Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

zmiana wkladki to już DIY :) a takie przerywniki sa super pomyslem i zawsze sciagaja ludzi

moze tez Andrzej dałby sie namówić jesli czyta

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

jak juz wiele razy pisalem osoba o uznanej reputacji i duzym dorobku w DIY winny wejsc na autorski pokaz bez eliminacji

natomiast nie wiem czy andrzej bedzie chcial chocby z racji ostatniego odsłuchu na ktory go goraco namawialem a znana nam grupa warszawska ktora repezentujesz w tym watku skutecznie go dyskredytowała w kazdym momencie czego slepy by nie zauwazył

zwłaszcza kiedy okazalo sie ze inni przywiezli DIY ktore grało lepiej

niestety przykre jest to co tu robicie w watku

Gość masza1968

(Konto usunięte)

cir, ja nie reprezentuję żadnej grupy a jedynie zdrowy rozsądek i niesamowite zdziwienie kuriozalną sytuacją.

Pokój DIY, do którego nie może się dopchać żaden DIYowiec ponieważ go sobie przywłaszczyli forumowicze, którzy w życiu lutownicy w ręku nie trzymali.

To jest przykre...

kto co przywłaszczył?

w piatek wchodzą wszyscy ktorzy dojada mamy wiele godzin do wysluchania wszystkich chetnych -jak mozna to jeszcze prosciej napisac?

sobota niedziela wchodzą wybrane sprzety aby nie było cyrku ,wstydu i przepychanek

co ma lutowanie do osłuchania ?

cir, masz plenipotencje od "rady?" na zaciąganie takich zobowiązań?

Bo ja nie wiem czy Andrzej przejdzie eliminacje w Mam Talent?

I w jakiej kategorii?

jak to ma tak wyglądać to sorry ale nie mam na to najmniejszej ochoty, bawcie się dobrze. Masza 1968 jak widać ma parcie na rolę "czarnej mamby" więc z przyjemnością ustąpię miejsca, żeby ktos inny mógł sie realizować. Dla mnie audio to fun i hobby, więc nie mam zamiaru psuć sobie przyjemności uczestnictwem w jakichkolwiek eliminacjach w jakiejkolwiek roli...
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jeśli masza będzie się pchał tak mocno, jak deklaruje, to słowo skauta, że go puszczę przed sobą.

Nie umiem śpiewać, tańczyć ani odstawiać pokazu kukiełek. Nie nadaję się do Mam Talent ;)

Dla mnie audio to fun i hobby,

Dla mnie też i to bardzo duży.

tylko mam za dużo pokory żeby porywać się no ocenianie czyjejś pracy, zwłaszcza w tej dziedzinie - tak indywidualnej.

Dobra, widzę że ja tu tylko przeszkadzam.

Możecie śmiało kontynuować, ja już się nie wchrzaniam.

• Użytkownicy+

Jakoś mnie to nie dziwi.

Stworzyła się jakaś dumnie brzmiąca "rada?" (cokolwiek miałoby to znaczyć) co z DIY ma tyle wspólnego co ja z baletem, która pozazdrościła TVNowi i chce sama zrobić program "Mam Talent" (też w jury zasiadają sami fachowcy) to nie dziwne, że prawdziwi konstruktorzy maja to wszystko w dupie :)

Szanowna "Rado?" :), w jakich kategoriach zamierzacie oceniać konstrukcje prawdziwych DIYowców? Śpiew, taniec, gimnastyka artystyczna czy występy z kukiełkami?

Spółdzielnia Pracy "Daremny Trud"

PS. nie obraź się na mnie Piotrek ale jak wiesz, mówię co myślę a co myślę to wiesz.

Pomimo języka którym się posługujesz, postanowiłem odpowiedzieć na powyższy wpis. Wprawdzie kopanie się z koniem ma niewielki sens, ale podam kilka faktów.

