komórką nominowane do pokazania sprzęty i dokonacie wyboru po ich gruntownym odsłuchu przez YouTube ;)

Spółdzielnia Pracy "Daremny Trud"

Zwołałeś powiadasz-także przewodzisz z odległosci ponad 200km od celu. Czy wiesz,ze szykują się spore niespodzianki?.....bo jak na razie to kujawskie odsłuchy priorytetem-prawda? Po mojemu to jak na razie tylko mrzonki są-bo i tak wszystko robisz niczym właściciel tego forum. Apel o 23 to coś nie teges na mój rozum. Kto Ci dał tego plusa to chyba kazdy wie)) Zaproponowałem jak wiesz spotkanie u mnie w sobotę,ale cóż nie masz czasu ......mówi się trudno.......robi się swoje. W zeszłym roku tez nie miałeś czasu......więc po jaka cholerę się pchasz do tej roli?? Zabawa po omacku nazywa się ciuciubabka........to tak gwoli scisłości. U Ciebie za dużo jest tej fajności....wszystko fajnie takie Twoje motto a potem wychodzi z tego drwina i posmiewisko-to mi nie pasuje.

Piotrek, czyżbyś wietrzył porażkę na miech przed pokazem?

pozdr. 

• Użytkownicy+

Proponuję krótki regulamin pokoju Diy i proszę o konstruktywne uwagi lub inne propozycje, pozostałych członków rady.

Pokój Diy na wystawie Audioshow 2012, ma na celu zaprezentować szerokiej grupie audiofili i melomanów sprzęt diy, wykonany przez forumowiczów portalu audiostereo, oraz zachęcać do uczestnictwa w życiu forum.

- Rada Pokoju Diy reprezentuje forum audiostereo.

- Członek rady zobowiązuje się do wyłaniania sprzętu wyłącznie na podstawie jakości dźwięku, poprzez oddanie głosu.

- Konstruktor przyjmuje do wiadomości decyzję "Rady Pokoju". W wypadku przegranej urządzenia, konstruktorowi przysługuje prawo do ponownego 15 minutowego porównania ze sprzętem wybranym.

I. Skład rady:

1. mysioperz,

2. palton,

3. cir,

4. misiomor,

5. stary audiofil.

II. Lista konstruktorów:

1. Niutek,

2. nibyco,

3. Krzych 2,

4. Stasiop,

5. Robertinius,

6. jarokar

7. mamel

8. Piotr_1

(lista jest otwarta do 20.10.2012.)

III. Lista akustyków diy:

L3VY,

Imacman,

VI. Lista płyt użytych w trakcie eliminacji:

1.

2.

3.

V. Na wystawie będą grały dwa systemy "A" i "B", w następującej kolejności:

Sobota: system "A" - 10.00 - 14.50, system "B" - 15.10 - 20.00

Niedziela - system "B" - 10.00 - 14.20, system "A" 14.40 - 19.00

W przerwach na przełączanie systemu, konstruktorzy i akustycy będą opowiadali o zastosowanych technologiach.

VI. Ewentualne wcześniejsze spotkania w celach wstępnej weryfikacji urządzeń, nie mogą zamykać drogi do prezentacji sprzętu w piątek przed wystawą, dla pozostałych chętnych.

w zeszłym roku zbyt wiele osób nie miało czasu wiec w tym roku są regulaminy , ustalenia i głosowania bo inaczej sie nie da

proponuje aby dogrywka była jedynie przy stanie głosów 3/2

przy zdecydowanej przewadze czyli 2 głosy i więcej bez dogrywki

Czasem jest tak, że konfiguracja się zmienia, niektóry sprzęt odkrywa, zakrywa wady innych klocków, potem rzekome wady okazują się być zaletami, no różnie to jest. Opracowanie logicznego systemu kwalifikacji wielu klocków wymaga bardzo dużego doświadczenia, wiedzy i dyscypliny w metodologii. Chyba że pewne sprawy, takie jak znacząca kompresja dynamiki, uszkodzenie, definitywnie urządzenie przekreślają. Nie można podchodzić do takich badań z naiwnością dziecka, to nie ten level. Od siebie tylko zasugeruję, ponieważ oczywiście nie jestem jury, aby głosowania odbywały się pod koniec, kiedy będzie dostateczna liczba wniosków i informacji.