1. Nazwa jest tylko propozycją, dla mnie sama w sobie jest mało istotna. Poza tym istnieje cały szereg organizacji, które w nazwie mają słowo "Rada". Wystarczy wpisać to hasło w google, np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2. Osoby powołane do rady mają duże doświadczenie w świecie audio. Radzę się zastanowić, zanim się coś palnie... podważanie kompetencji, to najtańszy z możliwych chwytów erystycznych.

3. Rada nie musi składać się wyłącznie z diy-owców, a nawet nie powinna. Kierowca rajdowy nie musi być inżynierem samochodowym, ma się znać na prowadzeniu pojazdu. Konstruktor może mieć uprzedzenia co do konkretnych rozwiązań technicznych, tu raczej są potrzebne osoby osłuchane w muzyce i obeznane w sprzęcie. Rada ma wskazać, jakie urządzenia są najlepsze pod względem DŹWIĘKU. Mimo to, mamy w swym szeregu kolegę misiomora, któremu chyba wiedzy o diy nie można odmówić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pomimo języka którym się posługujesz

Miałem już nic nie pisać ale to mnie zaniepokoiło.

Jakiego przepraszam języka? Angielski, Niemiecki czy Czeski?

Cóż Ciebie zbulwersowało w moim języku?

Panowie, zostawcie na chwilę sprężynę. Zaproponowano nam właśnie zorganizowanie pokazu kalibracji wkładek - dla naszych forumowiczów, w pokoju Audiostero. Proponuje dystrybutor Ortofona. Wstępnie przekazałem, ze możemy być zainteresowani. Co wy na to?

Ja jestem zainteresowany.Fajnie jak byłoby to o jakieś konkretnej godzinie.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• Administratorzy

Panie i Panowie,

Nie mamy czasu na przebrnięcie przez cały wątek, bo jest tego zbyt wiele. My jako firma sponsorujemy ten pokój i oczywiście chcielibyśmy, by wszyscy ładnie się dogadali. Dość uczciwym wydaje się rozwiązanie demokratyczne, czyli wyznaczenie pięciu osób, które będą zarządzały pokojem. Każda z nich będzie miała prawo wyboru, co pozwoli na jasne podejmowanie decyzji.

Pamiętajcie, że najważniejsze jest wspólne spotkanie i dobrze spędzony czas. Może nie warto się tak sprzeczać i spędzić go w miłej atmosferze, na pewno dojdziecie do jakiegoś porozumienia.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Pokój DIY, do którego nie może się dopchać żaden DIYowiec ponieważ go sobie przywłaszczyli forumowicze, którzy w życiu lutownicy w ręku nie trzymali.

To jest przykre...

Ten właśnie język. Rzekomego rozgoryczenia ucieśnionego biczem władzy ludu i wygłaszania nieprawdy. Pokój jest otwarty i miejsca są wolne, jednak odważnych do pokazania prac niewielu. Dla Ciebie warn i ban we wątku.

Kiepska ta dyskusja na forum, proponuję rozmowy na żywo, telefoniczne oraz PW. Tutaj się powoli robi festiwal jakichś pretensji? Nie wiem po co. Faktycznie bardziej wrażliwi ludzie będą się wycofywać jak tak dalej pójdzie.

Gość masza1968

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 4 Października 2012 - nie na temat
Ukryte przez Piotr_1, 4 Października 2012 - nie na temat

Dla Ciebie warn i ban we wątku.

Słucham??

Z jakiego punktu regulaminu dostałem warna?

Teraz to żeś chłopie się pokazał - brawo!!!

Niewygodnych zbanować........taka zasada,a i SZOŁ już teraz niezły,a najlepsze AUDIO diy zostanie w domach niewystawione-taka jest prawda.

Nie wiedziałem,ze moderacja w diy pokoju także musi mieć ostatnie zdanie........to jest dla mnie niepojęte.

Wydaje mi się że ogólnie dość już przejawów złośliwości, cynizmu, arogancji, niefrasobliwych wypowiedzi, dokuczania sobie w tym wątku. To nie są wartości mile widziane na forum. Udowodniliśmy już sobie, że poprzez forum nie potrafimy zbyt konstruktywnie rozmawiać o pokoju, także jest tak jak napisałeś. Posty nie na temat, złośliwe, dowcipy, psikusy, dokuczające będą kasowane dla dobra w tym wyjątkowym przypadku, dla wspólnego dobra, aby nie dolewać oliwy do ognia. Teorie spiskowe można sobie budować dla siebie, już na własny użytek, bądź publiczny, na bocznicy można się wyhasać. Tutaj jest miejsce dla ludzi, którzy chcą coś tworzyć, a nie niszczyć.

• Użytkownicy+

Panie i Panowie,

Nie mamy czasu na przebrnięcie przez cały wątek, bo jest tego zbyt wiele. My jako firma sponsorujemy ten pokój i oczywiście chcielibyśmy, by wszyscy ładnie się dogadali. Dość uczciwym wydaje się rozwiązanie demokratyczne, czyli wyznaczenie pięciu osób, które będą zarządzały pokojem. Każda z nich będzie miała prawo wyboru, co pozwoli na jasne podejmowanie decyzji.

Pamiętajcie, że najważniejsze jest wspólne spotkanie i dobrze spędzony czas. Może nie warto się tak sprzeczać i spędzić go w miłej atmosferze, na pewno dojdziecie do jakiegoś porozumienia.

Naprawdę, łatwiej byłoby dojść do porozumienia, gdybyśmy mówili wyraźnie, o co nam chodzi. Skoro oponenci Rady, mało precyzyjnie się wyrażają, to trudno dojść do kompromisu. Proponuję zacząć wszystko od początku.

Oddajmy głos w ręce konstruktorów, bo oni są tu najważniejsi. Niech chłopacy (bo wbrew nadziei starego, nie ma wśród diy-owców kobiety :) się wypowiedzą na temat składu Rady. Jeśli będą inne propozycje, to skład możemy zmienić, o ile to jest problemem. A więc proszę, żeby w ANKIECIE oddali głos:

1. Niutek,

2. nibyco,

3. Krzych 2,

4. Stasiop,

5. Robertinius,

6. jarokar

7. mamel

8. Piotr_1

Oczywiście wszyscy mogą głosować, ale wiążący głos niech mają powyższe osoby, które są tym najbardziej zainteresowane. Ja uszanuję ich głos i jak sądzę, pozostali również. Może to, rozwiąże ten impas. Później wrócimy do dalszych ustaleń.

Panie i Panowie -- Jaśnie nam Panująca Rado Pokoju numeru nam nie znanego -- jeśli wzieliście na swoje szanowne barki problemy organizacyjno kwalifikacyjne to dokończcie to wszystko. Wiadomo że nie każdemu będzie wsmak to i owo. Jednak kazdemu nie dogodzi. Jak powiedzieliście A to powiedzcie i B. Na forum publikujcie tylko ustalenia ( swoje ) a nie przepychajcie się między sobą. Komunikujcie-- np. będzie tak i tak. W sobotę to i to. W niedzielę tak i tak. Przede wszystkim podnieście swoje tel. kom. i sobie uzgodnijcie wszystko między sobą.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

skoro sama rada (czy jej skład) budzi tyle sprzecznych emocji proponuję:

założenie ankiety, na okres powiedzmy 10 dni, w której będzie można zgłaszać kandydatury i na nie głosować

do tak wybranego kolegium nikt nie będzie miał zastrzeżeń

a może i wystawcy in spe nabiorą więcej ochoty do uczestniczenia w prezentacji

czy każdy wytypowany przez userów będzie chciał? - o tym po tym

wpierw poznajmy ludzi budzących powszechne zaufanie

nie dyskutujmy nad kandydaturą organizatora

Skrzypczak namaścił paltona do tej funkcji i ja to akceptuję

proponuje także zdjąć wszystkie bany w wątku,

każdy ma prawo głosu w wątku a moderacja prawo wycinania głupot

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

Proszę konstruktorów o zabranie głosu w ankiecie.