Czasem jest tak, że konfiguracja się zmienia, niektóry sprzęt odkrywa, zakrywa wady innych klocków, potem rzekome wady okazują się być zaletami, no różnie to jest. Opracowanie logicznego systemu kwalifikacji wielu klocków wymaga bardzo dużego doświadczenia, wiedzy i dyscypliny w metodologii. Chyba że pewne sprawy, takie jak znacząca kompresja dynamiki, uszkodzenie, definitywnie urządzenie przekreślają. Nie można podchodzić do takich badań z naiwnością dziecka, to nie ten level. Od siebie tylko zasugeruję, ponieważ oczywiście nie jestem jury, aby głosowania odbywały się pod koniec, kiedy będzie dostateczna liczba wniosków i informacji.

Ten temat nie do opanowania

Potrzeba z tydzień słuchania))

Palton ma zawsze swą racje-

Czy zrobi dobrą konfigurację?

jaki level , jakie badania to jest konkurs

wszyscy maja miec szanse sie pokazac a badania pasma , strojenie zwrotnic :) i dyskusje zablokuja decyzje

zwłaszcza- jesli zaczniemy jeszcze szukac optymalnych zestawien dla kazdej kombinacji

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 2 Października 2012 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 2 Października 2012 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

Ja pierdykam, jaki PeeReL, hahahaha :-D CAŁA WŁADZA W RĘCE RAD! Hahahahaha :-D

• Użytkownicy+

jaki level , jakie badania to jest konkurs

wszyscy maja miec szanse sie pokazac a badania pasma , strojenie zwrotnic :) i dyskusje zablokuja decyzje

zwłaszcza- jesli zaczniemy jeszcze szukac optymalnych zestawien dla kazdej kombinacji

Po to proponuję możliwość ponownego porównania.

Dla wzmacniaczy i źródeł - wyrównujemy poziomy czy szukamy optymalnego dla każdej kombinacji?

Sądzę, że wstępnie wystarczy bez wyrównywania, bo czasu zejdzie zbyt wiele. Przy małych różnicach w sprzęcie, możemy wyrównać poziomy.

Zająłbyś się tym ?

• Użytkownicy+

1.Ten temat nie do opanowania

Potrzeba z tydzień słuchania))

2. Palton ma zawsze swą racje-

Czy zrobi dobrą konfigurację?

1. Zgoda, zresztą w razie wątpliwości, możemy wrócić do urządzenia.

2. Zamień słowo palton na Rada Pokoju.

• Użytkownicy+

To co w kujawskich wszystkich rozwala

W stolycy raczej nikogo nie zadowala!

A jakieś konkrety ?

Prosiłbym żebyś przedstawił wszystkim swoją propozycję (żeby było "po Twojemu), prawdopodobnie jest lepsza i większość Cię poprze. Sam chętnie zagłosuje na Twoją propozycję, tylko chciałbym wiedzieć, jaka ona jest.

Rada Pokoju to własciwie oznacza jej misje czyli pogodzenie wszystkich czy tylko miejsce pobytu :)

Wszystko można ustalić, zaproponuj inną lepszą nazwę.

dobre pytanie jakie są aktualne fascynacje starego audiofila na ktore niby palton nie zezwala ?

Wszystko można ustalić, zaproponuj inną lepszą nazwę.

jesli znaczy jedno i drugie to własnie jest dobra

Płytę z przebiegiem 50Hz i multimetr przynieść mogę. Dostosowanie poziomów w ten sposób długo trwać nie powinno.

Do pomiaru głośności lepiej stosować sinus 1kHz. Niektóre konstrukcje (monitory) mogą mieć BR strojony w okolicach 50Hz lub jakieś inne kwiatki.

Pisząc "multimetr" miałeś zapewne na myśli miernik SPL, tak?

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.