skoro sama rada (czy jej skład) budzi tyle sprzecznych emocji proponuję:

założenie ankiety, na okres powiedzmy 10 dni, w której będzie można zgłaszać kandydatury i na nie głosować

do tak wybranego kolegium nikt nie będzie miał zastrzeżeń

a może i wystawcy in spe nabiorą więcej ochoty do uczestniczenia w prezentacji

Ankieta już wisi, propozycje można dodawać w wątku, w ankiecie nie ma takiej technicznej możliwości. Termin jest chyba niepotrzebny, wystarczy, że zainteresowani konstruktorzy się wypowiedzą.

Panie i Panowie -- Jaśnie nam Panująca Rado Pokoju numeru nam nie znanego -- jeśli wzieliście na swoje szanowne barki problemy organizacyjno kwalifikacyjne to dokończcie to wszystko. Wiadomo że nie każdemu będzie wsmak to i owo. Jednak kazdemu nie dogodzi. Jak powiedzieliście A to powiedzcie i B. Na forum publikujcie tylko ustalenia ( swoje ) a nie przepychajcie się między sobą. Komunikujcie-- np. będzie tak i tak. W sobotę to i to. W niedzielę tak i tak. Przede wszystkim podnieście swoje tel. kom. i sobie uzgodnijcie wszystko między sobą.

Pozdr

Mądrze powiedziane :) Popieram. Skład rady też jest dobry. Wręcz miło będzie z takimi osobami. Postacie zróżnicowane, z pojęciem o dźwięku.

• Użytkownicy+

niepotrzebny

Pozdr

Cześć,

Masz oczywiście rację, tylko właściwie nie wiem, w czym się nie zgadzamy. Może ktoś wie i to wyjaśni...

tym sposobem nie wiem czy do czegoś dojdziecie. Bo co jak konstruktorzy powiedza nie!!!!! Sami nie mając możliwości organizacji i wystawienia swoich produktów. Walczcie po prostu dalej bez żadnych ankiet i plebiscytów. Jak ktoś nie chce to niech sam powalczy.Normalna sprawa jest z e nie każdemu spasi skład i sito eliminacji -- normalka. Czasu mało

Pozdr

Ja

jesli pamiec mnie nie myli równie bylo duzo jadu kiedy organizowalismy pokój na AS dla senicza kilka lat temu robiąc zrzutke forumową

forumowicze ktorzy oczywiscie złotówki nie wpłacili na pokój mieli najwiecej do powiedzenia i czywiscie same zastrzezenia i driwiny

po latach w sumie to samo

ja proponuje aby ci ktorzy od paru lat zapowiadaja ze wykupia swój pokój u Elberotha na AS zrobili to wreszcie , przeciez jeszcze kupa czasu i udowodnili całemu forum kto tu rządzi i ma patent na madrość

wszyscy będa zadowoleni :)

Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 4 Października 2012 - uwagi personalne
Ukryte przez Piotr_1, 4 Października 2012 - uwagi personalne

Moim skromnym zdaniem ankieta jest źle skonstruowana bo nie wiemy czy mamy być przeciw radzie czy poszczególnym osobom ?czy wybierać inną??? Ja np. natychmiast wykluczyłbym SA bo w tym wieku już nie ma prawa słyszeć czy to MAC czy lampa Phasta gra::))Pozdr

Ja

Proszę konstruktorów o zabranie głosu w ankiecie.

a niby w jakim celu?

radę ma zaakceptować Forum

skutki autorytatywnych poczynań można poznać na stronach wątku

w takiej atmosferze ja też nie mam zamiaru uczestniczyć w "zawodach"

dojdzie do tego że że będziecie oceniać ... ale tylko swoje dokonania

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.